My kitchen plan

Muistattehan (olen kerran vilauttanut) kuvan meidän uuden talon namusta keittiöstä?
Siis tosi herkku seitkyluvulta 😉
Pohdin silloin kuvan viimeksi näyttäessäni, että mistäs sen uuden keittiön hankkis.
Noh, lisää asiaa pohdittuani olen päätynyt ratkaisuun nimeltään ei mistään.
Vaikka talo ei mikään kartanohelmi olekaan, tykkään säilyttää  mahdollisimman paljon alkuperäistä ja mikä parasta, säästää vähän jätteen määrässä (ainiin ja rahassa!).
Eli me pidetään tää keittiö.
Kuulostaa ihan kamalalta, eikö?
Mahdottomalta? 😉
No, haluatteko nähdä mun keittiösuunnitelman?
Että kyllä sitä kuitenkin vähän tuunattais 😉
Älkää välittäkö mun piiroksesta, jos viivat on vähän vinossa, hih.
Poistoon lähtee siis kaksi yläkaappia ylhäältä oikealta, kaikki tasot ja altaat. Myös tiskialtaan yllä oleva lamppu vaihtuu -mahdollisesti pieniin spotteihin. Liesi on jo viety edellisen omistajan mukaan (hyvä niin). Jääkaappi seisoo kokonaan toisella seinällä -tai siis tulee seisomaan kunhan se saadaan ostettua: lieden kanssa samaan sarjaan ruostumatonta terästä.
Hakusessa on siis tällä hetkellä joku söpö wanhahtava (tummapuinen) lasikaappi seinälle, muutamat hyllyt ja jykevä apteekkarin lipasto, joka maalataan muun keittiön kanssa samaan valkoiseen.
Kaikki tasot tulevat olemaan paksua täyspuuta ja allas vaihtuu isoksi, keraamiseksi valkoiseksi.
Seiniin ja sivuihin laitetaan kauttaaltaan vaaleaa paneelia. 
Ikkunan alle olevaan penkkiin tulee myös säilytystilaa -tavalla tai toisella ja sen eteen on tarkoitus löytää joku söpö vanha pikku pöytä ja vaikkapa katosta roikkuva öljylamppu 🙂
Mitäs sanotte?
Voiko keittiöstä tulla hyvä?
Idiksiä?
Ps. Toivottavasti joku muukin kamalan keittiön omistaja saa tästä toivoa ;D

83 vastausta artikkeliin “My kitchen plan

 1. MAHTAVAA!
  Vanha on monesti uutta parempi.Vielä ku sulla on niin loistavia uudistus ideoita, niillä saat kaunista.Monesti jos on kamalan ruma, se muuttuu kauniiksi.

  Tykkää

 2. Noi kaapit on kyllä tosi karseen väriset. 😀 Teille tulee kyllä hieno keittiö kun saatte tehtyä noi muutokset! Ja voihan sitä sit vielä myöhemmin muokata jos ei miellytä silmää. 😉

  Tykkää

 3. Pakko vielä kommentoida toistamiseen.. Todella kiva kun täällä on myös noita asiantuntijoiden kommentteja, etenkin kiitos noista jääkaapin, hellan ja vesipisteen kohdista, mitä mainittiin. Oma suunnitelma saa täältä kyllä paljon potkua, jes!!

  Tykkää

 4. Heippis ja KIITOS TODELLA PALJON KOMMENTEISTA!! Etenkin toi jäakaappi-asia jäi toisaan mietityttämään, että oishan se kätevintä olla lieden läheisyydessä ja etenkin laskutilalla, eli täytyypi miettiä vielä… meneekö suunnitelma ihan uusiks 🙂 No ei paljoa ainakaan 🙂 Eli kiitos!!
  Kaapiston kunto pitäisi olla hyvä ja siis käyttökelpoinen ilman pahempia kosteusjuttuja, vaikka kyllä ne sanoi sen olevan alkuperäinen eli vuodelta -73. Eli ollaan kyllä mietitty, että onko sitä mahdollista kunnostaa… Eikä munkaan mielestä näytä ihan niin vanhalta, jollei ne oo sit laittanut silloin jotain ultramodernia ehhheh. Yritänpäs lukasta paprut vielä läpi, löytyykö muuta tietoa.
  Mutta kiitos kovasti niin tsempeistä kuin vinkeistäkin, kyllä näillä eväillä hyvä keittiö tulee 🙂

  Tykkää

 5. Piti vielä sanoa noista kodinkoneiden päällyksistä. Rosteriin jää AINA sormenjälkiä, rasvaa yms, enkä tiedä ketään, kenellä ne suoja-aineet toimisivat hyvin. Selvitettiin niitä paljon 4v sitten kun rakennettiin (tosin voi olla, että aineet ovat kehittyneet?) ja päädyimme siitä syystä alumiinipintaisiin (korkea jääkaappi ja liesi). Eikä ole jäljen jälkeä koskaan, helppoa puhdistaa jne. Niihin tulee naarmuja kuulemma helpommin, mutta meillä on kolme pientä lasta eikä niissä kyllä mitään naarmuja ole. Meidän jääkaapissa on siis alumiini”kuori” pinnassa.
  Ja silloin oli ainakin sellaisia jääkappeja missä oli vaihdettava kuori! Pystyi vaihtaan lennossa alumiinista valkoiseen jne 🙂 En sit tiedä miten monia kuoria sitä jaksaa varastoida 😉

  Tykkää

 6. Oikein hyvä suunnitelma sulla! Toihan on niinkuin omaa keittiötä katselis :)Ei siis sen mallinen, mutta mulla on just samat värit kaapeissa, täyspuiset tasot ja paneelit sun muut. Ikkunan alla on tosin vanha sivusta vedettävä puinen sohva, mutta senkin eteen tulee taas vanha valkoinen pöytä siinä vaiheessa, kun tyttö ei enää pysy kehdossaan. Eli kehto nyt siinä pöydän paikalla. Lautalattian maalasin harmaalla ja kodinkoneet ovat valkoiset (vanhat, mutta toimivat niin en raaskinut vaihtaa..). Yhdellä seinällä on iso kermanvärinen kaksiosainen wanha astiakaappi.Entisöinnin alla on renginkaappi seinälle.. Mukavaa hommaa 🙂

  Tykkää

 7. Varmasti tulee! Jo pelkkä valkoinen maali tekee ihmeitä + nuo kaikki muut muutokset ja paneelit. Mä oon ainakin varma että lopputulos on aivan ihana keittiö =)

  Tykkää

 8. Hyvä suunnitelma! Blogiini tulee kans muutaman päivän sisällä päivitys meidän keittiörempasta, joka oli jokseenikin samanlainen (tosin keittiö oli 90-luvun) Voit saada sieltäkin ehkä jotain ideoita.
  Kaikkea hyvää päiviisi

  Tykkää

 9. Teitpä mitä vain, niin nää huutaa hallelujaa ja että ihana.
  Luulin, että tuo keittiön säilyttäminen oli alkujaan vitsi. Ei, ei se voi olla muuta. Tietty keittiöremontti maksaa, olisiko se nyt siitä kiinni vaan.

  Tykkää

 10. Uskon, että saat todella kauniin keittiön! Voimia vain remppaan 🙂
  Kun tuosta käytännöllisyydestä oli aiemmin puhetta, pohdin, miten paneeli hellan takana mahtaa toimia? Minä ainakin saan kotona räiskymään rasvat paistinpannusta aina vähän vaikka minne, samoin kuin vesipisteen ypärille vedet. Kun teimme keittiörempan, laitettiin välitilaan tapetti ja lasi päälle. Se lasi on osoittautunut aivan ihanan helpoksi puhdistaa.
  Mutta siis voin kuvitella paneelisuunnitelmasi sopivan haluamaasi tunnelmaan visuaalisesti kuin piste iin päälle 🙂

  Tykkää

 11. Voi jösses ku on upea! Eipä tämä olis uskonu että vanhastaki saa noin hianon! Tämähän aukaisee katselemaan kaikkia talosia ihan uusin silmin! Hyvä Johanna! Luv u!Mihin tulee jääkaappi?

  Tykkää

 12. Vau. Sun suunitelma näyttää aivan mahtavalta ja arvostan tosi kovasti ettet revi kaikkea pois ja hommaa het perään uutta. Siis vau!
  Tiedän että tuosta tulee aivan loistava!

  Tykkää

 13. Kiva sun keittiöstä varmasti tulee. Itse asun 60-luvulla rakennetussa kerrostaloasunnossa ja onneksi edellinen asukas ei ollut vaihtanut keittiönkaappeja vaan maalannut ne vakoiseksi. Itse vaihdoin viime vuonna messinkiset vetimet valkoisiin Ikeasta ostettuihin nuppeihin ja mun mielestä niistä tuli hienot. Keittiön lattiassa mulla oli aika ruma harmaa muovimatto, jonka eräänä maanantai-iltana revin irti. Hetkenaikaa ihmettelin ja pesinbetonilattian ja maalasin sen mustalla liitutaulumaalilla, tulos oli just sitä mitä halusinkin…ihana. Lattia ei ole karhee eikä kylmä kylmäkään. kaikenlaisia kommentteja sain kyllä kuulla…et eihän sellasta voi tehdä yms. mut pidin pääni ja niinpähän vaan tein ja ei maksanu juuri mitään, liitutaulumaalikin oli odotellut kaapissani jo yli vuoden ja yks purkki riitti lattian maalaamiseen (keiitiöni on aika pieni)

  Tykkää

 14. Hieno suunnitelma sulla ja hyödynnä vaan vanhaa, jos itsestäsi niin hyvältä tuntuu. Oma fiilis tilasta on kaikkein tärkein toimivuuden lisäksi. Jaksamista remppaan! Jään lukijaksesi.

  Tykkää

 15. First Off, nicely then, i’ll commend your clearness relating to this topic. I’m a pro on this matter, but after learning your article, my understanding has created considerably. Please tolerate me to acquire maintain of your rss or atom nourish to keep in contact with any long term revisions. Delightful career and will extend it on to admirers and my followers.

  Tykkää

 16. With amzing grace! Just gratifying! Your composing fashion is delightful and the way you dealt the subject with grace is deserving.Since i’m intrigued, I make bold you’re a professional during this subject. We’re subscribing to your incoming revisions to any extent further.

  Tykkää

 17. Sustaining, they extreme to be taught that filing lawsuits is not the routine to rhyme dotty piracy. In beloved to, it’s to layout something mastery than piracy. Like hushed of use. It’s indubitably a blunder easier to upon iTunes than to search the Internet with speculation of malware and then crappy magnificence, but if people are expected to a gull loads and armed pillaging seeing that ages, it’s not succeeding to work. They no more than be subjected to a move at an hint every so time after time old-fashioned forwards people suit expectant with software and Cobweb sites that frame it ridiculously trouble-free to poach, and up the quality. If that happens, then there indefatigable be no stopping piracy. But they’re too watchful and horrified of losing. Risks suffer with to be spellbound!
  wainydaysmdc

  Tykkää

 18. Definitely believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  Tykkää

 19. It’s appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or advice. Perhaps you can write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

  Tykkää

 20. Your blog arrived up in my search and that i am astounded by what you have composed during this topic. I am presently branching out my search and therefore can’t lead further, nonetheless, I’ve bookmarked your internet site and you will returning to keep up with any upcoming revisions. Just Now adore it and provides thanks for granting my input.

  Tykkää

 21. Does anyone definitely go to his movies anymore? I don’t find his acting to be that excellent.

  Tykkää

 22. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

  Tykkää

 23. Hey there! I simply wish to offer you a big thumbs up for your great info you’ve got here on this post. I am coming back to your blog for more soon.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: