Terveisiä reissusta!

~Osa Naantali~

Terkkuja Naantalista!! Vitsit miten nättiä, paistaakohan täällä aina tää Naantalin aurinko? 🙂

Tuntuu taas vähän kuin olisin jossain maailmalla seikkailemassa. Siis ihan maailmalla ja nimenomaan seikkailussa; pienen matkalaukun kanssa reissussa ja bussista junaan.

Tapasin ihanan Monan ekaa kertaa perjantai-illan auringossa. Olisi pitänyt tavata jo aiemmin, Mona on ihan superihana, just sellainen hymyilevä ja naurava energiapakkaus.

Muutenkin on viikonloppu mennyt uusien, hauskojen tuttavuuksien kanssa ja sainpas vielä ton siskoliininkin tänne, että kivaa on ollut. Näette varmasti vielä vähän kuvia ja tunnelmia niin viikonlopun muotinäytösjutuista kuin meidän supersöpöstä majapaikastammekin… Nyt on pakko taas vähän juosta, nähdään! 🙂

192 vastausta artikkeliin “Terveisiä reissusta!

 1. Pidän tästä blogista, vaikka – tai etenkin koska – olen itse sen sivuilta välittyvästä kuvasta kaukana:
   
  Olen epäesteetikko, en ehosta saati sisusta. Siedän kotini epäjärjestystä ja likaisuutta, jopa viihdyn siinä ja  yleensä pakon edessä siivoan. Kädentyöt ovat täysin taitojeni ja kiinnostukseni ulottumissa. Elän minibudjetilla, usein ilman tulojakin. Väitöskirjan tekijänä luen ja kirjoitan sen genren tekstejä. Olen juuri puoli vuosisataa saavuttanut aviovaimo ja kahden aikustuvan lapsen äiti.
  Oman elämän vastapainoksi on todella kiva lukea ja katsella tällaista blogia. Se on viihdettä samalla tavalla, kuin naistenlehtien jutut, joita myös joskus selailen. Erona vain se, että kyse on ”jatkosarjasta”, jossa kirjoittaja pysyy samana, avaa omalla nimellä ja kasvolla jotain omasta elämästään. Siis kertomastaan elämästä!
   
  Niin lehtijutut, tieteelliset artikkelit kuin blogit ovat on konstruktioita. Kirjoittaja valitsee, mitä kertoo ja miten. Omista lähtökohdistaan lukijat tekevät kerrotusta tulkintansa. Näiden yhteispelistä muodostuu vaikutuksia. Tulemme kosketetuiksi ja vastaamme siihen; ihastelemme, ärsyynnymme, sätimme…
   
  Minä melelläni katselen kuvista välittyvää kauneutta ja luen tuulahduksen jostain aiheesta. Minua ei haittaa, onko esillä jokin tuote tai merkki, onko kyseessä suora- tai piilomainos. NiidenKIN esittelyt ovat kauniisti toteutettuja.
   
  Jos jotain toivoisin lisää, se olisi kultuurisuuteen liittyviä asioita; kaikkia pikkujuttuja, yhteneväisyyksiä ja eroja. Mutta mukava on blogi myös  näin.
    

  Tykkää

 2. Vierailija
  08.09.2014 klo 04:04

  Ihmettele tätä keskustelua, todella mustavalkoista. Käyn lukaisemassa näitä juttuja täältä, usein ne eivät mitenkään kohahduta eikä ne aiheuta ihastusta eikä muutakaan. Kiinnostaa vaan joskus lueskella. Jos joku on jostain eri mieltä, se tuntuu olevan heti kateutta. Kun itsellä on oma elämä ihanaa, ei toisen kivat postaukset ole asiaa kummempia. Mukavia juttuja on elämässä itse kullakin. Tätä blogi on ok, vaikka itse en niin välitä jatkuvista uusista vaatteista ja muusta pinnallisesta. Nimittäin niitä minulla on nyt jo paljon, enkä tarvitse uusia tällä hetkellä. Kuitenkin olisi mukavampi, että kaikenlaiset kommentit tulisivat julki, mutta vain fiksut eri mieltä saa olla, mutta asiallisuus säilyttäen. Aika kuivaa luettavaa on, jos kaikki kommentit ovat tyyliin ”olet niin kaunis, ihana”, jne. Ihanaa syksyä, nauttikaa elämästänne! Antaa karavaanin kulkea.

   
  Itsehän vetoan kirjoituksiin ”taas sai ilmaiseksi tavaraa kun vähän mainostaa blogissa”… se vaan valitettavasti haiskahtaa kateudelle. Siihen halusin vedota, enkä siihen saako eriäviä meilipiteitä esittää 🙂 Piti vielä vähän tarkentaa 😀
   
  -K

  Tykkää

 3. Vierailija
  08.09.2014 klo 03:38

  Tosi hassua miten kaikki negatiivinen palaute Suomessa tulkitaan aina kateudeksi. Joskus siihen voi olla jokin muukin syy ja joskus jopa ihan aihettakin. 

   
  Juurikin näin. Tässä blogissa ei Johannan ihailijakööri, eikä Johannakaan valitettavasti osaa ottaa palautetta vastaan rakentavana tai kehittävänä. Johanna saa todennäköisesti palkkaa blogistaan, eli lukijat ovat oikeastaan asiakkaita, joiden mielipiteillä luulisi tai ainakin pitäisi olla väliä, myös niillä ei niin imartelevilla. Varmasti olisi aihetta jonkun verran muuttaa blogin suuntaa, koska nykyisellään alapeukutuksia on aika paljon. Bloggarin omakuvien valtava julkaisumäärä ihmetyttää suuresti. Miksi ihmisellä on näin mieletön tarve esitellä jatkuvasti itseään?? Tämä blogi onkin sen suhteen ihan omalla tasollaan..

  Tykkää

  1. Hmm, miksen osaa ottaa vastaan  palautetta? Koska en ole vaihtanut blogini tyyliä? Mun mielestä se on kohtuuton vaatimus keneltä tahansa lukijalta. Julkaisen täällä kaikki kommentit ja toivomukset, mutten voi alkaa pitämään blogia yksittäisten toivomusten mukaan; joku toivoo  vähemmän kuvia minusta, jonkun mielestä asupostaukset ovat parasta antia. 
   Mitä alaspäin peukutuksiin tulee; eivätköhän ne ole kommenttikohtaisia; eivätkä postausta arvioimassa.

   Tykkää

  1. 😀 no joo, ymmärrän et sen voi noinkin ottaa… 😀 sorry… Ajattelin enemmänkin että ihanan valoisa kommentti, mut joo… 😀

   Tykkää

 4. This world needs as much kindness as it can get..:)
  Kiitos Johanna kauniista ja inspiroivasta blogista! Tuo iloa ja hyvää mieltä joka kerta.
  Rauhallista ja aurinkoista viikkoa sinulle 🙂
  Katariina

  Tykkää

 5. ”Varmasti olisi aihetta jonkun verran muuttaa blogin suuntaa, koska nykyisellään alapeukutuksia on aika paljon.”
  Ja mielestäni nuo peukutukset voisi kokonaan poistaa. Ja varsinkaan alapeukutukset eivät viittaa mihinkään muuhun kuin jo täällä mainittuihin seikkoin, sekä lisänä pelkkä kiusanteko. Peukut eivät ole mielestäni mikään blogin mittari. MeNaiset-lehti voisi ottaa yhtä fiksun käytännön kuin Anna- ja Eeva-lehti. Niissä ei ole näitä lapsekkaita peukkuja, vaan mielipiteitä, suuntaan tai toiseen. Ja hyvä niin. Sillä se vähentää huomattavasti pientä kiukuttelua areenalla.
   

  Tykkää

  1. Joo peukut eivät ole postausten mittari vaan kommenttien mittari… Saattavat tietty aiheuttaa lisänärää…. 😉

   Tykkää

 6. Luen tätä blogia samalla tavalla kuin vaikka Me Naiset -lehteä: keskityn niihin asioihin, jotka minua eniten kiinnostavat ja kaiken muun vain selaan pikaisesti läpi. Johannan blogin vahvuus sen myönteisyyden lisäksi onkin juuri aiheiden vaihtelevuus ja tiheä julkaisutahti.
  Ei haittaa, etteivät kaikki aiheet kiinnosta, kun tietää, että pian Johanna kirjoittaakin jo taas jostain ihan muusta. Lisäksi kuvat ovat aina kauniita. Oma pukeutumis- ja sisustustyylini on hyvin erilainen, mutta silti olen saanut Johannalta paljon inspiraatiota.
  Mainostamista taas on mielestäni paljon enemmän muualla, sitähän pursuaa vastaan heti kun avaa netin, tai kävelee kadulla. Minusta vaikuttaa siltä, ettei Johanna suinkaan ahneen kritiikittömästi mainosta mitä tahansa. Sellainen toiminta varmasti karkottaisi nopeasti monet lukijoista. Toisaalta mainostamista ei tyyliblogissa voi oikein välttääkään, ellei sitten tee kaikkia vaatteitaan itse (eikä paljasta, mistä osti kankaat..)
  Kerran olin vaatedivarissa, jossa asiakas kritisoi hintoja ja yritti tinkiä. Kaupan omistaja totesi vain, että ”kun nämä menevät näillä hinnoilla.” Samasta syystä Johannalla ei ole mitään syytä muuttaa bloginsa suuntaa: tyytyväiset lukijat ovat enemmistönä. Tyytymättömät taas varmasti löytävät muualta jotain kiinnostavampaa, blogeista kun ei totisesti ole maailmassa pulaa!
  terveisin Satu
   

  Tykkää

 7. Vierailija
  08.09.2014 klo 01:41

  Olen samaa mieltä edelläkirjoittajan kanssa näistä kommenttiosuuksista, usein näistä saa ikävän olon itselleen ja siksi niitä harvoin luen ja harmittaa että nytkään tämän avasin. Johannan blogista pidän silti paljon vaikka mainostaminen joskus ärsyttääkin, mutta kait se kuuluu homman luonteeseen. Kivoja vinkkejä silti löytyy sekä pukeutumiseen että kodin laittamiseen. Johannan rohkeat mielipiteet on plussaa!

  Mitä tarkoitat että saa ikävän olon itselleen; millaisista kommenteista…?

  Tykkää

 8. Täällä taas ihmetellään kaikenlaisia kommenteja; epäystävällisiä kovastikin… Kummallista, että ollaan nokka solmussa, että eikö saa esittää ”eriäviä mielipiteitä” tai olla ”eri mieltä”… Jos bloggari on ottanut kuvia ja laittanut tekstiä, kertonut esim.Naantali reissustaan, tapaamistaan mukavista ihmisistä, esittelee kuvia joissa on kivasti pukeutunut yms Mikä eriävä mielipide pitää jollakin olla; siis tehty mikä tehty, juttu kirjoitettu, kuvat laitettu.. Eri asia on jos keskustellaan jostain aiheesta, mutta ethän sinäkään, ”eriävän mielipiteen omaava” henkilö todennäköisesti mene vaikka viime lauantain juhlien jälkeen kaverisi luo ja sano että saanko esittää ”eriävän mielipiteen”; joka kommenttiesi perusteella voisi olla seuraavanlainen; ”vaatteesi oli rumia ja mistä lie olet ne ilmaiseksi haalinut ja ystäväsi olivat tyhmiä enkä viitsisi niitten juttuja kuunnella”.. Haloo?! Ei niin käyttäydytä. Ei ole ”eriävien mielipiteitten/kommenttien ” esittämistä että haukkuu ”päin naamaa”. Varmasti bloggarit pitävät siitä että esitetään joku aihe mistä haluaisi enemmän kuulla tai lukea, mutta sehän on vain ja ainoastaan bloggarin asia haluaako/pystyykö sitä tehdä. Se että on valtakunnan suurimpiin lukeutuvan naistenlehden bloggaaja, lienee enemmän lukijamäärän sanelema, toki sisällön myös mutta ”hyvällä sisällöllä” (mitä se kenenkin mielestä on) löytyy paljon blogeja mutta Me Naiset -lehdellä ei varmasti haluta sellaista blogia remmiin joka ei saa paljon lukijoita asiallisella sisällöllä. Ja mitä tulee tuohon suomalaisten rakastamaan aiheeseen :”pinnallista/syvällistä”. Ollaan olevinaan niin syvällisiä tuntuu merkkaavan samaa monelle että ollaan negatiivisia/asiattomia/töykeitä/kateellisia. Ikään kuin iloisuus, positiivisuus, kauniit kuvat ym eivät voisi olla ihan tavallista elämää. Tarvis aina vedellä jotain luurankoja kaapista. Olimme jokin aika sitten taas kuukausi Australiassa kavereitten luona ja mitä tulee positiivisuuteen niin käynti siellä virkistäisi monia synkistelijöitä. Elmän asenne on aivan toista vaikka toki löytyy varmaan poikkeuksia sieltäkin. Kukaan ei paheksuisi iloisuutta ja kauniita kuvia. Lainatakseni erään tekemämme bussimatkan kuljettajan kommentia kohteesta jossa kävimme; ”Jos pidit, kerro kaikille, jos et, pidä omana tietonasi” 😉 Kärjistettyä -mutta miksi ei niin tottakin 🙂

  Tykkää

 9.  
  Aikas hassu olet, jotenkin nyt vaan veikkaan ettei kriitikot ihan tosissaankaan halua näitä kamoja joita arvotaan. Mistä ihmeestä niin luulet? On aikas iso osa naisia joiden maku ei ole mitään yliromanttista melkein-resua millaista tyyliä Johanna & tavarat useimmiten edustaa. Viittaan esimerkiksi muotinäytöksen asuihin..jösses. Ihan kuin Vapauttakaa maailman silitysraudat -konferenssista. Kauniita naisia niiden sisällä toki. 🙂

  Vierailija
  08.09.2014 klo 11:22

  Kyllä mua vaan niin kauheasti ihmetyttää ja huvittaa tämä keskustelupalsta, taas… Jos on ”mainostusta” (bloggaajan oma vaate ja merkki kerrottu) tai mainostusta (adlinkki tai ilmoitettu, että tuote on saatu), se ärsyttää. Jos Johanna jättää vaatteiden merkit mainitsematta, niin sitä sitten kinutaan monessa postauksessa peräkkäin. Jos vinkataan kivaa blogia, se ärsyttää (ps ei ole pakko avata niitä linkkejä…eikä lukea ärsyttävää blogia).
  Mutta.. kun on arvonta, kukaan ei kitise ja ne maanhiljaiset lukijatkin (valittajat mukaan lukien) jättävät viestinsä ja toivovat voittoa. Silloin kaupallisuus ja mainostaminen on vaan niin kiva juttu. Kunhan se valittajakin voisi saada edes pienen pikkuriikkisen osan tuosta, mitä kadehtii. Harmi, kun itsetuntoa tai edes kivoja kavereita ei voi arvalla saada…epäilen, että se näiltä valittajilta puuttuu.
  Ja nyt täällä hymyilen ja odottelen kuraa niskaan =). Kiitos Johanna ihanasta blogista, ja kiitos Monan blogin vinkkaamisesta.
   
   

  Tykkää

 10. Sanoisin että tuossa fanaattisuudessa taitaa olla aika runsaasti myös liioittelun makua mukana. Jätetäänpä nyt nuo rönsyilyt sinne oman kodin sisäpuolelle. 😉
   

  Tykkää

 11. Mielestäni peukutuksia ei Johannan pitäisi väheksyä. Tottakai ne liittyvät kirjoittamaasi postaukseen ja julkaisemiisi kuviin. Ihmisethän kommentoivat täällä nimenomaan sen hetkistä postaustasi ja peukutuksilla muut lukijat ottavat kantaa – ovatko samaa mieltä postauksestasi kommentoijan kanssa vai eivät. Saat nykyään huomattavan paljon kielteistä palautetta. Eikä se varmastikkaan ainakaan vähene sillä, että negatiivisempi palaute ytitetään vain olla jatkuvasti noteeraamatta.  

  Tykkää

  1. Heippa 🙂 No toki peukutukset voivat liittyä postaukseen, mutta harvoin ne silti suoraan postausta arvioivat, useimmin kommenttia. Riippuu varmaan vähän mitä kommentoidaan -eikä täällä aina suoranaisesti arvioida kys. postausta. Noteeraan toki neg. palautteen kuten esim. postaus-ja aihetoiveet. Neg. palautetta (tai muuten vain kirjoittelua)on aina tullut ja tulee   varmasti tulemaan niin kauan kun pidän kommenttiboksin avoimena. 😉

   Tykkää

 12. Pikkasen ohi aiheen, mutta kun muutama kirjoittaja täällä ihan tohkeissaan, kuinka MeNaiset on ”valtakunnan suurimpiin lukeutuva naistenlehti”. Höpö höpö. Ko. lehti on viimevuodet selkeästi profiloitunut nuorempien naisten lehdeksi. Sisältö nopeasti tekaistua ja samoin lukaistua höttöä. Palstoja, joissa keskitytään lähinnä toisille irvailuun mukamas nokkelanakin kynänkäyttäjänä. Irtonumeroita näkyy kaupanhyllyllä tämän tästä -50 %, ja myös tilattuna halvin lajissaan. Eli se suuruudesta. 

  Tykkää

 13. Ristiriitaista tuo postatuksen kannanotto siinä mielessä, että sehän käy tavallaan välikäden kautta.. jollei jonkun vierailijan kirjoitus sillähetkellä miellytä, se blogataan alas. Mielialan mukaan hengaillaan aika vahvasti, ja siihen vaikuttaa kyllä monet asiat. Eli sekin että asut muualla. Jostain syystä se koetaan aina paremmaksi. Vaikka itsellä olisi kaikki asiat hyvin ja kohdallaan.
  Kannattaa pitää sekin mielessä, että vain itseään voi muuttaa, ei ketään toista. Omasta mielestäni Johannan blogi on monipuolisuutensa takia miellyttänyt muita enemmän. Siinä on sopivasti kaikkea.. eli jokaiselle jotain. JOs taas täydellistä blogia tavoittelee, niin silloin on parasta alkaa itse bloggaajaksi, eikä vaatia muita miellyttämään minua.

  Tykkää

 14. ”Täällä taas ihmetellään kaikenlaisia kommenteja; epäystävällisiä kovastikin…”
  Mutta sinä unohdit kappalejaon kokonaan, ja koko rimpsu on yhdessä putkessa ja epämiellyttävää lukea. Katso vaikka mallia ”48” Sadun kirjoituksen. Ihan näin pieneä vinkkinä, ja toivon, ettet tästä turhaan pahastu. Ilmeisesti vain innostuit kirjoitamaan kovalla vauhdilla sanomaasi. 😉

  Tykkää

 15. [quote author=”Vierailija” time=”09.09.2014 klo 11:31″]
   
  Aikas hassu olet, jotenkin nyt vaan veikkaan ettei kriitikot ihan tosissaankaan halua näitä kamoja joita arvotaan. Mistä ihmeestä niin luulet? On aikas iso osa naisia joiden maku ei ole mitään yliromanttista melkein-resua millaista tyyliä Johanna & tavarat useimmiten edustaa. Viittaan esimerkiksi muotinäytöksen asuihin..jösses. Ihan kuin Vapauttakaa maailman silitysraudat -konferenssista. Kauniita naisia niiden sisällä toki. 🙂
  [quote author=”Vierailija” time=”08.09.2014 klo 11:22″]
  mitä Sinä, yllä olevan tekstin kirjoittaja täällä sitten teet ja vielä kommenteissa…??? jos et tykkää tämän  bloggaajan tyylistä niin mee pois, ja anna toisten rauhassa tykätä! Ihmiset on erilaisia ja näissä blogeissa on se kiva puoli että voit seurata vain niitä joista pidät! On paljon maailmassa asiaa josta pitää käydä keskustelua kehittävässä mielessä, mutta bloggarit saa tehdä oman näköistä jälkeä ja ketä miellyttää; seurataan, ja keitä ei miellytä, ei tarvi seurata, saatikka kommentoida. 
   
   

  Tykkää

 16. Niin ihana ja kaunis Naantali – kotikaupunkini 🙂
  Upeita kuvia olit ottanut matkallasi tästä aurinkokaupungista. Kannattaa käydä joskus myös keskitalvellakin; vanhakaupunki on aivan upean tunnelmallinen lumipeitteessä ja kauniisti valaistuna. 
  Ihanaa syksyä ja kiitos kivasta blogista!
  – Kirsi
   

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: