Loistava loman aloitus

@ Gotland

mun mekko Filippa K

Visby ja koko Gotlanti on ollut aivan loistava paikka aloittaa loma (Visit Sweedenin sponsaamana); täällä aivot kääntyy kyllä lomavaihteelle ihan ensihetkestä. Itseasiassa meille (mulle ja miehelle) tuli paikasta heti jotenkin mieleen Tanska; tai no siis Ruotsi, jossa on lisäksi ekstraripaus tanskalaista rentoutta ja huolettomuutta. Ja sitä vapaata lomafiilistä. Jotenkin sellainen kuva mulla on Gotlannista ollutkin, sellainen lomaparatiisikuva. Paikka oli siis älyttömän kiva kokea ihan oikeasti ja varmaan pitää kokea vielä joskus toistekin; esimerkiksi shoppailemaan en ehtinyt/malttanut luonnonihmeiden ihmettelyiltä lainkaan(!!).

Tai no, shoppailin vähän Krusmyntagårdenissa. Aivan ihana yrttitarha meren rannassa, joka myy vähän kaikkea keittiötarvikkeista kasvonhoitoon; mausteita ja saippuoita tottakai.

Kuvissa näkyy myös mieletön Sudersand; paratiisiranta yksinkertaisesti. Ja Visbyyn keskustaa ja siellä sijaitseva ravintola Trädgård’n, joka teki meihin heti vaikutuksen. Hauska idea tarjoilla härän sisäfile kuumalla kivellä lähes raakana; siinä sitä sai sitten itse valmistella ja syödä sen mukaa kun kypsyysaste alkoi miellyttämään. Kivi ja näin ollen myös lihapala pysyivät kuumina koko ruokailun ajan, vautsi. 😉

Tiesittekö muuten, että Gotlannin saari on syntynyt 400 miljoonaa vuotta sitten siellä, missä nyt on Afrikka ja tarkemmin sanottuna Kenia? Ja että se on tänne pohjoiseen melko harvinaista kalkkikivimuodostumaa koko manner. Ja siirtynyt tänne joskus silloin, kun mantereet alkoivat irtoamaan toisistaan. Aika kiehtovaa. Fascinerande.

Hitsi tän kielen kanssa on kyllä välillä vähän ongelmia täällä. Melkein aina voi puhua ihan (tai ainakin melkein) norjaa ja kaikki ymmärtää, mutta se onkin vähän petollista kun yhtäkkiä tajuaa sanoneensa jotain ihan pieleen. Kuten vaikka rolig. Se on ruotsiksi hauska, mutta norjaksi rauhallinen. Ja jäätelö (jota me ollaan syöty paljon täällä) eli glass on norjaksi is. Pyydä nyt sitten jäätä jälkiruoaksi. Tai yleensäkin kun syömisestä puhutaan, unhodan aina että senkin voisi sanoa äta. Eikä spise. Mut onneks me ei olla tanskalaisia. Se olisi vielä mahdottomampaa.

Tulen kirjoittelemaan tonne Visit Sweedenin blogiin vielä tarkemmin meidän lomakokemuksia niin luolissa kuin huvipuistoissakin ja vinkkailen sitten teille kun niitä sieltä voi lukea; täällä on ollut ihan älyttömästi nähtävää ja koettavaa…

Ja tästä on ihan täydellisen hyvä jatkaa juhannuksen viettoon Suomeen, ei voisi paremmin loma alkaa… ❤

SUPERHYVÄÄ JUHNNUSTA!

22 vastausta artikkeliin “Loistava loman aloitus

 1. Kiitos itsellesi raikkaista reissuterveisistä Gotlannista :)! Eittämättä varsin lumoava saari nähtävyyksineen kaikkineen – ja kukapa olisi uskonut historiankin olevan noin huisin mielenkiintoinen! Että ihan Kenian nurkalta lähtöisin, enpä tiennytkään – ”pieni on maailma” ;)!
  Kieli on kyllä vain rikkaus, kielitaito maailmoja avaava. Sekaannuksia tulee kahden samansorttisen kielen kanssa mutta mitä väliä, kunhan samaan lopputulemaan päädytään – ja yleensä naurun kera!
  Taianomaista, mystistä ja lämminhenkistä Juhannusta sinulle/teille kaikille! Nautitaan yöttömän yön juhlasta rennosti fiilistellen elämänjanoisina :). Tervetuloa Suomeen :)!
  – Tanja –

  Tykkää

 2. Voi huokaus mitä ihania kuvia. Gotlantiin on kyllä jonain päivänä päästävä.
  Pakko mainita noista kielistä, ehkä tiesitkin, että rolig on ymmärtääkseni joskus aikoinaan tarkoittanut rauhallista myös ruotsiksi, sillä orolig tarkoittaa edelleen levotonta.

  Tykkää

 3. Kerrotko vielä tarkempaa tietoa matkailusta Gotlantiin esim. lauttamatka autolla (tai ehkä lensitte?), majoitushintoja? Ollaan kerran oltu Suomesta laivalla, mutta satoi koko päivän ja meni reissu osittain pipariksi. Mieli tekiksi mennä uudestaan, Ruotsin kautta. 
   
  JohannaV

  Tykkää

 4. Voi tiedätkö sulla on ihan valloittava blogi! ❤ olen jo pidemmän aikaa seuraillut ja käyn joka päivä kurkkimassa! 🙂 Rehellisesti paras seuraamistani blogesita, ykkös suosikkini! 🙂 Rakastan tyyliäsi, tapaasi kirjoittaa, valokuviasi (aivan ykkösluokkaa) ja hiuksesi ovat todella todella kauniit!!! 🙂 Välillä harmittaa älyttömästi lukea kommentteja, joissa ihmiset yrittävät aiheuttaa pahaa mieltä sulle ja koko blogille ja läpi paistaa vain ja ainoastaan kateus, niin käsittämätöntä… 😦 Anna mennä toisesta korvasta sisään, toisesta ulos!! Onnistunut postaus jälleen! 🙂 Tosi kauniita maisemia ja tunnelma välittyi jälleen kerran täydellisesti! 🙂 Älä vain ikinä lopeta bloggaamista, sen on sulle tehty! 😉 Ihanaa kesää ja nauttikaahan lomistanne! 🙂 
  Saankos kysyä, mitä kuvanmuokkaus ohjelmaa mahdollisesti käytät? Otatko kuvasi yleensä itse jalustan kanssa vai onko auttavia käsiä mukana? 😉 
  Kiitos jos joskus vastailet! 🙂

  Tykkää

 5. Mahtava loma teillä,pääsiskin joskus Gotlantiin:) Kiitos taas ihanista ja raikkaista kuvista!
  Toivotan teille kaikille aurinkoista juhannusta ja lämmintä ja rentouttavaa loman jatkoa:)

  Tykkää

 6. Voi että, näyttää niin kauniilta paikalta! 🙂 Oikein kivaa loman jatkoa teille!
  Laura – LauraCaarina

  Tykkää

 7. Ihania kuvia 🙂 Itse olen jo pari vuotta tahtonut käydä Gotlannissa. Olisin kovasti kiinnostunut kuulemaan menittekö laivalla vai lentäen? Ja missä yövyitte? Ihana blogi sinulla 🙂 Olen seuraillut jo monta vuotta :)) Oikeen hyvää kesää!

  Tykkää

 8. Ihania kuvia ja paras blogi ikinä! Teillä on ihana koti ja sinulla hyvä tyyli. Tätä blogia on pakko lukea aina kun laitat uusia postauksia.Tervetuloa Juhannukseksi Suomeen ❤

  Tykkää

 9. Voi mikä sattuma! Itse nimittäin olen lähdössä parin päivän päästä Gotlantiin, ensimmäistä kertaa ikinä. Täällä pakkailen reissua varten, enkä millään malttaisi odottaa! Lennämme suoraan Helsingistä Visbyhyn, se on laiva- ja lauttamatkoja helpompi ja nopeampi vaihtoehto omasta mielestäni. Hyvää juhannusta 🙂

  Tykkää

 10. Ihanaa lomaa! Juu noi rolig, is ja spise on pahoja:) samoihin ongelmiin juuri törmäsin kun käytiin Tukholmassa. t.kalamuija

  Tykkää

 11. Nuo erikkieliset sanat alkaa olla vähän kieroja, koska nyt pari vuotta niitä käytettyä ei enää tunnistakaan onko sana norjaa vai ruotsia 🙂 Alkuun kielten erottaminen oli kyllä kovasti helpompaa. Vann ja vatten on kyllä lisättävä listaan. Ainakin itse tilailin Tukholmassa väärin vaikka miten olin minuttia ennen miettinyt, että miten se pitää sanoa.
  Hauskaa loman jatkoa!
  Mi, http://livinginodda.blogspot.no/

  Tykkää

 12. Kun omat lapset olivat pieniä, niin haavelin useasti käynnistä Gotlannissa ja Pepin paikassa. Nyt lapset ovat isoja ja yhä vaan haaveilen tuosta saaresta. On ehkä ”liian lähellä” 🙂 Näitä kuvia katsoessa tuli mieleen, että ensi kesänä tuonne on päästävä !! Tosi ihanat kuvat !!  
  Mukavaa juhannusta ja lomaa !!

  Tykkää

 13. Sun blogisi on kyllä varsinainen piristysruiske, aina tulee hyvälle mielelle, kun täällä vierailee! 🙂 Tykkään kovasti sun tyylistäsi kirjoittaa, ja ennen kaikkea siitä, että ilmeisesti osaat kiinnittää huomiota kaikkiin elämän pieniin, ihaniin asioihin, ja ihan huippua, että jaat niitä meille lukijoillekin. Oikein ihanaa juhannusta ja lomaa sinnekin!
  Nanna, http://positiivisuusprojekti.blogspot.com

  Tykkää

 14. Voiko jossakin lukea vielä vanhoja postauksia? Eli löytyykö blogiarkisto jostakin? 🙂 Musta on kiva välillä lueskella blogeista ihan alkuaikojen postauksia myös 🙂
  Ja hyvää juhannusta myös sinne ja kiitos ihanasta blogista!

  Tykkää

 15. Mistä tuo neljäs kuva on otettu? aivan vangitseva, tollaisen oman takapihan kun saisi 😉 ihana.

  Tykkää

 16. Kovin tuttuja kieliongelmia. Hih. Koti on suomalais-norjalainen ja töitä teen suomenruotsalaisten kanssa. Ja aina menee pieleen, kielellä tai toisella. Kaikkeen tottuu. 🙂

  Tykkää

 17. Hei!
  Olin pitkään suunnitellut tekeväni niitä kardemummarinkeleitä, joiden ohje oli joskus blogissassi. Olen niitä jo aiemmin pariin otteeseen tehnytkin ja ne ovat todella nameja. Ajattelin yllättää miehen ja pojan tuoreilla leivonnaisilla juhannuskahvilla. Ei kun sitten vaan googlettamaan tänä aamuna reseptiä… Kalastajan vaimo… Kalastajan vaimo rinkeli… Kalastajan vaimo kardemummarinkeli… Kalastajan vaimo kardemumma… Kalastajan vaimo pulla… Kalastajan vaimo hiiva… Kalastajan vaimo mikälienorjaksirinkeli… Kalastajan vaimo ja vihdoin se resepti pienen taiston jälkeen löytyi. Teimme taikinan lopulta poikani (1v7kk) kanssa. Pikkumies maistoi sekä taikinaa että ihan aimo palan tuorehiivaa leivonnan tuoksinassa. Mutta nyt on ihanaiset kahvit rinkelien kera juotu ulkona auringonpaisteessa!
  Ihanaa juhannusta sinulle ja perheelle!
  Terveisin, Kaisa

  Tykkää

 18. Kauniita kuvia, kuten aina! Ottaako miehesi kuvat vai otatko itse? Jokatapauksessa todella hienoja..

  Tykkää

 19. Heips!
  Miten saan haettua sun blogista aiempia tekstejä? Yritän löytää yhtä neuleohjetta…
  Kiitos etukäteen avustasi!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: