Latujen vierestä

 

Ne reitit, jotka menevät latujen vierestä ovat parhaita. 

Ne retket, joilla polku tehdään itse. Tai ei välitetä toisten valmiista jäljistä, jos itselle sopii mennä pari metriä vasemmalta.

 

Ihan oikeasti. (Ei siksi että kuulostaa hienolta. ;))

Mun mielestä on parasta hiihtää pellolla. Ja jäällä. Paikoissa, joissa ei ole latua. Tai ehkä yhdet vanhan mummon hiihtämät uomat, joista vain tietää, että tässä on joku mennyt verkkaasti, hengittänyt pakkasilmaa keuhkojen täydeltä ja puuskutanut ulos murheita ja suruja. Sellaisista laduista tykkään. Sellaisista, joilla luonto on lähempänä kuin treeni. 

Tai no, sellaisista laduista, joilla saa mennä rauhassa eikä kukaan superhiihtäjä aja ohi. :'D (Mielikuvana vanha mummo ladulla tuntee itsensä tosi reippaaksi vaikka nekin varmaan menis mun ohi… :P) 

Olen viettänyt varmaan, noh viitisen tuntia suksilla tänä viikonloppuna. Niin "kunnon laduilla" kuin ihan umpihangessakin. Ja itseasiassa ihan umpimetsässäkin. Olen uskaltanut laskea mäkeä ja ottanut haparoivia luisteluaskeleitakin. Olen hikoilut selkä märkänä, mutta ihan en vielä kunnon hengästymisvauhtia onnistunut saamaan. Eiköhän sekin tule pian, sillä jos vain lumi pysyy, hiihto jatkuu. 🙂

Ainokin sanoi, että paras retki. Että voidaanko kirjoittaa johonkin ylös miten kivaa oli ettei unohdu. Nyt se on kirjoitettu.

Ja nyt ollaan aika väsyneitä. Loppuilta menee sohvalla. ❤

 

 

 

 

 

36 vastausta artikkeliin “Latujen vierestä

 1. Ei vitsit näyttää olleen ihanaa! Mä haaveilen hiihtämisestä, mutta suksia en ole vuosiin omistanut 🙂

  Tykkää

  1. :)) Olen käynyt nyt joka päivä hiihtelemässä lenksun, on se kyllä aika ihanaa!

   Tykkää

 2. Mä olen asunut ulkomailla 13 vuotta, enkä hiihtänyt nyt moneen vuoteen vaikka laji onkin lempparini kaikesta urheilusta (tosin täällä Skotlannissakin harrastetaan murtsikkaa mutta sitä varten sais ajaa pohjoiseen muutaman tuntia ennen) mutta kuviasi katsellessa muistin oikeasti miltä tuoksuu nuotio pakkasessa ja miltä tuntuu kun kohmeiset sormet polttaa vähän liiian kuumassa termosmukissa. Sellasia lapsuuden muistoja, jonka luuli jo unohtaneensa. Tämän kevään jälkeen olisi luultavasti luvassa taas lähtö johonkin maahan ja itseasiassa Norja houkuttelee ihan hirveästi vaikka alunperin olinkin suuntaamssa Ruotsiin, ja nää sun kuvat ei kyllä yhtään helpota asiaa 😀 

  Tykkää

  1. ❤ hiihdosta tulee tosiaan helposti lapsuuden muistoja mieleen… 🙂
   On varmaan aika hienot maisemat siellä teilläkin!!

   Tykkää

 3. Voi miten ihania kuvia, ei ihme, että Ainon mielestä huippuretki! Ihailen sun energisyyttä, mistähän saisin lisäenergiaa vähän itsellekin!??? Oikein ihanaa alkavaa viikoa!

  Tykkää

  1. No tosta liikunnasta sitä varmaan tulee 😛 Täytyy vaan yrittää jaksaa lähteä liikkeelle 😀 Kivaa viikkoa 🙂

   Tykkää

 4. Voih, kun kaunista! Täällä ei suksitella, kun maassa on vain sentti lunta.. =(  Viime vuonna oli kunnon kerros ja nyt odotellaan, josko se valkea talvi tulisi tänne Pohjanmaan rannikollekin. (Ei vain pakkaset..) Jotta saan kaivaa ne omat Karhut vintiltä ja lähteä metsään ja pelloille, missä ei kukaan näe mun onnetonta tyyliä ja puuskutusta..=) Nautiskelkaa!! =)

  Tykkää

  1. Niinpä, metsissä ja pelloilla ihan parasta; lapsuudessa hiihdettiin myös paljon jäällä. Aivan ihanaa. :))

   Tykkää

 5. Voi tulipa itsellekin ihan sellainen olo, että pitää lähteä eväsretkelle! Pakkaset ovat hellittäneet, joten retkeily maittaa paremmin kuin -28 asteessa. 🙂

  Ihanat villasukat sulla, mistä moiset?

  Tykkää

  1. Joo noin kylmää täällä ei (onneks) ole ollutkaan! Villasukat on vanhat, Odd Mollyt 🙂

   Tykkää

 6. Voi miten ihanan paljon lunta! Voi kun tännekin tulisi, että pääsisi hiitämään kunnon murtsikkaa. Minusta on ihanaa hiitolenkin jälkeen mennä suoraan saunaan ja voi pojat kun on hyvä olo sen jälkeen 🙂

  Tykkää

 7. Ihanalta näyttää teidän retki! Kuinka pitkän matkan Aino jaksoi hiihtää? Meidän pienimmäinen on saman ikäinen, mutta niin mukavuudenhaluinen, että 1km on maksimi. Eskarilainen sen sijaan hiihtää reippaasti yli viisikin kilometriä.

  Hiihto on kyllä parasta! Tekniikkakin kehittyy nopeasti! Itse olen viime vuosina hiihtänyt luistelusuksilla treenilenkkejä ja murtsikkasuksilla nautiskelulenkkejä. Täällä pk-seudullakin lumitilanne näyttää lupaavalta, toivottavasti hanki myös pysyy.

  Tykkää

  1. Moikka, Aino meni 4 km, joskin sekin piti vetää ylämäissä ja olihan meillä toi ruokatauko puolessa välissä :DD

   Ollin kanssa olen kanssa nyt hiihtänyt ”kunnon” lenksuja iltaisin. Mulla on kyllä vain murtsikkasukset, että meidän lenkit on varmaan kaikki nautiskelulenkkejä :’D

   Tykkää

 8. Ihania reippailukuvia! Blogisi on kyllä ihan huippu – täältä saa aina niin paljon inspiraatiota, iloa ja energiaa! Kiitos siitä!

  Millainen mitoitus tuossa takkimallissa mielestäsi on? Onko sinulla ihan normikokosi? Kun jossain nettikaupan kuvissa se näytti mallilla aika tyköistuvalta, mutta sinulla se on kivasti vähän rennompi?

  Pipoasi ihastelin myös, tosi kaunis!

  Sanna

  Tykkää

  1. Moikka, ja kiitos ❤ 

   Takki on tosiaan ennemin pientä kokoa, mulla on tästä koko M. Ehkä siksi näyttaakin kivasti rennommalta 😀

   Pipo on Kari Traan, kiitos 🙂

   Tykkää

 9. Tervehdys Johanna ! Onpa ihania lumikuvia . Kyllä talvi ei tunnu talvelta ilman lunta, no sitähän siellä Norjassa riittää, kateeksi käy. Nyt kyllä näyttäisi siltä että lunta tulisi myös etelä suomeenkin, peukut pystyyn 🙂  Hiitämään olisi niin kova hinku, ei mikään voita sitä fiilistä minkä saat kun pääset metsään hiihtämään, hengittämään raitista ilmaa ja rentoutumaan luontoon. Norjalaisethan on tosi kovia retkeilemään ja mikä on retkeillessä noin upeissa maisemissa ,  mutta tota nakin paistoa mä en ymmärrä 🙂 kyllä tulilla pitää olla kunnon grillimakkaraa, ni :))))

  Oletko seurannut telkusta sarjaa Frikjent /Mustamaalattu ? Mä olen jäänyt siihen koukkuun , hyvä sarja , se näkyy täällä Suomessakin.  Norjalaiset luonto-ohjelmatkin on aivan parhaita.

  Hyvää tammikuun jatkoa sulle Johanna 🙂 ja terveiset Kouvolasta !

  Tykkää

  1. 😀 Joo makkaroita täällä ei kyllä ole 😀 Suomessa on aina pakko saada kunnon grillimakkaraa 😉

   Katsoin Frikjentin, se oli tosi hyvä, loppuun asti! 

   Kiitos ja hienoa talven jatkoa sinnekin!

   Tykkää

 10. Aivan ihana pipo! Oletko sen itse kutonut? Jos olet, olisiko siihen ohjetta? Niin hauskan näköistä teidän meno, etä tekisi itsekin mieli lähteä ladulle, mutta täytyy odotella, että saataisi vielä vähän lisää lunta. ❄

  Tykkää

 11. Oi että miten kaunit maisemat ja kivaoloinn hiihtolenkki! Tällä viikolla saadaan ehkä tännekin sen verran lunta, että pääsisi hiihtämään. Mun on jo monena talvena pitänyt hankkia itselleni nanot, niin ei tarvis voiteluita miettiä. Iloista viikkoa!

  t. Pionimetsän Tiina

  Tykkää

  1. Joo mullain on sellaiset, joita ei tarvi voidella, superkätevät kyllä. En tiedä ovatko nanot, sitä sanaa en ole ennen kuullut kuin täällä :))

   Tykkää

 12. Terveisiä 60luvunnahkahousut-blogista! Ihana lumi! Meillä ei pääse täällä Keski-Suomessa vielä laduille mutta eilen kävin eka kertaa jäällä hiihtämässä. Yllättävää että nyt on täällä päässyt useammin luistelemaan 🙂 Pakkasta meillä oli enimmillään -30,8 astetta. Rakastan talvea, lunta ja pakkasta ❤ Umpimetsässä hiihtäminen on nautinto tosiaan ja tehdä nuotio niinkuin tekin, siinä oikea talven maku, nam!

  Tykkää

  1. Täällä ei kyllä ole tollasia pakkasia ollut! Eikä muuten aurinkoakaan kun lunta on vaan tuprutellut… Näin on, talven maku nimenomaan!

   Tykkää

 13. Kiitos näistä kuvista, niistä tarttuu hymy ja hyvä mieli. Itse olimme joulun Lapissa, sai hiihtää ja laskea. Muistoissa yhtä hyvät fiilikset kuin näissä kuvissa. Mieli on välillä niin haikea kun lapset kasvaa. Toisaalta on tämä kouluikäisten äitinä oleminen ihanaa, kun voi enemmän liikkua ja harrastaa yhdessä kaikki samaa.

  Tykkää

  1. ❤ Munkin mielestä tää(kin) aika on ihan huippua kun tietää että lapsille jää jo ihan kunnon muistoja ja voi tehdä kaikkea yhdessä. Mutta sama… Toi haikea. ❤

   Tykkää

 14. En ole hiihtänyt metriäkään varmaan 15 vuoteen, ja ainakaan vielä ei edes tee mieli nousta suksille. Silti nämä sinun kuvasi teidän hiihtoretkestänne näyttävät tosi kivoilta, ja voin melkein tuntea miltä punaisilla poskilla nipistelevä pakkanen tuntuu samalla, kun laskee suksilla mäkeä alas :). Ihanaa päivää! ❤

  Tykkää

  1. No mulla oli sama juttu! Jotain kouluaikaisia traumoja? 😀 Mutta kun aloittelee rauhassa ja lapset on hyvä tekosyy mennä hitaasti, hehe. Kivaa viikkoa Tiia ❤

   Tykkää

 15. Tää oli tosi ihana ja inspiroiva postaus 😉 Sulla oli kivat pipo ja sukat mutta myös Ollin pipo alkoi vähän kiinnostaa.. Sellaisen voisin saada pojalleni tehtyäkin. Voisko siitä saada jotain selkeämpää kuvaa? Kiitos.

  Tykkää

 16. Hei miten Norjassa suhtaudutaan nuotiohommiin? Onko siellä samanlainen jokamiehenoikeus kuin meillä? Paljonhan siellä ihmiset retkeilevät. Viedäänkö puut yms mukana vai miten hoituu?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: