Hiiri & Orava

Mun dagens työasu: neuletakki ja paitis Part Two / farkut Zara / nilkkurit Ecco

***

Mummu on tehnyt pikkusille kivat eläinpipot, joista Olli omansa nimesi heti oravaksi.Niin kun mun nimikin on suomeksi vähän niinkuin orava”, selitti Omppu kaupassa vieraalle pipoja ihastelevalle ja ihmettelevälle naiselle. Olli orava.

Itselleni en nyt tähän keksinyt mitään eläinnimeä 😉 …mut varmaan se uitettu koira ois tänäänkin ollut ihan sopiva. Vitsi miten kosteita kelejä. Kaupassa työpäivän päätteeksi ostoksia pakatessani jouduin ihan vakuuttelemaan itselleni et ei väsytä ei väsytä. En oo ollenkaan väsynyt. Mulla on koko pitkä ilta aikaa rentoutua. Ja ihan oikeasti, tunsin itseni yhtäkkiä siinä kassan päässä pikkasen virkeämmäksi. Ryhti oikeni ainakin sentillä. Hitsi kellohan on vasta neljä! Kotiin päästyämme suljin silmät kaikelta sotkulta ja laitoin kynttilät palamaan. Ihmeellinen rentoutus -modus kytkeytyy heti päälle. Kynttilät yhdistää niin helposti siistiin ja puhtaaseen kotiin, ettei niitä oikeastaan saa edes polttaa ennen siivousta. Mut suosittelen. Sitä ihan huijaa itsensä luulemaan et kotona on siistiä 😉 Että voi heittää jalat pöydälle.

Marraskuussa on muuten lupa huijata kaikin tavoin. Uskotella kaupassa itselleen ettei yhtään väsytä ja että ruokashoppailu on ihan kivaa. Polttaa kynttilöitä sotkuisessa olohuoneessa. Ottaa vaikka lasillisen punaviiniä keskellä viikkoa.

Ja kiitos söpöset ed. kommenteista ❤ Kehuja kannattaa aina antaa -se ei oo edes huijausta! 🙂

 

32 vastausta artikkeliin “Hiiri & Orava

 1. Hei!
  Ihanat pipot/myssyt! Ai eeks sä ookkaan enää sairaanhoitajana töissä? Vai saaks sä käyttää omia vaatteita työvaatteiden sijasta? Hmm! 😉
  // M

  Tykkää

 2. Kiva idea, voisin kutoa omillekin lastenlapsille<3 – ihastelin myös neulomaasi Ollin liiviä. Tykkään niin käsitöistä ja nimenomaan ”luovista töistä”, jostakin nappaa idean ja kehittelee siitä sitten oman jutun. Tampereen käsityömessuilta sain myös repullisen ideoita mm. lapasiin ja myssyyn oli huovutettu ”irto”ketut ja puput. Ne oli siis vain osittain huovutettu kiinni.
  Sieltä löysin myös suosimaasi ihanan pehmeää Rauma-lankaa – myydään nyt myös Suomessa, muistaakseni Kangasalalla. (Hassu nimi: terveisiä siis Raumalta!)

  Tykkää

 3. Voiolet niin oikeassa tuossa siisteys-kynttiläjutussa.Mikä ihme siinä onkin, että tuikut voi mukamas laittaa palamaan, vasta kun huusholli on siivottu? Voiskos stiä tehdä niin päin, että ensin laittais tuikut niin ois kivampi siivotakin? Heh, vois sitä ainakin kokeilla.
  Kivaa viikon jatkoa!

  Tykkää

 4. Heh, ilmeisesti on muitakin jotka laittavat kynttilät palamaan heti siivouksen päätteeksi. Harmittavan usein lasten kanssa pääsee siihen vaiheeseen, että palkitsisi itsensä siististä kodista. Ehkä tosiaan pitäisi harkita niiten sytyttämistä jo hieman aikaisemmin.

  Tykkää

 5. Miten söpöt myssyt! Ihanat! Ja mikähän siinä muuten onkin, että tuntuu jotenkin oudolta polttaa kynttilöitä jos ei oo siivonnu?? En oo ikinä tullu ajatelleeks asiaa, mut nyt kun mainitsin niin itsekin kyllä pistän kynttilät palamaan vain niinä (harvoina) hetkinä kun koti on puhdas 😛 Pitää yrittää päästä eroon tuosta tavasta, niin ehkä tulisi sytytettyä niitä kynttilöitäkin useammin! Niin ja kun on niin pimeää niin ei sitä sotkuakaan niin paljoa näe 😀

  Tykkää

 6. Minä myös sytytän kynttilöitä vain siistiin kotiin. Mitenkään kerskailematta; meillä kyllä on lähes aina siisti koti. Pieni puoltoistavuotias niin mielellään siivoo minun kanssa kotia 😀 Onhan tottakai tytön leluja päivisin ympäri kotia, mutta ne on eri asia kuin sotku. Etenkin kun ne siivoo sitten päivän päätteeksi aina paikoilleen 😉
  Enihau tuohon kynttiläjuttuun ja siistiin kotiin. Mulla on ainakin kaks selkeetä syytä, miks kynttilöitä poltetaan vain siistissä kodissa:
  1) No se yllä mainittu itsensä palkitseminen
  2) Mulla ainakin jokin juttu tuolla alitajunnassa heittäytyy varpasilleen, jos sotkuiseen kotiin meinaa sytyttää kynttilän. Sitä ikään kuin kuvittelee koko kämpän syttyvän tuleen, tyyliin ”jos vaikka pölyä menee siihen kynttilään!” 😀

  Tykkää

 7. Hihihii, onpa söpöjä pipoja! 🙂
  Täälläkin olen huomannut, miten rentouttavaan tilaan pääsee heti kun sytyttää kynttilän – vaikka vain yhden – ja sammuttaa valot. Sohvalla on ihanaa makoilla kynttilän valossa, glögimuki pöydällä jäähtymässä ja lehti kädessä ja vain nauttia raukeasta olosta. Siivota ehtii sitten myöhemminkin 😉

  Tykkää

 8. Kyllä mä nautin tästä hämärän ajasta just sen takia, että kaikki villakoirat ja muut roskat eivät näy juurikaan. Ja päivällähän meillä ei ole ketään kotona, vaikka aurinko paistaiskin niin kukaan ei häiriinny ”kotieläimistä”:)Ja kun täälläkään ei lumesta ole tietoakaan niin olen vaan asennoitunut että kyllä tää vesisadekin on ihan jees, ei tarvi (saa) huhkia lumitöiden kimpussa, ei tarvi pukea järjettömästi päälle, että tarkenee, ei tarvi pelätä liukastumista ym hyviä pointteja!
  Kivat pipot nuppusilla! Täällä ois toiveena Angrybirds pipo, täytynee kokeilla millainen tekele syntyy;)
  Viimepostaus oli niin ihanaa ja aitoa Johannaa, kiitos!
  Mukavaa hämäränhyssyviikon jatkoa<3

  Tykkää

 9. Niin ihania marraskuisia tunnelmakuvia! :)Meillä palaa tähän vuodenaikaan lähes kokoajan kynttilät, oli siivottu tai ei (useimmiten ei).. Monesti aloitetaan lasten kans aamupala sytyttämällä kynttilät pöytään. Alkaa aamu jotenkin lempeemmin.
  Mukavia työpäiviä ja arkea teille! 🙂

  Tykkää

 10. Ihana nuttura & vaatteet! 🙂
  saisinko udella minkä merkkinen tuo lamppu 6.kuvassa on? =) oon ihaillu kauan nuita mut en tiiä merkkiä 🙂
  Kiitos!

  Tykkää

 11. Oi näiden kuvien jälkeen (taas kerran!!) haluun muutta sinne Norjaan! Missä päin Norjaa muuten asutte? Ja itse olen päättänyt aloittaa oman skappelini koeviikon jälkeen, joten mua kiinnostas hirveesti sun neule! Missä vaiheessa se on ja saisiko siitä kuvaa?

  Tykkää

 12. Tykkään pipoista ja tykkään asenteesta 🙂 Olin lenkillä klo 11 ja mietin, että kohta tulee pimeä, niin harmaata oli. Ankeaa tämä marraskuu, mutta onneksi on jouluisia valoja ja kynttilöitä – saa polttaa vaikka aamusta asti.

  Tykkää

 13. Ihanat pipot! Mistä noin taitavia isoäitejä saa:)
  Ja totta. Kynttilöitä ei tule sytytettyä jos koti on kaaoksessa… vähän niin kuin kukkakimppujakaan ei voi ostaa jos on sekaista.. tai on pakko siivota ennen kuin ne laittaa pöydälle:)
  Täällä kanssa ihan pimeetä jo. Kello 14.00 ja äsken nukuttelin vauvaa ulkona kuun loistaessa taivaalla. Tervetuloa kaamos. Seur. kerran aurinkoa näkee sitten jo 2kk päästä! huoh…

  Tykkää

 14. Niinpä, kaikesta voi tehdä sen oman version kunhan vaan näkee jotain ihanaa jonka itse haluaa toteuttaa… Ja se Rauma Ull fabrik on niin ihana -hassusti suomalainen nimi 😉

  Tykkää

 15. Haha, eilen laitoin ihan ilman siivousta. Eikä haitanut yhtään ;D Joskus kannattaa kokeilla jos vaan malttaa olla siivoamatta 😉

  Tykkää

 16. Joo niin kannattaa 😀 Harkita siis, joskus on vaan pakko jos aikoo saada illasta jotain muutakin irti kuin lisää väsymystä ja stressiä 🙂 Tänään on sit siivottu paremmalla energialla :))

  Tykkää

 17. Näinhän se on, varmaan noi samat syyt kaikilla… 🙂 Mut huijaus näytti olevan ihan paikallaan mun kohdallani eilen 😉

  Tykkää

 18. GLÖGIMUKI -sinä sen sanoit!! Punaviinit mäkeen, miksen tota keksinyt. —> glögikauppaan huomenna! 😀

  Tykkää

 19. Kiitos rennon positiivisesta kommentista Kati, täytyy ottaa tää marraskuu JUST noin! 🙂

  Tykkää

 20. Moi riikka, toi valkoinen lappu on ihan vaan IKEAsta! Sieltä niitä löytyi ainakin pari vuotta sitten 🙂

  Tykkää

 21. Me asutaan ihan etelässä, pikkasen Norjan eteläkärjen itäpuolella. Voi vitsi mun Skappel on ihan vaiheessa, siis jäanyt kesken joululahjojen ja muiden töiden alle :/ Yritän saada sen valmiiksi joskus joululomalla ;D

  Tykkää

 22. Joo täällä on kanssa ollut päiviä ettei valoistu ollenkaan 😦 Ihan harmaata koko päivän. Kynttilöitä saa todellakin polttaa koska vaan -se on niin helppo pieni ilon aihe!

  Tykkää

 23. No siellä on kyllä vielä pimeämpää, voi kauhistus :S Tsemppiä vaan… vauvan ainakin hyvä nukkua kun on hämärää ja viileää ympäri vuorokauden 😉

  Tykkää

 24. Hejssan! 🙂 Olen seurannut blogiasi (joka on ihana!!) jo hyvän aikaa,itselläni kun on myös norjalainen poikaystävä. Tämä miun norski tosin on syntynyt ja kasvanut Suomessa, vanhemmat muuttivat yli aikanaan Suomeen töihin, viihtyivät ja jäivät 🙂 miun onneksi!
  Vaikka onkin koko elämänsä Suomessa viettänyt, haikailee Norskini Norjaan, jossa kaikkia on kuulemma, ah niin ihanaa 😀 Tulevaisuudessa voi olla mahdollista, että joskus itsekkin Norjaan muutan pidemmäksi tai lyhyemmäksi aikaa.
  Joten olisinkin kiinnostunut jos voisit tehdä postauksen (ellet jo ole joskus tehnyt), että millaista oli Norjaan muutto? Onko kielen oppiminen hankalaa? Itse olen kyllä ahkerasti ruotsia opiskellut, jos siitä apua olisi 🙂 Mikä on ollut hankalinta? Kuinka helposti saa töitä.. yms! Olisi tooosi ihana lukea :)Tusen takk 😉

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: