Joulun jälkeen

What makes you different, makes you beautiful.

Joulu ei kai voi olla täydellinen. Vaikka laittaisi sata ja tuhat kaunista, tunnelmallista, onnellista ja kaunista kuvaa blogiin. Vaikka kuinka sanoisi rentoutuneensa leffojen ja kirjojen ja suklaiden ja perheen parissa.

Ei kai se silti koskaan ole täydellinen. Yhdellä on aina liian kiire, liikaa perhettä ja liikaa sukulaisia ja liikaa stressiä. Toinen meinaa kuristua yksinäisyyteen. Kolmannella on kaikki hyvin ja silti kummallinen möykky mahan pohjassa; peläten sitä hetkeä kun kaikki loppuu. Neljäs vihoittelee sille kaikkein lähimmälleen eikä osaa pyytää anteeksi. 

Jonkun rakkaat viettävät joulua jossain ihan muualla. Mies ja vaimo, jotka ennen rakastivat toisiaan yli kaiken ja rakensivat kymmenet joulut yhdessä, jakavat kaiken erillään. Muistot.

Eikä se voi olla täydellinen. Joulukaan. Ihan kuin ei mikään tai kukaan muukaan elämässä. Mutta ehkä silti…; ehkä se mikä tekee sinusta erilaisen, se tekee sinusta kauniin.

Se mikä tekee elämästä erilaisen, tekee siitä kauniin.

Ehkä juuri se kuitenkin antaa kaikelle edes jotain merkitystä. Kaikki se erilaisuus, kaikki ne kipeät hetket ja mahdollisuudet tuntea jotain. Ehkä juuri kaikki se tekee meistä meitä -ja ihmisiä. Antaa Sinulle tilaa olla juuri Sinä. Antaa mahdollisuuden nähdä ne onnelliset palat, hyvät ihmiset ympärillä.

Ja elämähän jatkuu joulun jälkeenkin; ehkä jouluna syntyneille tunteille voi tehdä jotain myöhemmin? 🙂

Ja kyllä, kiitos, mulla on takana jälleen yksi ainutlaatuinen, tunnerikas ja tärkeä joulu. Asianomaisille lämmin kiitos. Mitään en vaihtaisi pois. En edes sitä yhtä noloa itkuunpurskahtamista joulupöydässä – en etenkään sitä. Sehän poiki yhden ylimääräisen ”rakastan sinua”n myöhemmin illalla! 😉

Niin ja yhdestä asiasta olen kyllä aika varma… Lapsille joulu voi kyllä olla ainakin hyvin lähellä täydellistä! :)) Toivottavasti monelle.

96 vastausta artikkeliin “Joulun jälkeen

 1. Sydänlämpöiset kiitokset joulun parhaasta kirjoituksesta!!
  Olet superihana ja sinulla on kaunis sielu! Lohdutit suuresti!
  Liilia

  Tykkää

 2. Kauniita joulukuvia. 🙂
  Itselleni joulu on aina vähän haikea ja vaikea juhla. Vanhempani ovat aikoinaan eronneet, eikä heillä kummallakaan ole tapana osallistua oman perheeni joulun viettoon. Itse kaipaisin perhejoulua, jossa koko suku olisi paikalla tai edes jompikumpi vanhemmista. Tämänkin joulun jälkeen ajattelin, että ensi vuonna ollaan kyllä joulun aikaan reissussa…

  Tykkää

 3. Ihana kirjoitus, Johanna ❤ Minä kuulun niihin joilla jouluisin on se möykky mahan pohjassa. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! -Maarit

  Tykkää

 4. Niin mahtavasti ja osuvasti kirjoitettu, että mun täytyy tulostaa tuo teksti ja pitää mukanani. Että muistaisin aina. Kiitos paljon!

  Tykkää

 5. Olipa kaunis ja koskettava kirjoitus sekä tunnelmalliset kuvat. Vallan kyynelehdin täällä, lämpöisin sydämin ❤ Yksi kauneimmista kuvistasi ikinä on tuo sinun ja Ainon kuva, vau! ❤ (P.S. Kuvia on jännä katsoa kun siellä on itsellenikin etäisesti tuttu kasvo vuosikymmenten takaa, nuoruuden ystäväni veli 🙂 )
   
  Kati

  Tykkää

 6. Vierailija
  28.12.2014 klo 12:06

  Niin, kyllähän nämäkin aattokuvat on tarkasti valittu vaalien jälleen sitä täydellisyyden mielikuvaa. 

  Ihan oikein,että valitset julkaistavia kuvia – täällä kommentoi niin häijyjä ja käytökseltään typeriä ihmisiä, mitä antaa uteliaille, ilkeille ja kateellisille ihmisille kommentoitavaksi! Suurimmalle osalle meistä tekstisi ovat myönteisiä ajatuksia antavia, rehellisiä ja elämänviisaita ja kuvasi herkästi ja taidokkaasti otettuja – sinulla on hyvä värisilmä ja tyylitaju, sehän näkyy myös taiteesta, jota teet.

  Tykkää

 7. Olipa kivan erilainen joulufiilistely postaus 🙂 Kiitokset siitä!
  Ja niin, eipä se ihka ensimmäinenkään joulu varmaan ihan toivotunlaisesti (vanhempien toiveiden mukaisesti) mennyt – ei ollut majatalossa sijaa, vaan eläinten pahnoilla alkoi pieni ihmiselämä. Että juuri näin, saamme olla ihan omia itsejämme joulunakin. Että ei vaan suoriteta joulua hampaat irvessä. …luo köyhän niinkuin rikkahan saa joulu ihana..
  Ihanaa vuodenalkua!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: