Olkihatun arvoitus

Olkihatussa itsessään tai sen alkuperässä varsinkaan ei ole mitään arvoituksellista; kapistus on H&M:lta tänä vuonna ostettu.
Jumpsuit FilippaK.
Mutta sen käyttö sitten.
Olen itseasiassa pitänyt sitä paljon rannalla. Ja katolla.
Tukkaa suojaamassa ja silmiä suojaamassa.
Kaupungille en sitten mokomaa osaakaan ollenkaan pukea. Johtuneeko väristä, mulle tulee kovasti maajussiolo yrittäessäni yhdistää oljen väristä olkihattua kaupunkivaatteisiin. Auringonotossa se taasen on vallan loistava bikinien parina oikeinkin söpö.
Loistava Bad Hair Day -varuste.
Hmm. Pitäisi varmaan hankkia vaikka musta. Tai valkoinen?
Osaatteko te käyttää olkihattua kaupungilla? Tai ollenkaan?
Lierihatuthan on muuten mahtavia kesäjuhlatamineitakin; mulla oli kerran yksissä häissä suuri valkoinen lierihattu, joka keräsi vaikka kuinka paljon kehuja. Mutta ei ehkä tällainen olkinen maajussihattu.

Kaupungille lähti siis perus-sotkunuttura (ja aurinkolasit). Ei olkihattua. Sääli.

Vai? 😉

43 vastausta artikkeliin “Olkihatun arvoitus

 1. Olkihatusta en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta luin nyt vasta pari viime postaustasi ja haluan kertoa, että olitpa taas osannut tiivistää tunnot Tommy Tabermanin poismenon johdosta ❤ Voih, noinhan se on!
  Ja hauska rantapäivä teillä ollut 🙂

  Tykkää

 2. mulla on ihan samanlainen, ostin täksi kesäksi kun tarkoitus oli lähteä ulkomaille mieheni kanssa, mutta peruimmekin suunnitelmat ulkomaiden suhteen ja nyt hattu makaa kotona vaatekaapissa ! harmillista. mulla on ihan sama ongelma; en osaa pukea hattua esim. kaupungille. tosin maalle voisin yrittää, kun seuraavaksi sinnepäin menemme. hankalia moiset ! lisäksi mielestäni hatusta tekee vähän hankalan sekin, että se on niiiin lierimäinen, tosin sen ihana erikoisuushan se ehdottomasti on. mut Johanna, hattu sopii sulle kyllä todella hyvin. 🙂 toivottavasti molemmat keksitään miten pukea sitä esim. just kaupungille. 😉

  Tykkää

 3. Ihana hattu!! Hyvin voit mennä kaupungille, sulle sopii hattu älyttömän hyvin. Ja näillä helteillä onkin hyvä olla jotain päässä.

  Tykkää

 4. Heh, mulla on ihan sama ongelma mun ihan saman nakoisen hatun kanssa, en voi kayttaa sita kuin altaalla tai rannalla. Oltiin just Turkissa viikko, ja siellakin hattu jai aurinkotuolille jos lahettiin lounaalle tai muuten vaan kaupungille kavelemaan kesken auringonottoa. outo juttu, kun se kuitenkin niin kivalta nayttaa 🙂

  Tykkää

 5. Minusta tuo olkihattu sopii vallan mainiosti sinulle. Luo sellaisen rennon, ehkä hieman taiteilija?, fiiliksen 🙂

  Tykkää

 6. Hattu sopii kyllä niin hyvin että tuskin kaupungillakaan aiheuttaa mitään maalaisviboja. Mutta noin yleisesti hattuasiat ei kyllä ole helppoja, näillä säilläkin kun pitäs jotain olla päässä. Mulla löytyy kolmeakin eri Marimekon lierihattua, mutta aina ne on väärän värisiä tai liian kirjavia tai väärä kuvio tms. ettei niitä voi vain yhdistää asuun kuin asuun. Joku yksivärinen pelastaisi varmasti monen tilanteen.

  Tykkää

 7. Tuttu tunne. Tykkäisin itsekin pitää lierihattuja (olkihattu löytyy myös täältä), mutta ei osaa 😉 OMASTA mielestäni sopisi myös mulle loistavasti. Ei taida vaan varsinaista hattukulttuuria olla tän ikäisillä näillä kulmilla.
  Mutta. Nätti on 🙂 Plus sopii sun jumpsuitin kanssa!

  Tykkää

 8. OI! Ihana lierihattu!!Mun ongelma on se, että mitkään H&Mn ja vastaavien yhden koon hatut ei mahdu mun päähän! …eikä ole tullut mentyä mistään hattukaupasta vastaavia ettittyä…mutta jos löytäisin, IHAN VARMASTI lierit liehuen menisin kaupungille! Varsinkin jos näyttäisin se päässä vähänkään yhtä hyvältä kuin sä omassas! 🙂
  -A-

  Tykkää

 9. Mulla on Zarasta keväällä ostettu suuri musta lierihattu ja se on ollut tän kesän ehdoton ykkösjuttu rannalla ja Kreikan matkalla. 🙂 Tekis mieli ostaa toinenkin, juuri tuollainen olkihattu kuin sullakin, se on ihana. Suomessa en ole ”uskaltanut” laittaa kaupungille, kun taitaisi kerätä liikaa huomiota -hölmö ajatus ehkä. 😀

  Tykkää

 10. Sari: 😥 Ihan tosi kurjaa :'((
  Mia: Hih, otat maalle mukaan, siellä se on ihan topp! 🙂
  Helmi: Niin on, ihanaa kun on päähine helteillä!
  Krista: Hih, kiitos 🙂
  Nelli: Kumma juttu… alan kyllä opettelemaan!
  Ano: Hih, rento kesätaiteilija 😛
  Herttainen: Oi ei Marimekon lierihattu kuulostaa ihanalta!! ❤
  Rilla: Hattukulttuuria… jo se se puuttuva pala taitaa olla! Olen seuraillut kaupungilla ja ainoa kellä bongasin lierihatun oli 60+ turistinainen turistivetimissä XDMeidän täytyy aloittaa!
  Anu: Hitsi! 😀 Mulla on yleensä iso pää kaikkeen, mut tää mahtui 😀
  Anniina: Musta ois ihan must! Paljon tyylikkäämpi kuin tää mun maajussiversio 😛 Nyt kaupungille vaan, saat varmasti ihailua ❤

  Tykkää

 11. En osaa käyttää olkihattua 😀 en ole edes kokeillut, suositteletko? 😉 Pitäisi kai kokeilla, ehkä minäkin tykästyn 🙂 🙂

  Tykkää

 12. Hienot kuvat taas! Harva kehtaa näyttäviä hattuja pitää kaupungilla – niitä näkee lähinnä juhlissa ja rannalla.

  Tykkää

 13. Olen lukenut satunnaisesti blogiasi. Ja varsin huvittuneena. Täällä olet vetänyt kansan johonkin joukkopsykoosiin palvomaan elämääsi. Tekopyhät kommentit ovat enemmänkin sääntö, kuin poikkeus.
  Palveleeko tämä blogi loputonta ihailun kohteena olemisen tarvettasi? Koska alkaa helpottamaan?
  Aivan uskomattoman siirappista menoa.

  Tykkää

 14. Hieno hattu ja kaunis asu! Kyllä tuota hattua voisi käyttää kaupungilla, vaan luultavasti minäkään en osaisi. En vaan ole hattuihmisiä, tai siis pidän hattuja lähinnä talvella lämmitystarkoituksessa.
  Tuosta jumpsuitista tuli mieleeni, että harmittaa kyllä, kun moni ihana puku jää tänä kesänä itseltäni lähes käyttämättä. Mulla kun on myös tammikuussa syntynyt vauva ja koen imetyksen rajoittavan aika lailla pukeutumista. Voishan sitä olkaimettomiakin käyttää, mutta jotenkin vaan imetyksen ja vaatteiden kanssa säätäminen on mulle liian hankalaa. Onneksi tämä vaihe on kuitenkin kovin lyhyt. 🙂 Tai no onneksi ja onneksi, onhan tämä vauvavaihe ihana.

  Tykkää

 15. Toi on aivan upea kesäasuste! 🙂 En tiedä meniskö toi ihan kaupunkihengailussa oljenvärisenä mutta valkoisena taas uskoisin sen olevan ihan nappijuttu. Näyttää jokatapauksessa upealta sulla.
  Värjäätkö hiuksiasi? Jos, niin kuinka usein ja minkälaista sävyä pyydät kampaajalla? Ja onko tuo juuressa näkyvä väri sun oma väri? Kauhea kysymystulva, mutta sun hiustenväri on niin kaunis ja luonnollinen, tollaista oon yrittänyt itsekin metsästellä tässä! 🙂

  Tykkää

 16. Ensi pitää todeta että sait aikaiseksi sen, että hankin itselleni Google-tilin – oli pakko päästä nimittäin kommentoimaan 😀
  Olen pitkään itsekin miettinyt tuota olkihatun hankkimista, tuollainen olisi aivan ihana. Mutta tiedän jo nyt, että en sellaista käyttäisi kaupungilla. En tiedä mikä siinä on, ehkä se on tuo hattukulttuurin puuttuminen? Talveksikin minulla on yksi hauska pienilierinen hattu, mutta senkin käyttäminen on jotenkin vaikeaa. Mieluummin pistän tylsän pipon. Ehkä tässä olisi itse kullekin tavoitetta: hatut käyttöön ja hattukulttuuri nousuun niin Suomessa kuin Norjassa!

  Tykkää

 17. Hei kaunis!:)
  Mullakin on tuo samainen Filipan jumpsuit. Mustana JA punaisena! 😀 Heillä oli tänä keväänä niin hyvä valikoima että sitä meinas seota! Niin tyylikkäitä arkivaatteita aivan mahtavalla materiaalilla, ja täten NIIIIIN mukavia päällä. Ja kesän alussa ostin minäkin muutaman hellehatun, mikä on hassua sillä en ole koskaan ennen hattua ostanut.
  Toivottavasti voit hyvin ❤

  Tykkää

 18. Kylläpä on kaunis olkihattu! Mielestäni sitä voi yhdistellä vaikka miten kunhan aurinko paistaa!Omani ostin Espanjasta kun meiltä ei sinne aja kuin 45 min.Tosin otti hieman korvaan tuo maajussilook-pelko. Olemme luomuviljelijöitä Lounais-Ranskassa eli siis maajusseja ja töissä on olkihattu toki kätevä mutta ei minua mikäân estä sitä laittamasta kun lähden jonnekin paremmin pukeutuneena. Elämä kun ei ole meille vain kaupungilla kävelyä, onneksi niin. Ihanaa olla kosketuksissa äiti-maahan.Turhat huolet voi jättäâ taakseen ja antaa tuulen lennättää olkihattua!Terv. Zinnia

  Tykkää

 19. Ensimmäistä kertaa blogissasi vierailen. Voi kun sä olet kaunis!
  Ihana hattu, sopii sulle priimasti! Todellakin kehtaa lähteä kaupunkikierrokselle tuo päässä. Itse suosin mustaa ”olkihattua”.

  Tykkää

 20. Hei Johanna,minullakin on olkihattu (valkoinen) enka minakaan osaa kayttaa sita kuin rannalla (tai mokilla yms.). Blogissani se nakyykin jossain kuvassa, mutta siis siinakin ollaan beachilla.
  Hyvaa kesan jatkoa sinulle!

  Tykkää

 21. Itse olen tosi huono käyttämään hattuja, vaikka (kuulemma) minulle sopivatkin..
  Mielestäni olet taas kerran tehnyt oikein tyylikkään yhdistelmän, miten joku voikin onnistua..aina.

  Tykkää

 22. Sun sotkunuttura on niin hyvä!Katsoin noita kotinne kuvia ja onpa teillä kaunista ja seesteisen näköistä. Menee varmasti kaupaksi ensinäytössä.
  Meillä on ihan kamalan sekaista aina ja joka päivä astun jonkun legoukon päälle ja aijaijai kun tämä äiti-ihminen kiljaisee 🙂
  Ihania kuvia tuolta rannalta, lämmintä on näköjään sielläkin, kuten myös täällä. Nyt nautitaan.

  Tykkää

 23. Jessica: Juu, tottakai 😀
  Helena: Niinhan se on, kai ne on kovin näyttäviä ja huomiota herättäviä 🙂
  summer: Mun mielestä tää sun kommentti kuuluu nyt siihen osastoon, joka aliarvioi kanssalukijoita ja loukkaakin lähinnä muita lukijoita (ei minua)… Ootko muuten huomannut, että monissa tyyliblogeissa esitellään päivänasuja, ei niinkään helpoteta ihailuntarvetta? Sellasta se nyt vaan on 🙂
  heta: Juu nyt mulle on viimeksi laitettu raitoja joskus maaliskuussa, sen koommin en oo värjännyt… eli omaa väriä tulee kovaa vauhtia 😛 Laitan tavallisesti aika kullan väristä, ei kaikkein vaaleinta raitaa sekä alle lämpimän ruskeita raitoja 🙂
  Suvi: Hih, no se oli vähän väärä ilmaisu, olen ihan samoilla linjoilla tossa äiti maa -jutussa 😀 siksi varmaan tästä oljenväristä niin tykkäänkin…Luomuviljely kuulostaa aivan huipulta ❤
  Paula: Kiitos samoin 🙂
  summer: Juu saa eriävää mielipidettä jättää, miksi ei? Mieluiten tietysti omalla nimellä, niin tiedän kenen kanssa puhun 🙂

  Tykkää

 24. Joillekin se vaan on niin hemmetin vaikeaa sietää onnellista ja tasapainoista ja niin tai näin – tosi kauniin ihmisen kuvia omassa blogissaan!! Nuo Summerin kommentit herätti aluksi rajua ärsyyntymistä (jälleen kerran), mutta nyt ne jo naurattaa, koska suhtauduit niihin niin hyvin… voi että, suosittuna ei tod. ole helppoa ❤ olet ihana!!

  Tykkää

 25. Ostin viime vuonna samanlaisen H&M:stä ja se oli ihan ylivoimainen juttu kun oltiin Italian auringon alla. Kannatan 😉

  Tykkää

 26. Ehdottomasti ensi kerralla olkihattu mukaan! 🙂 Ei tarvi laittaa hiuksiakaan koko päivänä ku lyö hatun vaan päähän! 😉

  Tykkää

 27. I?ve been exploring for a little for any high quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Reading this info So i?m happy to convey that I’ve a very good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make sure to do not forget this site and give it a glance on a constant basis.

  Tykkää

 28. Generally I do not read post on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice article.

  Tykkää

 29. Terrific post however I was wondering if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. Bless you!

  Tykkää

 30. Please let me know if you’re looking for a author for your site. You have some really great posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Regards!

  Tykkää

 31. This site is known as a stroll-through for all of the information you wished about this and didn?t know who to ask. Glimpse right here, and you?ll definitely uncover it.

  Tykkää

 32. You could certainly see your skills within the paintings you write. The arena hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

  Tykkää

 33. I?m not sure where you’re getting your information, however great topic. I must spend some time finding out more or figuring out more. Thank you for great info I used to be looking for this info for my mission.

  Tykkää

 34. The subsequent time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I do know it was my choice to read, but I really thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you might repair for those who werent too busy searching for attention.

  Tykkää

 35. I?ll immediately seize your rss feed as I can’t in finding your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly permit me realize so that I could subscribe. Thanks.

  Tykkää

 36. Simply desire to say your article is as astounding. The clearness in your post is just nice and i could assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

  Tykkää

 37. Hiya, I am really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish just about gossips and internet and this is really irritating. A good blog with interesting content, that’s what I need. Thanks for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: