Life’s Little Instructions

by William Snell

Sing in the shower.

Treat everyone you meet like you want to be treated.

Watch a sunrise at least once a year.

Never refuse homemade brownies.

Strive for excellence, not perfection.

Plant a tree on your birthday.

Learn three clean jokes.

Return borreowed vehicles with the gas tank full.

Never waste an oppoturnity to tell someone you love them.

Leave everything a little better than you found it.

Keep it simple.

Think big thoughts, but relish small pleasures.

Become the most positive and enthusiastic person you know.

Be forgiving on yourself and others.

Say ”thank you” a lot.

Say ”please” a lot.

Avoid negative people.

Wear polished shoes.

Remember other peoples birthdays.

Commit yourself to constant improvement.

Have a firm handshake.

Send lots of Valentines cards, sign them.

Look people in the eye.

Be the first to say ”hello”.

Return all things you borrow.

Make new friends but cherise the old ones.

Keep secrets.

Plant flowers every spring.

Have a dog.

Always accept an outstreched hand.

Stop blaming others.

Take responsibility for every area of your life.

Wave at kids in school busses.

Be there when people need you.

Don’t expect life to be fair.

Never underestimate the power of love.

Drink champange for no reason at all.

Live your life as an exclamation, not an explanation.

Don’t be afraid to say ”I made a mistake”.

Don’t be afraid to say ”I don’t know”.

Compliment even small improvements.

Keep your promises no matter what.

Marry only for love.

Rekindle old friendships.

Count your blessings.

Call your mother. And your father too if they happen to be alive.

 

~ William Snell 1993 ~

95 years old

***

 

 

Joku teistä on ehkä joskus jo tutstunut näihin parikymmentä vuotta sitten julkaistuihin, englantilaisen William Snellin kirjaamiin elämän käyttöohjeisiin, joku ehkä lukee ensimmäistä kertaa. Kauniita ja viisaita ajatuksia, jotka voisi vaikka ripustaa seinälle. Ottaa yhden joka viikko treenattavaksi. Tai kaksi tai kolme kerrallaan, jos liian helpolta tuntuu.

Me olemme olleet yökylässä ystävillä. Hilden ja Christianin kauniissa vanhassa maalaistalossa -taas. Koska jos saat perjantai-iltapäivällä kutsun tacolle ja viinille, pakkaat nopeasti reppusi ja katsot että maitotölkit ovat jääkaapissa ja ovet ja ikkunat suunnilleen kiinni. Eihän sellaisesta kieltäydytä.

Ja jos kesä yllättää huhtikuisen lauantai-iltapäivän tunteina, heitetään housut heinikkoon. Tai työnnetään sukkikset repun sivutaskuun.

mekko: Monki, lenkkarit Nike Air Max Thea (secondhandia)

Kiitos hyvästä viikonlopusta ja kaunista sunnuntai-iltaa. Lähettelen lämpöasteita täältä ensi viikoksi sinne Suomeen päin! :))

64 vastausta artikkeliin “Life’s Little Instructions

  1. Eipä mittään, toi on kaunis lista luettavaksi eikä voi ihan pielessä olla Tollasella elämänkokemuksella ❤

   Tykkää

 1. Tuli tuota vanhaa taloa katsellessa mieleen esikoiskirjassasi oleva tarina – parisataavuotta vanhasta tunnelmallisesta talosta, niin ihania nuo vanhat hirsiseinät kaikkineen.:)) Kirja kaikenkaikkiaan lämminhenkinen ohjeineen. Kiitos siintä, että jaksat jakaa ohjeita, niin ja sitä lämpöä tänne kaivataankin. Ihan parasta sunnuntaita sinne ja myöskin tänne vaalisunnuntaihin. :))
  -Jatta

  Tykkää

  1. Tuhannet kiitokset ❤ Ja se tarinan talo oli  muuten eri talo! Meillä on kaksi hyvää ystäväperhettä jotka asuu kyllä tällaisissa ihan samantapaisissa  1800-luvun maataloissa. Ihania 🙂

   Tykkää

 2. Ihanasti on pidetty vanha maalaistalo vanhoissa kuoseissaan sisatiloista. Omien vanhempieni maatilalla on myos viela pystyssa vanha paarakennus, mutta se on vuosikymmenia sitten tapetoitu ja kauniit hirret jaaneet sinne alle. Vanha talo onkin ollut jo purku- uhan alla ja vain toivoa voi, etta se pystytetaan jonnekin uudelleen ja annetaan niiden vanhojen hirsien loistaa seinina ilman tapetteja. Ja lapsilla oli myos varmaan tosi mukavaa kotielainten kanssa, koska kuka lapsi nyt voi kanoja saati kissaa vastustaa ja maalla voi vaan ihan olla valittamatta ”kaupunki saannoista”. .
  Kiitos kauneista kuvista.

  Tykkää

  1. Joo onhan siinä hommaa jos tollaista kunnostaa ja pitää kunnossa, mutta kyllä kannattaa! 

   Tykkää

 3. Asun miljoonakaupungissa ja usein kun katselen sun kuvia, tulee hirveä hinku muuttaa johonkin pieneen rannikko/maalaiskylään. En tiedä pystyisinkö siihen todellisuudessa, mutta niin seesteisiä ja idyllisiä nämä kuvat ovat.
  Sulla on taas tosi kaunis mekko ja tuo otsatukka sopii sulle ”kuin nenä päähän”!
  Lämmintä ja aurinkoista kevättä!
  Heidi

  Tykkää

  1. 😀 niin no, ehkä tällainen pieni kurkistus riittää loppujen lopuksi 😉 Ja jos sulla kaipuu on niin voihan olla että joskus vielä tulee senkin aika. 🙂 Mulla on kyllä miljoonakaupunkivietailujen aikana sellanen olo et miksen asu siellä…. Ja sit kuitenkin, eiköhän me ihan oikeissa paikoissa olla 🙂

   Tykkää

 4. Ompa kaunis, huoleton kesämekko! Otsatukka näyttää sinulla tosi nuorekkaalta, sopii tosi hyvin.
   
  -riitukka

  Tykkää

  1. Kiitti paljon, joo tää mekko on jo ollut töissä ja kaikkea, tosi hyvä niin vapaa-aikaan kuin töihin. Ja otsis kasvaa vaan kauheeta vauhtia!

   Tykkää

 5. Upeita kuvia jälleen! Tuossa yhdessä kuvassa etualalla on tuollainen nojatuoli jossa on kukallinen verhoilu, osaatko yhtään arvata mikä tuoli on merkiltään/malliltaan?
  Mari

  Tykkää

 6. Ihanan elämänmakuinen postaus!
  Tästä sain itsekin ajattelemisen aihetta, tuntuu että nykypäivänä harvoin enää kyläillään ex tempore – mikä on todella sääli! Omassa ystäväpiirissäni ainakin kyläilyistä sovitaan hyvissä ajoin etukäteen, mikä lisää myös sitä, että pitäisi olla viiden tähden tarjoilut ja koti tiptop. Ehkäpä otankin tavaksi kutsua pari kertaa kuukaudessa kaveriperheitä kylään lyhyellä varoitusajalla. 🙂
  Olisi ihanaa, jos sinun kuviasi näkisi myös Instagramin puolella!
  Minni

  Tykkää

  1. No niinpä! Me ollaan jo luovutettu – tiedetään että toisillemme on sotkuja ja ihmetellään niitä, joilla ei koskaan oo 😀

   Tykkää

 7. Kuvista näkyy jo kesän tulo:) Ihanaa!
  Joku kyseli tuolista, tuo tuoli on nimeltään K-tuoli, minä olen löytänyt kirpparilta, vanhojen tavaroitten kaupasta , päällystystä vailla odottaa nytkin kaksi tuolia.

  Tykkää

 8. Voi miten kaunista ja kesäistä jo siellä!
  Asiasta toiseen: Miten sinun mielestäsi koot menevät Monkin vaatteissa? Mietin tuon mekon tilaamista, mutta minulla ei ole aiempaa kokemusta niistä. Vastaavatko tavallista kokoluokitusta? Kiitos jo etukäteen, jos ehdit vastata.
  Tiina R

  Tykkää

  1. Heippa Tiina, tämä mekko on S, mutta vähän reilu tarkoituksellakin. Eli ihan kyllä vastaavat normi kokoja, sanoisin :))

   Tykkää

 9. Ihania kuvia! Ja totta, ois kiva nähdä sut myös instagramissa 🙂
  Sain juuri postissa kirjasi, ihanaa. Odottelen rauhaisaa hetkeä että ehdin tutkia sitä. Kunhan saan vauvan päiväunille.. 🙂
  Aiemmassa postauksessa jossa oli siskosi kuvia, näinkö oikein että hänellä oli marimekon tasku-laukussa pitkä hihna? Tiedätkö miten se on tehty, suutarilla? Kiva idea jota en ole hoksannut itse ollenkaan..
  Marie

  Tykkää

  1. Kiva kuulla 🙂
   siskolla taisi olla pikkuserkku -niminen laukku; sellainen pieni nahkapussukka? Siinä on ihan pitkä hihna 🙂
   kivoja vauvailu- sekä lukuhetkiä ❤

   Tykkää

 10. Marie, muistaakseni Marimekon laukku oli pikkuserkku, jossa on myös hihna. Kaunis ja kätevä ja himoisen omaan käyttöön.

  Tykkää

 11. Hei Johanna!
  haluan vain sanoa, että välillä olisin ihan pulassa ilman sun blogia. Kyllä on totta että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, olet tästä hyvä esimerkki. Olen huomannut että saat myös ikäviä kommentteja, toivottavasti et kuitenkaan välitä niistä, sillä ilman huonoa ei voi olla hyvääkään. Ikäviäkian kommentteja tarvitaan. Hyvää kevään jatkoa. Ja kiitos että olet olemassa

  Tykkää

  1. ❤ ihana kommentti, kiitos ❤ 
   Te ootte kyllä superihania yleensäkin, aika vähän sitä negaa tulee :))

   Tykkää

 12. Hei,
  sun tekstit ja kuvat ilahduttavat joka kerta. Iloisuus ja positiivisuus tuntuu  jotenkin tarttuvan. Kirja on luettu ja se on todella ihana.
   
   

  Tykkää

 13. Treat everyone you meet like you want to be treated.
  Tuo on käytössä. En syö eläimiä enkä eläintuotetteita, koska kukaan ei ansaitse väkivaltaa tai kuolemaa minun takia. 

  Tykkää

  1. Eipä mittään, toi on kaunis lista luettavaksi eikä voi ihan pielessä olla Tollasella elämänkokemuksella ❤

   Tykkää

 14. Tuli tuota vanhaa taloa katsellessa mieleen esikoiskirjassasi oleva tarina – parisataavuotta vanhasta tunnelmallisesta talosta, niin ihania nuo vanhat hirsiseinät kaikkineen.:)) Kirja kaikenkaikkiaan lämminhenkinen ohjeineen. Kiitos siintä, että jaksat jakaa ohjeita, niin ja sitä lämpöä tänne kaivataankin. Ihan parasta sunnuntaita sinne ja myöskin tänne vaalisunnuntaihin. :))
  -Jatta

  Tykkää

  1. Tuhannet kiitokset ❤ Ja se tarinan talo oli  muuten eri talo! Meillä on kaksi hyvää ystäväperhettä jotka asuu kyllä tällaisissa ihan samantapaisissa  1800-luvun maataloissa. Ihania 🙂

   Tykkää

 15. Ihanasti on pidetty vanha maalaistalo vanhoissa kuoseissaan sisatiloista. Omien vanhempieni maatilalla on myos viela pystyssa vanha paarakennus, mutta se on vuosikymmenia sitten tapetoitu ja kauniit hirret jaaneet sinne alle. Vanha talo onkin ollut jo purku- uhan alla ja vain toivoa voi, etta se pystytetaan jonnekin uudelleen ja annetaan niiden vanhojen hirsien loistaa seinina ilman tapetteja. Ja lapsilla oli myos varmaan tosi mukavaa kotielainten kanssa, koska kuka lapsi nyt voi kanoja saati kissaa vastustaa ja maalla voi vaan ihan olla valittamatta ”kaupunki saannoista”. .
  Kiitos kauneista kuvista.

  Tykkää

  1. Joo onhan siinä hommaa jos tollaista kunnostaa ja pitää kunnossa, mutta kyllä kannattaa! 

   Tykkää

 16. Asun miljoonakaupungissa ja usein kun katselen sun kuvia, tulee hirveä hinku muuttaa johonkin pieneen rannikko/maalaiskylään. En tiedä pystyisinkö siihen todellisuudessa, mutta niin seesteisiä ja idyllisiä nämä kuvat ovat.
  Sulla on taas tosi kaunis mekko ja tuo otsatukka sopii sulle ”kuin nenä päähän”!
  Lämmintä ja aurinkoista kevättä!
  Heidi

  Tykkää

  1. 😀 niin no, ehkä tällainen pieni kurkistus riittää loppujen lopuksi 😉 Ja jos sulla kaipuu on niin voihan olla että joskus vielä tulee senkin aika. 🙂 Mulla on kyllä miljoonakaupunkivietailujen aikana sellanen olo et miksen asu siellä…. Ja sit kuitenkin, eiköhän me ihan oikeissa paikoissa olla 🙂

   Tykkää

 17. Ompa kaunis, huoleton kesämekko! Otsatukka näyttää sinulla tosi nuorekkaalta, sopii tosi hyvin.
   
  -riitukka

  Tykkää

  1. Kiitti paljon, joo tää mekko on jo ollut töissä ja kaikkea, tosi hyvä niin vapaa-aikaan kuin töihin. Ja otsis kasvaa vaan kauheeta vauhtia!

   Tykkää

 18. Upeita kuvia jälleen! Tuossa yhdessä kuvassa etualalla on tuollainen nojatuoli jossa on kukallinen verhoilu, osaatko yhtään arvata mikä tuoli on merkiltään/malliltaan?
  Mari

  Tykkää

 19. Ihanan elämänmakuinen postaus!
  Tästä sain itsekin ajattelemisen aihetta, tuntuu että nykypäivänä harvoin enää kyläillään ex tempore – mikä on todella sääli! Omassa ystäväpiirissäni ainakin kyläilyistä sovitaan hyvissä ajoin etukäteen, mikä lisää myös sitä, että pitäisi olla viiden tähden tarjoilut ja koti tiptop. Ehkäpä otankin tavaksi kutsua pari kertaa kuukaudessa kaveriperheitä kylään lyhyellä varoitusajalla. 🙂
  Olisi ihanaa, jos sinun kuviasi näkisi myös Instagramin puolella!
  Minni

  Tykkää

  1. No niinpä! Me ollaan jo luovutettu – tiedetään että toisillemme on sotkuja ja ihmetellään niitä, joilla ei koskaan oo 😀

   Tykkää

 20. Kuvista näkyy jo kesän tulo:) Ihanaa!
  Joku kyseli tuolista, tuo tuoli on nimeltään K-tuoli, minä olen löytänyt kirpparilta, vanhojen tavaroitten kaupasta , päällystystä vailla odottaa nytkin kaksi tuolia.

  Tykkää

 21. Voi miten kaunista ja kesäistä jo siellä!
  Asiasta toiseen: Miten sinun mielestäsi koot menevät Monkin vaatteissa? Mietin tuon mekon tilaamista, mutta minulla ei ole aiempaa kokemusta niistä. Vastaavatko tavallista kokoluokitusta? Kiitos jo etukäteen, jos ehdit vastata.
  Tiina R

  Tykkää

  1. Heippa Tiina, tämä mekko on S, mutta vähän reilu tarkoituksellakin. Eli ihan kyllä vastaavat normi kokoja, sanoisin :))

   Tykkää

 22. Ihania kuvia! Ja totta, ois kiva nähdä sut myös instagramissa 🙂
  Sain juuri postissa kirjasi, ihanaa. Odottelen rauhaisaa hetkeä että ehdin tutkia sitä. Kunhan saan vauvan päiväunille.. 🙂
  Aiemmassa postauksessa jossa oli siskosi kuvia, näinkö oikein että hänellä oli marimekon tasku-laukussa pitkä hihna? Tiedätkö miten se on tehty, suutarilla? Kiva idea jota en ole hoksannut itse ollenkaan..
  Marie

  Tykkää

  1. Kiva kuulla 🙂
   siskolla taisi olla pikkuserkku -niminen laukku; sellainen pieni nahkapussukka? Siinä on ihan pitkä hihna 🙂
   kivoja vauvailu- sekä lukuhetkiä ❤

   Tykkää

 23. Marie, muistaakseni Marimekon laukku oli pikkuserkku, jossa on myös hihna. Kaunis ja kätevä ja himoisen omaan käyttöön.

  Tykkää

 24. Hei Johanna!
  haluan vain sanoa, että välillä olisin ihan pulassa ilman sun blogia. Kyllä on totta että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, olet tästä hyvä esimerkki. Olen huomannut että saat myös ikäviä kommentteja, toivottavasti et kuitenkaan välitä niistä, sillä ilman huonoa ei voi olla hyvääkään. Ikäviäkian kommentteja tarvitaan. Hyvää kevään jatkoa. Ja kiitos että olet olemassa

  Tykkää

  1. ❤ ihana kommentti, kiitos ❤ 
   Te ootte kyllä superihania yleensäkin, aika vähän sitä negaa tulee :))

   Tykkää

 25. Hei,
  sun tekstit ja kuvat ilahduttavat joka kerta. Iloisuus ja positiivisuus tuntuu  jotenkin tarttuvan. Kirja on luettu ja se on todella ihana.
   
   

  Tykkää

 26. Treat everyone you meet like you want to be treated.
  Tuo on käytössä. En syö eläimiä enkä eläintuotetteita, koska kukaan ei ansaitse väkivaltaa tai kuolemaa minun takia. 

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: