Burleigh

Kävelen usein kylään heille.
Loppumatka on metsän reunaa. Asfaltti on loppunut, hiekkatie loppunut ja polku muuttunut pisteleväksi pellon heinäksi. 
Käynti hidastuu huomaamatta. 
Autojen suhinan saattaa harvakseltaan kuulla, mutta hevosten ja tuoreen maan tuoksu on se, joka terävöittää aistit.
Talo on valkoinen, 1800-luvun puolivälin tekoa. Suuri puutalo, jossa on jykevä lehdenvihreä etuovi ja ikivanhoja käppyröitä omenapuita edustalla. Pienet ruudutetut ikkunat ja hieman vinoon kasvanut punainen vaja vierellä.
Emännällä pitkä letti ja pisamia, isännällä suuret harmaat kumisaappaat ja silmille kasvanut tukka.
Vierailijoita käy harvakseltaan. Istumme aina vanhan ikkunan ääreen, hiljaa. Nojaan kyynärpäähäni ja seuraan pellolla käyskenteleviä hevosia. Hämmennän teetäni koristeellisella hopealusikalla ja ihailen antiikkisen kaunista teeastiastoa. Tunnen itseni todella tervetulleeksi. Kaivatuksi.
Sillä vain todella tärkeille vieraille saatetaan tarjoilla näin kauniisti.

(Tinalla on toi viimeisen teekuppi-kuvan astiasto. Voi vitsi ne on kauniit.)

48 vastausta artikkeliin “Burleigh

 1. Kirjoitustyyli on kokenut muodonmuutoksen. Mielenkiintoista.
  Astiasto on aivan ihana. Vie voiton jopa Villeroy&Bochista.

  Tykkää

 2. Heipsan! Mulla kans on tota vikaa sarjaa, se on melkein samaa, kuin vanha Arabian / Röstrandin Fasaani. Menee hyvin vanhojen kanssa. Just tarjoilin naapurin rouville pullaa noista Burleighin Fasaani-astioista, mä oon saanut niitä kummitädiltäni. (Joka taas roudaa niitä Ruotsista tai ostaa Porvoosta.)

  Tykkää

 3. Me emme ole vielakaan saaneet aikaiseksi ostaa astiastoa, mutta jotain romanttista taytyy saada sitten kun aika koittaa. Nuo esittelemasi ovat aivan ihania.
  Emme ole viela varmoja missa pain maailmaa haluamme asua joten yritamme olla ostamatta vaikeasti muutettavaa kamaa, kuten kalliita astiastoja…

  Tykkää

 4. Enpä ole ajatellutkaan, ennen kuin sanoit, että todella, vain odotetuille ja tärkeille vieraille katan kahvipöydän kauniisti.

  Tykkää

 5. Arabian fasaaniin hurahtaneena haaveilen nyt tästä astiastosta. Tee/kahviserviisi olisi unelma!
  Pitäisköhän mennä uudestaan naimisiin tai pitää jotkut avioliiton vahvistusjuhlat kauniiden ja rohkeiden tyyliin? 🙂 Tai sitten vain ketäillä pikkuhiljaa….

  Tykkää

 6. Hei !Löysin tänne Uuden kuun Emilian sivuilta 🙂 Kaunis päivitys! Aamu alkaa näin ihanasti nauttien kauniista kuvista, kiitos sinulle siitä 🙂 Astiat on niin kiva aihe rakastan pöydän kattamista vaikken siinä monimutkaisia kommervenkkejä osaa käyttääkkään. Joka päivä voi olla juhlahetki kun saa koota perheen katettuun pöytään :)Mukavaa päivää sinulle ja toivottavasti kevätaurinko lämmittää siellä.-marie

  Tykkää

 7. Hei! Olen jo pitkään hakenut kahviastiastoa, jota alkaisin kerätä. Näistä en ollut kuullutkaan; ihania ja kun minuun vielä uppoaa kaikki brittiläinen kuin veitsi sulaan voihin…
  Tietääkö kukaan, saako näitä Suomesta ja jos niin mistä?
  Minulla on ennestään valkoista Arabian Tuuli-astiastoa, jonka valmistus lopetettiin jo 90-luvun alkupuolella. Osaisiko joku suositella sen pariksi jotain siihen sopivaa astiastoa? Sinisestä kun tykkään, aiheutti erityisesti tuo viimeinen kuva vähän sydämentykytyksiä.
  Terveisin,Elina Etelä-Suomesta, jossa parhaillaan sataa RÄNTÄÄ

  Tykkää

 8. Äitini kerää tuota punavalkoista sinivalkoisena. Ja niitä metsästetään kissojen ja koirien kanssa, joskus jonkun saa jopa Suomestakin 🙂

  Tykkää

 9. Mä olin ihan täpinässä siinä kohtaa, kun ”näin” ne hevoset 😀 Ensin luulin, että ootte löytäneet uuden unelmien talon.
  Ihana kirjoitus ja todella kauniit astiat!

  Tykkää

 10. Woi äiti,mitä kuvia!!!!! I-H-A-N-I-A astioita…ja onko sinussa kirjailijan vikaakin??? ei muuta kuin kirjoittamaan vaan terkuin ;D

  Tykkää

 11. Löysin blogisi tässä hiljattain ja jouduinkin sitten lukemaan myös kaikki vanhankin blogin postaukset! Tulin jotenkin todella iloiselle mielelle kirjoituksistasi, sulla on aina niin iloisia ja aitoja postauksia 🙂
  Oikein mahtavaa kevättä sinne!

  Tykkää

 12. Mistä toi sana ’avioerotalo’ tulee..? Sori jos joudut selittämään jotain itsestäänselvää..mutta en järkeilemälläkään saanut sanalle merkitystä, etsin kommenteistasi..ja päätin lopulta kysyä 🙂
  Oletko miettinyt sellaisen talon hankkimista, joka ei olekaan täydellinen, mutta josta saa remontoimalla? Koska merinäköalaa on vaikea tehdä itse, mutta nopsaahan saa sisäpuolen kunnostettua, ja ulkopuolenkin.. Ja vaikka remppa on kallis, niin yleensä sellainen talo maksaa vähemmän..eli lopputulos on suht sama. Näin tekivät vanhempani 80-luvun lopulla. Löysivät ihanan rivitalopätkän hyvältä alueelta, mutta sisus oli kaamea. Kaikki laitettiin uusiksi, kaksi seinää jopa revittiin 🙂

  Tykkää

 13. olipas suloinen kirjoitelma ❤
  ja ihastuttavia astioita!!!!
  sori tää ei liity mitenkään aiheeseen mutta olen tätä yrittänyt kysyä useaan otteeseen niin uudessa kuin vanhassakin blogissa mut et ole ikinä vastannut.
  MITEN TOTEUTAT PÄIVÄNASU KUVAT?
  ihan itselaukaisimella vai ottaako joku sun kaveri noi kuvat vai miten?koska näyttävät niin hyvin onnistuneilta aina!itsellä ainakin itselaukaisimella tulee niin surkeita otoksia :(kerro please jotain vinkkejä!! 🙂

  Tykkää

 14. Christa: Kuulin talosta alunperin ystävältä, joka tiesi, että omistajapari on eronnut. Ja siksi siis joutuivat myymään. Siitä nimi 🙂 Kyllä me ihan varmasti joudutaan vähän remontoimaan. Pinnat olen ihan valmis käymään läpi. Avioerotalossa vaan kaikki ois ihan upouutta (jollen sit maalauttais lattioita) ja hinta n.150 000 egee vähemmin kuin tällaisessa pientä pintaremonttia vaativassa paremmassa näköalapaikassa…. huoh 🙂 Se on kuitenki iso summa PLUS rempat päälle.
  Heiluva hurmuri: Voi anteeksi 😀 Minusta taas tuntuu, että olen usein vastannut kys. kysymykseen hih 😉 No suurimmaksi osaksi päivänasukuvat otan laukaisimella itse, telinettä mulla ei oo, mut kamera johonkin sohvan kullmalle 😉 Joskus kuvat on Asgeirin ottamia satunnaisia otoksia 🙂 Kiva kun jaksoit kuitenkin sitkeesti kysellä, mulla unohtuu joskus vastailla jos siihen ei heti kys. luettuani ole aikaa, pahoittelen 🙂

  Tykkää

 15. Aivan outo astiamerkki minulle vaikka kahvikuppifriikki olenkin. Viime viikolla lähti second hand-shopista aidot englantilaiset ruusukupit kuninkaallisella leimalla. Kun löytyisi vielä muutama lisää:)
  Minä katan aina kauniisti, oli sitten odotettu tai odottamaton vieras kylässä. Rumia kuppeja ei löydykään, kaikki Teemat sun muut rumellukset olen heivannut aikaa sitten kun niitä miehen mukana tähän talouteen tuli…
  Ensimmäiset kahvikuppini ovat yo-lahjaksi saatuja V&B petite fleuria ja häälahjaksi saimme punaista Taikaa..sitten olen keräillyt kauniita vanhoja kuppeja pikku hiljaa. Viime viikolla ostin pelkästään puutarha käyttöön sellaiset tosi romanttiset luonnonvalkoiset posliinit pitsireunoilla…ihastuin niihin sekunnissa!
  Kauniita nuokin, millaiset kupit sulla itsellä sitten on vieraiden varalle?

  Tykkää

 16. Siis kenestä tää kertoo? en oikein ymmärtänyt et kenen luokse menit ja muutenkin ehkä vähän liian sivistynyttä tekstiä tähän blogiin verraten 🙂

  Tykkää

 17. Siis kenestä tää kertoo? en oikein ymmärtänyt et kenen luokse menit ja muutenkin ehkä vähän liian sivistynyttä tekstiä tähän blogiin verraten 🙂

  Tykkää

 18. Siis kenestä tää kertoo? en oikein ymmärtänyt et kenen luokse menit ja muutenkin ehkä vähän liian sivistynyttä tekstiä tähän blogiin verraten 🙂

  Tykkää

 19. Kauniita kuppeja, oma maku enemmän teemaa ja modernia muutenkin.
  Asiaan täysin liittymättä, huomasin aikaisemmista postauksien kuvista että sulla on jälleen ne valkeat ”renkaat” silmien ympärillä, pidätkö aina aurinkolaseja ympäri vuoden vai mistä moinen ilmiö?
  t: Ninni

  Tykkää

 20. White Lily: Teekuppeja meil ei oikein ookaan! Huomasin juuri et tarvis 😉 Kahviastiastona mulla on Arabian oikein vanhaa ohutta ruusukuvioista posliinia ja myöskin tykkään sen hopealusikoiden kera kattaa aina, kun tulee aikuisia vieraita 🙂
  Anonyymi: Teksti kertoo eräästä ystäväpariskunnasta ja siitä, miltä minusta tuntuu heillä kyläily.
  Ninni: Just naureskeltiin päivän vaunulenkillä, että (isojen) aurinkolasien rajat on taas aika hyvin näkyvillä, eli juu, pidän paljon aurinkolaseja 🙂

  Tykkää

 21. Onko he sit jotain vanhempia tai jotain,tai sellaisen käsityksen sain nyt.Niin muuten,et sit mennyt ottaa sitä oikkispaikkaa vastaan?Missä sä oot suomessa terveydenhoitajaks opiskellut?haluan lisää postauksii sulta ja kaikkii kivoja kuvia(myös lapsista,mut ei tietty naamaa 🙂 )

  Tykkää

 22. Onkos Gustav Lorentzen lastenmusiikki teille tuttua? Muutenkin kiinnostaisi lukea enemmän norjalaisesta lastenkulttuurista, jos joskus ehdit siitä kirjoittamaan 🙂

  Tykkää

 23. Heissan Johanna!
  Sinulla oli kerran jossain jouluun liittyvässä? postauksessa(vanhemmassa blogissasi)kaunis Arabian kahvikuppi-ja lautanen. Taisi olla jokin Greengatenkin kannu samassa kuvassa.Se Arabian kahvikuppi jäi mieleeni, harvinaisen näköistä Arabiaa, muistutti ehkä Myrna-sarjaa, mutta sinun omasi oli kauniimpaa!Saanko kysyä, minkäniminen tämä sarja sinulla on?
  Ihanaa kesän odotusta ja tsemppiä talon hankintaan!! ;D

  Tykkää

 24. Moikka! :)Tämä ei nyt varsinaisesti liity tähän postaukseen mutta on askarruttanut seuraavat asiat, jotka eivät ole tulleet vastaan joten uskaltauduin kysyä;Mitä teet/teit työksesi ennen lapsien syntymää?Miten päädyit Norjaan? Miten tapasit puolisosi?ps. Teillä on kaunis talo, turhaan haluat pois noin upealta merinäköalalta! Päätin jo itsekin, vähän vanhempana, opiskelut suorittaneena, muuttaa Norjaan noin kauniille paikalle! pps. Sait mut kateudesta vihreäksi tuosta Burberryn Crinkled -takista!Mukavaa kevättä! ü

  Tykkää

 25. Ihanasti kirjoitettu teksti. ❤ Kuljin hetken samaa polkua, tunsin maan tuoksun, hämmensin teetäni…
  .erin.

  Tykkää

 26. Tapasin mieheni lomareissulla ja sen vuoksi sitten muutettavakin oli 🙂
  Vera: Kiitos! Mun kamera on canon eos1000d, säädän ja muokkaan kyllä valotuksia usein kameran omalla ohjelmalla 🙂 Keittiöstä en ole vielä laittanut tänne kuvia, koska se ei oo mikään kovin kaunis! 😉 Pyyntöjä on kyllä niin kovin, että harkitsen kovasti 🙂

  Tykkää

 27. IHANA kirjoitus!!!! Tuli kiva mieli ja astiat varmaan menee pakko saada listalleni joka on ainakin kilometrin pitkä. Siis missä noita saisi hypistellä? Siis taitaa unohtua mustavalkosisustus…

  Tykkää

 28. It?s laborious to seek out knowledgeable people on this subject, but you sound like you already know what you?re speaking about! Thanks

  Tykkää

 29. Hi this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

  Tykkää

 30. Well I truly enjoyed reading it. This post offered by you is very useful for accurate planning.

  Tykkää

 31. I like the valuable info you supply in your articles. I?ll bookmark your weblog and test again right here frequently. I am quite certain I will be told plenty of new stuff proper here! Best of luck for the following!

  Tykkää

 32. I just couldn’t depart your site before suggesting that I actually enjoyed the standard info a person provide for your visitors? Is going to be back often in order to check up on new posts

  Tykkää

 33. Valuable information. Lucky me I found your web site by accident, and I’m shocked why this accident did not happened earlier! I bookmarked it.

  Tykkää

 34. Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out. Please let me know where you got your theme. Many thanks

  Tykkää

 35. You actually make it appear so easy with your presentation however I in finding this matter to be actually something that I feel I might by no means understand. It seems too complicated and very extensive for me. I am looking ahead for your next put up, I will try to get the dangle of it!

  Tykkää

 36. I will immediately grab your rss as I can’t find your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me know so that I could subscribe. Thanks.

  Tykkää

 37. obviously like your web site but you have to check the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell the truth nevertheless I will surely come back again.

  Tykkää

 38. I was more than happy to seek out this internet-site.I needed to thanks in your time for this glorious learn!! I positively having fun with each little little bit of it and I’ve you bookmarked to check out new stuff you blog post.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: