Jag kommer

Viikonlopun asu on ollut yhtä tumman sininen kuin mielialakin. Tumma ja sininen. Vaikka siksi, ettei joulu ole kaikille pelkästään iloa ja idylliä. Koska joulu voi olla myös aika stressiä, yksinäisyyttä ja vuodeksi laatikkoon piilotettuja tunteita. Ehkä vuoden hankalinta aikaa. Koska kaiken pitäisi olla niin täydellistä.

Mut sit yhtäkkiä tulee Muumi-laulu. Ja voidaan tanssia ja nauraa.

Tai sit mun tän hetken suosikkibiisi, ehkä verdens kuuuuuuleste. Sen tahdissa kävelen töihin. Tekee aina mieli juosta. Ja levittää kädet ilmaan ja pyöriä ympäri.

Toivottavasti tekin huomen aamulla juoksette töihin! 🙂

31 vastausta artikkeliin “Jag kommer

 1. Jaan muuten aivan 1000% tunteesi noista padotuista tunteista ja ajatuksista, jotka juuri jouluna näyttää tulevan yli ja ulos saumoista. Kun kaikki ei mene niinkuin pitäisi eikä olekaan aina niin satumaista ja ruusuilla tanssittavaa elämää, niin kyllä tuntuu mieli tummalta. Ehkä ensi vuonna sujuu paremmin?
  Kuitenkin, piti sanoa alunperin että nättejä ja piristäviä kuvia taas tässäkin postauksessa 🙂 Tuo poikasi on kyllä suloinen tapaus.
  Ja sit toi Veronican biisi on muuten ihana, oon tykkäillyt siitä jo kauemman aikaa ja kuunnellut myös muita kappaleita joita voin kyllä kaikkia lämpimästi suositella 🙂 ’Välkommen in’ on myös yks niistä kivoista!
  Hauskaa joulun odotusta sinnepäin 🙂

  Tykkää

 2. Itse olen huomannut töissä, että Joulu on monelle tosi huonoa ja ahdistavaa aikaa. Siinä onkin omassa käyttäytymisessä ja puheessa rajaamista, ettei hehkuta omaa pyhien ja loman odotusta sellaiselle, jolle tämä vuodenaika on kaikista pahinta.
  Onneksi saa jakaa omaa hyvää oloaa kuitenkin joillekuille eteenpäin. Itselleni Joulu on rakkauden ja läheisyyden aikaa, onneksi. Olen onnekas, monessa suhteessa.
  Lämpöisen punaisia hetkiä sinne!
  ps. Biisi oli ihana!

  Tykkää

 3. Olipas ihana nähdä kuvia, joissa aurinko pilkistää! Täällä Helsingissä on ollut niin pimeää ja sateista viime päivinä, en edes muista, milloin olen nähnyt auringon viimeksi. Ei kai siis liene mikään ihme, että puhti alkaa olla jo aika vähissä…
  Itselleni joulu merkitsee etenkin lepoa ja rauhaa, niistä kun ei ehdi tavallisessa arjessa tarpeeksi nauttimaan. Kulunut vapaa viikonloppu on mahdollistanut kateissa olleen joulutunnelman löytämisen. On ollut aikaa kuunnella joululauluja ja poltella kynttilöitä kaikessa rauhassa. Levänneenä innostuin vielä näin iltasella tekemään suklaamakeisia parhaimmille ystäville.
  Ihanaa joulun odotusta ❤
  -Aino Helsingistä

  Tykkää

 4. Tuo on niin totta, mitä kirjoitit joulusta, itse monesti olen miettinyt sitä, kuinka paljon helpomaa olisi, jos joulua ei olisi siinä muodossa missä sitä nykyään vietetään, kaikki stressi ja kiire pois, ei niitä patoutuneita tunteita tai suuria suruja yksin vietetystä juhlasta.. Kuitenkin joulu on ihanaa aikaa, sitä pitäisi vain osata iloita niista asioista mitä on, arvostaa ja vaalia niitä, sen sijaan että keskittyy siihen kurjempaan puoleen, vaikkei se aina helppoa olekaan..

  Tykkää

 5. Veronica Maggion on ihan paras! Täällä Ruotsissa sitä soitetaan kanssa jatkuvasti radiossa. Ja hyvä niin 🙂

  Tykkää

 6. Tosiaan kaiken pitäisi olla jouluna niin älyttömän täydellistä, ihan kuin lapset isona muistaisi, että olipas jouluna aina niin siistiä ja matot ojennuksessa. Yhdessäolohan se on tärkeintä! 🙂 Kuinka paljon onkaan heitä yksinäisiä, joille joulun hössötys tuntuu varmasti ahdistavalta, kun ei ole ketään, kenen kanssa sen jakaa. He viettävät sen yksin, niin kuin melkein kaikki muutkin päivät vuodessa.
  RAKASTAN blogiasi! 🙂

  Tykkää

 7. Tunnistan ympäriltäni, naistenlehdistä ynnä muusta tuon joulun kun kaiken pitäisi olla niin täydellistä. Onneksi itse jo vuosia sitten päätin että meidän joulu on erilainen. Meillä ei ole kinkkua, ei rosollia, ei sen siistimpää kuin muulloinkaan, ei kiirettä. Meillä on kynttilöitä ja ihania joululauluja. Tänä vuonna ei ole edes joulukuusta – pihan puussa on valot ja se saa riittää. Ehkä joskus sitten taas kuusikin tuodaan sisälle. Yksinäinen joulu on kaikkein kamalin joulu, yksinäisille muutama kyynel tänäkin jouluna. Onneksi minä en ole yksinäinen – sen mun paras lahja. Ihanaa joulua teille sinne. Lapsillesi joulu on varmasti ihan täydellinen ihan jo ihan sen pelkän tosiasian vuoksi että on joulu. Se kannattaa pitää mielessä 🙂

  Tykkää

 8. totta tuo mitä kirjoitit… meillä tämä näkyy joka joulu, valitettavasti. itse olen elänyt ns onnellisen lapssuden ja rakastan joulunaikaa kakkineen – mies ei. lapsuuden joulut ovat olleet surullisia ja edelleen hänelle tulee joulusta huono fiilis..:'( muutama kunnon riitakin saatu tästä aikaan, kun kuitenkin lasten takia mun mielestä täytyy yrittää virittää joulumieltä vaikkei huvittaiskaan. on munkin tehnyt mieli sanoa kuten joku tuossa ylempänä kirjoitti että keskitypäs nyt tähän hetkeen (jossa asiat ovat hyvin), mutta eipä noita ”joulutraumoja” kovin helpolla poisteta… ja veikkaanpa että niitä on aika monella:/ kiitos tästä muistutuksesta kaiken tämän ”joulu on ihanaa”-hehkutuksen keskelle. ja veronica maggio on ihan loistava, levyt löytyy kotoa=)

  Tykkää

 9. Samat on tunteet vähän täälläkin. Rakas henkilö on poissa perheestä ja se on uutta ja outoa..muistelen kaiholla lapsuuden jouluja, ne olivat aina täydellisiä. Ja haluan uskoa että niin nämäkin ovat omille lapsillemme..ainakin yritän siirtää oman suruni hetkeksi taka-alalle heidän takiaan

  Tykkää

 10. joulu on vain extravapaata, ainakin minulle. ehkä se on kun elämä ei ole aivan uomissaan, niin ei jaksa tai pysty fiilistelemään talven juhlaa. ei ole mitään syytä juhlia. mutta kai sitä on pakattava kimpsut ja kampsut ja matkattava suomen maalle joulua viettämään.
  mutta toivottavasti moni saa ihanan lämpöisen joulun läheistensä kanssa.
  tuo maggion biisi on hiukka arveluiden varaan jättävä, enkä ehkä lapsille sitä kamalasti soittaisi.. 😉

  Tykkää

 11. Ei joulua voi väkisin tehdä, se tulee jos on tullakseen. Itse nautin kovasti joulun tekemisestä, kodin puunauksesat ja sen seitsemän srtin ruuan laitosta, koristelusta…ei tuu stressiä:)
  Joskus on ollut jouluja jolloin ei ole joulua tehty, kun isä kuoli oltiin veljen kanssa jouluaattona kahdestaan ja huomattiin ettei meillä ole edes joulukuusta, meillä oli vain yksi kaktus, isän peruja ja veli haki laatikosta yhden punaisen joulupallon ja hopeanauhaa palasen, kietaisi sen kaktuksen ympäri ja sanoi että nyt meillä on joulu ja niin meillä olikin:)
  Kuka oikeastaan mukamas vaatii että jouluna pitää olla tietynlaista?

  Tykkää

 12. Moikka! Kun puhuit tossa tekstissäs yksinäisyydestä niin tuli mieleen että näätkö usein sun suomalaisia sukulaisia, vanhempia taikka sisaruksia? Vietättekö kenties joulun yhdessä? Mua kiinnostaa hirveesti aina nää tarinat, jossa suomalainen on muuttanut muualle ja perustanut uudessa maassa perheen, omien sukulaisten ja ystävien jäädessä Suomeen. Kaikkea hyvää sulle sinne Norjaan! 🙂

  Tykkää

 13. Itse olen valtavan helpottunut, kun ei tarvitse olla tällä kertaa kotimaassa joulun keskellä, vaan jätän omasta tahdosta reissaamatta Suomeen. Joulu on oikeasti monelle vuoden kamalinta aikaa ja hirveän moni on yksin tahtomattaan.
  Kun mainitsee jollekin, ettei pidä joulusta, saa isot kauhistelut vastaansa ja on jotenkin huono ihminen. Eivät kaikki nauti joulusta ja se suotakoon meille.
  Ihanaa loppuvuotta Johanna ja onnea seuravalle! ❤

  Tykkää

 14. Oih, mä olin tällä viikolla muuttamassa takas Suomeen… jotenkin se joulu vaan saa olon haikeaksi vaikka kaikki asiat on hyvin ja ihana joulu tulossa nykyisessä asuinmaassa. Tykkään joulusta ja valmisteluista, mutta jos vahingossa nettiradiosta tulee Sylvian joululaulu niin se on hanat auki saman tien. Tapasin juuri ison joukon ulkosuomalaisia ja aika monella sama juttu.
  Ihanaa joulua sulle sinne Norjaan!!

  Tykkää

 15. Hyviä ajatuksia joulun odotuksista… Niinhän sekin on vain tavallisia päivä tavallisissa perheissä, tunteiden täytyy joskus saada tulla.

  Tykkää

 16. Ihana auringonpaiste! Miksi, oi miksi täällä ei ole? Neljättä päivää sataa vettä.. En pyydä enää lunta, edes sateen loppua vaan 🙂

  Tykkää

 17. En usko, että monellakaan on kaikki joulunakaan täydellistä. Mutta toivottavasti jokaisella olisi edes yksi asia, josta voisi pysähtyä olemaan kiitollinen vaikka jouluna.

  Tykkää

 18. Hei!
  Olen blogisi lähes PÄIVITTÄINEN lukija. Olen tehnyt kirjanmerkkeihini ns. TOP 10 blogit, ja sinun blogisi on nimenomaan niiden joukossa 🙂
  Pidän tyylistäsi päivittää blogia usein, tyylisi on aikalailla samaa kuin mitä itse pidän. Tykkään myös, että tekstejä ja kuvia on sopivassa määrin 🙂 ja erityisesti minua ilahduttaa kuviesi laatu. Olisinkin kiinnostunut postauksesta, jossa esittelisit hieman kameraasi ja kuvaustapoja/tyylejäsi, sekä muokkailetko kuvia ja miten. Pienimuotoinen kurssi tämmöisille kuvauksesta haaveilevalle amatöörikuvaajalle 🙂
  Olen tosi huono yleensä kommentoimaan blogeja, ja jättämään terveisiä ? syynä taitaa olla se liian vähäinen aika. Mutta nyt haluisin toivottaa sinulle ja perheellesi ihanaa Joulun aikaa, ja odotan taas innolla uusia blogipäivityksiäsi!!
  Minttu

  Tykkää

 19. Käsitinkö väärin, vai eikö tuossa laulussa kerrota siitä, että minäkertoja pyytää sielunkumppaniaan odottamaan vielä häntä (eikä rakastumaan toiseen) koska hän on tulossa…?
  Siis kappaleen kertosäe on ”arveluttava” varmaan ihan tarkoituksella, mutta ehkei se kontekstissaan ole ihan NIIN arveluttava kuitenkaan 😉

  Tykkää

 20. Vaikka joulua ei sen kummemin juhlisikaan, yksin vietettyna se yksi paiva on ihan kamalan yksinainen. Ensimmaisena vuonna Englannissa olin joulupaivan yksin, koska kaverini oli toissa, enka tuntenut paljon sillon ihmisia taalta. Tuntui, kuin olisi ollut ainoa ihminen koko maailmassa. Ehkapa se pitais ollakki se joulun sisalto – ei jateta ketaan yksin.

  Tykkää

 21. I do love the way you have presented this difficulty and it does provide me some fodder for consideration. However, through everything that I have observed, I basically wish as the actual feed-back stack on that folks continue to be on point and don’t start upon a soap box associated with some other news du jour. All the same, thank you for this superb piece and though I can not necessarily concur with it in totality, I regard your viewpoint.

  Tykkää

 22. My brother recommended I would possibly like this web site. He was once totally right. This publish truly made my day. You cann’t consider simply how so much time I had spent for this information! Thanks!

  Tykkää

 23. Helpful info. Fortunate me I found your web site accidentally, and I’m surprised why this twist of fate did not took place in advance! I bookmarked it.

  Tykkää

 24. You actually make it seem really easy together with your presentation but I find this topic to be really something which I feel I would by no means understand. It kind of feels too complex and extremely vast for me. I’m looking forward to your next put up, I?ll try to get the hold of it!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: