Itsetunto

*yhteistyössä Doven kanssa*

Niin, itsetunto. Mitä se on? Mistä sen saa?

Dove pyysi minua kirjoittamaan omia ajatuksiani itsetunnosta ja koska itsetunto on niin tärkeä ja ajankohtainen aihe, niin tottahan lähdin mukaan! Hyvä itsetunto kun helpottaa arkea paljon; yksi huoli vähemmän, yksi tuki lisää.

Itsetunto on nimittäin paljolti sitä, että sinulla on hyvä ja turvallinen olo itsesi kanssa. Itsetunto on sitä, että olet tyytyväinen itseesi hyvine ja huonoine puolinesi etkä jaksa turhaan murehtia niitä heikkouksia. Heikkouksia ja huonoja puolia kun on kaikilla, mutta eihän niihin nyt kannata keskittyä! Ainahan kannattaa korostaa hyviä puolia, keskittyä positiivisiin puoliin. Eikö? Kyllähän me se jo tiedettiin. 😉

Vaikeampi homma onkin sitten aamulla valita, että tänään olen kaunis – Tänään tunnen itseni kauniiksi.

Hyvän, terveen itsetunnon saa toki helpoimmalla ja parhaalla tavalla lapsuudesta, siitä että sinua on rakastettu ja olet saanut tuntea itsesi hyväksytyksi ja rakastetuksi. Mutta kyllä sitä voi myös treenata. Itsetunto on valinta; se syntyy teoistasi ja valinnoistasi. Se syntyy siitä, että arvostat tekemiäsi valintoja, arvostat itseäsi ja siitä, että pidät itseäsi kauniina; juuri sillä tavalla kuin sinä haluat olla, kuin sinä olet kaunis. Se mikä tekee sinusta erilaisen, tekee sinusta kauniin. Eiväthän kaikki voi olla samalla tavalla tavalla kauniita – tai kukaan ei olisi.

Eikä itsetunto riipu siitä, miltä näytät ulkoisesti. Älä yritä sanoa, että olet liian ruma, liian lihava tai ihan toivoton tapaus. Kukaan ei ole. Kaikki me olemme erilaisia ja kaikki me voimme olla kauniita. Jos olet sisältä kaunis, olet todennäköisesti myös ulkoa kaunis. Siksi usein on paras aloittaa sieltä pään sisältä. Älä moiti itsäsi, vaan sano peilikuvallesi, että olet kaunis. Yksinkertaisesti. Tee valintoja, jotka mielestäsi ovat oikeita. Kaupassa, ostoslistan kanssa. Sanoja. Eleitä. Harrastuksia. Valintoja, joista voit olla ylpeä. Jotta voit olla itsestäsi ylpeä.

Esimerkiksi liikunta on yksi hyvä keino kohottaa itsetuntoa. Se on valinta, jota tuskin kukaan koskaan on katunut. Pieni lenkki ja hikoilu, saati suosikkilajisi jättää varmasti poikkeuksetta hyvän olon; paremman kuvan itsestä. Liikunta auttaa sinua tutustumaan kroppaasi, sen liikkeisiin ja tunnet, että teet itsellesi hyvää. Toisaalta se haastaa sinut ja pitää jalat sopivasti maan pinnalla. 😉 

Kauneuskin on valinta. Jos haluat, voit valita sen. Usko pois. Katso vaikka Doven ajatuksia herättävä mainosfilmi. Liian monella naisella on liian huono itsetunto! Joskin mun mielestä voi olla ihan ok valita myös toi average -ovi. On ihan ok valita ja haluta olla average ja silti (tai juuri siksi) omata hyvä itsetunto. Mutta luulen, että kuitenkin, jos nyt valitsisit sen average oven, moni muu näkisi sinut beautifulissa. 😉 

Mietipä sitä… Sillä luulen, että suurin osa meistä naisista on kuitenkin vähän sellaisia otuksia, että pieni kauneus tekee arjesta kivempaa ja olosta vähän onnellisempaa… 🙂 Ja se on ihan ok, se on meille ihan luontaista. Minne haluat kuulua, sen voit valita. ❤

 Hyvää yötä ja kaunista huomenta. ❤

108 vastausta artikkeliin “Itsetunto

 1. Siis 19 tarkoitti suhteessa koulutukseen, ei kulutukseen :-). En todella toivo, että ihmisen itsetunto olisi enemmän kiinni kulutuksessa.

  Tykkää

 2. Olen 46 ja todellakin valitsisin tuon oven kauniille. Nyt aikuisena kolmen lapsen äitinä olen 
  sinut itseni kanssa, tyytyväinen ulkonäkööni ja kroppaani lähes aina. Nuoret naiset, tervetuloa keski-ikään.
  t. Upea äiti ja vaimo

  Tykkää

 3. Minneköhän miehet oli piilotettu?
  Kumman oven he olisivat valinneet?
   
  Olen muuten sairaanhoitajan vaimo,
  mutta ei ole koskaan tullut mieleen määritellä itseä miehen ammatin perustella…
   

  Tykkää

  1. No, ehkä jotkut asiat voivat joskus koskea vain naisia ja jotkut vain miehiä… 😉 Eihän niitä miehiä pakko ole kaikkiin voidejuttuihin vetää mukaan -joskin ymmärrän että ajoit takaa miesten itsetunto-ongelmia, jotka tietysti ovat ihan yhtä tärkeä kuin naistenkin. 
   Äläkä huoli, on mulla ihan oma elämä enkä nyt luule että sen enempää määrittelen itseäni mieheni kautta kuin sinäkään -vaikka blogin vähän hassusti olen hetken mielijohteesta mennyt nineämään… 😀

   Tykkää

 4. Mun mies olisi valinnut beautifulin, ei pienintäkään epäilyä. Dove ei ollut tällä kertaa kiinnostunut, ehkä seuraavassa otoksessa on miesten vuoro. Kuka tietää? Omasta seuraamisesta lähtien ajatellut että ”Kalastajan vaimo”-on blogin nimi, ja brändi. Lämminhenkisesti Johanna on bloginsa kantanut oman työnsä ohella. Eiköhän jokainen puoliso voi olla hiukan ylpeä miehensä ammatista. En usko että se on keneltäkään pois.
  Elämä vie kivasti eteenpäin kun muistuttaa välillä itseään, että olen arvostuksen arvoinen ihminen, tässä maailmankaikkeudessa. Kaunista viikonloppua itse kullekin! 

  Tykkää

 5. Hei! 
  Olen blogisi pitkäaikainen lukijasi. En ole ennen kommentoinut,
  Mutta nyt halusin. Hieno kirjotus, olet todella taitava kirjoittamaan.
  Videokin oli hieno, mutta tykkäsin tekstistäsi, se oli kirjoitettu
  Ajatuksella ja niin lämminhenkisesti. En ymmärrä miten ihmiset
  jaksaa kirjoittaa näitä negatiivisesti latautuneita kommentteja, 
  suuri ihmetys. IHANAA JA KAUNISTA KEVÄTTÄ SINULLE! 
  Sinun blogisi on vain yksinkertaisesti paras!!!!!
   
   

  Tykkää

 6.  Dove ei todellakaan ole ”hyvällä asialla” vaan ainoastaan kirkastamassa imagoaan. Tää ja monet Allways-mainokset on just niitä ”mukaeettisiä” videopätkiä , mitä ihmiset jakaa Fb:ssa. Tarvitaanko me jotain helkkarin rasvamainoksia tärkeiden asioiden esille nostamiseen? Onhan se firmalle kiva, että porukka mainostaa vapaaehtoisesti ja ilman kritiikkiä. 

  Tykkää

 7. Mielestäni jos ihmistä kehutaan kauniiksi, niin 100 %:sti tarkoitetaan ulkonäköä. Vai kutsutaanko fiksua / huumorintajuista / sosiaalista / auttavaista ihmistä kauniiksi jos naama on ruma ja vartalo on lihava? Eipä juuri.
  Hyvä itsetunto ei aina ole oma valinta. Jotkin traumaattiset kokemukset voivat viedä itsetunnon, jota ei todellakaan saa takaisin pelkällä omalla päätöksellä ja peiliin katsomisella.

  Tykkää

 8. Doven videolla kaikki naiset olivat kauniita, varmasti jossain castingissa valittuja. Vai näittekö esimerkiksi yhtään ylipainoista tai vaikkapa lyhytkasvuista naista filmissä? Epäuskottavaa.

  Tykkää

 9. Doven mainoksissa on yleensä aina hyvin erityypppisiä naisia. On ollut pyöreitä, lyhyitä ja iholtaankin erivärisiä. Ihan norminaisia. Siksi varmaan monet naiset kokevat tuotteen omakseen. Entäpä pyörätuolipotilas? Suomessa tähän ei edes taivuttaisi että joku sairaustapaus olisi mukana mainoksessa. Vai onko joku joskus nähnyt sellaisen?

  Tykkää

 10. Vierailija
  16.04.2015 klo 03:40

  Doven mainoksissa on yleensä aina hyvin erityypppisiä naisia. On ollut pyöreitä, lyhyitä ja iholtaankin erivärisiä. Ihan norminaisia. Siksi varmaan monet naiset kokevat tuotteen omakseen. Entäpä pyörätuolipotilas? Suomessa tähän ei edes taivuttaisi että joku sairaustapaus olisi mukana mainoksessa. Vai onko joku joskus nähnyt sellaisen?

  Mainoksen pyörätuolipotilas oli myös hoikka ja kaunis nainen. Yhtään ”rumaa” naista ei mainoksessa ollut. Väitän edelleenkin, että naiset oli valittu ulkonäön perusteella.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: