Mun kauniita ohikulkuja

tänään

Luin tovi sitten netistä Jeff Hadenin artikkelin onnellisuudesta (7 Things Remarkably Happy People Do Often). Siitä miten moni sitä tavoittelee, mutta aika harva kuitenkaan tuntuu sitä (riittävästi) saavan. Melkein kaikki tuntuu olevan nykypäivänä helpommin saavutettavissa kuin onnellisuus.

Vai -onko siitä vain tehty hankala, vaikeastisaavutettava ja vähän tredimäinen tavoittelun kohde? Ehkä. 

Onnellisuus kun on – okei, puoliksi sinusta riippumattomista asioista kiinnni, mutta puoliksi täysin sun omissa käsissä. Ei mikään yliluonnollinen juttu, jota kaikkien pitäisi tavoitella. Se on ihan jokaisen käsillä.

Hayden luetteli artikkelissaan seitsemän onnellisutta taatusti lisäävää seikkaa, joista yksi oli ystävät. Siis se, ettet keskitä kaikkea ”hyödyllisen” verkoston rakentamiseen, vaan kuinka paljon tärkeämpää ja vaikeampaa on luoda oikeita, todellisia ystävyyssuhteita. Totta, loogista. 

Ehkä vielä tärkeämpää -ja mun mielestäni helpompaa toteuttaa, oli ohje kiitollisuudesta.

Osoita kiitollisuutta parisuhteessa; siinä suhteessa, joka sulle on läheisin ja tärkein. Puhu ystävällisesti ja kunnioittaen, osoita, että olet kiitollinen suhteesta. Se on kuitenkin suuri, tärkeä osa sun (teidän) viihtyvyyttä, elämänlaatua ja onnellisuutta.

Toinen helppo tapa osoittaa kiitollisuutta (ja näin lisätä omaa onnellisuudentunnetta) on kirjoittaa elämäsi hyviä asioita paperille päivittäin. Tai ainakin käydä niitä läpi mielessä. Tätä metodia käytän itse joskus,; Suomi-ikävässä, kun tuntuu ettei elämä Norjassa ole tai tunnu miltään. Ja huomaan aika pian olevani kuitenkin aika onnellinen ja tyytyväinen. Mulla on paljon.

Focus on what you have, not on what you don’t have.

Kolmas ohje, kiitollisuuden ja ystävien jälkeen oli tavoitteet.

Tavoitteiden toteuttaminen. Koska tavoitteet, joita ei toteuta, ovat haaveita. Ja haaveet tekevät onnelliseksi vain haaveillessa. 😉 Tavoitteiden toteutuminen sen sijaan luo todellista onnen tunnetta.

Eli ole kiitollinen siitä mitä sulla on, mutta vähitellen, pikku askelin, pysy liikkeessä. Mene eteenpäin. Aseta realistisia tavoitteita. Mutta älä vertaa itseäsi siihen, missä voisit olla. Vertaa itseäsi siihen, missä olit muutama päivä sitten. Miten olet jo pääsyt eteenpäin. 

Ja tee enemmän asioita, joista pidät. Vaikket pystyisi jättää päivätyötäsi ja ryhtyä muusikoksi, yritä järjestää lempipuuhallesi mahdollisimman paljon aikaa. Se lisää onnistumisen tunnetta. Ja menestystä.

Anna. Antaminen koetaan aina kovin epäitekkäänä, mutta voit tehdä sitä myös puhtaasti itsekkäistä syistä. Koska se tekee onnellisemmaksi. 😉

Älä jahtaa tavaraa. Raha on tärkeää ja usein antaa lisää valinnanvaraa, mutta tavarat, tai edes itse raha ei tee onnelliseksi. Heh, ihan kuin olisin kuulut tän ennenkin. Mutta siis, kaikki tavara on vain tavaraa. Ostat suuremman, upeamman talon ja kas, vuoden kuluttua sekin on vain talo. Ja suurempia ja upeampia on olemassa. Tavara on vain tavaraa.  Jahtaa mieluummin kokemuksia. Ja vaali tavaraa, jolla on tunnearvoa. 

Ja elä elämää, jota sinä haluat elää. Tee asioita, joista nautit ja jotka tuntuvat oikeilta. Aika moni niistä, joita on kuolinvuoteella haastateltu, sanoo eniten katuvansa sitä, ettei elänyt enemmän välittämättä muiden mielipiteistä. Sano asioita, joita haluat sanoa. Ilmaise tunteitasi. Älä jää katumaan ettet kertonut rehellisesti tunteistasi. Me useimmiten kaadumme niitä asioita, joita emme tehneet. Älä jää katumaan. Veikkaan ettei esimerkiksi tätä blogia olisi, jos välittäisin kamalasti mitä muiden mielestä mun kuuluisi tehdä. En oo kai koskaan ihan loppupeleissä miettinyt mitä mun sopii tehdä, sopiiko mun blogata. Pidän tästä. Tää antaa mulle hyvää mieltä.

Kiitos taas kerran että ootte mukana. 🙂 Ihan oikeasti. ❤

126 vastausta artikkeliin “Mun kauniita ohikulkuja

  1. Kiitos tästä(kin) kirjoituksesta, ajatuksista ja kuvista ❤
    Näitä pohdintoja pitäisi meidän jokaisen sydämessämme tehdä.
    Ihanaa äitienpäiväviikonloppua!
    S

    Tykkää

  2. Olen jo pitkään lukenut blogiasi, mutta nyt vasta päädyn itse kommentoimaan. Pakko sanoa, että kun blogiasi lukee, tulee aina hyvälle tuulelle! Tämä on todellinen hyvänmielen blogi, kiitokset siitä ❤

    Tykkää

    1. Kiitos!! Hyvää mieltä tässä maailmassa tuskin voi liikaa jakaa, joten kiitos, tosi kiva kuulla että olen onnistunut!

      Tykkää

  3. Kiitos, Johanna ❤ Tämä on niin hyvänmielenblogi. Vaikutat aivan ihanalta ihmiseltä ja vaikka ollaan eri-ikäisiä ja aivan eri elämäntilanteissa yms, niin nämä jutut ja kuvat kolahtaa aina… Oot huippu!<3 🙂
    terveisin kolmeekymppiä lähestyvä nainen Oulusta

    Tykkää

    1. Kiitti kovasti :)) tää on aina niin kiva kuulla kanssa että teissä lukijoissa on niin erilaisia tyyppejä… Varmaan kaikenikäisiä ja tosiaan ihan eri tilanteissa… Silti meillä on vaan kaikilla jotain yhteistä jossain… 🙂

      Tykkää

  4. Aivan mielettömän upeita maisemia! Ja koskettavaa tekstiä. Kiitos ajatuksia herättävästä postauksesta.

    Tykkää

    1. Aina joskus on hyvä pysähtyä miettimään. Ja jokainen tarvii muistutuksia -minäkin tietty!

      Tykkää

  5. Tuosta kuvasta, missä Ollilla on simpukka käsissään, tuli mieleen se kuva missä Olli oli löytänyt kuolleen linnun ja käskenyt sun kirjoittaa siitä tänne :’)

    Tykkää

  6. Hymyssä suin tekstiäsi luin ja monta ajatusta oli tuossa, joita itsekkin noudatan.Olen vuoden ajan pitänyt ”positiivisuus päiväkirjaa”, johon kirjoitan päivittäin pieniä iloa tuovia asioita. Se voi olla ystävän soittama puhelu, se että tuntematon ihminen avaa oven tai vaikka useat vihreät liikennevalot peräkkäin kotiin tullessa. Kun näitä pieniä asioita kirjaa ylös, huomaa kuinka paljon on aihetta onnellisuuteen. Jotkut ihmiset miettivät elämän tarkoitusta. Sanon itse aina, että elämän tarkoitus on nauttia siitä ja tärkeintä on onnellisuus. Allekirjoitan myös erään viinimainoksesta bongatun lauseen. ”Kerää hetkiä, älä tavaroita.” Paljon tuli ajatuksia mieleen, joista tässä päällimmäisiä. 🙂
    -Juuli

    Tykkää

    1. 🙂 kannattaa kuitenkin muistaa että tämä on vielä enemmän asublogi kuin maisemablogi, et jos asukuvat ärsyttävät niin tää ei ehkä sit oo se oikein seurattava blogi. :))

      Tykkää

  7. Hei:) kun olet meren äärellä, niin ajatteletko, että sehän on sitä samaa merta, mitä täällä Suomen kotipaikassakin on 🙂 sama aurinko ja tähdetkin. Varmaan helpottaa koti-ikävää 😉 Tosin nyt näytät olevan taas sinut asian kanssa, hyvä juttu:) Kauniit maisemat! Merja

    Tykkää

    1. Juu ja taloa etsiessämme mulle olikin tärkeää saada näkymä merelle… Jotenkin tuntuu ihan oikeasti että näen ”kotiin”. Hullu ajatus ehkä, mutta se, että näkee aina pitkälle horisonttiin parantaa mun mieltä huomattavasti, muistuttaa koko ajan siitä että täältä pääsee aina lähtemään ja maailma on avara :)) Kiitos kauniista ajatuksesta Merja, osuit asian ytimeen! 🙂

      Tykkää

  8. Ihana kirjoitus; kauniita kuvia ja ajatuksia. Mulla on tapana iltaisin nukkumaan alkaessa kiittää mielessäni rakkaita, jotka ovat lähelläni ja osa mun elämää. Lisäksi annan mielessäni itselleni anteeksi ja lähimmäisilleni – on levollisempi mieli alkaa nukkumaan.  Näistä rakkaista ihmisistä ja terveydestä syntyy mun onni

    Tykkää

  9. ”Sanat ovat vain tuulen helinää, tahroja paperilla.  Todellinen kauneus ja hyvyys kumpuaa ihmisen teoista ei sanoista” 
     
    S
     
     

    Tykkää

  10. Ihania kuvia ja ajatuksia. Niin totta, mutta nuo unohtuvat usein arjen melskeessä. Kiitos tulppaanikuvista, ne piristivät harmaan sadepäivän!
     
    -M

    Tykkää

  11. Miksi sinulla on niin kova Suomi-ikävä? Kysyn, koska perheemme suunnittelee muuttoa Norjaan. Minulla on hyvä työpaikka, samoin miehelläni, jolle norjalaiset headhunterit soittelevat. Syy muuttoon on Suomen taantuminen.Päiväkodit ovat täi- ja kihomatopesiä, koulujärjestelmä rapautuu kun lapsilta ja vanhemmilta ei saa vaatia mitään, ja vanhuus Suomessa pelottaa. Valtio velkaantuu ja siitä ruikutetaan, mutta mitään säästöjä ei tehdä. Taantuminen on kokonaisvaltaista ja toivotonta. Monet koulutetut ystävämme ovat lähteneet muihin maihin. 
    Osaan hyvin ruotsia, mutta isoin juttu minun kohdallani tulee kielestä. Mieheni osaa norjaa. 
    Norjan luonto on upea. Ihmiset ovat minusta melko samanlaisia kuin Suomessakin. 

    Tykkää

  12. Odottelen tässä potilasta vastaanotolle (olen myös terkkari) ja odotellessa pistäydyin taas blogiisi. Pakko oli tulla vaan sanomaan että sun blogi on niin ihana! Ihan suosikki ❤

    Tykkää

  13. Kommentoija 34/35, käytätkö itse hameen/mekon kanssa housuja? Normaali-ihmiset käyttää sukkahousuja tai stay-up -sukkia.

    Tykkää

  14. Kommentoija 34 käytätkö itse hameen/mekon kanssa housuja? Normaalisti ihmiset käyttävät sukkahousuja tai stay-up -sukkia.

    Tykkää

  15. Hei, Jos Johanna yhtään lohduttaa, niin mulla tulee hillitön ikävä Norjaan näitä kuvia katsellessa. Siellä joskus asuneena ahmin sinun blogisi kuvia.. Näistä kun välittyy todellinen norjalainen tunnelma ja kuvistasi tulee hyvä mieli! Toki netti on pullollaan näitä onnellisuusteesejä, mutta ihan hyvä että niistä kirjoitetaan välillä näinkin maanläheisesti. Kiitos! En kiellä, ettenkö olisi hiukkasen kade kauniista kodistasi ja tyylikkäästä ulkomuodostasi, mutta koska avaat elämääsi meille täällä blogissa, se rohkaisee myös sisä-Suomessa pellonreunassa asuvaa pottunenää asettelemaan kivi-lyhtynsä kauniisti, ja kokeilemaan pitsimekkoa kumppareiden kanssa!;) Ja ihan vaan nauttimaan siitä hyvällä omallatunnolla, että välillä saa olla vähän heitukka, ja ihastella lasten kanssa kauniita kiviä harmaan kevätsateen keskellä! Hyvää kevättä!

    Tykkää

Jätä kommentti