Raha- ja blogi-ihmettelyä

Lueskelin tossa just ”kahvitauolla” päivän iltapäivälehden isoa juttua blogeista.
Miten suosituimmat bloggarit Norjassa tienaavat kaikkea 5000 ja 12 000 euron väliltä kuukaudessa. Kuulostaa  uskomattomalta, joskaan jutusta ei käynyt ilmi kuinka suuri osa tuloista tulee kaikenlaisen mainostavaran muodossa. Luulisin, että puhdasta rahaa bloggarit eivät tuosta summasta saa puoliakaan. Mut en tiedä. Näiden suosituimpien blogien sivuilla käy siis päivittäin jopa yli 60 000 lukijaa, mikä on usein enemmän kuin esimerkiksi iltapäivälehtien verkkosivuilla.

Norjan suosituimpia bloggaajia jo kauan on ollut vain 14-vuotias Voe (löytyy osoitteesta voe.blogg.no), joka on kyllä tosi söpö, mutta mun ikäiselle luonnollisesti vähän eri aihepiireistä jutskaileva blogi, en ole siis seurannut. Voen vaikutukset näkyvät kyllä nuorisomuodissa; kuvan onepiecet ovat kyseisen bloggarin myötä tulleet supersuosituiksi teinien päällä Voen sellaista kerran esiteltyä…

Lehdessä mainittiin myös toinen bloggari, joka artikkelin mukaan on jopa tämän hetken suosituin; tämäkin kovin nuori, vain 17-vuotias Linn (Malindus.blogg.no). Linn kirjoittelee teiniäidin elämästä.
Linnin blogin kävijämäärät ovat aika samoissa mun omani kanssa (!!!) ja tämän kokoisten blogien kirjoittelijat tienaavat artikkelin mukaan 700 ja 2500 euron väliltä per kuukausi. Ai jaa.

No, itsehän nyt en ole yksiä jumppavaatteita lukuunottamatta ollut kiinostunut minkäänlaisista yhteistyö-mainos-palkkiojutuista, että enpä tiedä. Jos sitä tavaraa sit vaikka ihan oikeesti pystyisi keräamään tollasten summien edestä… ? En tiedä kuinka suuret ovat erot Norjan ja Suomen välillä ja kun itse olen tällanen väliinputoaja ei-kenenkään-maalla, niin vaikea mihinkään oikein on mukaan mennäkään. (Ja hyvä niin.)

Itseasiassa ihmettelen kyllä useinkin täällä näitä raha-asioita; vastikään lehdessä ilmoitettiin, että keskiverto norjalainen saa kesälomarahoja vajaan 6000 euron edestä. Niin että jotkut saa sit tosi paljon, kun ei mulle ainakaan oo tollasta tulossa :D.
Tai että keskiverto sairaanhoitajan tai open vuositulot on 50-60 000 euroa… Hmm, not me.

Ainiin, lehdessä annettiin myön vinkit blogimenestykseen:

 • Käytä sosiaalisia nettiverkkoja kuten Facebookia ja Twitteria mainostukseen.
 • Päivitä usein, vähintään joka toinen päivä.
 • Käytä kirjoitustyyliä, joka vetoaa tavoittelemaasi lukijakuntaan.
 • Laita paljon kuvia -mieluiten itsestäsi.
 • Anna lukijoiden tunistaa itsensä kirjoituksistasi.

-Ikinä miettinyt tollasiakaan juttuja…

Mut siis nyt vaan blogia perustamaan ja tienaamaan! 😉 ehheh.

58 vastausta artikkeliin “Raha- ja blogi-ihmettelyä

 1. Hyvää päivää! Tämä viesti ei voida kirjoittaa mitään parempaa! Reading tämä viesti mieleeni vanhan kunnon Room Mate! Hän piti aina jutella tästä. Tulen välittämään tämän kirjoittaa ylös häneen. Melko varma, että hän on hyvä lukea. Kiitokset jakoon!

  Tykkää

 2. Se viekauan aikaa saada lisätietoja viittaa tähän hyvän viesti kalastajanvaimo.indiedays.com muttapaperi kirjallisesti palvelu voi tukea kaikkia valitaoikea valmiiksi kirjoitettu essee tai ostaa essee .

  Tykkää

 3. Voisit varmasti nähdä intoatyöhön kirjoitat kalastajanvaimo.indiedays.com . Maailman toivoo yhä kiihkeästi kirjailijat kuin sinä , jotka eivät pelkää sanoa miten he uskovat . Noudata aina sydämesi .

  Tykkää

 4. Just thought I’d drop you a line to tell you your kalastajanvaimo.indiedays.com really rocks! I have been looking for this sort of information for a long time.. I don’t usually reply to posts but I will in this case. WoW terrific great.

  Tykkää

 5. Now i’m glad that I noticed kalastajanvaimo.indiedays.com , exactly the suitable information which wanted!

  Tykkää

 6. Good write-up, I’m normal visitor of kalastajanvaimo.indiedays.com , maintain up the nice operate, and It is going to be a regular visitor for a long time.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: