Skagen

Varhain perjantaiaamuna otimme isossa porukassa laivan (vrt. ”ruotsinlaivat”) Tanskan puolelle, vuokrasimme pyörät Hirtshalsista ja pyöräilimme noin 50 kilometriä Skageniin. Joku saattaa nyt vähän ihmetellä kuinka viiteenkymmeneen kilometriin voi käyttää lähemmäs kymmenen tuntia, mutta… Hyvässä seurassa ja ilmassa se aika vaan kuluu nopeasti 😉 Eli pyöräilimme ja ennen kaikkea taukoilimme koko perjantain. Aivan loistavaa.

Tämä on melkoisen suosittua viikonloppuviihdettä norjalaisten keskuudessa ja kuten ainakin tosta toisesta kuvasta hämärästi näkee, oli porukoita pyöräpoluilla monta muutakin kuin meidän keltapaitainen ryhmämme. Kaikenmaailman naamiaisasuissa ja musiikkilaitteilla varustettuina. Ja juomakärryillä. Pikkuinen Skagen on yhtäkkiä aivan täynnä iloisia skandinaaveja ja meno on kuin etelässä konsanaan. Ihan oikeasti kelienkin perusteella luulin pari kertaa olevani välimerellä. Hotellilla oli lämmin uima-allas ja Skagenin keskustan putiikit tarjosivat runsaasti tanskalaista designia, shoppailua ei voi Skagenissa jättää väliin 😉

Ja eikö ole kaunis toi Greenen ranta? Greenen hiekkarannan kärjessä kohtaavat Kattegatin ja Skagerakin aallot (huomaatte ristiaallot tosta mun kuvasta aika hyvin) ja virtaus on niin kova, ettei uimista suositella lainkaan. Mutta ei mikään ihme, että taiteilijat ovat aina viihtyneet Skagenissa. Valo siellä ON aivan uniikki. Jäi vähän hampaankoloon Greenen kokeminen keskiyöllä… Se ois ehkä vielä joskus pakko tehdä 🙂 Aivan spesiaali paikka.

Mun on pakko pahoitella totaalista väsymystä moisen hardcore treenileirin jälkeen; mun piti arpoa ihanan Unelmien Piilopaikka -kirjan voittaja tänään, mutten valitettavasti ole ehtinyt sinne asti vielä. Joudutte odottamaan huomiseen 🙂 Nyt on vielä pari tärkeää hommaa hoidettava ennen arkeen paluuta. Teilläkin on ollut fantastisen lämmin ja aurinkoinen viikonloppu, eikö? ❤

Näillä energioilla jaksaa taas aloittaa uuden viikon hymyillen ❤

29 vastausta artikkeliin “Skagen

 1. Oi, kuulostaa ja näyttää ihanalta 🙂
  Ja on juuri sellaista mitä itsekin toivoisin pyöräretkiltä…  pyöräilyhullun miehen vaimona 50 kilometriin kulutetaan 2 tuntia, joten tyydyn pyöräilemään lasten kanssa. Ja ne muut aikuiset menee multa menojaan…
  En ole kuullut Suomessa tuollaisesta viikonloppuviihde -pyöräilystä, tietty perheet pyöräilee Ahvenanmaalla ym. Täällä ollaan innostuttu maantiepyöräilystä; pitkiä matkoja ja lujaa.
  Mutta pyöräily ihan mitä vauhtia vaan on kyllä ihanaa! Varsinkin näissä 28 asteen helteissä, kunpa nämä ei loppuisi ikinä!
  Terkuin Aava

  Tykkää

  1. Hahaa 😀 Täälläkin pyöräily on suosittu harrastus, me oltiin ihan vaan retkeilijöitä 😉

   Tykkää

 2. Kiitos mukavasta postauksestasi. Skagen ON maaginen paikka, varsinkin Grenen. Ja tunnelma saattaa olla kesäisin aivan Välimeren rannikon tuntuinen. Olen käyty Skagenissa useamman kerran eri vuodenaikoina (asun Tanskassa), ja joka kerta se tuntuu jopa hieman eksoottiselta  tosin eri tavoin vuodenajasta johtuen.  Oli kiva lukea toisen ulkosuomalaisen kokemus sieltä.
  Hyvää työviikkoa!
  Kesäheinä
   
   

  Tykkää

  1. Ihanaa että kirjoittelit samanlaisia kokemuksia…. Se oli tosiaan maaginen paikka….

   Tykkää

 3. oi että kun ihana reissu varmasti oli,kuvat ihania! kesälomaa odotellessa,kasi viikkoa vielä töitä ja sitten lomaillaan! mukavaa viikkoa ja palautumista! 

  Tykkää

 4. miten ihania muistoja tulviikaan mieleen näistä kuvistasi. Kun lapsemme olivat pieniä, kävimme Skagenissa monen monta kertaa täältä Espoosta käsin. Ihanuus!

  Tykkää

  1. Oi ❤ Se on tosiaan ihan mielettömän ihana paikka…. Ihan ihmettelen etten oo ennen lähtenyt!

   Tykkää

 5. tiiätkö mitä? siisti ku laitat tollasia pyöraäilyjuttujaki tänne! mulla ois sulle yks ehotus, laitpa joskus sellanen postaus, että NYT KAIKKI POIS SIELTÄ RUUDUN ÄÄRESTÄ JA YLÖS, ULOS JA LENKILLE! Oi sairaan siisti ku innostaisit lukijoitaki liikkumaann! ja kertoisit kaikkia vinkkejä yms! 🙂

  Tykkää


 6.  
  Hei Johanna! Löysin sinut ja blogisi vasta nyt ja jäin täydellisesti koukkuun! Sairauslomapäivä meni nopsaan vanhoja postauksia lukien ja kuvia ihaillen. Sait uinuvan valokuvausintoni heräämään ja kunhan pääsen taas jalkeille, niin kameraa ulkoiluttamaan lähdetään. Kiitos!
   

  Tykkää

 7. Käyttääkö ihmiset Tanskassa ja Norjassa yleisesti pyöräilykypärää? 
  Kaikkea tää helle saa pohtimaan…:D
   

  Tykkää

 8. Moi Norjaan, ja kiitos taas ihanista kuvista! Haluaisin kysyä, että onko nämäkin muokattu PhotoScapella? Mitä toimintoa käytit näihin? Upeat värit ja efektit. 🙂

  Tykkää

 9. Olen vakkari lukijoitasi,nyt kun olen sinut löytänyt 🙂
  Blogitoivomus; juttua työstäsi Norjassa – oletko muuten työskennellyt Suomessa hoitoalalla? Terv. kollegasi 🙂 ja toinen, matkustamisesta vauvan kanssa – onko kokemuksia, missä päin, vinkkejä, suosituksia jne. vaikka lapsesi ei enään ihan vauvoja olekaan 😉 Myös Norja, Tanska -kokemukset käy…
  Tulen aina jotenkin niin hyvälletuulelle lukiessani blogiasi, varsinkin nyt kun olen kotona äitiyslomalla pian 9kk vauvan kanssa ja omaa aikaa on hyvin vähän..pääsee jotenkin silti irti ja toiseen maailmaan hetkeksi..Kiitos ❤
   

  Tykkää

  1. Kiitos sulle ❤ Toivomukset laitetaan korvan taakse, kohta on taas tota reissaamista edessä niin voisin vähän kirjoitella noista asioista 🙂 
   Ehdin työskennellä Suomessa hoitoalalla noin vuoden ennen tänne muuttoa. Plus opiskelijana tietty 🙂

   Tykkää

 10. Kun et käynyt näemmä vastaamassa (en siis itse siellä tiedustellut) jalkahoitokysymyksiin, kysyn täällä: olivatko Hansaplastin ja Garnierin putelit lahjoja? Mitään merkkiä tai puolta sanaa siitä ei ollut niin eivät varmaankaan mutta epäilytti vain koska samoja Hansaplastin törppöjä on näkynyt saatuina muissa blogeissa. En kyllä usko että tahallaan jättäisit kertomatta. Yllättävän hurjasti nämä mainospostaukset ovat lisääntyneet kun ennen niitä ei ollut lainkaan niin nyt todella usein, etkö jo huku krääsään, tai miten tsemppaat itseäsi mainostamaan jotain vain sen takia että sen ilmaiseksi sait? 😛

  Tykkää

  1. Ne oli ihan mun itse ostamia, en ookaan huomanut että niitä on muissa blogeissa ollut… Hitsi miksei kukaan oo mulle tarjonut, oisin tarvinut ;D Ei vais, aika vähän otan mitään vastaan… Eli en  nyt oikein tiedä miten hukkuisin krääsään enkä missään nimessä mainosta mitään vain siksi että ilmaiseksi saan… Viime aikoina on ollut aika paljon etenkin arvonta postauksia, mutta mikään niistä ei kyllä ole ollut mulle ”krääsää”, vaan tuotteita joita olen itse halunut ja tarvinut…

   Tykkää

 11. Vierailija
  04.06.2013 klo 11:23

  Yllättävän hurjasti nämä mainospostaukset ovat lisääntyneet kun ennen niitä ei ollut lainkaan niin nyt todella usein, 

   
  Mä ymmärrän osin myös tän näkökannan, koska toisinaan se tulee itsellenikin mieleen. Toisaalta taas se mun mielestäni kuuluu asiaankin näissä systeemeissä, joissa bloggarit on kerätty yhteen. Ja on ihan ok, että bloggarit saavat kaikenmoista. Ei se ainakaan minua saa kateelliseksi, eiköhän nuo ilmaisjutut joka tapauksessa ihan ansaittuja ole. Eikä tää uusi juttu huono ole, elämä menee eteenpäin. Mutta kyllä mä tunnustan, että käyn välillä fiilistelemässä ja haikailemassa vanhoja aikoja – toisin sanoen käyn lukemassa sitä vanhaa Kalastajan vaimoa blogspotista. 
   

  Tykkää

  1. No voi harmi, aika moni sit taas tykkää esimerkiksi arvonnoista ja niitä jopa toivotaan. Tosi harvoin mainostan muuten mitään -ihan itse sitten ostan ja kokeilen juttuja joista saatan vinkata muillekin ihan niinkuin ennenkin… 

   Tykkää

 12. Skagen on ihana! Olen käynyt siellä kolmesti, aina off-season, kahdesti lokakuussa ja kerran tammikuussa, enkä ole ihan varma haluanko koskaan nähdä koko paikkaa turistien vallassa (=kesällä). Syysmyrskyssä majakalle merenrantaa pitkin käveleminen oli unohtumaton kokemus.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: