Aamiaisletut

& muita leipomuksia

Heippa hei, pahoittelen heti alkuunsa ettei tullut(kaan) liikuntapostia ei -vaan herkuttelujuttuja sen sijaan… 😉 Pahoittelut siksi, että itse olisin pitänyt liikuntajutuista paljon enemmän kuin ruokajutuista -vaikka ne sitten käsittelisivät terveitä, sairaanhyviä baanaaniaamupalalettuja.

Rakastan toki hyvää ruokaa, arvostan kaikkea itsetehtyä ja syön nautiskellen, mutten oikein jaksa puhua siitä. Kai. Mun mies esimerkiksi; se saattaa aloittaa aamulla kylppärissä kasvojaan pestessään miettimään jotta syödäänkö tänään lihakeittoa vai pihviä. Mulle tekee melkein tiukkaa ajatella että jotain aamupalaakin pitäis saada alas. Mutta että pihviä. (Mies on ruokaihmisiä, minä herkkuihmisiä ;))

No, hyvinpä tuo ruoka kuitenkin loppujen lopuksi tippuu ja aamupalaan(kin) tykkään vähän panostaakin. Tai no, meillä on melkein aina kaurapuuroa, mutta sekin on älyttömän maistuvaa tuoreiden hedelmien ja marjojen kanssa.

Sitten törmäsin Fitness Girlsien facebook-sivuilla julkaistuun lettuohjeeseen. Okei, alkuperäisessä ohjeessa lettutaikinaan neuvottiin laittamaan vain 1 banaani ja kaksi munaa, mutta eihän mun letut sillä missään kasassa pysyneet -pelkällä munalla ja banaanilla… :/ En suosittele kokeilemaan. Tai ehkä munia pitäisi olla vielä ainakin yksi -pysyyhän munakkaatkin kasassa? No, laitoinpa banaanin, kaksi munaa ja pari-kolme ruokalusikkallista kaurahiutaleita -ja sekoitin. Jep! Suosittelen ennenkaikkea siksi, että maku on kuin friteeratuissa banaaneissa. 😛 Mustikat ja vaikkapa (maustettu) rahka kruunaavat makunautinnon jos multa kysytään. Ja taikinanhan voi tehdä jo vaikka edellisiltana jääkaappiin! Loistoaamupala.

Sellaista tänään, nyt palailen vastailemaan ed. kommentteihin! Kiitos taas niistä! ❤ Niin ja kyllä sitä liikuntajuttuakin on pian tulossa… :)))

40 vastausta artikkeliin “Aamiaisletut

  1. Kyllä ne koossa pysyvät ilman hiutaleitakin! 😉
    Olen tehnyt pari kertaa RAXUN REMPPA-blogin ohjeella ja nameja tuli.
    Huomenna testaan sun reseptiä. Thanks. 
    Kivaa loppuviikkoa.
    – Katinka
     

    Tykkää

  2. Hyvä aamupala ohje! Täällä niin isommat, kuin pienemmätkin taaperot on alkanut kyllästyä kaurapuuroon, vaikka sinne mitä sekaan laitettaisiinkin. Hyvä ajatus myös tuo jauhottomuus. En ole mikään karppaaja, mutta jauhot nyt vaan turvottaa ym ja leipääkin tulee syötyä ihan liikaa. onneksi on näitäkin hyviä ohjeita joihin ei tarvii laittaa jauhoja.
     

    Tykkää

  3. Noita lettuja tein kans eka kertaa viikonloppuna ja oli ihan kohtuullisia.. Ei ihan helppoja paistaa koska paloivat ja rikkoontuivat helposti. Tuo on hyvä vihje laittaa kaurahiutaleita, täytyypä kokeilla! Varmasti tekee hyvää makuakin 🙂 Vatkasitko taikinasta kuohkeaa?
    -mannu

    Tykkää

  4. Mulla puuttuu toisinaan vähän innovatiivisuus keittiössä, mutta muutaman kerran kuussa jaksan panostaa kunnolla illalliseen. Muuten mennään kasvis-kana/kalalinjalla viikosta toiseen. Tykkään kun kirjottelet liikunnasta, koska siitä huokuu samalla aina hyvä olo ja onnellisuus, joka kuitenkin liikunnassa ja sen jälkeen tulis olla pääasiassa. Omalta mukavuus alueelta pitää välillä poistua jo tulosten saavuttamisenkin kannalta, mutta liikunnan ilo on pääasia. Sama taitaa päteä ruuanlaittoonkin 😉
    Mun aamiaisletuissa on banaani, kaksi munaa, kaksi ruokalusikallista kookosjauhoja ja puoli teelusikallista leivinjauhetta. Pysyy kasassa helposti ja on muuten hyviä. Viikonloppujen kohokohta.

    Tykkää

  5. Kyllä ne banaani-munaletutkin kasassa pysyy, kun malttaa paistaa tarpeeksi kauan tarpeeksi miedolla lämmöllä. Kokeiltu on. 

    Tykkää

  6. Ja jos paistinpannun sijaan kaataa blendatun taikinan pellille ja laittaa uuniin, ei tarvii kohdata koossapysymisongelmaa 😉 Oon itsekin tehnyt ainoastaan banaani-kananmuna-settiä, täytyypä ehdottomasti kokeilla myös kaurahiutaleilla tai mantelijauholla – kiitti vinkeistä!

    Tykkää

  7. Tämä kuullostaa kivalta vaihtelulta. Minä teen lapsille usein munakasta aamulla ja tykkäävät leivän päällä tai sellaisenaan. Ja eihän tuon taikinan teko niin kauaa aamullakaan vie, kaikki munakassysteemit ovat kyllä niitä nopeimpia aamupaloja tehdä. Kiitos vinkeistä!

    Tykkää

  8. Itsellä kanssa ongelmia kasassa pysymisen kanssa, pientä apua ja lisään tehdessä hiukan mantelijauhoa ja rahkaakin taikinaan. Tulee hiukan tukevampia lettuja, mutta banaanin maku pysyy edelleen.

    Tykkää

  9. Hyvää huoementa täältä Teneriffalta, ja kiitos ohjeesta 🙂 Ovat varmasti hyviä.
    Laitan tähän linkin yhdestä aivan ihanasta banaanipannukakkuohjeesta, jonka löysin Pinterestistä. Ovat todella herkullisia kuumina sen kastikkeen kanssa. Ja aivan varmasti myös vaniljajäätelön kanssa. http://www.pinterest.com/pin/310466968034051182/
    Katriina 🙂
     
     

    Tykkää

  10. Mä oon tehnyt paljonkin noita pelkkää banaania ja kananmunaa sisältäviä lettuja ja kyl ne kasassa pysyy ja maistuu lapsillekin. Taikinaa pitää vaan vaahdottaa blenderissä useampi minuutti ja paisto teflon pannulla ja ohut lasta avuksi. Eihän se rakenne tietty lettumainen ole, vaan semmosta paistettua kuohkeaa vaahtoahan se on, mut maku on kohdallaan. Tuo kaurahiutalelisä pitää kyllä testata myös. Jauhottomia ja sokerittomia herkkuja vois kehitellä enemmänkin.

    Tykkää

  11. Koklasin aamulla reseptiäsi ja… NAMMMMMM! Lisäsin ripauksen kaardemummaa joukkoon.
    Jo eka lettu onnistui hyvin, väri ja näkö muutenkin hyvä, ihanan paksu pannukakkumainen koostumus ja maku todella maukas. Piltin mustikkasoseen kanssa oikein hyvä aamiainen. Piti nälkää hyvin 3 h.
    – Katinka

    Tykkää

  12. Munabanskuletut ovat aivan ihania! Laitan omiini lisäksi puoli teelusikallista leivinjauhetta, sillä taikinasta saa superkuohkean. Maustan kanelilla ja valmiiden lettujen päälle pieni määrä juoksevaa hunajaa. Pysyy hyvin kasassa kun jaksaa paistaa vähän miedommalla levyllä, lisäksi hyvä iso lasta niin onnistuu varmasti!

    Tykkää

  13. Teitkö taikinan blenderillä tai sauvasekoittimella? Kun taikinaa pyörittää siinä blenderissä/sauvasekoittimella vähän kauemmin, siten että seos muuttuu hieman vaahtomaiseksi, niin letut pysyvät pannulla kasassa ilman kaurahiutaleitakin 🙂 tosin ovat nuo hyviä hiutaleiden kanssakin. Ja munien määrää ei kannata vähentää, ne ovat juurikin ne jotka pitävät taikinan kasassa! 😉

    Tykkää

  14. Hyva avaus  jalleen ja paljon  kiinnostavia ohjemuunnoksia.   Motivoituna  neitsytmatkalle kokkaamaan ”jauhottomia aamiaislettuja” lainasin aikaisempien kommentoijien viisaita ohjeita:lisasin hieman mantelijauhoja(sopii hyvin)/ paistoin miedolla lammolla  ja kaansin ohuella lastalla.  Kokeilu mielessa  siivutin ohuesti yhden kuivatetun viikunan ensiksi pannulle ja annoin  pehmentya ja karamellisoitua HETKEN annen kuin lisasin  lettu taikinan. Sanoisin,etta  viikuna ylos-alas  kaannetyt pannukakut sopivat aikuiseen makuun paremminkin kuin nuorelle vaelle.

    Tykkää

  15. Noi Banaaniletut on kyllä todella hyviä, hyvä tapa kukistaa pieni makean nälkä! Ruuasta puheen ollen, mitä teillä on tapana pakata lapsille lounaaksi tarhaan/kouluun? 

    Tykkää

  16. Minä teen banaanimunaletut muussaamalla banaanit haarukalla ja sekoittamalla munat banaanin joukkoon (en vaahdota) ja on hyvää. Etenkin salilla käynnin jälkeen näitä tekee mieli.

    Tykkää

  17. Kyllä ne koossa pysyvät ilman hiutaleitakin! 😉
    Olen tehnyt pari kertaa RAXUN REMPPA-blogin ohjeella ja nameja tuli.
    Huomenna testaan sun reseptiä. Thanks. 
    Kivaa loppuviikkoa.
    – Katinka
     

    Tykkää

  18. Hyvä aamupala ohje! Täällä niin isommat, kuin pienemmätkin taaperot on alkanut kyllästyä kaurapuuroon, vaikka sinne mitä sekaan laitettaisiinkin. Hyvä ajatus myös tuo jauhottomuus. En ole mikään karppaaja, mutta jauhot nyt vaan turvottaa ym ja leipääkin tulee syötyä ihan liikaa. onneksi on näitäkin hyviä ohjeita joihin ei tarvii laittaa jauhoja.
     

    Tykkää

  19. Noita lettuja tein kans eka kertaa viikonloppuna ja oli ihan kohtuullisia.. Ei ihan helppoja paistaa koska paloivat ja rikkoontuivat helposti. Tuo on hyvä vihje laittaa kaurahiutaleita, täytyypä kokeilla! Varmasti tekee hyvää makuakin 🙂 Vatkasitko taikinasta kuohkeaa?
    -mannu

    Tykkää

  20. Mulla puuttuu toisinaan vähän innovatiivisuus keittiössä, mutta muutaman kerran kuussa jaksan panostaa kunnolla illalliseen. Muuten mennään kasvis-kana/kalalinjalla viikosta toiseen. Tykkään kun kirjottelet liikunnasta, koska siitä huokuu samalla aina hyvä olo ja onnellisuus, joka kuitenkin liikunnassa ja sen jälkeen tulis olla pääasiassa. Omalta mukavuus alueelta pitää välillä poistua jo tulosten saavuttamisenkin kannalta, mutta liikunnan ilo on pääasia. Sama taitaa päteä ruuanlaittoonkin 😉
    Mun aamiaisletuissa on banaani, kaksi munaa, kaksi ruokalusikallista kookosjauhoja ja puoli teelusikallista leivinjauhetta. Pysyy kasassa helposti ja on muuten hyviä. Viikonloppujen kohokohta.

    Tykkää

  21. Kyllä ne banaani-munaletutkin kasassa pysyy, kun malttaa paistaa tarpeeksi kauan tarpeeksi miedolla lämmöllä. Kokeiltu on. 

    Tykkää

  22. Ja jos paistinpannun sijaan kaataa blendatun taikinan pellille ja laittaa uuniin, ei tarvii kohdata koossapysymisongelmaa 😉 Oon itsekin tehnyt ainoastaan banaani-kananmuna-settiä, täytyypä ehdottomasti kokeilla myös kaurahiutaleilla tai mantelijauholla – kiitti vinkeistä!

    Tykkää

  23. Tämä kuullostaa kivalta vaihtelulta. Minä teen lapsille usein munakasta aamulla ja tykkäävät leivän päällä tai sellaisenaan. Ja eihän tuon taikinan teko niin kauaa aamullakaan vie, kaikki munakassysteemit ovat kyllä niitä nopeimpia aamupaloja tehdä. Kiitos vinkeistä!

    Tykkää

  24. Itsellä kanssa ongelmia kasassa pysymisen kanssa, pientä apua ja lisään tehdessä hiukan mantelijauhoa ja rahkaakin taikinaan. Tulee hiukan tukevampia lettuja, mutta banaanin maku pysyy edelleen.

    Tykkää

  25. Hyvää huoementa täältä Teneriffalta, ja kiitos ohjeesta 🙂 Ovat varmasti hyviä.
    Laitan tähän linkin yhdestä aivan ihanasta banaanipannukakkuohjeesta, jonka löysin Pinterestistä. Ovat todella herkullisia kuumina sen kastikkeen kanssa. Ja aivan varmasti myös vaniljajäätelön kanssa. http://www.pinterest.com/pin/310466968034051182/
    Katriina 🙂
     
     

    Tykkää

  26. Mä oon tehnyt paljonkin noita pelkkää banaania ja kananmunaa sisältäviä lettuja ja kyl ne kasassa pysyy ja maistuu lapsillekin. Taikinaa pitää vaan vaahdottaa blenderissä useampi minuutti ja paisto teflon pannulla ja ohut lasta avuksi. Eihän se rakenne tietty lettumainen ole, vaan semmosta paistettua kuohkeaa vaahtoahan se on, mut maku on kohdallaan. Tuo kaurahiutalelisä pitää kyllä testata myös. Jauhottomia ja sokerittomia herkkuja vois kehitellä enemmänkin.

    Tykkää

  27. Koklasin aamulla reseptiäsi ja… NAMMMMMM! Lisäsin ripauksen kaardemummaa joukkoon.
    Jo eka lettu onnistui hyvin, väri ja näkö muutenkin hyvä, ihanan paksu pannukakkumainen koostumus ja maku todella maukas. Piltin mustikkasoseen kanssa oikein hyvä aamiainen. Piti nälkää hyvin 3 h.
    – Katinka

    Tykkää

  28. Munabanskuletut ovat aivan ihania! Laitan omiini lisäksi puoli teelusikallista leivinjauhetta, sillä taikinasta saa superkuohkean. Maustan kanelilla ja valmiiden lettujen päälle pieni määrä juoksevaa hunajaa. Pysyy hyvin kasassa kun jaksaa paistaa vähän miedommalla levyllä, lisäksi hyvä iso lasta niin onnistuu varmasti!

    Tykkää

  29. Teitkö taikinan blenderillä tai sauvasekoittimella? Kun taikinaa pyörittää siinä blenderissä/sauvasekoittimella vähän kauemmin, siten että seos muuttuu hieman vaahtomaiseksi, niin letut pysyvät pannulla kasassa ilman kaurahiutaleitakin 🙂 tosin ovat nuo hyviä hiutaleiden kanssakin. Ja munien määrää ei kannata vähentää, ne ovat juurikin ne jotka pitävät taikinan kasassa! 😉

    Tykkää

  30. Hyva avaus  jalleen ja paljon  kiinnostavia ohjemuunnoksia.   Motivoituna  neitsytmatkalle kokkaamaan ”jauhottomia aamiaislettuja” lainasin aikaisempien kommentoijien viisaita ohjeita:lisasin hieman mantelijauhoja(sopii hyvin)/ paistoin miedolla lammolla  ja kaansin ohuella lastalla.  Kokeilu mielessa  siivutin ohuesti yhden kuivatetun viikunan ensiksi pannulle ja annoin  pehmentya ja karamellisoitua HETKEN annen kuin lisasin  lettu taikinan. Sanoisin,etta  viikuna ylos-alas  kaannetyt pannukakut sopivat aikuiseen makuun paremminkin kuin nuorelle vaelle.

    Tykkää

  31. Noi Banaaniletut on kyllä todella hyviä, hyvä tapa kukistaa pieni makean nälkä! Ruuasta puheen ollen, mitä teillä on tapana pakata lapsille lounaaksi tarhaan/kouluun? 

    Tykkää

  32. Minä teen banaanimunaletut muussaamalla banaanit haarukalla ja sekoittamalla munat banaanin joukkoon (en vaahdota) ja on hyvää. Etenkin salilla käynnin jälkeen näitä tekee mieli.

    Tykkää

Jätä kommentti