1 herrasmies & muutama leidi

Ompun ja Ainon hatut H&M / siskon mekko Guess / mun mekko By Malene Birger

Mun pikku Ompusta on tulossa aika herrasmies, eikö? Mitä se nyt välillä kiusaa noinkin viehttavää pikkuleidiä kuin Aino ja jopa epäilee äitinsä aivotoimintaa. Kuten tänään, kun en sitten just millään keksinyt miten Raxista voi saada kultaa. Siis siitä pitsaravintolasta.Kultaa. Että onko mun aivoissa jotain niinkin hurjaa kuin kakkaa.

”Ei sieltä Omppu saa mitään tollasia juttuja, mennään nyt tänne päin. Se on sellainen ruokapaikka.”

Mutta herrasmiehen purskahdettua kyyneliin pehmenin. Raxiin oli mentävä katsomaan ja niinhän siinä ovella oli sellasia rihkamakoruautomaatteja, jotka söivät euron per koru. Täällä Suomessa on ihmeellisiä hienouksia. Ja kaiken ne muistaa! 

Lapsista puheen ollen… Aloitetaan nyt siitä, että olin parturissa eilen (näette tässä vähän jonkinmoista sneak peekia lyhyemmästä lookista) ja tavalliseen tapaani onnistuin lukemaan jotain koskettavaa haastista. Tällä kertaa lukemassani jutussa kerrottiin kahdesta hyvin Suomessa menestyneestä pakolaisnaisesta, joista toinen sanoi mun mielestä jotain hyvin ajattelemisen arvoista. Että Suomessa on paljon lapsia, jotka joutuvat kokemaan paljon kovempia kuin naiset itse pakolaisuuden, siirtolaisuuden ja rasismin värittämässä lapsuudessaan ovat kokeneet; lapsia, jotka eivät saa lähellekään tarpeeksi huomiota aikuisilta. 

Vähän aikaa sitten luin norjalaista artikkelia siitä, miten muslimitytöt ovat Norjassa yksi tulevaisuuden vahvimpia lenkkejä; tiukan kotikurin ja vaatimusten tuloksena vaativimmilla koulutusaloilla opiskelee ja ennen kaikkea valmistuu hyvin arvosanoin verrattain paljon juuri edellisen sukupolven pakolaisten lapsia. Norjan kulttuuriministeri on muuten tällä hetkellä alle kolmikymppinen ”muslimityttö” ja Norjan kaikkien aikojen nuorin ministeri.

Tuli nyt vaan mieleen. Onnistun aina kampaajalla liikuttumaan kaikista tällaisista jutuista. Ja miettimään kaikkea. 

No mut, nyt alkaa taas mun aivot oikeastikin olemaan jotain aika kuollutta ja lämpimän höyryävää ainesta, pakko sammuttaa laitteet. Ja hei muuten, moni on kysellyt lisävinkkejä Gotlannin matkailuun; tarkoituksena on tehdä vielä toinen postaus aiheesta, vastailen sitten siinä teitä askarruttaneisiin seikkoihin 🙂

Nähdään toivon mukaan taas hyvinkin pian vaikka tää mun lomailu tällaista melko internetitöntä onkin… :)) Pus ja aivan ihania kesäpäiviä teillekin ❤

5 vastausta artikkeliin “1 herrasmies & muutama leidi

 1. Kiitos!
  Tällaiset postaukset on just sitä miksi tätä blogia luen. En arvontojen ym. mainosten takia, vaan siksi, että täällä on hyviä ja aitoja ajatuksia, hauskoja arjen sattumuksia ja niin kauniita kuvia.
  t. kohta lomalainen

  Tykkää

 2. Hauska ja niin liikkis tuo Ompun tarina – onneksi ei poikaparka heti antanut periksi, kullankaivajien sukua (ja suomalaista sisua!)  taitaapi olla 😉
  Todella, laitoit ajattelemaan tuota maahanmuuttajien tilannetta. Oikeassapa taidat olla, jälleen. Itselläni juuri kesälukemistona Klaled Hosseini: ”Tuhat loistavaa aurinkoa”. Järkyttävä ja ravisteleva tarina Afganistanin naisista sodan ja nyrkiniskujen varjossa. Aiemmin samalta kirjailijalta kansainvälinen bestseller ”Leijapoika”.
  Nämä kirjat jättävät jäljen lukijaansa. Ja kuten sanoit, kohtaamiset ylipäänsä, niin tekstin, naistenlehtihaastattelun tai minkä tahansa väylän kautta –  eniten toki varmasti ihka elävien ihmisten kanssa. Vuoropuhelua ja kohtaamista. Sitä tarvitsemme ja toivottavasti siitä voisi kasvaa molemminpuolinen ymmärrys.
  Todella koville ovat nuo naiset joutuneet-.  (varmasti miehetkin, en kiistä. mutta muslimeista puhuttaessa valitsen kuitenkin naisena pitää naisten ja lasten osaa kovempana, karumpana. Se kun ei ole näissä lukemissani kohtaloissa monestikaan juuri millään tavoin itse päätettävissä)
  Kiitos taas, annoit ajattelemisen aihetta. Ja aivan upeita kuvia, tässä ja juhannuspostauksessa! Ihania kesäpäiviä!
  Krisse
  http://www.tallessamaailma.blogspot.fi
   

  Tykkää

 3. Kiitos taas ihanasta kirjoituksesta. Tapasi kirjoittaa on niin mukava: Ja kiitos koko blogistasi! Seuraan sitä mielenkiinnolla monta kertaa viikossa.
  Sari

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: