Sunday the z-day

happy & hikinen

Paikalla innokkaana tuntia ennen muita. ^

 

Unohdin kääntää kelloja. Ja koska mieskin oli yön kalassa ja nukkui koko aamupäivän, ei mulle ollut kukaan järkevä aikuinen sanomassa lähtiessäni et kello on hei oikeasti liian vähän. Olen joskus tosi taitava sulkemaan kaikki tällaiset ”pikkujutut” ajatuksista ulos silloin, kun on vähän liikaa ajateltavaa. Kuten viime jouluna kun ajettiin täältä Tukholman satamaan, enkä ollut rekitsteröinyt tietoa Ms Amorellan korjauksesta telakalla. Niin siellä satamassa sitten ihmeteltiin autossa koko päivä ajettuamme.

 

No tulivat ne muutkin sitten vihdoin. ❤

 

Himpan hikisenä vessatauolla.  ^

Rrrakastan olla hikinen! 😛

 

Johan yrittää venytellä tyttöjen kanssa. Tai no siis venyttelee!

 

Tauoilla mietittiin että eikö voitaiskin pyytää

noi alakerran jalkapallopojat mukaan.

 

Awesome tanskalainen jammeri Liv Holm.^ Kaikkea sitä tässä elämässä onkin oppinut; kuten ymmärtämään tanskaa.

 

Kaikki kuvat eivät olleet ihan julkaisumatskua. ”Opsis” tai ”Oisan” kuului useammankin otetun kuvan yhteydessä. Tämä seuraava sen sijaan oli oikein edustava:

Happy & hikinen, vihdoin autossa ja pian kotimatkalla.

 

***

Joku kyseli tovi sitten, että mikä saa ihmiset jatkaman zumbaa, että saako siitä kunnon treenin. Siis saa! Itse en ole oikein neljään vuoteen muuta harrastanutkaan kuin zumbaa; no vähän lihaskuntoa oman kehon painolla ja vähän juoksemista. Zumba on kuitenkin niin monipuolinen laji; hiki lentää, tunnin aikana käytetään koko kroppaa; käsiä, vatsalihaksia, reisiä ja pakaroita tehokkaasti. Ennen kaikkea zumba on ryhmäliikuntatunti, josta nauttii koko tunnin. Koko ajan tulee jotain uutta; uusi salsa, uusi reggaeton, uusi loistava biisi ja uudet kuviot. Sitä ei tulla vain suorittamaan tuloksia toivoen ja kelloa katsoen. Koskaan ei mieti et okei nyt olen valmis, nyt voi lähteä kotiin. Tunnin aikana kokee usein iloa, onnistumista, asennetta; siitä saa niin paljon enemmän kuin vain treenistä. Ja jos asiakas sanoo odottaneensa zumbaa koko viikon; että se on viikon kohokohta… Silloin tuntuu jo siltä, ettei antoisampaa työtä voisi ollakaan.

No okei, tiedän. 😉 Joku muu on sitä mieltä että salitreenistä saa niin paljon enemmän kuin muusta treenistä. Toinen väittää että koripallossa on enemmän tunnetta kuin missään muussa lajissa. Yritän ymmärtää. 😉 Mut tää on mun <3.

 

Kolmen tunnin jälkeen 🙂 ^

 

Tärkeintä on löytää se ilo, into ja polte. Se tunne, että sun tekee mieli vaan hyppiä.

Etsikää innostunut ohjaaja ja menkää kokeilemaan. Muistakaa että teillä on Suomessa vaikkapa yksi ihan maailmanluokan supertaituri Anssi.

Ja joka tapauksessa superisti energiaa alkaneeseen viikoon! Sunnuntai on muuten mun mielestä viikon paras treenipäivä. Siitä saa toisaalta niin rauhan kroppaan, hyvän olon vaikka viikonloppu onkin ohi -ja toisaalta ison annoksen energiaa alkavaan viikkon.

Yksi meidän eilisen biisejä tässä; Dasoul feat. Maggio: Vamonos Pa La Calle:

 

26 vastausta artikkeliin “Sunday the z-day

 1. Heippa Johanna, hyvä fiilis välittyy sun kuvista! Minä tykkään myös ihan hulluna zumbasta. Tympii kun ainakin täällä Suomessa välillä jostain nousee juttua, että mitä, zumbaako joku vielä? Eikö se ole pois muodista? Ainakaan meidän tunneilla salillinen iloisia naisia ei näytä välittävän onko muotia vai ei. Hauskaa se on! Ja aina niin ihana tunne pois lähtiessä. 🙂 t. Ansa 

  Tykkää

  1. Voi ei, eihän mitään voi harrastaa sen mukaan onko se trendikästä vai ei…?  Zumban huippuvuodet oli Skandinaviassa varmasti about 2009-2010, mut ei se laji ole kadonnut; harrastajista on vain karsiutunut pois ne kokeilijat ja jäljellä on ne, jotka oikeasti tykkäävät. Ihan luonnollista, eikö? 🙂 hauskaa nimenomaan! :))

   Tykkää

 2. Mäkin olen innokas zumbailija. Juurikin niin, zumbatunnilla ei koskaan tule vilkuiltua kelloa, koska sitä vaan hymyssä suin antautuu rytmien vietäväksi. 🙂 Helsingissä asuessani kävin vakkaristi suosikkiohjaajani tunneilla, mutta pois muutettuani en ole vielä uutta hyvää ohjaajaa löytänyt. Ehkä vielä löydän. 🙂 

  Tykkää

 3. Kiitos, tämä helpottaa mun vieroitusoireita, mun oma zumbaope kun on tän viikon lomalla! 
  Alunperin mä epäröin zumbatunnille menemistä, koska mä en oo mikään tanssijatyyppi, oon kömpelö ja aika rytmitajuton.. Edelleen jotkut nopeat askelkuviot on mulle vaikeita, mut se ei haittaa yhtään, kun on just se mahtava hikisen innostunu fiilis päällä.
   
   

  Tykkää

 4. Okei. Olen elämässäni käynyt kaksi zumbatuntia. Kaksi, koska en antanut ekalla kerralla periksi. Tanssi ei vaan ole mun juttu, kaksi vasenta jalkaa ja nekin halvaantuneet, oon todella kuin se peura ajovaloissa. Tunneilla EI tullut hiki, koska lähinnä seisoin paikallani ja katsoin, että aha, nyt ne meni tuonne, älkää vaan törmätkö ja seuraavaksi, että nyt ne meni tuonnepäin… Sinänsä kiukuttaa oma kömpelyys ja kyvyttömyys, kun katsoo miten ihmiset nauttii ja niillä on hauskaa, ne on vapautuneita ja rentoja. Ei vaan pysty eikä kykene, ei sh’bamia eikä Dancea…Meenpä bodypumpiin ja laitan vähän lisää painoja, jookos? 😉
   
  HannaHHoo
   

  Tykkää

 5. Zumba on parhaimmillaan kuin hyvät bileet, huonoimmillaan sekavaa, päätöntä reuhtomista. Riippuu niin ohjaajasta. Ja sekin on taas asia, johon ei ole absoluuttista totuutta. Kuka mistäkin tykkää..

  Tykkää

 6. Heippa Johanna!
  Muistatkos, kun vuosi sitten keväällä neuloit sellaisen ihanan minihameen yhdeksällä erivärisellä langalla? Nyt just olisi sellaisen mnihameen olo ja lähdin kaivamaan ohjetta täältä blogistasi. Pari kysymystä jäi kuitenkin vaivaamaan, vaikka ohje helpolta vaikuttaakin.. Eli.. neuloitko siis suljettua aina-oikein-neulosta pyöröpuikoilla vai tasoa joka toinen krs. oikein joka toinen nurjaa?  Kolmen sentin jälkeen lähdettiin lisäämään silmukoita siten, että s-koossa silmukoita lisätään niin, että niitä tulee 140. Tehdäänkö nämä lisäykset siis kaikki samassa kerroksessa? Eli heti kaikki tasaisin välein vai useamman kerroksen aikana?
   
  Kiitos jos jaksat palata näinkin vanhaan aiheeseen, hamonen on vaan niin nätti, että nyt on saatava! 🙂
  t. Pilvi

  Tykkää

 7. Zumbasta tykätään täälläkin! Aina oon ollu huono liikkumaan, mutta Zumba tunti on äidin henkireikä tässä hektisessä arjessa. Ootko zumbannu raskaanakin? Itsellä haaveissa kolmas ja mietityttää miten uskaltaa keinutella ja hyppiä raskaana? Kahdesta edellisestä raskaudesta oon lopettanu jumpat jo alkuraskauden väsymykseen. Mutta nyt en haluais samaa väsyä ja pelkoa liikkua. Vaikeasti vaan tietoa tarjolla ja oma Zumba ohjaaja on mies, joten en ole uskaltaunut kysymään 😀
  -Ansku

  Tykkää

 8. kivoja ja nätin värisi jumppavermeitä,kehtaako kysyä….minkähän merkkiset noi sydän paita,housut on !? Kivoja kuvia,niin kuin aina sulla . Mukavaa päivää !!

  Tykkää

 9. Jo viidettä vuotta vedetään zumbaa sunnuntai iltaisin, ajetaan säällä kun säällä. Nyt oon saanu järkättyä kotikylälle silloin tällöin zumban, huomenna luvassa 1,5 h hikistä menoa ja sitä oikein odottaa. Se on vetäjästä kii ja ne on niin erilaisia. – Mertsi

  Tykkää

 10. Voin niin allekirjoittaa ajatuksesi zumbasta! 🙂 Ja toisen kommentoijan: ei muakaan kiinnosta onko zumba enää muodissa vai ei. Se on mun juttu ja olen iloinen, että löysimme toisemme. Facebookissa on muuten sellainen ryhmä zumbatapahtumille Suomessa, itse olen parissa käynyt ja ne on kivoja joka viikkoisen arki-zumban lisukkeeksi.
  Tiina

  Tykkää

 11. Heippa Johanna, hyvä fiilis välittyy sun kuvista! Minä tykkään myös ihan hulluna zumbasta. Tympii kun ainakin täällä Suomessa välillä jostain nousee juttua, että mitä, zumbaako joku vielä? Eikö se ole pois muodista? Ainakaan meidän tunneilla salillinen iloisia naisia ei näytä välittävän onko muotia vai ei. Hauskaa se on! Ja aina niin ihana tunne pois lähtiessä. 🙂 t. Ansa 

  Tykkää

  1. Voi ei, eihän mitään voi harrastaa sen mukaan onko se trendikästä vai ei…?  Zumban huippuvuodet oli Skandinaviassa varmasti about 2009-2010, mut ei se laji ole kadonnut; harrastajista on vain karsiutunut pois ne kokeilijat ja jäljellä on ne, jotka oikeasti tykkäävät. Ihan luonnollista, eikö? 🙂 hauskaa nimenomaan! :))

   Tykkää

 12. Mäkin olen innokas zumbailija. Juurikin niin, zumbatunnilla ei koskaan tule vilkuiltua kelloa, koska sitä vaan hymyssä suin antautuu rytmien vietäväksi. 🙂 Helsingissä asuessani kävin vakkaristi suosikkiohjaajani tunneilla, mutta pois muutettuani en ole vielä uutta hyvää ohjaajaa löytänyt. Ehkä vielä löydän. 🙂 

  Tykkää

 13. Kiitos, tämä helpottaa mun vieroitusoireita, mun oma zumbaope kun on tän viikon lomalla! 
  Alunperin mä epäröin zumbatunnille menemistä, koska mä en oo mikään tanssijatyyppi, oon kömpelö ja aika rytmitajuton.. Edelleen jotkut nopeat askelkuviot on mulle vaikeita, mut se ei haittaa yhtään, kun on just se mahtava hikisen innostunu fiilis päällä.
   
   

  Tykkää

 14. Okei. Olen elämässäni käynyt kaksi zumbatuntia. Kaksi, koska en antanut ekalla kerralla periksi. Tanssi ei vaan ole mun juttu, kaksi vasenta jalkaa ja nekin halvaantuneet, oon todella kuin se peura ajovaloissa. Tunneilla EI tullut hiki, koska lähinnä seisoin paikallani ja katsoin, että aha, nyt ne meni tuonne, älkää vaan törmätkö ja seuraavaksi, että nyt ne meni tuonnepäin… Sinänsä kiukuttaa oma kömpelyys ja kyvyttömyys, kun katsoo miten ihmiset nauttii ja niillä on hauskaa, ne on vapautuneita ja rentoja. Ei vaan pysty eikä kykene, ei sh’bamia eikä Dancea…Meenpä bodypumpiin ja laitan vähän lisää painoja, jookos? 😉
   
  HannaHHoo
   

  Tykkää

 15. Zumba on parhaimmillaan kuin hyvät bileet, huonoimmillaan sekavaa, päätöntä reuhtomista. Riippuu niin ohjaajasta. Ja sekin on taas asia, johon ei ole absoluuttista totuutta. Kuka mistäkin tykkää..

  Tykkää

 16. Heippa Johanna!
  Muistatkos, kun vuosi sitten keväällä neuloit sellaisen ihanan minihameen yhdeksällä erivärisellä langalla? Nyt just olisi sellaisen mnihameen olo ja lähdin kaivamaan ohjetta täältä blogistasi. Pari kysymystä jäi kuitenkin vaivaamaan, vaikka ohje helpolta vaikuttaakin.. Eli.. neuloitko siis suljettua aina-oikein-neulosta pyöröpuikoilla vai tasoa joka toinen krs. oikein joka toinen nurjaa?  Kolmen sentin jälkeen lähdettiin lisäämään silmukoita siten, että s-koossa silmukoita lisätään niin, että niitä tulee 140. Tehdäänkö nämä lisäykset siis kaikki samassa kerroksessa? Eli heti kaikki tasaisin välein vai useamman kerroksen aikana?
   
  Kiitos jos jaksat palata näinkin vanhaan aiheeseen, hamonen on vaan niin nätti, että nyt on saatava! 🙂
  t. Pilvi

  Tykkää

 17. Zumbasta tykätään täälläkin! Aina oon ollu huono liikkumaan, mutta Zumba tunti on äidin henkireikä tässä hektisessä arjessa. Ootko zumbannu raskaanakin? Itsellä haaveissa kolmas ja mietityttää miten uskaltaa keinutella ja hyppiä raskaana? Kahdesta edellisestä raskaudesta oon lopettanu jumpat jo alkuraskauden väsymykseen. Mutta nyt en haluais samaa väsyä ja pelkoa liikkua. Vaikeasti vaan tietoa tarjolla ja oma Zumba ohjaaja on mies, joten en ole uskaltaunut kysymään 😀
  -Ansku

  Tykkää

 18. kivoja ja nätin värisi jumppavermeitä,kehtaako kysyä….minkähän merkkiset noi sydän paita,housut on !? Kivoja kuvia,niin kuin aina sulla . Mukavaa päivää !!

  Tykkää

 19. Jo viidettä vuotta vedetään zumbaa sunnuntai iltaisin, ajetaan säällä kun säällä. Nyt oon saanu järkättyä kotikylälle silloin tällöin zumban, huomenna luvassa 1,5 h hikistä menoa ja sitä oikein odottaa. Se on vetäjästä kii ja ne on niin erilaisia. – Mertsi

  Tykkää

 20. Voin niin allekirjoittaa ajatuksesi zumbasta! 🙂 Ja toisen kommentoijan: ei muakaan kiinnosta onko zumba enää muodissa vai ei. Se on mun juttu ja olen iloinen, että löysimme toisemme. Facebookissa on muuten sellainen ryhmä zumbatapahtumille Suomessa, itse olen parissa käynyt ja ne on kivoja joka viikkoisen arki-zumban lisukkeeksi.
  Tiina

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: