Ranskalainen nuttura

-ohje

Tässä tulee nyt sit ohjetta yhteen mun trendikkääseen lempparinutturaan -ranskanlettitvistillä 😉 Ranskanlettiä siksi, että sen avulla mun mielestä nutturan saa pysymään ja kestämään paremmin kuin ilman. Eli tähän voi tehdä ihan minkälaisen nutturan vain kiepauttamalla tosta ponkkariosiosta, mutta mun mielestä helpoin tapa on raskanletti… eli:

1) Tee hiuksiin keskijakaus ja jaa siitä osiot pään molemmin puolin  -sekä yksi ”ponkkariosio” taakse.

2) Ponkkariosiosta teen matalan ranskanletin, jonka pään kiepsautan itsensä alle ja kiinnitän sinne alle pinneillä.

3) Valmis ranskanletti ja vapaat sivuosiot.

4-6) Sivuosiot kiepsauttelen löysästi pään taakse aloittaen korvan yläpuolelta; ei siis ihan ylhäältä asti. Kiinnitän sivuosiot suunnilleen raskanletin alkukohtaan pinneillä.

Valmis letti on klassisen kaunis ja sopii oikeastaan niin juhlaan kuin arkeenkin. Ja se näyttää monimutkaisemmalta kuin oikeasti onkaan! 😉 Tässä voi sitäpaitsi vaihdella paljon löysyyttä ja napakkuutta ja saada tosi erilaista lookia aikaan.

Mun letti tässä on löysimmästä päästä, mutta esimerkiksi kunnolla tiukan letin ja löysien sivujenkin yhdistelmästä tulee tosi kiva.

Lettiosoioon suosittelen suihkauttamaan kuivashampoota tai hiuspuuteria, jotta siitä saa kunnolla tukevan ja runsaan. Sivuosioihin ei tarvitse mitään, mutta niistä tulee kauneimmat suoristusraudalla kierteille taivutettuina.

Sellanen nuttura tällä kertaa, toivottavasti tajusitte mun ohjeet! 😀

Kivaa maanantaita!!

64 vastausta artikkeliin “Ranskalainen nuttura

  1. Ihana nuttura…voi ku tää tukka taas kasvais pitkäksi. Mie saan liki joka toinen vuosi inspiksen leikata lyhyeksi tukan…ja sitten taas harmitellaan….

    Tykkää

    1. Molemmissa on puolensa, lyhytkin on vaikka kuin kaunis vaikkei kaikkia lettejä saakaan! 🙂

      Tykkää

    1. Muutama kiva lukija on täällä kommenttiosiossa laittanut linkkejä sulle, kurkkaa ne :))

      Tykkää

  2. Kiitos ohjeesta! Minä oon vaan onneton tekemään ranskanlettiä edes muille niin saati itselle, ois ehkä aika jo opetella. Minusta on muutenkin tosi hankala saada itelle väkerrettyä mitään tuonne taakse, kädet väsyy, letti on vinossa tai joku kaistale hiuksista söhöttää tai unohtuu roikkumaan letin ulkopuolelle.
    OIs muuten kiva kuulla sun meikistäkin taas. Iho näyttää kuvassa tosi hyvälle. Käytätkö talvella mineraalimeikkejä vai meikkivoidetta? Itse jouduin nyt laittamaan Baremineralsit hyllylle kun kuivattivat liikaa talvi-ihoa ja pitkästä aikaa ostamaan perinteisen kosteuttavamman meikkivoiteen.

    Tykkää

    1. 😀 Mut tässä nyt ei haittaa vaikkei letti oiskaan ihan täydellinen, ei ollenkaan. Sehän jää vain nutturaksi. Mulla on kyllä vielä ollut baremineralsit, mutta huomaan, et kuivia läiskiä välillä tulee ja silloin täytyy yrittää kosteuttaa paremmin. Voisin vähän jutustella ihoasioista taas pian… 🙂

      Tykkää

    1. Kiitti Tikru ja voi harmi… jospa joku osais auttaa ranskiksen teossa, ei se niin vaikea oo 🙂

      Tykkää

  3. Ai niin unohdin jotain: Noissa kuvissahan taitaa näkyä Sun uusi (tai siis pian vanha) hiusväri tosi hyvin. Tätähän mä toivoin. Kiitos sikana!
    Miltä muuten on tuntunut pitää noinkin tummaa väriä? Muistaakseni aikasemmin tunsit olevasi ehdoton blondi. Yritit kai silti kasvattaa omaa hoisväriäsikin takasin. Mutta jotenkin et kai tuntenut oloasi hyväksi tummahkona. Toihan on todella luonnollinen väri mun mielestä. Itse haluaisin niin mielelläni vaaleat hiukset. Mulla on nyt mun oma hiusväri ollut jo monta vuotta (maantienvärinen). Toisaalta tunnen itseni juuri sen takia niin ”erityiseksi”/erikoiseksi”, etten millään taas haluaisi värjätä. Ota nyt siitä sitten selvää, mitä haluaa…pläähh…
    T:Mrs.Brown

    Tykkää

    1. Älä varjää! 😉 Joo munkin on ollut tarkoitus kasvattaa omaa väriä, mutta oon jotain raitoja kuitenkin välillä tähän laittanut… niissäkin tietty yrittänyt pysyä mahdollisimman luonnollisessa ja omanvärisessä lopputuloksessa. Kaipaan vieläkin vähän blondiutta, koska viihdyin siinä tosi hyvin, mut luonnollisuus vie silti voiton ja tukkakin on tummunut viime vuosina ihan kauheasti… et ei se vaalea värjäys vaan näytä kovin hyvältä jollei oo luonnollinen väri… Onneks on keksitty noi raidat, niillä saa kivasti vaalennettua yleisilmettä ilman että lopputulos menee luonnottomaksi/värjätyn näköiseksi! 🙂

      Tykkää

  4. Letit ja lettinutturat ovat tällähetkellä minun henk.koht. suosikkeja myös. Kiitos tuosta vinkistä. Sinulla on muuten erittäin kauniin väriset hiukset 🙂

    Tykkää

    1. Kiitti 🙂 Hiusväri on ollut vähän kriisissä kun se on tummentunut niin paljon viime vuosina, mutta loppujen lopuksi se oma luonnollinen väri taitaa aina olla kaunis! 🙂

      Tykkää

  5. Ai että, onpas tosi kaunis nuttura! ❤ *huoh* Miun tukan pituus ja laatu ei vaan oikein suosi tuollaisia ihanan kuohkeita kampauksia… Noh, ehkä joskus sentään voisin kokeilla <:) t. Heinis

    Tykkää

  6. Vierailija
    00.00.0 klo 12:00

    Vierailija
    00.00.0 klo 12:00

    Kiitos, näyttää kivalta. Mut yhtä en tajua, miten suorstusraudalla saa kiharat? 😉

    Kiharat suoristusraudalla ovat omasta mielestäni ehdotomastii ne kauneimmat. Jospa vaikka tätä kautta selviäisi:
    http://www.youtube.com/watch?v=D0SiSAEnlPk
    T:Mrs.Brown

     
    Tämän videon avulla minä onnistuin kiharan teossa (muuten olen aivan surkea hiustenlaittaja):
    http://www.youtube.com/watch?v=YGDqOSVVx7c
     
    Kaunis on ranskanlettinuttura. Voipi olla harjoitus tuottaisi tulosta tässä asiassa. Tuntuu että itsellä on tosi liukas tukka ja sitä on paljon, jolloin lettien tekeminen on jokseenkin hankalaa. Mutta pitääpä kokeilla tuota hiuspuuteria!
     
    t. Daeph

    Tykkää

  7. Voisit tehä videolle joskus näitä kampausvinkkejä, esim. tämän 🙂 oon niin urpo etten tajunnut ohjeista kuin puolet ;D -st. brigitten

    Tykkää

  8. Niin nätti nuttura ja hiustesi väri on ihan pööörffeeeetk!!! Vaikka näyttäisi että sulla ja mulla on samanpituiset hiukset niin minen saa näistä sellaisia ihania tuuheita kuohkeita ponnareita,nutturoita tai mitää mitä sulla aina on???Mun nutturakin on kuin pingispallo takaraivolla ;D Noh,harjoittelua sitten vaan 

    Tykkää

    1. 😀 Ihana kommentti…joo kokeile vaikka tota hiuspuuteria… ja isoja rullia kosteisiin hiuksiin!

      Tykkää

    1. Ai kiitti! 😀 Kyllä tässä vähiteleen alkaa ihan ihannepainoon pääsemään 😉

      Tykkää

  9. Sulla on aivan ihania nää ohjeet ! Näkkileipää ja nutturoita. Kaikesta tykkään. You made my day ! Kiitos 🙂

    Tykkää

  10. Kohdasta kaksi mun pitäis tyhmänä tehdä tarkentava kysymys. 😀 Irrotatko siis sen lenksun pois kun alat tehdä ranskista, vai tehdäänkö se jotenkin sen keskiosion ollessa samalla ponkkarilla… :O
     
    Mut tosi kaunis! Otan ehdottomasti repertoaariini. Nopeat kivat kampaukset on äidin herkkua. 🙂

    Tykkää

    1. Joo irrotan! aloitan vaan noin että saan selkeemmin erilleen sivuosiot. Ja sitten ponkkari auki ja lettiä väsäämään 🙂 Hyvä kysymys toki!

      Tykkää

  11. Vau!!!Kiitos ohjeesta, kokeilin jo ja toimii!!! Yleensä en jaksa paljon ponnaria kummempaa värkkäillä, mutta tämä oli niin helppo, että tätä voisikin alkaa käyttämään. Ja vielä todella hieno!!!
    Kiitos muutenkin loistavasta blogistasi, olen seurannut jo muutaman vuoden blogiasi ja edelleen se jaksaa kiinnostaa!

    Tykkää

  12. Kiitos! Hyvä vinkki. Nopeita, aamuhärdelliin sopivia pikaisi tukkavinkkejä aina tarvitaan. Näitä lisää kiitos 🙂

    Tykkää

  13. vauuutsi, sulla on kiva blogi! 🙂 ihastuin kyllä täysin. kiva ku ite ooot nuissa kuvissa, eikä kukaaan vieras 😀

    Tykkää

  14. Nyt ihanpakko kommentoida tota uutta sarjaa mikä alkoi Yle FEM-kanavalla KOTIKULMILLA…voiko olla enempää sun näköinen tuo Annikaa näyttelevä nainen, melkein vois luulla jopa sinuksi Johanna .:)!
    -sari-

    Tykkää

  15. Suurkiitos tästä ohjeesta! Olen pääosin kai harjoituksen puutteen vuoksi aika surkea (ja laiska..) hiustenlaittaja, mun repertuaariin kuuluu tällä hetkellä oikeastaan vain eri korkeuksille sutaistu ponnari (jota käytän lähinnä töissä sh:na ja vapaalla silloin kun tukka on pesun tarpeessa), ja suoristettu, auki oleva tukka 😀 Sain tästä taas inspiraatiota koittaa jotain muuta, näyttää niin helpolta.

    Tykkää

  16. Tosi kaunis nuttura! Tykkään näistä kampausohjeista, vaikka jälleen kerran tipuin kärryiltä – nyt jo kuvan kaksi kohdalla! 🙂 Mähän yritin silloin joskus väkertää sitä ranskislettia tohon ohimolle ja lopputulos oli nyt mitä oli….ehkä mäkin opin joskus, hih! Kiitos kuitenkin ohjeesta! 🙂
    Kata

    Tykkää

  17. Eiiii! Ihana, mutta mä en ymmärtänyt. Eli mistä poimit ranskikseen mukaan kaikki hiukset jos hiukset on jo ponnarilla:D ?

    Tykkää

  18. Hei. Olen uusi lukija blogissasi, ja tykkään tosi paljon 🙂 Ja tätä kampausta oli kokeiltava heti. Laura

    Tykkää

  19. Kiitos tosi kivasta hiusvinkistä, meni heti kokeiluun!Laittamistasi hiusidoleista piti sanomani, että musta sun hiukset muistutti tosi paljon sun ihailemiasi hiuksia, joten olet vapautettu haaveilemisesta, kun sinulla jo on niin kauniit hiukset.

    Tykkää

  20. Ihana nuttura!!:) Kokeilin heti mut ei tullu noin kuohkeaa ilman hiuspuuteria -> hankintalistalle 🙂

    Tykkää

  21. Sulla on jo valmiiksi ihanat hiukset! Onko sävy oma? Jos on purkista, niin mikä sävy kyseessä? Voisin marssia tuon sun hiuskuvan kanssa kampaajalle! 🙂

    Tykkää

  22. Kuinka kaunis voitkaan olla? 🙂 Voisitko tehdä jonkinlaisen meikkipostauksen? Mitä tuotteitä käytät ym. koska näissä kuvissa ainakin näytät niin hurjan kauniilta!

    Tykkää

  23. Testasin heti eilen! Toimii 🙂 Ohjeet oli hyvät! Lisäksi mulla oli maanantaina hiukset kiharalla, niin eilisestä nutturasta tuli tosi ilmava 🙂 Love it!

    Tykkää

  24. Piti tulla vielä kertomaan että mää osasin !! Nutturasta ja letistä tuli tosi hieno ja kestävä ihan ensi yrittämällä. Kiinnitin sivuosiot taakse sellaisilla hain hampailla, koska mulla on liukas ja sen verran kerroksittain leikattu tukka että pinneillä ei olisi välttämättä pysynyt. Ja tein sen ranskanletin ihan alas saakka, letin päähän ohut ponnari ja sitten häntä piiloon nutturan alle. Kiitos paljon ohjeesta!

    Tykkää

  25. Mää kokeilin tätä tänä aamuna pikaseen, ja siis aevan ihana!! Mulla ei ollu hollilla tarpeeksi pinnejä jotta oisin koko päivän kestäväksi sen saanut kiinnitettyä. Kuhan saan pinnejä hommattua lisää (tai löydän ne entiset 4-v tyttären jäljiltä) teen kyllä uusiksi. Aivan huippu ohje! Lisää tämmösiä ohjeita! 🙂 -Kirsi

    Tykkää

  26. Kiitos kaunis hyvästä ja havainnollistavasta ohjeesta! Onnistuin kopioimaan ko. kampauksen, jee! Olen aika tumpelo hiusten kanssa, mutta tämä onnistui 🙂

    Tykkää

  27. Onpa mukavan näköinen kampaus 🙂 Pitää kokeilla osaisiko itsekkin tehdä.. Ps.tosi kivan väristä huulipunaa, saatko mainostaa merkkiä ja väriä täällä???

    Tykkää

Jätä kommentti