Tiistai, hyvä telkkari!

Siis voiko tää olla totta. Että mun Täydellisten naisten sijasta telkusta tulee jalkapalloa???!!
Häh.
Tänään on tiistai, hyvä telkkari.
Tiistai, mun despis-ilta! Etkö tiedä? Miten on mahdollista, että kun kiirehdin vihdoin laittamaa telkun päälle ja luulen jo menettäneeni ekat minuutit, tuleekin sieltä jalkapalloa?
Missä Despikset, häääh?!
Yes, I know, olen kuullut MM-kisoista.
Mutta olen siitä onnellisessa asemassa juuri tällä hetkellä, että mies viipyy työreissussaan Barcelonassa (ei kateellinen, ei) kuusi päivää -eli olen elänyt omassa jalkapallottomassa kuplassani muun muassa tämän tiistain odottaen suosikkiohjelmaani.
Mikä takaisku.
No, tulen sitten tänäkin iltana tietokoneeni ääreen ja kerron teille, mitä olen tehnyt tänään.
Olen tehnyt Lynet McQueen -kakun. Tai Salama McQueen.
Täytyy sanoa, että olen ihan hemskutin tyytyväinen. Koskaan ennen mitään marsipaanipäällysteistä kakkua tehnyt, hyvä että just ja just maistanut. Siihen nähden siis kakusta tuli ihan älyhyvä, saas nähdä annanko poikien leikata huomenna 😉
Ps. Jos jotakuta kiinnostaa valmistusvaiheet ja -ohjeet, niin voin laittaa muutaman kuvan kun matkan varrella otin… 🙂

Mulla oli kaupan valmis kakkupohja, joka kannattaa ehdottomasti laittaa tarjoilualustalle jo tässä vaiheessa; tota pahvia ei saa lopulta alta pois millään. Täytin kolmikerroksisen kakun kermavaahdolla, banaanisoseella ja mansikkamuussilla, kosteutin punaisella mehulla.
Kakun keskiosasta tuli auton runko ja ylimääräisiä käytettiin muuhun.. Etupeltiä täytyi vähän pehmentää 😉
Voitelin auton ”voikermalla” tai mitä se nyt Suomeksi mahtaa olla. Voita 200g, tomusokeria 200g ja vettä sen verran vatkaajaan, että seoksesta tulee pehmeästi voideltava.
Sitten kaulitsin kaupan valmiista marsipaanista ohuen ohuen ison levyn, jonka ”maalasin” punaisella kondiittorivärillä ja laskin autonrungon päälle, painelin ja muokkailin ja leikkailin pois repsottavat helmat. Suu ja etulasi on värjäämätöntä marsipaania, myös lamput ja sivusalamat leikkasin kaulitusta marsipaanilevystä ja värjäsin keltaisella. Painelin punaisen päälle. Silmiin käytin mustaa väriä, mutta ne -kuten renkaatkin voi tehdä vaikka mistä karkeista 🙂
Ps. Olipa hauskaa lukea kommentteja, kun etenkin ”erimieliset” nauratti oikein kunnolla 😀 Hih, kiitti!

41 vastausta artikkeliin “Tiistai, hyvä telkkari!

 1. Voikun symppis 🙂 Ja hyvääkin vielä! itse katson muuten noi täydelliset AINA boxeina, koska en jaksa odottaa sitä viikkoa…

  Tykkää

 2. Vekkulin ja sympaattisen näköinen kakku, on varmasti hitti! Itse en tykkää marsipaanista ollenkaan, mutta vastaavanlaista päällistä voisi ilmeisesti tehdä esim. vaahtokarkista tai jotenki sokerista, mikä ilmeisesti on aika kallista, siskon valmistujaiskakun päällisen tarvikkeet yksistään oli maksaneet yli 30 ?. Ite aattelin tota vaahtokarkkijuttua kokeilla, kuulosti niin villiltä. Jos leipasis itselleen valmistujaiskaakun parin viikon päästä 😉

  Tykkää

 3. WOW mikä kakku!! 😛
  Mitä laitoit täytteeksi väliin?
  Voi mä niin tiedän ton tunteen kun odottaa lemppari ohjelmaansa. Halit täältä!! =O*

  Tykkää

 4. Vau… siis tuo kakku, tosi hieno! Jalkapallosta mäkään en jaksa innostua (toisin kuin jääkiekosta), finaalipelit aion kyllä katsella mutta tosiaan, nyt tulee pelejä hela tiden… eikä ihan koko aikaa niitä pelaajiakaan jaksaisi katsella 😉

  Tykkää

 5. HIENO KAKKU!Itse en ole vielä ”uskaltautunut” yrittämään mitään noin monimutkaista…ehkä jonain päivänä…
  Mun kupla on ihan futiksen näkönen…kolme miestä ja äiti -perheessä kun elän…! ?
  -A-

  Tykkää

 6. Kuplassa elellään tääläkin. Kiroon kaikki jalkapallot/jääkiekot/formulat(niitä tosin tulee onneks vaan päivällä/ym urheilujutut. Mä en tajua, tässä maailmassa on n. miljoona kanavaa joten onko niitten lähetysten pakko tulla aina siltä kanavalta just siihen aikaan kun tulee se MUN ohjelma?? Mun mielestä urheilun vois siirtää maksulliselle kanavalle (ja urheiluhullut rakastaa mua :D). Hieno kakku 🙂 Olli taitaa tykätä noista autoista? Eiks sillä ollu autot paitakin eilen? 🙂

  Tykkää

 7. Wow! Tosi kiva ja hieno kakku! Luen blogisi lähes päivittäin, ja täytyn sanoa että on kyllä tosi kivaa lukea sitä, ja myös inspiroivaa 🙂 Kiitos!

  Tykkää

 8. Upea kakku! Ja symppikset kuplan puhkeamisesta ja osa-aika yksinhuoltajuudesta! Itselläni ei ole aikaa seurata mitään ohjelmaa, mutta verenpaine kohoaa aina Italian pelatessa, oma mies kyllä osaa seurata hiljaa, mutta naapurit huutavat ja ölisevät sekä maalien että vähältä piti -tilanteiden kohdalla… ja senhän arvaa, kuka sitten joutuu silitellä herkkäunista taaperoa takaisin uneen. Pahinta on, jos Italia voittaa, silloin koko kaupunki lähtee autontorvia ja jänisräikkiä soitellen liikkeelle. Argh!

  Tykkää

 9. Huomen illalla laitat lapset nukkumaan ja menet casttv nettisivuille ja katsot kaikki jaksot despiksiä putkeen 😉
  Tosi söpis kakku! Olli taitaa kuulua leffan faneihin? Mä henkilökohtaisesti rakastan kyseistä leffaa myös. Ihanaa, kun on elokuvia, joista lapsi tykkää ja samassa leffassa on myös juoni aikuiselle.

  Tykkää

 10. Onpa tosi upea kakku. Voi kun tulisi paremmat kesäsäät, lämpimämpää, olisi mukavaa, mutta ei niin paljon hyttysiä,mitä nyt on. inhoan

  Tykkää

 11. Onpa tosi upea kakku. Voi kun tulisi paremmat kesäsäät, lämpimämpää, olisi mukavaa, mutta ei niin paljon hyttysiä,mitä nyt on. inhoan

  Tykkää

 12. Meidän 2 v. Salamafani olis myös ihan onnesta soikeena tuollaisesta kakusta.Teillä poika varmasti tykkää.Hieno kakku=)
  Minä oottelen, että täydellisten naisten uusin kausi tulee dvd boxina kauppaan.Ja katselen syksyllä, kun sataa ja on tylsää=)

  Tykkää

 13. Jalkapallon johdosta täällä alkaa useimpina päivinä ilta Pikku Kakkonen klo 19.50 tai jotain… Tervetullut muutos varmasti lapsiperheille kun niin monet saa siinä 17-18 maissa rauhan tehdä ruokaa jne. Äh. Urheilu maksukanaville!! Mutta formulat on vielä pahempi… yyyäk

  Tykkää

 14. Hih, oon kokenut samanlaisen pettymyksen tunteen joskus odottaessani täällä maanantaisin tulevia Täydellisiä naisia. Koko päivän odottanut sitä omaa hetkeä ja sitten ei… Mut ehkä siitä pääsee just ja just yli 😀
  Tää kuva aiheutti välitöntä riemua esikoisessa kohta 4v. ”Äiti, kato Salama! Ai se on kakku… Kuka saa tuommosen hienon kakun?”Kyselin, jos poika haluais mun tekevän itselleenkin autokakun synttäreille ja haluaahan se, mutta sen täytyy kuulemma olla suklaata sisältä ja päältä. Katotaan onnistuuko yritys, sulla ainakin on onnistunut hienosti!
  Mukavaa päivää
  -Susanna

  Tykkää

 15. Voi miten upea kakku! Siis ihan muuten vaan teit? Niin hauskaa. ”Mitäs tekisin?” ”Teenpä hillittömän söpö ja haastavan marenkikakun.” Ihana.:)

  Tykkää

 16. Mahtava kakku! Meillä on nyt kolmas vuosi jo perään toiveena Salama-kakku… jee..
  Yhtenä vuonna tein kakkukuvasta, sellaisesta valmiista, seuraavana vuonna salaman virkaa toimitti hämähäkkikakku (äidin johdatus) ja pingu-kakkukin on ollut 😉
  Tänä vuonna minun on varmaan pakko väkertää jotain, salamaa.. ystävällä olisi kitaravuoka, jota voisi lainata, jos sen päälle pieni salama 😀
  Suomessa despikset on onneksi kesätauolla! Todennäköisesti lähtisi järki vastaavassa tilanteessa, apua!
  Kuvia kakuista voit käydä kurkkimassa blogissani, jos kiinnostaa. Mukavia juhlia sinne!

  Tykkää

 17. Jalkapallo… Mies katsoo ilta myöhään. Sitten on aamuisin niin väsynyt, että kankeaa itsensä vain töihin ja jättää kaikki aamujutut minulle… Ei jaksaisi!
  Ihana kakku. Minäkin yritin Niilon yksivuotis päiville tehdä ihanan kakun. Pieleen meni ja kunnolla. Juhlista jäi päälimmäiseksi muistoksi kamala kakku. Että harmittaa 😀

  Tykkää

 18. Whaaat?? Parasta kesässä tähän asti on fudiksen MM:t ja voi kun saisi rauhassa katsoa kaikki matsit, mutta perhe haittaa paneutumista.
  Haluavat ruokaa ja juomaa ja huomiota eivätkä tajua, että just on tärkeä keskitys lähdössä…

  Tykkää

 19. Luen blogias ahkerasti, mutten oo ennen tainnut kommentoida 😀 Upea kakku! Sulla on tosi ihania postauksia ja uskomattoman suloiset lapset 🙂 Ite oon aivan futishullu ja pelaan itsekin, mutta kyllä se on tuttu tunne kun lempiohjelma perutaan jonkun aivan turhan lähetyksen takia :(Hauskaa kesää teille sinne!

  Tykkää

 20. Ihana kakku! Tiedän yhden syyn katsoa jalkkista, vaikkei muten kiinnostaiskaan… Käy kurkkaamassa blogistani 😉 Ei vaan, tiedän tunteen, kun oottaa hyvää sarjaa. Ne on tavallisen viikon tähtihetkiä :)Aurinkoista keskiviikkoa!

  Tykkää

 21. heiii, hieno kakku! meillä on toivottu samanlaista… mietin vielä toteutusta, että tuleeko tosiaan salama, vaiko esimerkiksi kakusta kadunpätkä ja siihen päälle sitten marsipaanista noita autoja. hmm. ja hyvä muuten, kun tästä tulikin mieleeni, että eräs paketti pitäisi vih-doin saada matkaan… 🙂 ❤

  Tykkää

 22. Siis mä olisin NIIN VIHAINEN, jos kaksi vuotta Espanjan maajoukkueen arvoturnauspeliä odottaneena avaisin television, ja sieltä tulisi jalkapallon sijasta joku himskatin Täydelliset naiset!! Siis raivoaisin, repisin hiuksia, heittäisin sohvatyynyt jorpakkoon ja kippaisin popkornit parvekkeelta ja huutaisin porquéeeeeeeeeeeeeee?!?!?!?! Dondé esta mi David Silva?!?!?!?
  Tai en ehkä ihan. Mutta olisin kyllä vihainen! =) Näin ne mieltymykset on erilaisia!

  Tykkää

 23. Täällä Englannissa monet kakut on just noin päällystettyjä. Nää on ihan hulluina niihin. Itse en ole koittanut, mutta varmasti on vaikeempaa miltä näyttää. Itse olen kermakakkujen ystävä, niitä täällä taas ei näy yhtään.
  Esim. hääkakut on aivan eri tyyliä kuin Suomessa. Sellasia alkoholilla vahvistettuja, tosi tuhteja tapauksia. Ylin kerros säilytetään tradition mukaan ensimmäisen lapsen syntymään vai oliks se ristiäisiin asti. Huh, en kyllä välttämättä enää laittais suuhuni jopa useamman vuoden jälkeen 🙂

  Tykkää

 24. Hauska kakku.
  Mäkään en kestä, kun MM-kisojen ja olympialaisten takia pitää perua kaikki muu ohjelma. Miksei hemmetti soikoon Täydellisten naisten ja brittipoliisisarjojen takia peruta jalkapalloa!!

  Tykkää

 25. Todellakin täällä Suomessa jalkapallo syrjäytti Pikku Kakkosen!! En olisi ikinä uskonut sen olevan mahdollista. Jalkapallo!!

  Tykkää

 26. Oijoijoi!! Nyt ohje-for-dummies kehiin ja äkkiä! 😀 Poikaystävän pikkupoika on HULLUNA Salama McQueeniin ❤ Olet taitava 🙂

  Tykkää

 27. Heh, täällä eletään ku kuplahallissa, jalkapallokuplahallissa..
  En jaksa ollenkaan kuunnella sitä ölimölinää kun kuuluu tuosta toosasta kun ’sieltä tulee jalista’
  Oikeesti pitäis kehitellä sellanen laji, urheilulaji, jossa kaikki joukkueet pelais samaan aikaan ja aikaa olis niinku vaikka vuorokausi.
  Se joukkue joka on tehny vaikka eniten maaleja vastustajien maaleihin voittais, alue voisi olla joku neliökilometri..
  Nää kisat vois olla joka viides vuosi ja yhtenä viikonloppuna, niin ei häiritsis pahasti muksujen ja muiden tv:n katselua.
  Se olis oikee lajien kuningas se.

  Tykkää

 28. Aika vaativan työn otit ekaksi marsipaanityöksi 🙂 Tosi onnistunut (voiko autokakkua sanoa söpöksi?) ja upean värinen kakku!!

  Tykkää

 29. Jalkapallo – tylsää! Onneksi meilläkin on isäntä tämän viikon iltavuorossa niin ei tartte kattella jalkapalloa. 🙂
  Hienon kakun olet tehnyt. Mäkin tein taas yhden Salama-kakun viime viikonloppuna, mutta eri tyylillä. Kuvia löytyy mun blogista jos kiinnostaa. 🙂 Tollasta versiota mä en oo rohjennut vielä yrittää. 🙂

  Tykkää

 30. täälä ainakin on täydelliset naiset tauolla :/ varmaan joku siitä sanokin jo, mutta en jaksanut lukee kaikkia kommentteja.. Vähänkö söpö kakku, eihän tota malta edes syödä!

  Tykkää

 31. *naur* Onkohan mun lapset missanneet pieninä jottain, ku tää mamma ei sitten millään taipunut tollasiin ihaniin satukakkuihin?? Sulla on ainahi kärsivällisyyttä, ku oot tollasen pirssin jaksanna vääntää!! Huomasin eilen, että jösses, mun likat kattoo jalkapalloa ja vielä pienempi tokas aina johonki väliin, että paitsio!! Mikä se sellanen on…. :DD

  Tykkää

 32. Meillä täällä on kannattajia Argentiinalle, Brasilialle ja Espanjalle…veljen perhe tulee ’kylään’ aina tärkeitten pelien aikaan…tällä kertaa Espanjan, ja kahvit juodaan, kunhan verenpaine laskee ensin:) Me ollaan varmaan oltu jotain Espanjalaisia entisessä elämässä, kun tuo meidän Lennikin sanoi ekana sananaan aikoinaan jotain espanjaksi…Meillä on aina jalkapallo kuulunu elämään, kun mun veli pelasi sitä kauan (joukkuetovereita on sittemmin pelaanu Liverpoolissa jne.) ja minä siinä sivussa:) Montaa ottelua en silti itse ehdi katseleen.

  Tykkää

 33. Thanks for the blog post, is there any way I can get an email whenever you write a fresh article?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: