DIY syksyn söpöin BEANIE!

tai voita yksi :)))

Heip, tässä olisi taas yksi superhelppo neulottava! 🙂 Tarvitset tosiaan noin nelosen pyöröpuikot (esim. tälle Rowanin angora hazelle neuvotaan valitsemaan 3,5, mutta mulla oli 4,5) ja vain yhden kerän angora hazea á 25g!

Aloitat luomalla pyöröpuikolle noin 94 silmukkaa (paljon enempää ei kannata tehdä, sillä pipo venyykin jonkin verran käytössä aika nopeasti). Neulot sileää neuletta noin 23cm, jonka jälkeen aloitat kavennukset.

Kaventelet ensin joka kerroksen ensimmäisen silmukan pois yhteensä viiden kerroksen verran. Sitten alat kaventelemaan koko kerroksen pituudelta ensimmäisellä kerroksella joka 5. silmukan. Seuraavalla kerroksella joka 4. silmukan – sitten joka 3. silmukan ja lopuksi joka 2. Ja lopuksi päättelet kaikki jälejelle jääneet silmukat ja ompelet (neulalla ja angora hazella sivut yhteen ja kappaleen pipoksi. 

Easypeasy jälleen :))

Rowanin a-i-v-a-n-s-a-i-r-a-a-n-i-h-a-n-a ”angora haze” koostuu noin 70% angorasta, 10% villasta ja 20% nylonista ja siitä saa aivan täydellisen pipon aika pikkuvaivalla. Lanka on itsessään toki melkoisen arvokasta (kuten angoralangat aina), mutta koska tähän pipoon ei tosiaan kulu kuin yksi kerä, on kuitenkin kerän hinta noin 10 euroa pikkuhinta angorabeaniesta (nimim. katselin näitä ensin kaupoissa….).

Reippaana tyttönä arvioin langankulutuksen pikkasen yläkanttiin pipomateriaalia hankkiessani ja ostin angora hazea peräti kolme kerää. Siksipä mokan hoksattuani päätinkin tehdä oman piponi lisäksi yhden siskolleni ja -TSADAA- yhden teille! Nyt siis ennen kaikkea kaikki totaalisen neulontataidottomat kommenttiboksiin jos haluatte osallistua yhden uunituoreen pipon arvontaan! :))

Yhdelle teistä lentää postissa yksi tumman harmaa angorabeanie by me ❤ Nyt vain kommenttia boksiin jos pipoa toivotte… ja täällä puikot heilumaan, jotta beanie on lähetyskunnossa loppuviikosta -lähetän sen voittajalle mahdollisimman pian 🙂

1 119 vastausta artikkeliin “DIY syksyn söpöin BEANIE!

 1. Onko ehdotuksia mistä muusta langasta tuollaisen pipon voisi tehdä? Angora ei nimittäin  eettisistä syistä ole ainakaan omalla ostoslistallani. 

  Tykkää

 2. Miten kehtaat käyttää angoraa kun se villa revitään kanien päältä irti ja niillä on aivan hirvittäviä tuskia. Joku raja!

  Tykkää

 3. Olen seurannut sinua Me Naiset-lehden pienestä ”ikkunasta” jo pitkään ja ihaillut tyyliäsi, nyt löysin tieni myös tänne blogiisi. KIITOS siitä, että jaat elämääsi meille! Voi jospa ARPAONNI suosisi minua pipon suhteen!! 🙂

  Tykkää

 4. Arvontaan olisi vissiin kai pitänyt osallistua jo vuosi sitten, mutta ei se mitään, mulla on nimittäin kerä vadelmanpunaista Angora Hazea. Sitä vain jäin ihmettelemään, että jos pipo tehdään pyöröpuikoilla, miksi ihmeessä siihen tulee sauma, eikä työtä tehdä suljettuna neuleena? Myös sitä kummastelin, että jos tietää valmiiksi pipon olevan venyvä, niin miksi ei tekisi jonkin matkaa joustinneuletta, joka vähän kiristäisi työn reunaa?
  Mitä tulee angoran eettisyyteen, luulisin, että ongelmat koskevat ennen kaikkea halpaketjujen angoratuotteita. Rowan on vanha ja sen verran hintava merkki, etten usko, että he ovat kovin valmiita ottamaan riskejä maineensa puolesta. Jos tämän eettisyyden kanssa oikein rupeaa viilaamaan, niin sitten on (ehkä) parasta valita pelkkiä keinokuituja. Omat ongelmansa tosin niilläkin…

  Tykkää

 5. Pipon ohjelangan tuotanto on muuten lopetettu. Syytä en tiedä, mutta tuskin pupujen olot paljon paranevat, jos jo valmistetut kerät jätettäisiin käyttämättä.
  Tuossa eettisyyskeskustelussa olisi hyvä olla enemmän jonkinlaista suhteellisuudentajua. Tuntuu, että monet argumentit nojaavat vain tunteeseen, eivät järkeen. Molempia kuitenkin tarvitaan. Tietentahtoinen kärsimyksen aiheuttaminen ja/tai sen tukeminen on tietysti lähtökohtaisesti tuomittavaa.
   

  Tykkää

 6. Vaatturisuvusta mutta kädentaidot ne eivät sitten periytyneet missään muodossa..ihana pipo ja ihana Sinä!

  Tykkää

 7. Kauneimman pipon etsijä ( ja vaikka kuinka monta katsonut ) sanoo:

  No, siis tämä pipo aivan paras ja kaunein, mitä olen nähnyt, enkä mitenkään kykene ite tätä neulomaan. Siis Pin uppaan eli laitan seinälleni ja suosittelen kaikille tätä 🙂

  Tykkää

 8. Aivan super hyvän näköinen. Meillä täällä pohjoisessa vielä aamuisin tarvitsen pipoa päähän. Mieluusti sen tänne pohjoisen pääkaupunkiin kotiuttaisin 😊

  Tykkää

 9. Kovasti haluaisin sen 🙂 Täällä vielä ihan pipokausi ja varmaan suomalaiseen tapaan juhannukseen asti (-;

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: