Joulukorttitehdas 2014!

heimopäälliköitä ynnä muita

Heippa! 🙂

Joka vuosi mulla on  yhtä ala-astefiilis näitä askarrellessani ja mietin aina ettei aikuiset tee tällaisia kortteja (siis näistä tulee aina just sen näköisiä et ala-astelaisetkin osaisi). Mutta aina se on vaan yhtä kivaa ja joka vuosi mietin sit kuitenkin että itsetehty on aina itsetehty… ja uniikki, persoonallinen. Kuten toi afrikkalainen heimopäällikköpipari. 😛

All you need is: ohut pensseli, kultamaalia, hopeatussi sekä punaista, sinistä ja vihreää paksua paperia. 

Sen verran vauhdilla valmistui kortit tänä vuonna, että kaikkiin tuli kirjoitettua Hyvää Joulua; meidän norjalaiskaveritkin saavat siis oikein aitoja suomalaisia joulukortteja. 😉

***

Viikonlopun aikana olemme käyneet myös, noh, emme varsinaisesti mielenosoituksessa, mutta kuitenkin osoittamassa mielipiteemme. Sytyttämässä kynttilöitä.

Ainon päiväkotikaveri perheineen nimittäin lähetettiin tovi sitten kotimaahansa Jemeniin kaikille hyvin yllättäin. Pojan vaatteet jäivät roikkumaan päiväkotiin ja isosisko haettiin poliisivoimin koulusta vailla aikaa selittää luokkakavereille. En edes tienyt, ettei perheellä ollut oleskelulupaa; he olivat asuneet Norjassa seitsemän vuotta ja lapset siis kaikin puolin kasvaneet täällä. Tapaus järkytti ja kosketti tietysti aika monia perheen tuttavia -ja osittain kirvoitti omatkin ajatukseni luksusähkystä blogiin… Tuntui jotenkin niin epäreilulta; että juuri me saamme asua täällä ja toiset lapset saatetaan yhtäkkiä pyyhkiä pois päiväjärjestyksestä. Pelkästään vapaus asua ja olla on aika luksusta. 

No mutta, nyt teki mieli kysyä teiltä onko Suomessa sama käytäntö; voiko pakolaisperhe asua Suomessa seitsemän vuotta ja tulla sitten lähetetyksi kotimaahansa (noin hurjalla kiireellä ettei mitään ehdi ottaa mukaan)? Tuntuu lasten kannalta ihan uskomattoman huonolta ratkaisulta. Phuuh. 

Lupaan muuten pitää joulukuun asiasisällöltään vähän kevyempänä. 😛 

Jeps, kivaa sunnuntai-iltaa itse kullekin kodille! ❤

80 vastausta artikkeliin “Joulukorttitehdas 2014!

  1. Ihania nuo teidän askartelemanne joulukortit!
    Upeaa,että viitsit tehdä itse ja erilaisia kuin mitä useat nykyään vääntävät (tarkoitan niitä
    kuva kuvan päälle ja erilaisia valmis papereita ja kuvioita päällekkäin versioita).
    Mielestäni ne ovatkin useinkin tehtailua ja lopputulos persoonattomia.. Askartelen itsekkin joulukortteja,mutta
    käytän etupäässä lehdistä leikattuja kuvia jne. Kierrätän .Korttini ovat kaikki erilaisia,yritän saada niihin
    jotain hauskaa huumoria tai muuten hyväntuulisia.
    Toiivoisin vain,että ihmiset innostuisivat itse näpertelemään korttinsa niin saisivat niihin enemmän ajatusta ja lämpöä.
     
    Harmi vain, että monet lankee ostokortteihi vaikka pienelläkin vaivannäöllä saisivat tehtyä
    jotain erilaista ja poikkeavaa.
    OIKEIN IHANAA JA MUKAVAA JOULUA SINULLE JA PERHEELLESI!
    Terv.Minna W.

    Tykkää

Jätä kommentti