Ihosta

Ihonhoito on mulle aiheena sydäntä lähellä. You know, mulla on kai aina ollut jotain pikku probleemaa ihon kunnon kanssa;  joko se on ollut kuiva, kutiseva ja ihottumainen (lapsena) tai sit epäpuhdas ja rasvainen (teini-iässä). Olenkin kai juuri siksi oppinut pitämään hyvää huolta ihon puhdistuksesta ja ollut kiinostunut oppimaan lisää.

Nyt kun tässä uuden vuoden alussa lupailin pitää itsestäni parempaa huolta, aloitin hommat ihon hoidosta. Ihon ja hiusten terve ulkonäkö kun on mun mielestä kaiken kauneudenhoidon perusta. Ja koska mun mielestä parannusta on tapahtunut jo nyt -noin kuukauden tsemppauksen jälkeen verrattuna stressavaan ja ihon kuntoa heikentäneeseen viime syksyyn, olen varmasti tehnyt jotain oikein. Ja siksi haluankin jakaa näitä mun ihonhoitovinkkejäni teidän kanssa!

Palautellaan ensin mieliin miltä se meidän suurin elin noin niinkuin anatomisesti näyttää…^

Ihan yleisesti, jos iho näyttää huonolta, kannattaa aloittaa kuorinnalla ja sen jälkeen naamiolla. Kuoria pois kuolleet ihosolut ja hoitaa uutta pintaa vaikkapa kosteuttavalla naamiolla. Tän toimenpiteen teen noin kerran viikossa. Ainakin kerran viikossa. (Koska se on niin ihanaa ;)) Ja suosittelen kaikille.

Aurinkokerroin on supertärkeä etenkin meille +25 -vuotiaille, mutta myös ehkäisemään auringon aiheuttamia vahinkoja nuoremmille. Aurinko (UV-säteily) on tupakan lisäksi ihon juovien ja linjojen suurin aiheuttaja, joten sen vaikutusta ei kannata väheksyä. Itse henkilökohtaisesti turvaudun mieluummin itseruskettaviin voiteisiin (näissäkin kuvissa) kuin ylenpalttiseen auringon palvontaan. Normaali ulkonaoleskelu on tottakai vain loistava tapa keräillä D-vitamiinivarastoja -aurinkokertoimen kera… 🙂

Uni on niinikään uskomattoman tärkeä ihon heleyttäjä ja kunnossapitäjä, sillä elimistö tuottaa omaa kasvuhormooniaan pääosin öisin unen aikana. Kasvuhormooni autta myös ihosolujen kavsussa ja uudistumisessa.

Retinoideja sisältää varmaankin jokainen anti-aging -voide ja niitä saa A-vitamiinista. Retinoidit lisäävät elimistön omaa kollageenin tuotantoa, joka tunnetusti lisää ihon kimmoisuutta ja hyvinvointia. Retinoidit ja A-vitamiini auttavat myös normalisoimaan ikääntymisen hidastamaa solujen uusiutumista. Mutta vaikka A-vitamiini onkin ihon vitamiinibestis, kannattaa muistaa, että se on rasvaliukoinen vitamiini eikä liukene elimistöstä (mm. virtsan ja hikoilun mukana) kuten vaikkapa vesiliukoinen C-vitamiini vaan kertyy elimistöön. Ei kannata siis alkaa nauttimaan yliannoksia vain ihon tähden! 

Moni (etenkin) norjalainen luottaa ja vannoo kalanmaksaöljyn nimeen ja sanoo sen vahvistavan, kuntouttavan ja kirkastavan niin ihoa kuin hiuksiakin. Itsekin yritän ottaa kapseleita aina kun vaan muistan, mutta me nyt onneksi syodäänkin kalaa useamman kerran viikossa. Yleisesti kaikki öljyt ravitsevat ja kosteuttavat ihoa sisäisesti.

Täytyy sanoa, etten pidä ”superfood” nimityksestä lainkaan, sillä sitä on nykyään niin moni tavallinen puhdas raaka-aine. Mutta moni asiantuntija vannoo tämän ns. superfoodin nimeen – minä puhtaiden raaka-aineiden ja kunnon ravinnon! :))

Ravinnon suhteen on hyvä muistaa myös, että etenkin sokerin, mutta muutenkin hiilihydraattien runsaan käytön on todettu vaurioittavan ihoa eli niitä ihania karkkejakaan ei saisi ihan yllinkyllin syödä (ylläri)… Ihon epäpuhtauksista kärsiville voi helpotus löytyä myös jättämällä ruokavaliosta pois runsaasti hormoneja sisältävät maidon ja munan. Mulla tää(kään) ei tosin voisi onnistua, sillä rakastan maitoa! 😀

Olen myös ensimmäistä kertaa elämässäni alkanut ottamaan nämä anti-aging voiteet vakavasti. Pakon edessä 😉 Uskomaan, että ne ihan oikeasti tehoavat.  Mutta ei niitäkään kannata alkaa käyttämään ennen kuin huomaa ikääntymisen merkkejä. Ei välttämättä ryppyjä tai juonteita, mutta vaikkapa epätasaista väriä, sameutta tai velttoutta. Rasvaisuuteen ja epäpuhtauteen taipuvainen iho tarvitsee myös kunnon alkoholipitoisen, puhdistavan kasvoveden; se on mun must.

Kuvia ei ole muokattu juuri lainkaan -jos joku miettii.. 🙂 Vähän valoisammiksi ja jotakuta jopa vähän tarkemmiksi. Näkyyhän noissa pikkuvirheitä, mutta mutta… parempaan menossa 🙂 Jos maltan olla käpälöimättä leukaani koko ajan kuten noissa ihan joka-ikisessä kuvassa 😀 Se on myös supertärkeää, älkää häiritkö kasvojanne 😀

 Kommentteja aiheesta otetaan tietty ilolla vastaan.

Ja muistakaa vielä alla oleva arvonta!

 

144 vastausta artikkeliin “Ihosta

 1. Apple now has Rhapsody as an app, which is a good get started, but it can be currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it’ll somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will nevertheless be a big plus in Zune Pass’ favor.

  Tykkää

 2. Good day! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

  Tykkää

 3. Send us an email when you’re ready to get started and we’ll figure out how to process your transaction.

  Tykkää

 4. Hi there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

  Tykkää

 5. I like this blog so much, bookmarked. ”Nostalgia isn’t what it used to be.” by Peter De Vries.

  Tykkää

 6. Gaming individual computers are not as challenging as you might possibly assume, and performing your own gaming private pc isnâ??t as challenging as lots of persons would make you consider. Seeing that you previously have a distinct software in thoughts when building your extremely own gaming device, there are truly only three principal parts you’ve to need to feel concerned about, and every little thing else is truly secondary: the processor, movie card, and RAM.

  Tykkää

 7. Good write-up, I?m normal visitor of one?s web site, maintain up the nice operate, and It is going to be a regular visitor for a lengthy time.

  Tykkää

 8. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% positive. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Kudos

  Tykkää

 9. The next occasion Someone said a weblog, I am hoping that this doesnt disappoint me as a lot as this. Come on, man, I know it was my choice to read, but I just thought youd have something intriguing to talk about. All I hear is a couple of whining about something you could fix when you werent too busy trying to discover attention.

  Tykkää

 10. seek out his / her tips by means of web mail. His or her Myspace user profile contains complete details about your pet. They offers an

  Tykkää

 11. Awesome … simply awesome. Way to give us all something that we might not have ever known about. At least I just was tought something new. You are awesome!

  Tykkää

 12. of course like your web-site nevertheless you need to have to check the spelling on quite a few of your posts. Quite a few them are rife with spelling issues and I to discover it really bothersome to inform the reality however Iâ??ll surely come back again.

  Tykkää

 13. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you Nonetheless I’m experiencing difficulty with ur rss . Don know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting equivalent rss issue? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

  Tykkää

 14. Today, Palmetto Specialty Transfer is defined as a company that is synonymous with astounding attention to detail as it relates to relocation, delivery, and installation of art and antiques.

  Tykkää

 15. You will find some fascinating points in time in this post but I donâ??t know if I see all of them heart to heart. There could be some validity but Iâ??ll take hold opinion till I appear into it further. Very good post , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as properly

  Tykkää

 16. I agree with you and shall be definately trying ahead to your future updates. Thank you and keep the great work up. Good luck!

  Tykkää

 17. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this site. I am hoping the same high-grade web site post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing abilities has inspired me to get my own site now. Actually the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a good example of it.

  Tykkää

 18. You developed some decent points there. I looked over the internet for any difficulty and identified most individuals goes as properly as with your internet web site.

  Tykkää

 19. I’ve not checked in here for a even though as I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I¡¦ll add you back to my day-to-day bloglist. You deserve it friend

  Tykkää

 20. This really is a really exciting write-up, Iâ??m looking for this know how. So you recognize I established your internet web site when I was looking for sites like my own, so please look at my internet site someday and post me a opinion to let me know how you feel.

  Tykkää

 21. I used to be more than happy to seek out this internet-site.. I dont even know how I ended up here, but I thought this post was excellent. A great deal a lot more A rise in Agreeable.

  Tykkää

 22. eliminating not just acne breakouts quite a few forms of skin color skin breakouts, zits and also the scars left

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: