Kauneudenhoitosuosikkeja

pitkä sepustus

Hello 🙂 Siitä ei ole kovin kauaa, kun kirjoittelin postauksen Ravintoa iholle ja mainitsen sen nyt vielä tässäkin, sillä tämänkertainen aihe liippaa loppujen lopuksi todella läheltä. En siis turhaan ja hienolta vaikuttaakseni höpissyt kaikenmaailman vitamiineista ja öljyistä, vaan ihan oikeasti koen ravinnon olevan kauneudenhoidon merkittävin tekijä.

Se kauneus tulee ihan konkreetisestikin sisältä; olet mitä syöt. Kokemus on osoittanut, että kiireisimpinä jaksoina, huonosti syödessä ja nukkuessa kärsii ulkonäkökin -ja mun kohdallani ihon kunto eniten. Nämä ovat sellaisia juttuja, joissa on hyvä tuntea itsensä. Toisen täytyy varoa suklaalevyä lihomisen vaarassa ja toisen naama vanhenee 20 vuotta muutaman päivän stressin seurauksena. Mun kohdalla suuren herkkuni sokerin reilumpi nauttiminen taas näkyy ihossa epäpuhtauksina ja velttoutena.

Se on vaan sitä, että pitää huolta itsestään ja yrittää välttää niitä juttuja, jotka heikentävät oloa ja elämänlaatua. Itse ajattelen näistä vähän niinkuin allergioista; ei ehkä aina kannata syyttää geenejä ja asettaa itseään uhrin rooliin, vaan yksinkertaisesti välttää niitä juttuja, jotka eivät omalle kropalle kaikkein edullisimpia ole.

No, vaikka kauneus ja hehku suurimmaksi osaksi tulevat sisältä ja vaikka niitä voi tuoda vielä paremmin esiin syömällä hyvin, on mulla tottakai muutama kosmetiikkasuosikkikin. Niitä ei vaan tarvitse niin kamalan montaa, jos suurimman osaa hoitaa jo vähän niinkuin arkirutiineissa 🙂 

Itseruskettava -nimitys on mun mielestä ihan kamala. Olen näitä voiteita joskus ennenkin kutsunut hehku-voiteiksi ja esimerkiksi toi mun ehdoton suosikkini Chanel lähinnä tasoittaa ihon sävyä, tuo hehkua ja sävyttää ihan miedosti. Siinä ei oo mitään itseruskettavaa.

Mineraalimeikkipohjalla saa luonnollisen, kevyesti peittävän lopputuloksen, joka niinikään tasoittaa ihon sävyä kivasti. Tää on mun jokapäiväinen must, oli sitten treeni- tai siivouspäivä. Aina. Mulla on myös kesäruskettuneelle iholle sopiva mineraalipohja, jota nyt käytän poskilla vähän niinkuin aurinkopuuterin/poskipunan/varjovärin tapaan.

Kulmakynä, eyeliner ja vaalea huulipuna/-kiilto ovat lisäksi meikkituotteet, joita käytän (lähes) päivittäin. Vahvempi silmämeikki rajoittuu juhlallisuuksiin ja huulten yläkaarta saatan joskus korostaa valkoisella rajauskynällä.

Hiusnaamio kerran viikossa on myös mulle ihan must ja jo vuosia suosikki on ollut Redkenin All soft -sarjan hoito. Shampookin löytyy. En oikeastaan koskaan kuivaa hiuksia föönillä enkä käytä kuumia muotoilulaitteita. Tai ehkä kerran kuukaudessa 😉 Yritän välttää kuitenkin. 

Ja vaikka meidän perhe nyt kalaa varmasti keskivertoa enemmän nauttiikin, yritän popsia lisäksi pari vitamiineilla terästettyä omega-3 -kapselia päivässä. D-vitamiini on niin tärkeä (etenkin nyt auringon vähetessä) ja moni norjalainen vannoo muutenkin kalanmaksaöljyn tehoon niin hiusten kuin ihonkin kauneudenhoitajana 🙂

Siinä mun ehdottomasti parhaat kauneudenhoitovinkit talven varalle, poimi jos joku tuntuu omalle 🙂

Superia perjantaita, juhuu :))

24 vastausta artikkeliin “Kauneudenhoitosuosikkeja

 1. Tosi kiva postaus! 🙂 Kuinka usein laitat tuota Chanelia kasvoille? Käytätkö vartalolle talven aikana mitään vastaavaa tuotetta? Mulla on hakusessa hyvä tuote, joka ei niinkään ruskettaisi, vaan antaisi juurikin sitä hehkua 😉 Kalmankalpeana ei oo kiva olla 😀

  Tykkää

 2. Avokado ja kalanmaksaöljy on täälläkin suosiossa . Tuota Chanelin tuotetta voisin kokeilla tosin mulla on joskus tullut näppyjä vastaavista tuotteitsa niin sitten olen lopettanut käytön . Jokaisen iho taitaa reagoida eri tavalla eri tuotteisiin . Tuosta lattialla otetusta kuvasta puuttuu vain enää ne siivet … Tiedäthän sen taulun 🙂 ?  -Hanne

  Tykkää

 3. Olipa kiva postaus (muiden kivojen lisäksi;)) Avocado on täälläkin suuressa suosiossa samoin kala, tosin jälkimmäistä voisi syödä enenmmänkin:) Niin se vaan on, että kauneus tulee sisältäpäin ja kaikki mitä suusta menee sisään vaikuttaa myös ulospäin. Sun postaukset saa aina mutkin yrittämään vielä vähän enemmän;)

  Tykkää

 4. Hei oletko tietoinen, että kala kerää maksaansa kaikki ympäristömyrkyt? Toiseksi omega 3 ohentaa verta, joten jos on esim. joku leikkaus edessä, niin omega 3 tuotteita ei sa nauttia pariin viikkoon ennen toimenpidettä. Omega rasvahappoja saa mm. pähkinöistä turvallisemmin kuin hiukan arveluttavasta kalanmaksaöljystä. Mukavaa viikonloppua!  

  Tykkää

 5. Mulla vaihtui pillerit kesällä ja auta armias miten se näkyy naamalla. Ihan kun nyt reilut 40 vuotiaalle olis tullut uudelleen muurosikä. Syynä vaihtoon oli muu oireilu ja siihen tuo muutos toi avun. Mielummin tietysti tää kun ne muut oireet…. avokadoa opettelen syömään laittamalla sitä vihersmoothieen, lapsetkin kysyi et eiks sulla ole avokadoa jääkapissa joten pitänee tänään ostaa. Tosi hakusessa on nyt siis uusi sopiva kosteusvoide yms. Kalaa syödään talvisin yleensä niin että siihen jo kyllästyy kalastaja itsekin. Kesäisin voisi syödä sitä hieman enemmän. Meillä on miehellä jatkuva lääkitys ja viinimarjat ja pinaatti on sillä listalla mitä ei saa suuria määriä syödä joten ei kuulu ruokavalioon. Viinimarjat menee meillä mehuksi talvea varten. Kiitos kivasta blogista 🙂 Mertsi

  Tykkää

 6. Voih nayttaapas samoilta kikoilta mita taalla paassa kaytetaan. Yhdyn niin tuohon, ihosi on mita syot! Avokado -loistavaa. Itse olen alkanut kayttamaan avokadoljyakin ihan salaattikastikkeissa jne. Lisaan sita vauvanruokaankin. Itsellani myos kaura (rasvainen vilja) jotenkin pitaa ihon hyvana..ja maitotuotteiden poisjattaminen teki myos aivan ihmeita niin hullulta kuin kuulostaa. Satunnaista herkuttelua toki aina voi 🙂 T: Finnaussityhttp://finnaussity.wordpress.com/
  PS Sun blogi on aivan mahtava ja ilo lukea!

  Tykkää

 7. [quote author=”Vierailija” time=”27.09.2013 klo 02:30″]
  Mulla vaihtui pillerit kesällä ja auta armias miten se näkyy naamalla. Ihan kun nyt reilut 40 vuotiaalle olis tullut uudelleen muurosikä. Syynä vaihtoon oli muu oireilu ja siihen tuo muutos toi avun. Mielummin tietysti tää kun ne muut oireet…. avokadoa opettelen syömään laittamalla sitä vihersmoothieen, lapsetkin kysyi et eiks sulla ole avokadoa jääkapissa joten pitänee tänään ostaa. Tosi hakusessa on nyt siis uusi sopiva kosteusvoide yms. Kalaa syödään talvisin yleensä niin että siihen jo kyllästyy kalastaja itsekin. Kesäisin voisi syödä sitä hieman enemmän. Meillä on miehellä jatkuva lääkitys ja viinimarjat ja pinaatti on sillä listalla mitä ei saa suuria määriä syödä joten ei kuulu ruokavalioon. Viinimarjat menee meillä mehuksi talvea varten. Kiitos kivasta blogista 🙂 Mertsi
  Mertsi,
  muistan todella hyvin, kun vuosia sitten lopetin e-pillerit ja iho meni pienellä viiveellä ihan järkyttävään kuntoon. Kannattaa kokeilla iho-ongelmaan avuksi sinkkiä (itse oon ottanut jopa 50mg/vrk kuureja) ja vahvaa b-vitamiinivalmistetta (biotiini ehkä se tärkein) ja aina yöksi aloevera-geeliä kasvoille. Suosittelen kokeilemaan tota esim. kolmen viikon ajan ja katsomaan auttoiko. Tsemppiä! 
  Johanna on niin oikeassa ravinnon vaikutuksista kauneuteen. Liikunta ja puhdas ilma auttaa myös hehkumaan 🙂

  Tykkää

 8. Tuo Chanelin ”hehkuvoide” (hassua, että sitä jo monta vuotta käyttäneenä, nykyään kun tartun purnukkaan, tämä jo aiemmin käyttämäsi ilmaisu soi aina päässäni:)) on kyllä aivan ehdoton ykkönen kauneudenhoitotuotteista. Huomaan eroon kuin yöllä ja päivällä – silloin kun olen sitä edellisenä iltana laittanut tai jos en ole laittanut. Eli minä ainakin ”joudun” laittamaan sitä joka ilta tai vähintään joka toinen ilta, että se ihana ”hehku” tai sävy pysyy. Ja sitä tummempaa sävyä käytän, vaaleampaa en ole edes testannut.
  Kirppu

  Tykkää

 9. Chanelin Soleil Identite, sisältää itseruskettavaa. Tuossa Sinulla olevassa Goldenissa sitä on vähemmän kun taasen vastaavassa toisessa Bronze sävyssä taas hiukan enemmän. 🙂
  -Heidi 

  Tykkää

 10. Harmi, että käsittelet kuvasi noin voimakkaasti nykyään. Rehellisyyden nimissä olisit voinut laittaa kasvokuvasi ilman kuvankäsittelyä, jolloin kaikki lukijat olisivat nähneet millaista vahinkoa AURINKO tekee iholle. 

  Tykkää

 11. Tosi kiva postaus! 🙂 Kuinka usein laitat tuota Chanelia kasvoille? Käytätkö vartalolle talven aikana mitään vastaavaa tuotetta? Mulla on hakusessa hyvä tuote, joka ei niinkään ruskettaisi, vaan antaisi juurikin sitä hehkua 😉 Kalmankalpeana ei oo kiva olla 😀

  Tykkää

 12. Avokado ja kalanmaksaöljy on täälläkin suosiossa . Tuota Chanelin tuotetta voisin kokeilla tosin mulla on joskus tullut näppyjä vastaavista tuotteitsa niin sitten olen lopettanut käytön . Jokaisen iho taitaa reagoida eri tavalla eri tuotteisiin . Tuosta lattialla otetusta kuvasta puuttuu vain enää ne siivet … Tiedäthän sen taulun 🙂 ?  -Hanne

  Tykkää

 13. Olipa kiva postaus (muiden kivojen lisäksi;)) Avocado on täälläkin suuressa suosiossa samoin kala, tosin jälkimmäistä voisi syödä enenmmänkin:) Niin se vaan on, että kauneus tulee sisältäpäin ja kaikki mitä suusta menee sisään vaikuttaa myös ulospäin. Sun postaukset saa aina mutkin yrittämään vielä vähän enemmän;)

  Tykkää

 14. Hei oletko tietoinen, että kala kerää maksaansa kaikki ympäristömyrkyt? Toiseksi omega 3 ohentaa verta, joten jos on esim. joku leikkaus edessä, niin omega 3 tuotteita ei sa nauttia pariin viikkoon ennen toimenpidettä. Omega rasvahappoja saa mm. pähkinöistä turvallisemmin kuin hiukan arveluttavasta kalanmaksaöljystä. Mukavaa viikonloppua!  

  Tykkää

 15. Mulla vaihtui pillerit kesällä ja auta armias miten se näkyy naamalla. Ihan kun nyt reilut 40 vuotiaalle olis tullut uudelleen muurosikä. Syynä vaihtoon oli muu oireilu ja siihen tuo muutos toi avun. Mielummin tietysti tää kun ne muut oireet…. avokadoa opettelen syömään laittamalla sitä vihersmoothieen, lapsetkin kysyi et eiks sulla ole avokadoa jääkapissa joten pitänee tänään ostaa. Tosi hakusessa on nyt siis uusi sopiva kosteusvoide yms. Kalaa syödään talvisin yleensä niin että siihen jo kyllästyy kalastaja itsekin. Kesäisin voisi syödä sitä hieman enemmän. Meillä on miehellä jatkuva lääkitys ja viinimarjat ja pinaatti on sillä listalla mitä ei saa suuria määriä syödä joten ei kuulu ruokavalioon. Viinimarjat menee meillä mehuksi talvea varten. Kiitos kivasta blogista 🙂 Mertsi

  Tykkää

 16. Voih nayttaapas samoilta kikoilta mita taalla paassa kaytetaan. Yhdyn niin tuohon, ihosi on mita syot! Avokado -loistavaa. Itse olen alkanut kayttamaan avokadoljyakin ihan salaattikastikkeissa jne. Lisaan sita vauvanruokaankin. Itsellani myos kaura (rasvainen vilja) jotenkin pitaa ihon hyvana..ja maitotuotteiden poisjattaminen teki myos aivan ihmeita niin hullulta kuin kuulostaa. Satunnaista herkuttelua toki aina voi 🙂 T: Finnaussityhttp://finnaussity.wordpress.com/
  PS Sun blogi on aivan mahtava ja ilo lukea!

  Tykkää

 17. [quote author=”Vierailija” time=”27.09.2013 klo 02:30″]
  Mulla vaihtui pillerit kesällä ja auta armias miten se näkyy naamalla. Ihan kun nyt reilut 40 vuotiaalle olis tullut uudelleen muurosikä. Syynä vaihtoon oli muu oireilu ja siihen tuo muutos toi avun. Mielummin tietysti tää kun ne muut oireet…. avokadoa opettelen syömään laittamalla sitä vihersmoothieen, lapsetkin kysyi et eiks sulla ole avokadoa jääkapissa joten pitänee tänään ostaa. Tosi hakusessa on nyt siis uusi sopiva kosteusvoide yms. Kalaa syödään talvisin yleensä niin että siihen jo kyllästyy kalastaja itsekin. Kesäisin voisi syödä sitä hieman enemmän. Meillä on miehellä jatkuva lääkitys ja viinimarjat ja pinaatti on sillä listalla mitä ei saa suuria määriä syödä joten ei kuulu ruokavalioon. Viinimarjat menee meillä mehuksi talvea varten. Kiitos kivasta blogista 🙂 Mertsi
  Mertsi,
  muistan todella hyvin, kun vuosia sitten lopetin e-pillerit ja iho meni pienellä viiveellä ihan järkyttävään kuntoon. Kannattaa kokeilla iho-ongelmaan avuksi sinkkiä (itse oon ottanut jopa 50mg/vrk kuureja) ja vahvaa b-vitamiinivalmistetta (biotiini ehkä se tärkein) ja aina yöksi aloevera-geeliä kasvoille. Suosittelen kokeilemaan tota esim. kolmen viikon ajan ja katsomaan auttoiko. Tsemppiä! 
  Johanna on niin oikeassa ravinnon vaikutuksista kauneuteen. Liikunta ja puhdas ilma auttaa myös hehkumaan 🙂

  Tykkää

 18. Tuo Chanelin ”hehkuvoide” (hassua, että sitä jo monta vuotta käyttäneenä, nykyään kun tartun purnukkaan, tämä jo aiemmin käyttämäsi ilmaisu soi aina päässäni:)) on kyllä aivan ehdoton ykkönen kauneudenhoitotuotteista. Huomaan eroon kuin yöllä ja päivällä – silloin kun olen sitä edellisenä iltana laittanut tai jos en ole laittanut. Eli minä ainakin ”joudun” laittamaan sitä joka ilta tai vähintään joka toinen ilta, että se ihana ”hehku” tai sävy pysyy. Ja sitä tummempaa sävyä käytän, vaaleampaa en ole edes testannut.
  Kirppu

  Tykkää

 19. Chanelin Soleil Identite, sisältää itseruskettavaa. Tuossa Sinulla olevassa Goldenissa sitä on vähemmän kun taasen vastaavassa toisessa Bronze sävyssä taas hiukan enemmän. 🙂
  -Heidi 

  Tykkää

 20. Harmi, että käsittelet kuvasi noin voimakkaasti nykyään. Rehellisyyden nimissä olisit voinut laittaa kasvokuvasi ilman kuvankäsittelyä, jolloin kaikki lukijat olisivat nähneet millaista vahinkoa AURINKO tekee iholle. 

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: