Aakkoset

Olen sivusilmällä rekisteröinyt monissa blogeissa näitä Elämän Aakkoset -koosteita – tässä mun! Katsotaan keksinkö jokaiselle kirjaimelle sen oikeimman sanan…

A  Aino. Meidän kuopus. Ihana vaaleatukkainen kiltti pikkuinen tyttö.

B  Blogi. Tietysti. Vaikuttanut aika monella tavalla elämään ja tullut tärkeäksi osaksi arkea. Asia, jota en ehkä koskaan olisi uskonut tekeväni jos kymmenen vuotta sitten olisi kysytty. En, vaikka olisinkin tienyt mikä blogi on, heh.

C  Cuba. Just nyt voi vastata Cuba. Pitkäaikainen haave, joka vihdoin toteutui kuukausi sitten. Ja joka jäi sydämen ja sielun nurkkiin asustelemaan.

D  Dans. Nyt tästä kaksikielisyydestä on hyötyä. 😉 Kysyin mieheltä mikä d:llä alkava sana voisi liittyä mun elämääni. Se sanoi heti dans. Rakastan tanssia!

E   Elämä. Koska tämä vaan on niin kummallista. Muistan jo hyvin pienenä, ehkä ekaluokkalaisena miettineeni aika paljon elämää ja kuolemaa. Että mitä sitten teen, kun tämä loppuu.

F  Fisk. Tää oli taas miehen antama vastaus, ylläri… 😉 No, kalatkin ottavat valitettavan -ja joskus jopa ärsyttävän suuren tilan mun elämässäni että kai sekin oikeutetusti saa paikkansa tässä listassa. Rakastan sitäpaitsi kalaa! Se on mun lemppariruokaa eli okei, ansaitsee hyvinkin tulla mainituksi!

G  Godteri. Taas norjankielinen sana. Karkit. Olen maailman pahin herkkuperse, jonka tavoitteena on herkutella karkeilla vain viikonloppuisin. Koska liika sokeri ei vaan ole hyväksi millekään kropan osalle.

H  Hitaus, hiljaisuus. Se, että ehtii miettimään asioita ja kokemaan tunteita ja nauttimaan hetkistä. 

I  Isi. No tottakai. Yksi elämän tärkeimmistä ihmisistä.

J  Johanna. Tästä tulee ekana mieleen mun oma nimeni. Vastaanko sen, mikä ekana tulee mieleen vai pitääkö miettiä jotain hienoa, jotain mikä on kaikkein tärkeintä? Mut hei, mikä olisi tärkeämpää kuin sinä itse, haha! 

K  Käsityöt. Rentouttava, hyvä harrastus. Neulominen etenkin. 

L  Lapset. Mun pikkuset, mun kaikkein tärkeimmät ja rakkaimmat jutut -kuten usein nille sanon. ❤

M  Mies. Pidän miehistä. 😛 Miten tän nyt selittäisi. Miehet ovat kivan leppoisia ja turvallisia otuksia enkä osaisi kuvitella elämääni ilman. Oma mies on supertärkeä ja sitä pitää vähän hemmotella. Hehe, oliskohan m:stä keksinyt jotain parempaa… 😉 Näääh, tuskin.

N  Nautinto. Elämässä on pakko olla nautintoja. Melkein syntisen hyviä juttuja. 

O  Olli. Esikoisen nimi. Ja mun isän nimi. Tärkeä sana siis!

P  Puoliso. En tarvitse paljon ihmisiä ympärilleni ja viihdyn hyvin omassa rauhassani, mutta en myöskään osaisi olla ihan yksin. Hyvä puoliso rinnalla on hyvä olla. ❤

Q  Queen. Se tulee tästä ensin mieleen. Olin teininä tosi (tai huolestuttavan?) ihastunut Freddie Mercuryyn. Queenin musiikkia arvostan edelleen kovasti, vaikken nykyään sitä niin kauheasti nyt kuuntele.

R  Rakkaus. Mitä olisi elämä ilman… 

S  Sisko, Satu. Jälleen yksi elämän tärkeimmistä ihmisistä. Joku joka ymmärtää vaikkei sanoisi sanaakaan. Ja jonka kanssa sanoituista sanoista kukaan muu ei ehkä ymmärrä mitään. 😛

T  Taide. Tuntuu joskus ehkä täysin merkityksettömältä, joskus se taas antaa koko elämälle merkityksen. 

U  Urheilu. Jos mun pitäisi valita kumpi on tärkeämpää; urheilu vai taide, sanoisin kuitenkin taide. Multa on joskus yläasteela kysytty tätä. Molemmat ovat olleet isoja juttuja maailmalla ihan antiikin Kreikasta alkaen, mutta urheiluun liitty liikaa kilpailua ja taiteeseen niin paljon sielun ravintoa, että edelleen vastaisin taiteen. (Onneksi ei tarvitse valita. ;))

V  Valokuvaus! Nuorempana olin hullun innokas piirtämään ja maalaamaan ja pidin valokuvausta tosi tylsänä taiteen ja itseilmaisun muotona. Nyt löydän siitä jatkuvasti uusia iloja ja ihmeellisyyksiä.

X  Sorry, tästä en keksi mitään. En tykkää edes nukkua äksänä.

Y  Ystävät. Mitä tähän muuta voisi vastata? Mikä y:llä alkava voisi olla tärkeämpää?

Z  ZUMBAAA! olen tänäänkin ollut koko päivän zumbaamassa. Jameissa ja masterclasseilla. Treenilaji, joka vie vuosi vuodelta enemmän mukanansa.

Å Åå-å. Sanon aika usein yllättyneenä tai ihmeissäni noin. Kysymys- tai huutomerkillä korostettuna. 

Ä  Äiti. Voiko tähänkään muuta sanoa? Jokaiselle ehkä elämän merkityksekkäin ihminen. Ja monelle tärkein. 

Ö  Jälleen lyö ihan tyhjää. Norjaksi voisi sanoa ønske. Toive. Toivominen ja haaveilu ovat niin tärkeitä juttuja. Siinä vaiheessa kun sulla ei ole mitään mitä toivoa, mistä haaveilla, on elämä aika kuivaa. 

Olen kuvaillut koruja (verkkokauppa) ystäväni ja korusepän Trinen Wilhelmine (FB) -kokoelmasta tunnelmakuviksi. Kauniita, eikö!? Trine on todella taidokas koruntekijä, taiteilija ja positiivinen ihminen… uskomattoman nautinnollista kuvailla tällaisia koruja -ja uskomatonta että tällaiset ihmiset pitävät mun kuvailusta niin paljon että haluavat käyttää mun kuviani! 🙂

 Hyvää viikonlopun jatkoa! ❤

34 vastausta artikkeliin “Aakkoset

 1. X niinkuin Xtra.
  Kaikkihan on vähän Xtraa silloin kuin niin haluaa. Arkinen muuttuu juhlaksi, xtraksi 🙂
  Madicken

  Tykkää

 2. Hei, ihana postaus, kuten yleensä, kiitos näistä! 🙂 Mun kommentointikynnyksen ylitti nuo korut, tiedätkö, pystyisikö niitä tilaamaan Suomeen asti, myykö hän ylipäätään internetissä? Kävin katsomassa Gallerian kotisivuja ja hänen blogiaan, mailiosoite ainakin sieltä löytyi, kysynen sieltä suoraan.
  Kävin Jyväskylässä Draman liikkeessä eräänä päivänä, kerroin paitaa ostaessa, että olin löytänyt paikalle tämän blogin vinkkaamana..en kuulemma ollut ensimmäinen 🙂 Samoin Mä-Vi:ssä on eräs pieni liike, joka on kuin suoraan sun blogista, myynnissä mm. Odd Mollya ja Beach Housea. Ollaan omistajan kanssa keskusteltu tästä blogista, viimeisimpänä sinne  ilmaantui näitä norjalaisia näkkileipiä ja muisteltiin postausta, jossa olit laittanut reseptin niihin. Mietin lähinnä, että vaikka varmasti tiedät laajan lukijakuntasi, niin ehkä mukava kuulla, että paitsi että tästä blogista pidetään, siitä myös puhutaan, ja se jopa vaikuttaa monen ihmisen tekemisiin ja toimintaan 🙂 Iso kiitos siis kauniista teksteistä ja kuvista ja ihanaa kevättä! ❤

  Tykkää

 3. Hei!
  Jäin pohtimaan tuon ”fisk”-vastauksen jälkeen, että juuri tuosta kalasta/kalastuksesta/miehesi ammatista ja sen vaikutuksista perheenne elämään olisi mukava kuulla enemmänkin! : )

  Tykkää

 4. kiitos näistä hyvän mielen blogeista! Aina, kun olen itse allapäin, käyn lukemassa ja katsomassa blogisi ja tulen aina hyvälle tuulelle. Liäksi olen löytänyt monta hyvää pukeutumisvinkkiä. Kiitos! Oikein ihanaa kevättä!
   

  Tykkää

 5. Meinasinkin kysellä, mistä nämä todella nätit, varsinkin sydänkorut, ovat peräisin. Tuolla sivulla varmaankin oli Norjan kruunuja? Mitä ne maksavat euroissa? Ja todella nätti lila mekko/tunika kahdeksannessa kuvassa. Aivan ihana! Mistä se on peräisin? 🙂 Aakkosidea on kiva, vaikka tulisi kyllä aikalailla samoja vastauksia 🙂

  Tykkää

 6. X niinkuin Xylitol. Meillä ainakin käytössä joka päivä, ja tosi tärkeä juttu lapsillekin. Ö olisi vaikea mullekin. Tuo Ö niinkuin öljy on hyvä! Öljyä tarvitsevat hiukset ja iho ja kynnet. Itse olisin varmaan sinun kengissäsi sanonut Ö niinkuin örkki. Kuvittelisin, että Olli on juurikin siinä örkki-iässä, missä kaikki örkkimörkit ovat kaikista hienoimmat jutut. 

  Tykkää

 7. XX niinkuin tytöksi tekevä kromosomipari. Tämä onkin kyllä täyttä tyttöyttä tämä sinun blogisi. Palaan helposti nuorempaan minääni täällä. 🙂

  Tykkää

 8. Ihana blogi sinulla!
  Olemme tulossa perheen kanssa pienelle lomalle Osloon pääsiäisviikolla. Olisiko sinulla antaa yhtään vinkkiä, mitä kannattaisi ehdottomasti nähdä? =) Meillä on 3- ja 5-vuotiaat lapset, joten ollaan yritetty netistä katsella mahdollisia lapsiystävällisiä menopaikkoja, mutta yllättävän vähän Norjasta löytyy mitään suomeksi/englanniksi. Kiitos jo etukäteen, mikäli ehdit vastata!

  Tykkää

 9. Lukemani perusteella olen ymmärtänyt, että olet jouluihmisiä. Voisiko X siis symboloida sanaa Xmas?

  Tykkää

 10. X niinkuin Xtra.
  Kaikkihan on vähän Xtraa silloin kuin niin haluaa. Arkinen muuttuu juhlaksi, xtraksi 🙂
  Madicken

  Tykkää

 11. Hei, ihana postaus, kuten yleensä, kiitos näistä! 🙂 Mun kommentointikynnyksen ylitti nuo korut, tiedätkö, pystyisikö niitä tilaamaan Suomeen asti, myykö hän ylipäätään internetissä? Kävin katsomassa Gallerian kotisivuja ja hänen blogiaan, mailiosoite ainakin sieltä löytyi, kysynen sieltä suoraan.
  Kävin Jyväskylässä Draman liikkeessä eräänä päivänä, kerroin paitaa ostaessa, että olin löytänyt paikalle tämän blogin vinkkaamana..en kuulemma ollut ensimmäinen 🙂 Samoin Mä-Vi:ssä on eräs pieni liike, joka on kuin suoraan sun blogista, myynnissä mm. Odd Mollya ja Beach Housea. Ollaan omistajan kanssa keskusteltu tästä blogista, viimeisimpänä sinne  ilmaantui näitä norjalaisia näkkileipiä ja muisteltiin postausta, jossa olit laittanut reseptin niihin. Mietin lähinnä, että vaikka varmasti tiedät laajan lukijakuntasi, niin ehkä mukava kuulla, että paitsi että tästä blogista pidetään, siitä myös puhutaan, ja se jopa vaikuttaa monen ihmisen tekemisiin ja toimintaan 🙂 Iso kiitos siis kauniista teksteistä ja kuvista ja ihanaa kevättä! ❤

  Tykkää

 12. Hei!
  Jäin pohtimaan tuon ”fisk”-vastauksen jälkeen, että juuri tuosta kalasta/kalastuksesta/miehesi ammatista ja sen vaikutuksista perheenne elämään olisi mukava kuulla enemmänkin! : )

  Tykkää

 13. kiitos näistä hyvän mielen blogeista! Aina, kun olen itse allapäin, käyn lukemassa ja katsomassa blogisi ja tulen aina hyvälle tuulelle. Liäksi olen löytänyt monta hyvää pukeutumisvinkkiä. Kiitos! Oikein ihanaa kevättä!
   

  Tykkää

 14. Meinasinkin kysellä, mistä nämä todella nätit, varsinkin sydänkorut, ovat peräisin. Tuolla sivulla varmaankin oli Norjan kruunuja? Mitä ne maksavat euroissa? Ja todella nätti lila mekko/tunika kahdeksannessa kuvassa. Aivan ihana! Mistä se on peräisin? 🙂 Aakkosidea on kiva, vaikka tulisi kyllä aikalailla samoja vastauksia 🙂

  Tykkää

 15. X niinkuin Xylitol. Meillä ainakin käytössä joka päivä, ja tosi tärkeä juttu lapsillekin. Ö olisi vaikea mullekin. Tuo Ö niinkuin öljy on hyvä! Öljyä tarvitsevat hiukset ja iho ja kynnet. Itse olisin varmaan sinun kengissäsi sanonut Ö niinkuin örkki. Kuvittelisin, että Olli on juurikin siinä örkki-iässä, missä kaikki örkkimörkit ovat kaikista hienoimmat jutut. 

  Tykkää

 16. XX niinkuin tytöksi tekevä kromosomipari. Tämä onkin kyllä täyttä tyttöyttä tämä sinun blogisi. Palaan helposti nuorempaan minääni täällä. 🙂

  Tykkää

 17. Ihana blogi sinulla!
  Olemme tulossa perheen kanssa pienelle lomalle Osloon pääsiäisviikolla. Olisiko sinulla antaa yhtään vinkkiä, mitä kannattaisi ehdottomasti nähdä? =) Meillä on 3- ja 5-vuotiaat lapset, joten ollaan yritetty netistä katsella mahdollisia lapsiystävällisiä menopaikkoja, mutta yllättävän vähän Norjasta löytyy mitään suomeksi/englanniksi. Kiitos jo etukäteen, mikäli ehdit vastata!

  Tykkää

 18. Lukemani perusteella olen ymmärtänyt, että olet jouluihmisiä. Voisiko X siis symboloida sanaa Xmas?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: