DIY syksyn söpöin BEANIE!

tai voita yksi :)))

Heip, tässä olisi taas yksi superhelppo neulottava! 🙂 Tarvitset tosiaan noin nelosen pyöröpuikot (esim. tälle Rowanin angora hazelle neuvotaan valitsemaan 3,5, mutta mulla oli 4,5) ja vain yhden kerän angora hazea á 25g!

Aloitat luomalla pyöröpuikolle noin 94 silmukkaa (paljon enempää ei kannata tehdä, sillä pipo venyykin jonkin verran käytössä aika nopeasti). Neulot sileää neuletta noin 23cm, jonka jälkeen aloitat kavennukset.

Kaventelet ensin joka kerroksen ensimmäisen silmukan pois yhteensä viiden kerroksen verran. Sitten alat kaventelemaan koko kerroksen pituudelta ensimmäisellä kerroksella joka 5. silmukan. Seuraavalla kerroksella joka 4. silmukan – sitten joka 3. silmukan ja lopuksi joka 2. Ja lopuksi päättelet kaikki jälejelle jääneet silmukat ja ompelet (neulalla ja angora hazella sivut yhteen ja kappaleen pipoksi. 

Easypeasy jälleen :))

Rowanin a-i-v-a-n-s-a-i-r-a-a-n-i-h-a-n-a ”angora haze” koostuu noin 70% angorasta, 10% villasta ja 20% nylonista ja siitä saa aivan täydellisen pipon aika pikkuvaivalla. Lanka on itsessään toki melkoisen arvokasta (kuten angoralangat aina), mutta koska tähän pipoon ei tosiaan kulu kuin yksi kerä, on kuitenkin kerän hinta noin 10 euroa pikkuhinta angorabeaniesta (nimim. katselin näitä ensin kaupoissa….).

Reippaana tyttönä arvioin langankulutuksen pikkasen yläkanttiin pipomateriaalia hankkiessani ja ostin angora hazea peräti kolme kerää. Siksipä mokan hoksattuani päätinkin tehdä oman piponi lisäksi yhden siskolleni ja -TSADAA- yhden teille! Nyt siis ennen kaikkea kaikki totaalisen neulontataidottomat kommenttiboksiin jos haluatte osallistua yhden uunituoreen pipon arvontaan! :))

Yhdelle teistä lentää postissa yksi tumman harmaa angorabeanie by me ❤ Nyt vain kommenttia boksiin jos pipoa toivotte… ja täällä puikot heilumaan, jotta beanie on lähetyskunnossa loppuviikosta -lähetän sen voittajalle mahdollisimman pian 🙂

2 238 vastausta artikkeliin “DIY syksyn söpöin BEANIE!

 1. No siinä ois vuosia etsimäni täydellinen pipo, ja joka ei päätä purista 😉 Tänne vaan pipoa tulemaan, kiitos!

  Tykkää

 2. Juuei pysy pyöröpuikot käsissä, joten pakko osallistua arvontaan! 🙂
  Kaaka *pitää peukkuja itselleen*

  Tykkää

 3. Elämäni ensimmäisen kerran lähden mukaan tällaiseen arvontaan, ihanan pipon innoittamana! Jos vaikka onni suosisi:) Itse en omista kutimia enkä taitoa kutoa, voin vain ihailla muiden aikaansaannoksia!

  Tykkää

 4. Pipo päässä on aina parempi mieli! Ilmoittaudun mielelläni tekemäsi angora haze -pipon uudeksi omistajaksi :).
  Riikka

  Tykkää

 5. Aivan ihku pipo!!! Neulonta ei onnistu sitten millään, ikänäkö tekee tepposet ja silmukoita
  tuppaa tippumaan, on kerimistä ja purkamista meikän neulonta, olisin tosi iloinen piposta!
  Marke

  Tykkää

 6. Toi harmaa sopisi täydellisesti vihreän parkatakkini kaveriksi! Eikä mulla ole talveksi mitään kivaa pipoa muutenkaan.

  Tykkää

 7. Minä haluan :D! On niin kossahtanut olo vaunulenkillä kulahtanut panta päässä! Tuota pipoa kantaisin ylpeydellä!!

  Tykkää

 8. Tosimagee pipo! Tämä mamma ei ehdi kiireisen vauva-arjen takia neuloa, joten tekemäsi pipon saaminen olisi iloinen onnenpotku. 🙂
  -Emmi

  Tykkää

 9. Aivan ihana pipo! Antaisin pipon maailman ihanimmalle siskolleni, jos voittaisin.
  Ihanaa syksyä sinulle.
  -Tellu- 

  Tykkää

 10. Mun pää palelee päiväkodin pihalla (töissä lastenhoitajana ja ulkoillaan tuntitolkulla ..säällä kuin säällä)..en osaa tarttua puikkoihin, vaikka ehkäpitäisi, ennen kuin mun tytöt tekevät musta mummon..IHANA pipo..olisjust niin mun pään mukainen <3!
   

  Tykkää

 11. Aivan ihana ja täydellisen värinen pipo! Rakastan harmaata ja villaisia juttuja! Olen melkoinen vilukissa, kun ympäri vuoden töpsöttelen villasukissa ja nukunkin ne jalassa:D Nyt on taas alkaneet lasten jääkiekkoharkat ja niitä seuratessa olisi ihana saada päähänsä lämmittämään tuo ihana villaluomus! Rakastuin siihen ensisilmäyksellä! 🙂 Ihania syyspäiviä sinulle ja perheellesi!   T.Sini
                       

  Tykkää

 12. Ihan mieletön, niin kovasti haluisin – ja jos ei onni suosi, yritän kutoa, ekaa kertaa elämässäni:) peukut  siis pystyyn!!

  Tykkää

 13. Se ei siis ollutkaan uni, vaan pipo onkin arvonnassa. Ihana, pehmeä ja kauniin värinen  ja toivon sitä kovasti juuri itselleni.
   

  Tykkää

 14. Onko ehdotuksia mistä muusta langasta tuollaisen pipon voisi tehdä? Angora ei nimittäin  eettisistä syistä ole ainakaan omalla ostoslistallani. 

  Tykkää

 15. Miten kehtaat käyttää angoraa kun se villa revitään kanien päältä irti ja niillä on aivan hirvittäviä tuskia. Joku raja!

  Tykkää

 16. Olen seurannut sinua Me Naiset-lehden pienestä ”ikkunasta” jo pitkään ja ihaillut tyyliäsi, nyt löysin tieni myös tänne blogiisi. KIITOS siitä, että jaat elämääsi meille! Voi jospa ARPAONNI suosisi minua pipon suhteen!! 🙂

  Tykkää

 17. Arvontaan olisi vissiin kai pitänyt osallistua jo vuosi sitten, mutta ei se mitään, mulla on nimittäin kerä vadelmanpunaista Angora Hazea. Sitä vain jäin ihmettelemään, että jos pipo tehdään pyöröpuikoilla, miksi ihmeessä siihen tulee sauma, eikä työtä tehdä suljettuna neuleena? Myös sitä kummastelin, että jos tietää valmiiksi pipon olevan venyvä, niin miksi ei tekisi jonkin matkaa joustinneuletta, joka vähän kiristäisi työn reunaa?
  Mitä tulee angoran eettisyyteen, luulisin, että ongelmat koskevat ennen kaikkea halpaketjujen angoratuotteita. Rowan on vanha ja sen verran hintava merkki, etten usko, että he ovat kovin valmiita ottamaan riskejä maineensa puolesta. Jos tämän eettisyyden kanssa oikein rupeaa viilaamaan, niin sitten on (ehkä) parasta valita pelkkiä keinokuituja. Omat ongelmansa tosin niilläkin…

  Tykkää

 18. Pipon ohjelangan tuotanto on muuten lopetettu. Syytä en tiedä, mutta tuskin pupujen olot paljon paranevat, jos jo valmistetut kerät jätettäisiin käyttämättä.
  Tuossa eettisyyskeskustelussa olisi hyvä olla enemmän jonkinlaista suhteellisuudentajua. Tuntuu, että monet argumentit nojaavat vain tunteeseen, eivät järkeen. Molempia kuitenkin tarvitaan. Tietentahtoinen kärsimyksen aiheuttaminen ja/tai sen tukeminen on tietysti lähtökohtaisesti tuomittavaa.
   

  Tykkää

 19. Vaatturisuvusta mutta kädentaidot ne eivät sitten periytyneet missään muodossa..ihana pipo ja ihana Sinä!

  Tykkää

 20. Kauneimman pipon etsijä ( ja vaikka kuinka monta katsonut ) sanoo:

  No, siis tämä pipo aivan paras ja kaunein, mitä olen nähnyt, enkä mitenkään kykene ite tätä neulomaan. Siis Pin uppaan eli laitan seinälleni ja suosittelen kaikille tätä 🙂

  Tykkää

 21. Aivan super hyvän näköinen. Meillä täällä pohjoisessa vielä aamuisin tarvitsen pipoa päähän. Mieluusti sen tänne pohjoisen pääkaupunkiin kotiuttaisin 😊

  Tykkää

 22. Kovasti haluaisin sen 🙂 Täällä vielä ihan pipokausi ja varmaan suomalaiseen tapaan juhannukseen asti (-;

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: