Helpoimmat & iloisimmat joulukarkit

 

Piti ehtiä tekemään tämä päivitys (perjantailta) jo aiemmin, mutta tänään meni kummasti aika – etenkin teatterissa. Kävin lasten ja ystäväni katsomassa aivan ihanan joulunäytelmän teatterin konserttisalissa. Iso, mahtava orkesteri, nuoria (pieniä) ballerinoja, loistavia laulajia ja näyttelijöitä. Niin ja lopuksi yhteislaulua valtaisan kuoron säestyksellä, jonka ajan takanani istuva nainen itki aika kovaäänisesti. Kuulostaa hassulta, mutta ei se siinä ollut. Esitys oli niin koskettava, että kyllähän siinä silmät kostuivat. Montakin kertaa. Iso annos joulumieltä. ❤

 

Mutta asiaan; perjantaina leivoimme(?) maailman helpoimpia joulukarkkeja. Jotain 60 kpl; nyt ne on jo syöty (hups). 😛 Täytyy vissiin tehdä toinen satsi.

Nää on sellaisia mitä eskarilaisetkin osaavat tehdä, mutta ovat kuitenkin sairaan hyviä, onnistuvat takuulla ja ovat aika kauniitakin. Tarvitset siis tollaisia puff -riisejä (en tiedä mitä ne on suomeksi :D, pelkkää ilmaa), suklaata ja kokosrasvaa; sellaista kookosruokaravaa. Kookosrasvaa suhteessa puolet vähemmän kuin suklaata ( mun 60 pieneen suklaakonvehtiin käytin 200g suklaata ja noin 100g kookosrasvaa; mahdollisimman vähän kookosrasvaa, joka helposti jättää suuhun rasvaisen olon. Tästä määrästä ei jäänyt ;)). Sulatat nämä ensin kattilassa massaksi ja sekoitat riisit joukkoon kunnes massa on "kuivaa" eli riisit ovat peittyneet suklaamassalla. Kasaa lämmin massa (pieniin) muffinivuokiin.

Koristeeksi olen laittanut tollaisia marmeladikarkki -hahmoja. Leikanut hahmot kahtia ja laittanut yläkropat uimaan ja jalat sukeltamaan. 🙂 Tai jotain. Tähänhän voi laittaa mitään, mutta tykkään, että noi marmeladihahmot sopivat ihan hyvin niin värien kuin maunkin puolesta. Yritin koristella osan karkeista myös aikuiseen makuun saksanpähkinöillä, mutta ainakaan meidän perheessä kukaan ei ole niin aikuinen, että saksanpähkinä olisi ollut eka valinta. Hehe.

Näissähän voi käyttää aika paljon mielikuvitusta; kaunis vuoka ja kaunis koriste tekee paljon -ja herkut sopivat vaikka lahjaksi. ❤

 

Hyviä sunnuntaipuuhia näin joulun alla. ❤

 

27 vastausta artikkeliin “Helpoimmat & iloisimmat joulukarkit

 1. Oi noi on hyviä, tehtiin joskus muinoin kotitaloustunnilla koulussa. Oisko ne ihan riisimuroja mitä siihen laitetaan. En tiedä saako Suomesta erikseen ”ilmariisiä” vaikka sitä voi kai itsekin tehdä. Mutta ihan riisimuroista tehtiin koulussa ”riisisuklaata”

  Tykkää

  1. Okkei! Täällä myydään ihan isoissa pusseissa (noin euro/pussi) ihan mautonta riisiä, jota ei voi muuhun käyttää kuin johonkin tällaiseen hommaan… Kiitti siis riiimuro-vinkistä! Töissä sanoivat muuten että myös Corn Flakesia voi käyttää.

   Tykkää

 2. Tämäpä oli nostalginen juttu! Mä muistelen, että me oltaisiin tehty näitä samoja lapsena Kellogsin Rice Crispies muroista!?! Muistan vieläkin sen kookosrasvan maun suussani. 🙂

  Tykkää

  1. Tiedätkö mullakin tuli näistä ekaksi mieleen se rasvan maku – tai etenkin sellainen kalvo, jonka rasva jätti suuhun. 😉 Mutta töissä sain kollegan tekemiä, jotka eivät maistuneet rasvalta yhtään ja innostuin itsekin tekemään. Eli tota rasvaa ei kannata laittaa kuin ihan minivähän; riittää varmaan vielä vähempi määrä kuin mitä mulla oli, mutta ei noistakaan jäänyt mitään rasvaa suuhun. Mutta joo, ihan samoja muistoja. 😛

   Tykkää

 3. Tuota puff-riisiä saattaa olla Suomessa Punnitse ja säästä kaupoissa😉 sieltä löytyy yleensä mitä vain irtotavarana👍

  Tykkää

 4. Kiitos vinkistä, nämä menee tekoon 🙂 Pakko kysyä, että mikä on tuo kaunissävyinen huulipuna? Ihanaa joulunaikaa kaikille!

  Tykkää

 5. Ihana tunnelma kuvissa! On varmasti ollu täällä jo, mutta menny ohi:Ihana tuo teidän olohuoneen matto.Mistä se on? Mattokuumeilen täällä ja jo yksi kannettu kaupasta kotiin, mutta menee varmati palautukseen sittenkin….vaikeaa.Hyvää joulua sinne!!!

  Tykkää

 6. Mitä jos murustais riisikakkuja? Niissähän tuota samaa… en tiedä. Herkullisen näköisiä. Super-iisiä lasten kanssa♥

  Tykkää

 7. Minuakin kiinnostaa kaunis huulipunasävy. 🙂 Onnellista Joulua teidän perheelle! T. Johanna kaima

  Tykkää

 8. Puffattua riisiä en ole ainakaan koskaan nähnyt suomessa – riisi- ja hunajamurot on eri juttu. Täältä Norjasta saa puffattuna muuten myös kauraa, siitäkin tuli tosi hyvää. Ja kokeilin samaa myös valkosuklaalla – ei niin terveellistä, mutta hyvää sekin :). Ja kaikissa resepteissä ei ole ollenkaan öljyä – muistaakseni tein itsekin niin, että vaan sulatin tumman suklaan vesihauteessa ja sinne sitten riisit sekaan. 

  Tykkää

 9. Minua häiritsee kun kaikki on aina sairaan jotain. Luulin ettei sitä köyhää sanaa tarvitse kuulla muualla kuin Helsingissä.

  Tykkää

  1. Sairaan häiritsevä kommentti. Jos mieli on köyhä, niin rikasta Joulua sairaan köyhään Helsinkiin.

   Tykkää

 10. Niin ihanan tunnelmallinen on joulunne miljöö. Minäkin olin joulun pyhät poissa koneelta, ja hups, mitä kaikkea sitä ehtikään. Tärkeinpänä tietenkin läsnäolo ja kohtaaminen läheisten kanssa. Kiva kuitenkin, että tulit jo takaisin ; ). Minä haaveilen Cashmere neuleesta, vaaleanharmaasta sellaisesta – kunpa sellaisen saisi lämmittämään saapuneisiin pakkasiin. Ihania hetkiä sinulle ja läheisillesi. t. Susanna

  Tykkää

 11. Joulun tunnelma ja yhdessä olon merkitys välittyy kuvista ihanalla tavalla.

  Jos arvonnassa onnistaa, harmaa neuletakki olisi kiva 🙂

  Tykkää

 12. Hei Johanna! Ihanaa alkanutta vuotta. Luetkohan enää näin vanhoihin postauksiin tulleita kommentteja? Kysynpä silti; en pidä juurikaan kookoksen mausta, joten maistuuko nämä kovasti kookokselta?

  Tykkää

 13. Hei Johanna! Ihanaa alkanutta vuotta. Luetkohan enää näin vanhoihin postauksiin tulleita kommentteja? Kysynpä silti; en pidä juurikaan kookoksen mausta, joten maistuuko nämä kovasti kookokselta?

  Tykkää

 14. Hei Johanna! Ihanaa alkanutta vuotta. Luetkohan enää näin vanhoihin postauksiin tulleita kommentteja? Kysynpä silti; en pidä juurikaan kookoksen mausta, joten maistuuko nämä kovasti kookokselta?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: