Raparperimehu

ja Kroatian mekko

Heisan kaunokaiset!

Se on nyt kun terassi ja puutarha kukkivat. Oman pihan pionit eivät ole vielä aukaisseet nuppujaan -eivätkä ruusutkaan, mutta ihan hetki vain… Ihan mielettömän kaunista. Mulle, joka rakastan leikkokukkia, on pihassakin niitä pakko olla mahdollisimman monta sorttia. Ja täällä onneksi vähän kaikki on viihtynyt super hyvin.

Vaatekaappia siivoillessani kaivoin esiin tän ”Kroatian mekonkin” -jota oikeastaan joka kesä kysellään, joten NYT. Olen aloittanut tekemään ohjetta niin mekon ompelusta kuin sitomisestakin, joten stay tuned, coming up! :)) Ostin tämän tosiaan kun olin aika ison mahan (ja Ainon siellä) kanssa reissussa Kroatiassa ja noh, yksinkertaisesti tarvitsin mekkoa. Tän voi sitoa about sadalla eri tavalla ja on tosiaan ollut paljon käytössä raskauden jälkeenkin. Ehkä monikäyttöisin mekko arjesta juhlaan!

Mekko on ilmeisesti jäänyt myös monen muun mieleen, sillä ohjetta siihen kysellään oikeastaan joka kesä. Nyt teen sen, jippii! 🙂 Tänään tällainen sidonta, mutta näitähän löytyy sitten ihan sata. Tai tuhat.

Ain niin, joku kyseli Kroatian vinkkejä, noin niinkuin matkailuun. Olen yöpynyt Dubrovnikissa, Spilitissa ja jossain kolmannessa lomakylässä siitä väliltä, mutta ihan ehdottomasti parasta mun mielestäni Kroatiassa ovat olleet saaret Hvar ja Brac – vaikket koko lomaa viettäisi lumoavalla saarella, ota sinne lautta päiväksi tai pariksi. Ehdottomasti lomapaikka, jonne lähtisin uudelleen, ihan spesiaali tunnelma! ❤

Tein tänään myös – arkivapaan kunniaksi vähän niinkuin – raparperimehua. Aamulla melkein ennenkuin lapset edes heräsivät, niin että saatiin aamupalaksi. Mehu on superhelppo ja nopea tehdä, joten jollet muuta käyttöä raparpereillesi keksi, keitä edes mehu. Juhlajuomaksi mehun saa helposti muunnettua lirauttamalla sekaan spritea tai muuta sitruunalimua -ja ehkä aikuisten juhlajuomaksi lirauttamalla jotain muuta poreilevaa! En ole kokeillut, mut aika hyvältä kuulostais… 😛

Hienoa viikonlopun jatkoa! ❤

58 vastausta artikkeliin “Raparperimehu

 1. Hei.
  kiitos, raparperimehu ohje tuli kuin tilauksesta, tänään just juttelin kaverin kanssa että nyt pitäis tehdä raparperimehua. Se on niin raikasta ja hyvää… nyttodellakin teen kun ohjekin vaikutti niin helpolta, kiitos!! ja ihana mekko ja ihana kesä teillä, täällä piti kaivaa villasukat ja lapaset lapsille uudestaan esiin.. no jospa se siitä täälläkin.. 🙂 -Laura

  Tykkää

  1. Joo kuulin että siellä on tullut taas kylmä :S Mut eikös huomenna lämpene? :)))

   Tykkää

  1. WOW, kiitti E! Tästä pääsee jo moni ohjetta odotellut hyvin liikkeelle, en oiskaan itse muistanut/hoksanut etsiä tota! 🙂

   Tykkää

 2. Nyt laittaa harmittamaan kun vaatteet ovat facebookissa myynnissä,
  Olisi ollut useampikin vaate minkä olisin tosissani halunnut 😦

  Tykkää

 3. Happo ja sokeri yhdessä on suurinta myrkkyä hampaille, mutta raparperista tykkään kyllä minäkin 🙂

  Tykkää

  1. Juu, huono yhdistelmä tosiaan, mut ei (me ainakaan :P) aina ihan oikein (voida) syödä… 🙂 Herkkuja on silloin tällöin oltava 😛

   Tykkää

 4. Ihana mekko ja kukkaloisto ❤
  sit yks kysymys koskien sitä kaunist kirjoneulettasi: minkä
  mittaisilla ja paksuisilla pyöröillä neuloit? Langat odottavat jo puikoille pääsyä malttamattomina 😉

  Tykkää

  1. Heip, neuluin puikoilla nr 7 ja 60cm. Valitsen yleensä aina vähän suositeltua isommat puikot, sillä mun käsiala on helposti tosi tiukkaa. Kaislallehan suositellaan oikeasti nr. 5! 

   Tykkää

 5. Moikka!
   
  Sain joitain vuosia sitten lahjaksi juuri tuollaisen ”kroatian mekon”, mutta se on jäänyt tosi vähälle käytölle. Täytyypä kaivaa se esille ja opetella solmimaan se monella eri tyylillä! Kiitos siis inspiraatiosta!

  Tykkää

 6. Hei,
  voitko laittaa ohjetta siihen ihanaan kirjoneuleeseen? Tarvitsisin hihoista tarkemman ohjeen ja kuvan 🙂
  T.Tanja

  Tykkää

 7. Samaa mehua olen tehnyt minäkin mutta seisottanut sitä muutaman päivän ämpärissä ennen siivilöintiä ja pullotusta. Ja siivilöidyt palat olen pakastanut ja tehnyt niistä piirakkaa tai muffinseja. Mehuun kun ’lähtee’ vain se terävin maku.
  namia!
  sari

  Tykkää

 8. Kroatia on IHANA paikka, suosittelen lämpimästi! Itse olin viime kesänä Dubrovnikin lähellä Lopud-nimisellä saarella, mahtavan rento pieni paikka. Varmasti kaikki saaret ovat yhtä kivoja, siitä vaan entten tentten -valitsemaan.
  Omasta reissustani kirjoitin blogiini pienen jutun:
  http://nojatuolihaahuilija.wordpress.com/2013/05/15/lopud-kroatia-teksti/
   
  Ja Dubrovnikissa muuten täytyy ihan ehdottomasti ostaa tosi halpa lippu, kavuta kaupunginmuurin päälle ja kiertää se kokonaan.

  Tykkää

 9. Ihanan kesäistä tunnelmaa kuvissa!
  Olisi mukava saada pitkästä aikaa postaus videon muodossa.. 🙂

  Tykkää

 10. Kävin heti tämän mekon nähtyäni kangaskaupassa ja nyt kelta-musta kietaisumekko odottaa vain käyttöä! Ompelu taisi olla minulle se helpompi osa ja sidonta taas lähes ylitsepääsemättömän vaikeaa. Olisitko niin ihana, että näyttäisit muutaman vaihtoehdon miten pääsisin alkuun? Näin vanhasta kirjoituksestasi noin 9 erilaista sidontaa, mutta en osaa toteuttaa niitä.
  Kiitos ihanasta blogista!

  Tykkää

 11. Hei.
  kiitos, raparperimehu ohje tuli kuin tilauksesta, tänään just juttelin kaverin kanssa että nyt pitäis tehdä raparperimehua. Se on niin raikasta ja hyvää… nyttodellakin teen kun ohjekin vaikutti niin helpolta, kiitos!! ja ihana mekko ja ihana kesä teillä, täällä piti kaivaa villasukat ja lapaset lapsille uudestaan esiin.. no jospa se siitä täälläkin.. 🙂 -Laura

  Tykkää

  1. Joo kuulin että siellä on tullut taas kylmä :S Mut eikös huomenna lämpene? :)))

   Tykkää

  1. WOW, kiitti E! Tästä pääsee jo moni ohjetta odotellut hyvin liikkeelle, en oiskaan itse muistanut/hoksanut etsiä tota! 🙂

   Tykkää

 12. Nyt laittaa harmittamaan kun vaatteet ovat facebookissa myynnissä,
  Olisi ollut useampikin vaate minkä olisin tosissani halunnut 😦

  Tykkää

 13. Happo ja sokeri yhdessä on suurinta myrkkyä hampaille, mutta raparperista tykkään kyllä minäkin 🙂

  Tykkää

  1. Juu, huono yhdistelmä tosiaan, mut ei (me ainakaan :P) aina ihan oikein (voida) syödä… 🙂 Herkkuja on silloin tällöin oltava 😛

   Tykkää

 14. Ihana mekko ja kukkaloisto ❤
  sit yks kysymys koskien sitä kaunist kirjoneulettasi: minkä
  mittaisilla ja paksuisilla pyöröillä neuloit? Langat odottavat jo puikoille pääsyä malttamattomina 😉

  Tykkää

  1. Heip, neuluin puikoilla nr 7 ja 60cm. Valitsen yleensä aina vähän suositeltua isommat puikot, sillä mun käsiala on helposti tosi tiukkaa. Kaislallehan suositellaan oikeasti nr. 5! 

   Tykkää

 15. Moikka!
   
  Sain joitain vuosia sitten lahjaksi juuri tuollaisen ”kroatian mekon”, mutta se on jäänyt tosi vähälle käytölle. Täytyypä kaivaa se esille ja opetella solmimaan se monella eri tyylillä! Kiitos siis inspiraatiosta!

  Tykkää

 16. Hei,
  voitko laittaa ohjetta siihen ihanaan kirjoneuleeseen? Tarvitsisin hihoista tarkemman ohjeen ja kuvan 🙂
  T.Tanja

  Tykkää

 17. Samaa mehua olen tehnyt minäkin mutta seisottanut sitä muutaman päivän ämpärissä ennen siivilöintiä ja pullotusta. Ja siivilöidyt palat olen pakastanut ja tehnyt niistä piirakkaa tai muffinseja. Mehuun kun ’lähtee’ vain se terävin maku.
  namia!
  sari

  Tykkää

 18. Kroatia on IHANA paikka, suosittelen lämpimästi! Itse olin viime kesänä Dubrovnikin lähellä Lopud-nimisellä saarella, mahtavan rento pieni paikka. Varmasti kaikki saaret ovat yhtä kivoja, siitä vaan entten tentten -valitsemaan.
  Omasta reissustani kirjoitin blogiini pienen jutun:
  http://nojatuolihaahuilija.wordpress.com/2013/05/15/lopud-kroatia-teksti/
   
  Ja Dubrovnikissa muuten täytyy ihan ehdottomasti ostaa tosi halpa lippu, kavuta kaupunginmuurin päälle ja kiertää se kokonaan.

  Tykkää

 19. Ihanan kesäistä tunnelmaa kuvissa!
  Olisi mukava saada pitkästä aikaa postaus videon muodossa.. 🙂

  Tykkää

 20. Kävin heti tämän mekon nähtyäni kangaskaupassa ja nyt kelta-musta kietaisumekko odottaa vain käyttöä! Ompelu taisi olla minulle se helpompi osa ja sidonta taas lähes ylitsepääsemättömän vaikeaa. Olisitko niin ihana, että näyttäisit muutaman vaihtoehdon miten pääsisin alkuun? Näin vanhasta kirjoituksestasi noin 9 erilaista sidontaa, mutta en osaa toteuttaa niitä.
  Kiitos ihanasta blogista!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: