Kesäkuntoon!

Tätä postausta olen luvannut jo aikoja sitten tehdä ja sitä on paljon toivottu, joten nyt…!
Aloitetaanpa pienillä taustatiedoilla 🙂
Olen itse joskus tässä vuosituhannen alussa kouluttatunut jumppaohjaajaksi FiSafilla ja FAFilla (jälkimmäisestä lisenssi) ja teini-ikäisestä asti eli kymmenisen vuotta aktiivisesti jumppia sivutyönäni ohjaillut. Olen siis asiasta aina ollut himpan keskimääräistä kiinnostuneempi. 
Opiskeluaikoina viikkotunteja oli jopa kymmenen, tänne Norjaan muuttaessa keskimäärin kolme ja nyt ihan viimeisen vuoden aikana vain yksi, josta jäin äitiyslomalle joulukuussa.
Olen aina ollut hoikka eikä liikkumiseen koskaan ole laihtuminen motivoinut, joten sitäpä toivon muillekin. Että se liikkumisen ilo motivoisi! 🙂
Koska itse parhaillaan imetän ja kilot raskaudesta karisevat muutenkin tekemisistäni riippumatta, en toki laihduta. Laihduttaminen muutenkin kuulostaa touhulta, johon en lähtisi, vaan puhuisin mieluummin elämäntapamuutoksesta.
Kuka nyt haluaa niitä laihdutettuja kiloja takaisin? Kyllä siinä täytyy jotain tapoja muuttaa.
Siksi en myöskään yrittäisi mitään kovin radikaalia, vaan etsisin itselleni mieluisia ja mahdollisia tapoja.
Tässäpä niitä siis. Mitä tekisin, jos laihduttasin kesäkuntoon! 🙂
En vähentäisi syömistä, sillä liian vähäinen syöminen hidastaa aineenvaihduntaa ja voi jopa edistää kilojen kertymistä, aiheuttaa huonoa oloa verensokerin laskiessa ja heitellessä sekä lisää aina riskiä epäterveellisten välipalojen naposteluun.
-Sen sijaan lisäisin runsaasti kasviksia, hedelmiä, vihanneksia, marjoja ja pähkinöitä ruokavalioon ja söisin usein.
-Mun päivääni kuuluisi kaksi tosi hyvää, monipuolista (lämmintä) ateriaa, joista lautasmalliin noin puolet kasviksia. Yksi (tai kaksi pientä) perunaa riittäisi. Kala, kana tai liha kuuluisivat molempiin aterioihin proteiinin saannin turvaamiseksi. Hyvin syöminen on tärkeää myös energian saannin kannalta; sitähän tarvitaan, jos aikoo liikkua paljon!
-Yrittäisin syödä jotakin noin kolmen tunnin välein ja välttää näläntunnetta.
-Lopettaisin ateriani aina makeaan jälkiruokaan, esim. jugurttiin välttääkseni makeat mieliteot jälkeenpäin.
-Joisin paljon. En pakottaisi itseäni juomaan pelkkää vettä, jos en olisi motivoitunut sitä juomaan. Joisin varmaan paljon täysmehuja, joihin ei ole lisätty sokeria, koska pidän niistä.  
-Kehittäisin itselleni tod.näk. jonkinlaisen iltasyömissäännön; esmerkiksi klo 19 jälkeen en saisi syödä kuin hedelmiä/kasviksia, sillä tiedän heikkouteni olevan iltanapostelu. (Kuvien Elena ei muuten syö klo 19 jälkeen mitään!)
-Kiellettyjen listaa en tekisi, mutta kaikkea muuta kuin hedelmiä/kasviksia rajoittaisin pieniin annoksiin.
-Miettisin, millaisesta liikunnasta pidän ja ennenkaikkea; mitä mun on helpoin harrastaa.

-Helpoimmaksi miellän itse hyötyliikunnan; miettisin, olisiko esim. työmatkoja tai edes toista niistä mahdollista taittaa liikkuen (mieluiten sauvakävellen ;)). Useinhan kaikki on mahdollista kun tarpeeksi haluaa ;).
-Liikkuisin varmasti lähes päivittäin hikoillen, jos tuloksia haluaisin saada.
-Pidän itse juoksua yhtenä tehoikkaimmista ja mielekkäimmistä lajeista, joten panostaisin siihen.
-Tekisin lihaskuntoa useana päivänä joko salilla tai kotona; ainakin kyykkyjä ja keskivartaloa, koska ne ovat mielestäni sekä miellyttävimpiä, helpoimpia että tärkeimpiä. Myös kävelystä tulee helpompaa ja tehokkaampaa, kun lihakset ovat vahvemmat.
-Tinkisin monesta muusta asiasta liikunnan vuoksi; yllättävän monet syyt ovat tekosyitä. Liikunta on ihmiselle luontaista ja itseasiassa tosi helppoa toteuttaa ilman salijäsenyyttä tai hienoja välineitäkin!
– Motivoisin itseäni lähinnä liikunnan tuoman mielihyvän ja energian avulla, en pikku ”palkintojen” enkä etenkään herkkujen.

Postaus on kuvitettu Googlen kuvahausta löytämilläni kuvilla Norjan ”tanssii tähtien kanssa” -ohjelman viimeisimmästä voittajaparista Elenasta ja Carstenista. Elena on parin ammattilainen ja kohtalaisen kivakroppainen 😉 mutta myös Carstenista tuli aika kuuma ohjelman jälkeen hih.
Mikä teitä motivoi, kaikki vinkit varmasti tervetulleita? 🙂
Kivaa viikonloppua!

74 vastausta artikkeliin “Kesäkuntoon!

 1. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So nice to search out any person with some original ideas on this subject. realy thanks for starting this up. this web site is one thing that is wanted on the net, somebody with just a little originality. useful job for bringing something new to the internet!

  Tykkää

 2. Howdy! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

  Tykkää

 3. I have witnessed that sensible real estate agents just about everywhere are warming up to FSBO Advertising and marketing. They are knowing that it’s in addition to placing a sign post in the front property. It’s really pertaining to building associations with these sellers who at some time will become customers. So, after you give your time and efforts to aiding these vendors go it alone : the ”Law involving Reciprocity” kicks in. Great blog post.

  Tykkää

 4. Hey this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

  Tykkää

 5. Hey! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to give it a look. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Terrific blog and outstanding style and design.

  Tykkää

 6. I real glad to find this internet web site on bing, just what I was looking for : D likewise saved to bookmarks .

  Tykkää

 7. Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

  Tykkää

 8. I was looking at any of your blog announces on this internet site moreover I visualize this net point is rattling instructive! Save posting .

  Tykkää

 9. You’ve some real insight into the points you write about. Do you nonetheless feel this way?

  Tykkää

 10. Attention to detail is perhaps the most important aspect of dealing with priceless items and furniture, and customers simply cannot afford to risk their hard earned belongings with any firm other than Palmetto Specialty Transfer.

  Tykkää

 11. Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I?ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

  Tykkää

 12. My oh my appears as if your blog Ã?§Ã?â??Ã?â?¦Ã?¹Ã?â??Ã?Ë?Ã?â?¦Ã?© Ã?§Ã?â??Ã?­Ã?±Ã?© â?¦ Ã?Â¥Ã?ªÃ?ÂÃ?§Ã?â??Ã?Å Ã?© Ã?¨Ã?Å Ã?â?  Ã?â?¡Ã?â? Ã?¯Ã?³Ã?© Ã?â? Ã?ª Ã?Ë?Ã?Ë?Ã?Å Ã?Æ?Ã?Å Ã?¨Ã?Å Ã?¯Ã?Å Ã?§ | Ã?â?¡Ã?â? Ã?¯Ã?³Ã?© Ã?â? Ã?ª dined on our first comment it is very extensive) we feel Iâ??ll just sum it up the items i wrote and state, I’m relishing your internet site. I as effectively are an ambitious web internet site writer nevertheless I am nonetheless a new comer towards the entire thing. Do you possess any suggestions regarding first-time blog writers Iâ??d undoubtedly appreciate itâ?¦ OMG how about Gaddafi incredible news flash. Thx ! Chlorine Water Treatment

  Tykkää

 13. Extremely excellent publish, thanks a great deal for sharing. Do you happen to have an RSS feed I can subscribe to?

  Tykkää

 14. Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such magnificent information being shared freely out there.

  Tykkää

 15. I just added this feed to my bookmarks. I’ve to say, I really enjoy reading your blogs. Thanks!

  Tykkää

 16. bless you with regard towards the specific weblog post ive actually been looking regarding this kind of details on the internet for sum time appropriate now as a result cheers

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: