Feil by

Meidän piti käydä katsomassa tätä tänään. Ja tämän omistajan puolestaan piti käydä meillä. Että ois niinnku tehty vaihtokaupat.
Ei tullut mitään, rouva oli sairaana.
Joku toinen päivä sitten.
Kuva on otettu ihan rannasta, talo on aivan hirvittävän hyvällä paikalla enkä oikein edes jaksa uskoa, että saataisi se. Hinta on niin korkea. Meidän ainoa mahis on hyvä vaihtodiili. Jos se rouva oikein kovasti haluaisi tän meidän leilighetin.
Huomasin, että asutaan väärässä kaupungissa. Aivan väärässä. 
Täällä on hinnat ihan pilvissä naapurikaupunkeihin verrattuna. Käykääpä katsomassa vaikka tämä talo tässä lähikaupungissa. Paaaaljon halvempi kuin esim. kuvaamani unelma. Otettais heti, jos kiinnostais muuttaa toiseen kaupunkiin. Mutta kun ei.
Tai hei tämä. Ihanasti sisustettuja  huoneita vieläpä; mm. keittiö, lastenhuone ja makuuhuone. Ois halvempi kuin meidän nykyinen hahaa!
Miten tää on mahdollista?
Häh.
Pitäsiköhän harkita kaupungin vaihtoa. Hitsi.

77 vastausta artikkeliin “Feil by

 1. No voi hyvänen aika!! Jos varta vasten laittaa itse linkkejä taloihin jossa näkyy niiden hinta, miten kummassa on jotenkin erityisen epähienoa ihmetellä tulotason eroa Suomen ja Norjan välillä?
  Sinulla taitaa olla käsityskyvyssä jotain ongelmaa jos et tajunnut etten todellakaan tarkoittanut KYSYÄ Johannan ja miehensä tuloja kruunulleen vaan ylipäätään yllätyin a) talojen hinnoista b) siitä että ko. ammattien edustajilla on mahdollisuutta moisiin koteihin joihin samojen ammattien harjoittajat kotimaassa eivät yltäisi. Sehän on tietysti vain ja ainoastaan loistavaa että Norjassa on palkan muodossa älytty arvostaa näitä hienoja ammatteja!
  Hoitsu

  Tykkää

 2. Jos ei haluaisi tulojaan mietittävän ei varmaankaan laittaisi tällaista postausta jossa vielä erikseen mainitaan miten joku talo on halvempi kuin oma talo jne. ja missä hinnat ovat selvästi näkyvillä.

  Tykkää

 3. Voi herranjumala taas mitä keskusteluja! :DKivoja taloja kummatkin,toivottavast pääsisitte pian muuttamaan johonkin mukavaan taloon 🙂 ois kiva seurata!Ja älä sulje sitä vanhaa blogia,siellä on kiva käydä lueskelemassa juttuja :)Ja sitten,missä kaupungissa oot täällä suomessa opiskelija-elämää viettänyt? Ja onko vaikeaa,kun oma mies on kuitenkin niin paljon itseään vanhempi?

  Tykkää

 4. Hei Johanna,täällä Nina Mäntsälästä!Olen kateudella seurannut,kuinka onnekas saatkaan olla kuin tuollaisessa elinympäristössä asut! 🙂 ihanan aurinkoista kokoajan ja talot ovat oikein nättejä! Itse pidin molemmista!Miten se yks talo,johon sun miehes ei suostunut muuttaa?Haluan enemmän kuvia sun päivän asuista jne!Oletko ennen asunut ulkomailla?
  Nina

  Tykkää

 5. Heisann, hintajutuista pakko sanoa tosiaan että turha kauheasti vertailla Suomeen… hinta- ja palkkatasot erilaiset. Ja kuten todettu, ei me sillä kalastuksella eletä niin romanttista kuin se oiskin 🙂 Ajattelin ihan vaan mielenkiinnosta laittaa parit linkit norjalaisiin taloihin, ei mitenkään meidän tulojen esittelemis mielessä hih 🙂 Eikä nää nyt itseasiassa mitään meidän tuloista kerrokaan, vaikuttaa muutkin seikat 🙂 Joten se siitä 🙂 Kiitos kivoista kommenteista, tämä selvennykseksi!

  Tykkää

 6. Hei johanna! ois kiva jos vastailisit myös muihinkin kommentteihin…Tossa on näköjään muutakin kyselty!

  Tykkää

 7. Ensimmäisessä linkissä oli televisio asennettuna kattoon sängyn päälle juuri sillä tavalla, kuin olen puhunut miehelle että meilläkin pitäisi olla. En ole aiemmin nähnyt että se todellakin on mahdollista. 🙂

  Tykkää

 8. Jaahas, eikai meinaa taas myrsky syntyä kommenttiboksissa, heh 😀 No, antaa kaikkien kukkien kukkia. Tosi kivannäköisiä kaikki talot, jotenkin tuo ”tuulentuivertama” merimaisema, hieman karun ja villin oloinen mutta silti kodikas, se kiehtoo ihan mielettömästi ❤

  Tykkää

 9. Haha noita hintoja, täällä Helsingin Lauttasaaressa uudiskohteesta vanhalla teollisuusalueella, kerrostalossa, ilman mitään extraterasseja yms. saa maksaa 10 000 e neliö! Sillä saa kaistaleen merimaisemaa, ei muuta extraa. Jotkut on rikkaampia, jotkut köyhempiä, jotkut asuu kalliisti kalliilla alueela, jotkut halvasti halvalla alueella, SO WHAT!
  t.Stine

  Tykkää

 10. Voi apua mikä unelmien unelma toi jälkimmäinen. *Iso huokaus* Tsemppiä metsästykseen ja oon aivan varma, että se oikea koti vielä löytyy. Malttia ;)Jenny

  Tykkää

 11. Ihan mahtavia taloja molemmat, voisin niin kuvitella itseni ja perheeni kumpaan vaan, tosin talot pitäisi mielellään ensin siirtää tänne Turun seudulle 😉 Meilläkin on talonetsintä alkamassa, kun vaan saisi aikaiseksi alkaa käydä näytöissä, se on pidemmän päälle aika uuvuttavaa, etenkin jos sitä oikeaa ei meinaa löytyä. Onnea etsintään!
  T. Eija 🙂

  Tykkää

 12. Suomessa minua rasittaa se, että samalle pientaloalueelle saa rakentaa niin erityylisiä taloja. Tavallisten talojen hinnat täällä Espoossa vaihtelevat 400 000- yli miljoona euroa, kuitenkin ne ovat pienillä tonteilla. Yhtenäinen valkoisten puutalojen alue olisi ihana!

  Tykkää

 13. Jos jotakuta kauheasti kiinnostaa miten talon osto norjassa onnistuu niin ihan suomeksi googlaamalla löytyy faktaa. Ja vaikka palkat on parempia kuin suomessa niin kyl se elämisen taso ei oo sen hulPpeempaa kuin muuallakaan

  Tykkää

 14. Eikä, mä en kestä ! Noi talot on jotain niiin unelmaa, tahdon muuttaa norjaan vaikka samantien – varmasti olis mukavaa vaihtelua verrattuna näihin Suomen kyliin 🙂

  Tykkää

 15. Ensimmäinen noista taloista on parempi, minun mielstäni. Ympäristö kivempi lapsiperheelle, jossa pieniä lapsia ja talon koko. Oliko siinä muuten kaksi asuntoa, ensimmäinen ja toinen kerros? Ihan uteliaisuuttani halusin tietää hinnan euroina. Tuossa ensimmäisessä talossa tosi suolainen hinta Suomen mittapuun mukaan. Miten yleistä siellä on, että taloista löytyy homeongelmaa? Tehdäänkö siellä kosteuskartoistus ennen ostoa kuten täällä. Luulisin, että tehdään. Suomessahan hometta voi löytyä jo hyvinkin tuoreista taloista. Varsinkin täällä kannattaa olla tarkkana, jos talo on tehty vartavasten myyntiin. Onko siellä ns. uudistuotantotaloja vai näyttävätkö nekin ns. vanhan mallisilta? Englannissahan ei suuremmin ole uudistuotantoa samassa mittakaavassa kuin täällä pohjolassa.

  Tykkää

 16. Mun mielestä taas Suomen uudet asuinalueet on supertylsän näköisiä: joka talo samantyylinen ja värivaihtoehtoja 2-3. Tuo Johannan kotikaupunki on kyllä tosi harmonisen näköinen, mutta kaikki norjalaiset pikkukaupungit ei kuitenkaan oo samanlaisia. 🙂
  Tohon vuokralaisjuttuun vielä, että se on Norjassa tosi yleistä. Taloissa saattaa olla jonkinlainen vuokraosio ihan samassa yhteydessä tai varsinkin isommissa kaupungeissa esim. kellarissa. Täällä meilläpäin näkyy monesti autotallin yläpuolellakin. 🙂 Siitä saa mukavan lisän velanmaksuun.
  Pihat on vanhimmilla alueilla tosi minikokoisia, itseä melkein ahdistaa ajatuskin, mutta komea terassi on kaikilla. Puutarhan kuopsutusinto ei oo täällä samantasoista kun Suomessa. Ja mua yllätti myös se, että naapurinlapset aika vapaasti tulee toisten pihoihin. (ja vielä juoksentelivat puskissa/istutuksissa) johan siinä suomalainen kuopsuttelija kalpeni. 😀

  Tykkää

 17. Huomasin, että aikaisemmissa kommenteissa ruodittiin talon ostajien maksukykyä. En tiedä miten Norjassa, mutta Ruotsissa ainakin saa/sai hyvin piiiiitkiä asuntolainoja (vuosikymmeniksi) niin, että huonosti käydessä lapsetkin joutuivat vielä maksumiehiksi.

  Tykkää

 18. Heippa ihana Johanna!
  Näistä linkeistä, mitä laitoit talon hakuun liittyen ovat hurjasti(hlökoht.) antanut myös ideoita talon hankinnan ja sisustuksen suhteen. Wanted: own(ed) house.
  Toivon todella, että unelma-asunto löytyy ja juurikin sieltä where the ❤ is. Tuli muuten samoja tuttavuuksia(kin) kanssasi esiin tietystä kaupungista, josta itsekin juuret johtavat. Kaasosi kautta! 🙂 Halit pikkuisillesi, Ainolle ja Ollille!

  Tykkää

 19. Hey! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no backup. Do you have any solutions to stop hackers?

  Tykkää

 20. There are some fascinating cut-off dates in this article however I don?t know if I see all of them middle to heart. There is some validity however I will take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as nicely

  Tykkää

 21. I have realized that car insurance corporations know the cars which are at risk of accidents and various risks. They also know what types of cars are susceptible to higher risk and the higher risk they may have the higher the premium amount. Understanding the straightforward basics regarding car insurance just might help you choose the right sort of insurance policy that may take care of the needs you have in case you happen to be involved in an accident. Thank you for sharing the particular ideas on your own blog.

  Tykkää

 22. Hiya, I’m really glad I have found this information. Today bloggers publish just about gossips and net and this is actually irritating. A good site with exciting content, this is what I need. Thank you for keeping this web-site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: