Just dagens

-ja ajatuksia ilmapiiristä

huivi Stockmann / takki Zara / paita DAY Birger & Mikkelsen / villatakki omatekemä Puno / housut Vila / kengät Ecco

Huh, töiden jälkeen on ihana tehdä kirpeän raikas happihyppely lähirannassa, mutta tänään oli myös erityisen hyvä tulla kotiin jäätävän kylmästä tihkusateesta ja harmaudesta – takkatulen lämpöön ja palapelejä rakentelevien pikkuisten luo!

Joskus töiden jälkeen on myös aika terveellistä antaa merituulen tuulettaa aivot ennen kuin palaa kotiin. Meillä on muuten työpaikalla joka peilissä (siis lähinnä vessoissa) sellainen hauska teksti. Joka peilissä lukee suunnilleen että tässä on työilmapiirisi tärkein henkilö. Se on niin totta. Muutenkin kuin töissä. Se, joka siellä peilissä tuijottaa vastaan on minkä tahansa sosiaalisen lähipiirin tärkein nappula. 

Minkään yhteisön ei oikein voi olettaa olevan viihtyisä itsestään. Ei voi olettaa, että ne muut ovat ystävällisiä ja tekevät jotain. Että ne on ne muut, jotka hymyilevät. Eikä koskaan voi ajatella, ettei oma mökötys ja myrtsiys ja tiuskailu vaikuttaisi muihin; tai että kuka nyt minua huomaa, keneen mun olotila vaikuttaa. Pöh, kaikkiin! Sinä olet supertärkeä täällä, juuri sinä. Iso osa juuri minun päivääni. Sinun hymysi ja ystävälliset sanasi saattavat pelastaa päiväni. Vaikken sitä näyttäisikään -ja etenkin silloin.

Ja tiuskailusi saattaa pilata päiväni; usein epämääräinen pahanmielisyys ja tiuskiminen antaa sen kuvan, että vastaanottaja on huono. Ei siis pelkästään ole tehnyt jotain väärin, vaan yksinnkertaisesti on huono ja arvoton. Tiuskiminen kun ei osoita kovasti arvostusta. Se saattaa siis pilata enemmän kuin päiväni. Se saa minut ehkä uskomaan, että olen huono. Ja silloin minunkin on vaikeampi pitää itseäni tärkeänä viihtyisyys-nappulana. 

Eikö? 🙂

Huomenna mulla on vuoden viimeinen työpäivä. Oi, kyllä :)) Muistetaan siis olla ystävällisiä ja hymyillä niille totisimmillekin myrtseille, joita joulustressi ja -vouhotus ehkä painaa koviten. Ja etenkin niille! 🙂 Sinä olet juuri niin tärkeä, että saatat onnistua pelastamaan jonkun päivän ❤

Pssst,

Joulukalenteri luukun 18 avaa….:

Toi on munkin lemppari, joten nyt täytyy vihdoin osallistua 🙂

Jonna (koko L)

***

Laitathan s-postia! :))

202 vastausta artikkeliin “Just dagens

  1. Asian kun oivaltaa, niin moni asia on helpompaa.
    Ihana olisi saada yövaategarderobiin tämä pyjama. Olen hypistellyt sitä jo monesti kaupoilla käydessä 🙂
    – Saara (koko M)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: