Kotimatkalla

Töistähän mulla on about viiden minuutin kotimatka -lasten päiväkodista ehkä tuplasti. Ja sillä reissulla me kuljetaan näitä katuja. Joskus ennenkin olen laittanut meidän päivittäisiltä reiteiltä kuvia, mutta ensimmäisen lumen, ensimmäisten pakkasten ja juuri sytytettyjen jouluvalojen luomaa tunnelmaa ei aina ikuistetakaan. Kaunista ja tunnelmallista -ja ehkä juuri siksi erityisen arvokkaan tuntuista, että tällaiset tunnelmat liittyvät ja alitajuisesti liittää aika helposti itsenäisyyspäivään. Oli sitten missä päin maailmaa tahansa. Kunhan on pureva pakkanen ja valkoista lunta. Sellaista aika juhlavan sinivalkoista, jota koristaa tuhannet pienet valot. Niinkuin tossa viimeisessä kuvassa. Ihan itsenäisyyspäivän väristä ❤ Arvokasta itsenäisyyspäivää itse kullekin suomalaiselle!  

31 vastausta artikkeliin “Kotimatkalla

  1. Satukaupunki.Ihana.
    Voi kun kotosuomessakin olisi osattu säästää ihmisen kokoiseksi rakennettuja kyliä ja kaupunkeja. Nyt meillä on muutama hassu perinnerakentamisen turistikohde ja paaaljon betonilähiöitä joissa kukaan ei viihdy. Mutta niin tai näin,onneksi meillä on itsenäinen ihana isänmaamme ❤

    Tykkää

  2. Sun ottamia kuvia on aina ilo katsella. Saat niin hyvin vangittua kuviisi kaiken kauniin ja ihanan pehmeän tunnelman. Taito nähdä kauneus. Kiitos Johanna ja arvokasta itsenäisyyspäivää myös teille! ❤

    Tykkää

  3. Miten kaunista ! 🙂 Kelpais kyllä asua noin kauniissa ympäristössä, jotenkin niin idyllistä !
    oih voih. mutta ihanaa itsenäisyyspäivää !
    -Maria

    Tykkää

  4. Ainakin mun kotimatkaan verrattuna, joo’o! Voitta kyllä mennen, tullen ja palatessa moottoritien pientareet ❤

    Tykkää

  5. Satumaisen kauniita ihania taloja! Niin tunnelmallista että asuminen tuollaisessa ympäristössä on juhlaa arkenakin…. ja noin paljon lunta!

    Tykkää

  6. Voi Johanna, kuinka ihanaa siellä on 🙂
    Pieni mutkitteleva kylätie jota reunustaa kauniit talot, kiireetön tunnelma, jouluvalot…
    Niin kaunista, ei voi, ku huokasta ja tiirailla uudelleen kuviasi 🙂
    Hyvää itsenäisyyspäivää 🙂

    Tykkää

  7. Hei anteeksi, mutta missä päin Norjaa te asutte? 🙂
    Ei hätiä, en tosiaan ole tulossa stalkkaa ja koputtelee ovelle, mutta sielä on niin kaunista että mielelläni vähän googlaisin lisäkuvia.

    Tykkää

  8. Kauniita taloja ja pikkuteitä, joita valaisee upeat katuvalot! Tuo viimeinen kuva on tosissaan kauniin sinivalkoinen 🙂 Mukavaa itsenäisyyspäivää!

    Tykkää

  9. Hei Johanna!
    Onko Norjassa säädelty rakentamista/talojen ulkoväritystä jollakin tapaa? Kun kaikki talot ovat valkoisia ja sopivat niin ihanasti yhteen olivat sitten muuten minkä kokoisia tai näköisiä tahansa.
    Kiitos taas ihanista kuvista ja tunnelmista!
    Jaana Oulusta

    Tykkää

  10. Aivan ihanan kauniita kuvia, joita on todella ilo katsella :)! Mukavaa päivää ja hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

    Tykkää

  11. Kaunis kotimatka. 🙂 Ihania maisemia on mukava katsella… ja tunnelmoida. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne!

    Tykkää

  12. Niiiin ihanan näköistä, jouluista! Monesti sitä ei edes tajua, miten paljon kaikkia kauniita juttuja ympäriltä löytyy, sahaa vaan hirveetä vauhtia kiireessä menemään. Ens kerralla voisi jopa pysähtyä :)) Ihanaa itsenäisyyspäivää ❤

    Tykkää

  13. Näitä kuvia ei kyllästy koskaan katsomaan. Miten tunnelmallista, miten kodikasta voi olla! Valkoiset puutalot ja pehmeän lämmin valo valosarjoista. Oikein rauhallista ja mukavaa Itsenäisyyspäivää sulle, Johanna!

    Tykkää

  14. Hei!
    Ihanan kaunista! Missäpäin Norjaa kuvat otettu? Itse olen käynyt vain siitä suomen pään kohdalta ylöspäin, siellä oli aika karua maisemaa.. Sitten ajelimme Altaan ja sieltä takas Suomeen.
    Norja on tosi kaunis maa! Oletko kauan jo asunut siellä?
    Oliko kieli helppo opiskella? Voisitkohan joskus laittaa postauksen siitä että miten olet sopeutunut sinne ja mikä ollut hankalinta ? ja mikä ihaninta?
    On varmaan monia jotka harkitsee ulkomaille muuttoa, ja siitä postauksesta olisi apua varmasti 🙂
    Tai en tiiä ootko joskus jo samankaltaisesta aiheesta kirjoittanut, koska löysin blogisi vasta ihan muutama viikko sitten!

    Tykkää

  15. Kyllä silmä lepää näitä kuvia katsellessa! Suomessa ei pahemmin tuollaisia katukuvia näy..paitsi ehkä Porvoossa. Todella idyllistä ja olet kyllä onnekas kun saat asua noin kauniissa kaupungissa. Kesäisinkin kun se on niin kaunis ja meri niin lähellä <3<3

    Tykkää

  16. Voi Norja! Niin kaunista! Vaikka onhan niitä kauniita kaupunkeja ja puutalokortteleita ja siten satumaisemia Suomessakin esim. Porvoossa ja Oulussa. 🙂

    Tykkää

  17. Hei, innostuin selaamaan vanhoja postauksiasi tuolta DIY-tagista ja nyt on ihan pakko kysäistä tästä http://kalastajanvaimo.indiedays.com/2010/12/01/rasyt-rullalle/ -matosta! Olen virkannut vain hyvin harvakseltaan jotain pieniä juttuja ja palikkakysymykseni onkin siis nyt että oletko siis virkannut ketjua tuossa (tai mikähän se oikea termi mahtaakaan olla)? Ensivilkaisulta ajattelin että tuo olisi vain pitkää virkattua ketjua joka on virkattu tuolla tavalla ympyrän muotoon, mutta en ymmärrä että miten matto siinä tapauksessa pysyisi kasassa.
    Kiitos inspiroivasta hyvän mielen blogista ja hauskaa joulunodotusta! 🙂

    Tykkää

  18. Oih, onpa siellä kaunista pienen lumipeitteen ansiosta. Täältä puuttuu taas vuorenrinteitä lukuunottamatta, vaikka marraskuun alussa satoikin useampi kymmentä senttiä.

    Tykkää

  19. Mua ei kuvissa häiritse muu kuin se, että ne ovat vinossa. Tuntuu, että niin moni bloggaaja ottaa kuvat vinoon – kai se muotia – kun joutuu kääntelemään päätään :D! Kuvat ovat sinänsä tosi nättejä, eivätkä tarvisi mitään extravääntelyä.
    Muuten blogisi vaikuttaa uuden lukijan silmissä tosi tunnelmalliselta ja kivalta :)!

    Tykkää

  20. Heippa!
    Kiitos ihastuttavasta ja tunnelmallisesta blogista. Erityisesti DIY ohjeet näin kylmillä keleillä ilahduttavat – mm kaulurisi lämmittää myös omaa niskaani 🙂 Selailin pitkästä aikaa uudestaan noita ohjeita ja niistä kauluri ohjeen kuvista pisti silmääni aivan ihana sininen villakangas takki. Mistäköhän olet sen hankkinut tai minkä merkkinen takki on? Olen etsiskellyt uutta talvitakkia ja ah tuo sinun kolahtaa myös omaan makuhermooni!
    Ehkä löytäisin siltä merkiltä myös jotain omaa 🙂
    Lämpöä Norjan talveen,
    Martta

    Tykkää

  21. idyllistä, aijai. kauhistuttaa paluu helsinkiin, ja suomeen, tällaisten kuvien jälkeen… Kuten ylempänäkin joku kommentoi, meillä on ihan liikaa niitä betonilähiöitä jättikerrostalokomplekseineen.

    Tykkää

Jätä kommentti