Sunnuntai-Martta

^Nyt näyttää kyllä pahasti siltä että mamma on lopullisesti uupunut ja Omppu joutuu huolehtimaan kotitöistä. 😛 No ei. 

Lapset halusivat hakea naapurin naperoita kylään ja vastasin ovelasti että okei, jos pappa imuroi ensin. (Halloweenin jäljitä lattia oli aika täynnä jos jotakin veripopcornin murusta.) No pappa ei millään ehtinyt kun telkkarista justiinsa alkoi jalkapallo. Hetken kuluttua tuli Omppu alakerrasta raahaten imuria perässään rappuja pitkin. Ja imuroi koko yläkerran. 

Ja niin on kyllä mammakin jo ihan voimissaan; hyvää tehnyt tämä viikonlopun lepo. Lettuja, mansikoita ja siirappia & smoothieta tänään aamupalaksi ja muutenkin on herkuteltu. 😛 No, olen kyllä arki-iltoinakin rauhottunut kovasti rentouttavimmalla tietämälläni tavalla; neuloen. Flow is the key to happiness -ja neulominen on mun flow. Tällä kertaa valmistui superlämmin Martta -takki.

Martta The Merinoa olen saanut -ja sitä löytyy useita kauniita sävyjä Tjockit.fi:stä; ihana paksujen, pehmeiden villalankojen suomalainen aarreaitta! ❤ My Boshia löysin Prismasta, mutta mikä tahansa nr. 6-7 puikoille tarkoitettu lanka käy!

Tiedän, että moni kaipailee kovasti myös ikivanhan norjalaisen ohjetta ja kiitän kärsivällisyydestä samalla pahoitellen ohjeen viipymistä…! Se on mulla mielessä ja lupaan laittaa sen teille niin pian kuin suinkin ehdin. Siksikin päätin tällä kertaa laittavani suosiolla koko ohjeen heti, jottei näitä puolikkaita ohjeita jää tänne roikkumaan.

Elikkäs, ohje kiinostuneille:

Luo pyöröpuikolle 100 silmukkaa Martalla. Neulo tasona (ei suljettuna ympyränä).

Neulo kuusi kerrosta Marttaa 2 oikein ja 2 nurin. Neulo sitten kaksi kerrosta My Boshia sileää neuletta (eli oikealla puolella oikeaa ja nurjalla nurjaa). Jatka taas Martalla  2 o 2 n, mutta tee oikeat ja nurjat päin vastoin edellisiin nähden. Kuuden kerroksen jälkeen neulo taas kaksi kerrosta My Booshia. 

Neulo niin kauan kunnes olet tehnyt yhteensä yhdeksän raitaa My Booshilla. Jaa silmukat niin, että takakappaleeseen jää 40 silmukkaa ja etukappaleen osioihin 30 kuhunkin. 

Kädenteiden kavennukset aloitetaan heti ja tehdään samoin niin taka- kuin etukappaleissa, raglan-malliin. Aloita kädentie aina neulomalla kaksi silmukkaa sileää neuletta työn oikealla puolella. Kolmas ja neljäs silmukka kavennetaan joko nostamalla kolmas silmukka puikolla, neulomalla neljäs ja vetämällä kolmas yli neulotun yli (aina neuleen oikeassa reunassa) tai neulomalla kolmas ja neljäs yhteen (aina vasemmassa reunassa). Kuulostaa monimutkaiselta, mutta ei ole; noilla kavennustavoilla on väliä vain siksi, että ne muodostavat sulavan, kauniin kuvion oikeaan suuntaan.

Jatka kädenteitä kavennuksineen 24 kerroksen verran; päättele kolme silmukkaa pääntien reunasta, neulo vielä 4 krs ja päättele. 

Takakappale neulotaan sanoin, mutta pääntien kavennuksia ei tarvita.

Hihat: Luo 20 silmukkaa pyörökuikolle ja neulo samaa 2 oikein 2 nurin neuletta; kuusi krs kerrallaan, sitten kaksi kerrosta sileää neuletta My Boshilla. Lisää silmukaoita aina neuloessasi raidan My Boshilla; yksi silmukka kuhunkin reunaan. Kun hihoissa on kuusi raitaa My Bohsilla, aloitat kavennuksen. Kavennus tehdään samaan raglanmalliin kuin kädenteissäkin; neulo kavennuksineen 30 krs. Päätä langat My Boshilla.

Siisti pääntie ja etureunat vielä virkkaamalla 1) kerros ketjusilmukoita 2) kerros pylväitä -pylväskerrosta ei tehdä pääntien ympärille, vain etureunoihin. Etuosaan voi vielä hankkia hakaset (kiinnittää sisäpuolelle) jos kaipaa neuleeseen kiinnitystä. Tai tehdä useamman krs pylväitä ja niihin napinreiät ja napit…

Ja kysyä saa. 🙂 Tämä on aivan superhelppo ja nopea neuloa; viikossa tulee valmista. Tästä tuli myös ihan hirmu pehmeä ja nyt vielä jopa liian kuuma neule… Pakasilla nähdään! :))

128 vastausta artikkeliin “Sunnuntai-Martta

 1. Heippa!
  Aivan ihania neuleita osaat tehdä! Itse en ole koskaan ollut mikään käsityö-ihminen, mutta tässähän alkaa ihan inspiroitumaan hienoista kuvistasi. Nyt tekis niin mieli aloittaa uusi harrastus neulomisesta, kun peruskouluaikaiset kamalat muistot epäonnistuneista käsityöluomuksistani on hälventynyt, heh! 
  Blogiasi on muutenkin kiva lukea. Kirjoitat hienosti ja kuvasi ovat todella kauniita! Löysin blogisi reilu vuosi sitten ja siitä asti olen jäänyt ihan koukkuun. Asun itsekin ulkomailla ja on ollut todella mukava lukea kuinka elämä Norjassa sujuu.
  -Katariina : )
  P.S. Muistan lukeneeni, että olet julkaisemassa kirjaa näistä neuleohjeista. Milloin se mahtaa ilmestyä ja onko siinä mahdollisesti ohjeita ihan vasta-alkajalle? Pitää toivoa joulupukilta jos sen kirjan ehtisi saada jouluksi Kiinaan! : )

  Tykkää

  1. Joo neulominen on jotain ihan muuta kuin ala-asteen kauhumuistot 😛 
   Kirja ilmestyy vasta ensi vuoden puolella, joten ei ehdi joulumarkkinoille täälläkään, harmi vain 🙂

   Tykkää

 2. Mikään ei ole niin ihanaa kuin kylmällä ilmalla kietoutua lämpimään ja muhkeaan neuleeseen. Kaunis neule. Mukavaa alkanutta viikkoa.
  -Nelli-
  villananna.blogspot.fi

  Tykkää

 3. Moikka,
  Upea neuletakki!!! 🙂
  Olen opetellut kutomista ja virkkaamista youtube-videoiden avulla. Tästäkin olisi kiva saada videotutorial niin kaltaiseni opettelijakin hokaisi. 🙂 Nurin ja oikein ei kerro mulle mitään 😉

  Tykkää

  1. Hyvä että youtubesta löytyy, ehkä siellä on nurjat ja oikeatkin? :)) Hatunnosto teille jotka opettelette uutta taitoa!!

   Tykkää

 4. Ihana neule!
  Mulla on just mun Skappel päällä, tosin mä tein sen sillä alkuperäisellä norjalaisella (ja norjankielisellä) ohjeella. Ehkä se suurin onnistumisen ilo tuli siitä vieraasta kielestä:-)
  Terkut täältä sumuisesta Suomesta!
  paola

  Tykkää

  1. Hahaa, joo 😀 Alkuperäinen skappelhan onkin aika erilainen mun versiosta, niissä ei oo muuta samaa periaatteessa kuin ainaoikein- neule… 😛 Eli ei sitä mun omaa skappeliksi voisi kutsua, vaikka inspration siitä sainkin 🙂

   Tykkää

 5. voikun toi neulomiskuume tarttuisi, sais nuo pari keskenerästä projektia loppuun..
  miten teillä muuten kotitöiden teko jakaantuu?..enkä tarkoita tuota lapsityövoimaa:D meilläkin sitä käytetään aina silloin tällöin, vähän lahjomalla ja välillä innostuvat ihan itsekin.

  Tykkää

  1. Mieskin on hyvä tekemään kotitöitä noin niinkuin yleensä -kunhan on kotona… Ja kunhan ei just tuu jalkapalloa 😛 No ei mut on se tosi reipas.

   Tykkää

  1. Moikka, mulla on se dusty… eikö siellä ookin sellainen sävy? 😉 Muistaakseni se oli dusty.

   Tykkää

 6. Tämä muistuttaa muo tosi paljon Skappelin Maria-jakkesta, mitä meinasin seuraavaksi ruveta kutomaan. Oikein nätti ja kiitos lankakaupan vinkistä.

  Tykkää

  1. Nopealla googletuksella löysin vain ihan sillä ainaoikein -neuleella tehtyjä (skappel maria jakke)…? En ole tosin tutustunut muihin Skappel -neuleisiin kuin siihen ainaoikein malliin, täytyykin googlettaa vähän lisää 😛 Tällaisen samantapasen kuvion bongasin joku aika sitten ihan kaupan neuleesta; tosin noi joustinneuleosiot olivat neliömmät, eikä tälläiset pitkät… ja lanka ihan ohutta. Kivan simppeli kuviointi kyllä, helppo ja käy kaikenlaisille langoille! 

   Tykkää

 7. Ihanan näköinen neule! 🙂 Osaatko suositella mitään toista samantyyppistä (halvempaa) lankaa, jolla voisi onnistua tehdä? Tulee aika kalliiksi, jos kerä maksaa melkeen 20e.. 😛 Kiitos kauniista blogista!

  Tykkää

 8. Moi! Kiitos ihanasta blogista! Satutko tuntemaan yhtään Sandvikaa Oslossa? Lähdemme ensi viikoksi sinne mieheni mukaan, joka on siellä kurssilla. Hieman jännittää miten saamme lasten kanssa päivät kulumaan, löytyykö minulle erityisruokaa tiukan ruokavalioni takia yms…. Mutta kiva tutustua vähän Norjaan! 🙂

  Tykkää

 9. Vierailija
  03.11.2014 klo 09:00

  Ihanan näköinen neule! 🙂 Osaatko suositella mitään toista samantyyppistä (halvempaa) lankaa, jolla voisi onnistua tehdä? Tulee aika kalliiksi, jos kerä maksaa melkeen 20e.. 😛 Kiitos kauniista blogista!

  Kai huomasit että ne oli 200 gramman vyyhtejä?

  Tykkää

 10. Tuo väri näyttää vaaleanpunaiselta ja netissä dusty näyttää beigeltä? Mikä sävy tuossa sinisessä langassa on? Olisiko153, 154, 155 joku näistä? Saako tuota Martta-lankaa Suomesta?
  Ihastunut 🙂

  Tykkää

 11. Hei
  kysäiisin vielä… Että onko sininen lanka samasta kaupasta? Tai mistä sitä saa? Olen huono löytämään lankoja, paitsi 7 veljestä Cittarista:)
  pia

  Tykkää

 12. Hei! Ihana neule ja helpon oloinen ohje. Innostuin niin että meinasin jo illalla tilata lankat tuohon. Mutta melko kalliit toimitukset tolla kaupalla, 15€ suomeen! Periatteesta en halua maksaa tollaista hintaa lankapaketista joka painaa sen 600g… Yritin googlata, löytyykö samaa lankaa jostain muualta, mutta huonolla menestyksellä. Osaisitko neuvoa löytyykö sitä jostain muualta, tai niinkuin joku jo kysyi, olisko jotain vastaavaa suositell?
  Ihanainen blogi! ❤

  Tykkää

 13. Hei:) Tilaisin juuri langat . Tuo sama sävy oli loppunut, mutta sitä tulee lisää ilmeisesti parin viikon päästä:) Toimituskulut olivat 7 €.
  Ihana neuletakki on ❤

  Tykkää

 14. Moikka, onko niin ettei mobiiliversiossa voi kommentoida tai lukea kommentteja? Itse en ole ainakaan onnistunut, aina pakko käyttää tätä täysversiota, harmi..

  Tykkää

 15. Vierailija
  05.11.2014 klo 11:34

  Hei:) Tilaisin juuri langat . Tuo sama sävy oli loppunut, mutta sitä tulee lisää ilmeisesti parin viikon päästä:) Toimituskulut olivat 7 €.
  Ihana neuletakki on ❤

   
  Tilasitko tuon Johannan antaman linkin kautta? Miten sait niin edullisen kuljetuksen? 🙂

  Tykkää

 16. Vierailija
  05.11.2014 klo 11:02

  Vierailija
  05.11.2014 klo 11:34

  Hei:) Tilaisin juuri langat . Tuo sama sävy oli loppunut, mutta sitä tulee lisää ilmeisesti parin viikon päästä:) Toimituskulut olivat 7 €.
  Ihana neuletakki on ❤

   
  Tilasitko tuon Johannan antaman linkin kautta? Miten sait niin edullisen kuljetuksen? 🙂

  Joo, tilasin tuon linkin kautta..Alussa ilmoitetaan postikulut Skandinaviaan, mutta viimeisenä kohtana on postikulut Suomeen 7 €;) Minusta tuo kauppa on Suomessa.

  Tykkää

 17. tilasin myös langan , oli loppunut, mut tulee kahden viikon sisällä ja toimitus tosiaan 7€. Toista lankaa oli meillä Prismassa, niinkuin edellä jo kävikin ilmi.

  Tykkää

 18. Moikka kaikille,
  TJOCKT on suomalainen, sijaisemme Turun kupeessa Paraisilla. Myymme langoistamme 99% muualle kuin Suomeen, joten siksi nettisivumme ovat englanniksi ja toimitusvaihtoehdot pääasiassa muualle kuin Suomeen. Lisäsin Suomen sinne vaihtoehdoksi päivä tämän ohjeen ilmestymisen jälkeen. Valmistamme lankamme itse ja tätä lankaa ei Suomesta muualta saa. Nettisivullamme on kohtuuajankohtainen lista lankojemme jälleenmyyjistä, joista tosiaan myös valtaosa on muualla kuin Suomessa.
  Tuo Johannan käyttämä väri on Dusty. Se on beige vaaleanpunaisella vivahteella. Väri tosiaan pääsi nyt loppumaan, muttas saamme toimitettua sitä lisää parin viikon päästä.
  Ilahduttavaa miten paljon täällä on kutomisen ystäviä!!
  t.Maria /TJOCKT

  Tykkää

 19. Voi mahdoton miten upea neule! Onneksi äitini on taitava neuloja ja häneltä voi tarvittaessa pyytää näitä upeuksia!

  Tykkää

 20. Mun mielestä melkö ikävä ettet vastaa kommentteihin. Kahdesti olen laittanut jo saman kysymyksen 😦

  Tykkää

 21. Ensin kommentti koskien kohtaa ”Mikä tahansa lanka 6-7 nron puikoilla käy” No ei muuten sitten käynyt. Neuloin isoveli langasta ja antamillasi ohjeistuksilla tämä riittää niukin naukin vyötärölle. Sinulla tuo näyttää olevan liki polviin asti. Toisekseen, seikkaperäinen ohje vaatii edistyneemmältäkin neulojalta tuota koko kuvan zoomaamista melkoisesti, jotta näkisi edes vähän miten raglan asettuu sinun neuleessa. 
   

  Tykkää

 22. Kaula-aukon kavennusten osalta ohjeessa täytynee olla virhe sekä kirjassa että täällä blogissa. S-koossa etukappaleiden olkapäille jää molemmille 15 silmukkaa ja taakse yhteensä vain 16 silmukkaa. Mahdotonta ommella olkasaumoja… Kuvassa näyttäisi, että on kavennettu enemmän…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: