Avioerotalo

Tiedän, että te ootte ollut tosi ihanasti mukana mun talohaaveissa ja monia varmaan kiinostaa missä mennään.
Moni muistaa varmasti myös mun dreamhouseni Avioerotalon, josta paljon olen puhunut -ja jota me ollaan muuten jo kahdesti käyty katsomassa.
Mun painostuksen johdosta.
Aihe on ollut kuuma kotona nyt monta viikkoa.
Talo on ehtinyt tulla virallisesti markkinoille.
Me ollaan tultu keskustelujemme päähän.
En halua kävellä enää yhtäkään kertaa sen ohi ja miettiä minkälainen perhe sen sai.
Keskustassa, metsän ja lammen reunalla 1000 neliön omalla tontilla.
Terassilta (ja etenkin yläkerrasta) näkee jopa siintävän horisontin -eli meren, jos tietää sen olevan meri 😉
Eteinen, kivilattia ja lattialämmitys.

Olo- ja ruokailuhuoneesta terassille (miettikää jotkut ohuet hulmuavat verhopituudet tohon väleihin) …
Avoin keittiö samassa tilassa
takkoineen ja kahvikoneineen.

Makuuhuoneissa on samaa leveää tammiparkettia; se on vain maalattu valkoiseksi.
Ja yläkerran kylppäriin sais kylpyammeen.
(Kuvat kiinteistövälittäjän sivuilta.)
Now, that’s what I didn’t get.
Yritän lohduttautua, et ois se vähän liian hieno ollutkin. Me halutaan jotain vanhanaikaisempaa. Ja kodikkaampaa. Onhan toi vähän kolkko. Joopa. Huoh.
Ps. Hyvää äitienpäivää kaikille Suomeen ❤
(Täällä vietetään helmikuussa.)

78 vastausta artikkeliin “Avioerotalo

 1. Wau, täydellisyyttä hipova asunto. Olen kyllä aivan varma, että löydätte vielä jotain just teille sopivaa :)!

  Tykkää

 2. Aivan mahtava uusi koti. Täytyy nyt vissiin vaan aatella, että se oli joku epäonnen pesä, teitä varten on se onnen pesä sitten jossain muualla, joku vielä paljon parempi :). Vaikka vaikeaa se aivan varmasti on, kun on jotain noin hienoa nähnyt, siihen ihastunut ja sitä käynyt parikin kertaa katsomassa.Ehkä joku samantapainen meren rannan tuntumasta, joku missä ei oo erottu :).
  Hyvää äitienpäivää!! Vai vietetäänkö sitä siellä tänään?Jos ei niin sovitaan, että joka päivä on äitienpäivä 🙂

  Tykkää

 3. Kiitos… ❤ Upsider; mies on niin vastaan. Talo on liian persoonaton, naapurissa rivitalo, josta näkee liian hyvin meidän pihalle, liian huono näköala jne :(Hipsu, täällä vietetään äitenpäivä helmikuussa, lisäsin sen tekstiinkin 🙂 Kiitos, kyllä kai me vielä joskus joku löydetään 🙂

  Tykkää

 4. Wow! Olipas upea talo! Toki jos näköala on huono, niin se on niitä asioita joille ei pysty tekemään mitään. Pidetään peukkuja, että teille löytyy pian sitten juuri se omanlainen ihana talo 🙂

  Tykkää

 5. OooOOoooOOooOh! IHANA! Mutta tosiaan, asuntoja voi aina rempata ja laittaa mieleiseksi, mutta sijaintia tai naapurin talon paikkaa onkin sitten jo vähän hankalampi mennä muuttamaan… Teidän nykyisestä kodista on niin kauniit näköalat merelle, että ymmärrän kyllä, ettette/miehesi ei halua siitä ihan heti luopua… Mutta silti on tuo avioerotalo vaan namu! 🙂 Kiva kun pistit siitä kuvia! 🙂
  Äitienpäiväterveiset! ❤
  .erin.

  Tykkää

 6. Melko hulppea, mutta lohduttaudu sillä, että ehkä eteenne tulee vielä jotain parempaa joka on se ”ei tarvi vääntää yhtään” paikka!! 🙂

  Tykkää

 7. Älä lannistu, vaan luota kohtaloon! Itse ajattelen, että on tärkeää, että kodissa on myös hyvä energiapiiri pelkän ulkoisen kauneuden lisäksi: tuo talo näytti noiden kuvien perusteella kieltämättä hiukan ”kylmältä”, ettei vain jotenkin edellisten asukkaiden päätyminen avioeroon olisi manannut taloon negatiivista energiaa…? Sinä vaikutat lämpimältä ihmiseltä ja uskon, että löydätte vielä talon, johon rakastutte kumpikin ja vietätte siellä onnellisina koko loppuelämänne 😉 Varsinkin kun sinun taidoillasi et edes tarvitse noin hulppeita puitteita vaan saat taatusti jostain hiomattomasta timantista esiin Afrikan tähden!!! Itselleni tuottikin enemmän tyydytystä nykyisen kakkosasuntomme remontointi kuin täysin valmis ykkösasunto, joka vaikutta vielä hiukan kalsealtakin, kun en ole päässyt siellä sen kummemmin ”hulluttelemaan”. Kyllä se oikea helmi vielä sieltä simpukoiden seasta löytyy, tsemppiä siihen saakka.

  Tykkää

 8. Mieletön! Uskon että harmittaa, mutta toivottovasti löydätte jotain vielä parempaa, sellaista joka on teille molemmille täydellinen!

  Tykkää

 9. O-ou, tuo olisi aivan minun makuuni… nuo ikkunat, valoisuus, keittiö ja ennenkaikkea eteinen portaineen kolahtaa täysillä. Mutta toisaalta, kuten moni muukin on sanonut, talon kyllä remppaa mutta sijainti on mikä on. Eli siinä mielessä ehkä tuo ei ollut teille tarkoitettu.. varsinkin jos haluatte vanhanaikaisempaa. Kyllä se teidän talo vielä löytyy!! Mutta nämä kuvat mä tallennan… JOS joskus vielä rakentaisi / muuttaisi / remppaisi…
  äitienpäiväterkuin,Marja

  Tykkää

 10. Kaunis kyllä tuo talo, MUTTA itse uskon, että kun jokin ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu…ja todennäköisesti vielä parempi:) Ja ehkäpä vielä sillä merinäköalallakin!:):)
  Mutta, tiedän, tuskallista luopua jostain mistä on haaveillut. Sellaisia kompromissintekoja nämä liitot vaativat;)
  Pidän peukkuja, että löydätte teille molemmille sopivan ihanan talon vielä joku päivä!:)

  Tykkää

 11. Auts, en kyl minäkään haluais miettiä kuka ton ihanuuden saa. Toivottavasti löydätte vielä ihanamman!

  Tykkää

 12. Ensimmäisenä pistää silmään keittiön aivan liian pieni ikkuna pesualtaan yläpuolella. Tiskaaminen on niin tylsää puuhaa että jos on ikkunaa niin sen pitää olla sitten iso että näkee ulos. Toisaalta ikkunoita ei sitten ole säästelty naapureihin päin mikä on vähän outoa ellei näköala muuten ole kummoinen. Meren puuttuminen on kuitenkin se suurin puutos. Vanhaa ja vanhanaikaisuutta en näe itseisarvona, se on tietysti usein hurmaavan näköistä mutta toisaalta vanhassa talossa voi olla paljon harmia joita ei uudessa ole. Ennemmin kuin uusi tai vanha kiinnittäisin huomiota siihen miten talo on rakennettu, materiaalit ja miten sitä on pidetty. Myös se onko talo viihtyisiä riippuu paljon siitä miten ajatuksella se on suunniteltu ja toteutettu. Valitettavan usein taloja rakentavat miehet joilla on hieman yksioikoinen näkemys mikä on asumismukavuutta. En välttämättä niinkään kylmänä näkisi tätä taloa, kyllä tuosta varmaan kodin saisi mutta se on hieman keskinkertainen jollain tavalla, näköalojen ja ikkunoiden puolesta, sijainti. Kylppärikin on kohtuullisen perustylsä. Tulee mieleen että tämä ei ole ollut koti, se on ollut lavaste ’täydelliselle elämälle’ (joka ei sitten ollutkaan täydellistä).

  Tykkää

 13. Voi että – teillä on kyllä niin kovat kriteerit, ettette löytäisi taloa Suomesta ikipäivänä! 🙂 Mutta ymmärrän, että onkin – elättehän tosi upealla seudulla<3 Onko teillä tällä hetkellä nyt mitään kiikarissa, mitään varteenotettavaa?

  Tykkää

 14. Löysin ihanaan blogiisi ja kirjauduin heti lukijaksi, että löydän toistekin.
  Hieno talo minun silmääni. Valoisa ja vaaleita pintoja.Tätä taloa ei ollut tarkoitettu teille, uusi löytyy ja on parempi.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!!

  Tykkää

 15. Wow, mikä talo! Kyllä olisi tosiaan kelvannut minullekin. Upeita kuvia, näistä saa itsellekin hyviä ideoita 🙂
  Teille on jotain parempaa tulossa! Minullekin sanottiin näin enkä uskonut kun yksi ihanan meni sivu suun ja näin on tosiaan käynyt 🙂

  Tykkää

 16. Kiitos taas kaikille ❤
  Bunny: Tiskialtaalla tuskin tulee vietettyä paljon aikaa, kun astianpesukonekin on 😉 Kaikki keittölaitteet valkoisten ovien takana 🙂 Ja isot ikkunat ei niinkään naapureihin päin, vaan sinne, missä eniten omaa pihaa eli avaruutta on eli mun mielestä ihan ok/järkevästi.
  Mutta kiitos, kyllä se varmaan tulee vielä… on tässä nytkin jotain pieniä orastavia mahdollisuksia parin talon suhteen, mutta kun kaikki tuppaa olemaan niin kallista. :S Juurikin se merinäköala tekee täällä ihan törkeän lisän.

  Tykkää

 17. Aika perfecto! Mutta leikitään, että sillä talolla on avioerokarma ja olette paljon onnellisempia, jos ette muuta sinne 😉
  Ja hei saavutetuista eduista, kuten merinäköala, ei kannata tinkiä!

  Tykkää

 18. Voi ei!
  Tunnistan tuon tunteen. Ihan kökköö.
  Ei auta muu kuin luottaa siihen, että joku parempi, ihanampai, sykähdyttävämpi tulee kohdalle.
  Siihen voi mennä aikaa jonkun verran, mutta kyllä se tulee.
  Elän samaa tilannetta. Unelmaa odotellessa.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!
  Mari

  Tykkää

 19. En halua kuulostaa ikävältä, mutta tässä taidan olla kyllä miehesi puolella. Talo on hieno mutta persoonaton. Juu, vähän kolkko.
  Mutta itse tykkäänkin vanhasta jossa näkyy ikä. Sellaisesta kodikkaasta vanhasta.

  Tykkää

 20. Voi vitsi onpa ihana talo! Tulee vähän mieleen Hampton talot Jenkkilässä…Varmasti teille vielä löytyy se oma koti, täydellisempi talo kuin tämä! (:

  Tykkää

 21. Oikein hyvää Äitienpäivää! :))
  Ihan suu loksahti kun katselin näitä kuvia! Aivan ihana talo!
  Mutta, varmasti teille löytyy vielä ihanampi! Tsemppiä etsimiseen! :)))

  Tykkää

 22. Meillä oli ihan sama tilanne puolitoista vuotta!! Mies hankas vastaan kaikkia mistä minä innostuin. Olin jo luovuttamassa kunnes kävelimme sisään asuntoon josta molemmat ajattelimme tämä se on, ja saimme sen.
  Jälkeenpäin kaikki mistä minä olin innostunut aikaisemmin olisivat olleet virheostoksia ( tullut remontteja mistä ei silloin ollut tietoa.. yms)Joten sanonta mitä minulle tuon puolitoista vuotta hoettiin – kyllä sen sitten tietää kun se oikea tulee vastaan- piti paikkansa. vaikkakin näin punaista aina kun joku sen minulle sanoi.
  Onnea etsintöihin.

  Tykkää

 23. Saattaisivat mennä Suomessakin talot paremmin kaupaksi jos otettaisiin noin hienoja kuvia kuin siellä teillä Norjassa. Suomalaiset kodit kuvataan siinä arkiasussa, joka paikka täynnä rojua, kaikki paikat rempallaan ja kuvat ovat aina, ihan aina, tosi pimeitä. Kyllä mieluummin tuollaisia kuvia katselisin taloa etsiessäni!

  Tykkää

 24. Uudeksi taloksi kaunis ulkoa ja sisältä myös, mutta aika persoonaton. Vanhoissa taloissa on enmmän lämpöä ja henkeä, mitä uusiin taloihin ei saa tekemälläkään. Ihanne tilanne on löytää vanha perushyväkuntoinen talo, jonka voi laittaa juuri omanlaisekseen säilyttäen mahdollisimman paljon kuitenkin alkuperäistä. Kauheinta on kun jotkut ostavat vanhoja taloja, repivät pois kaiken alkuperäisen ja laittavat tilalle uutta pintaa. Parempi ja kauniimpi talo tulee varmasti vastaan ja sen kyllä tuntee heti kun talo on se oikea. uin

  Tykkää

 25. Taloa parhaiten kuvaava sana: upea! mutta omaanmakuuni turhan pramea, liian siloiteltu, liian kaunis jopa 🙂 Uskon myös että oikeempi vaihtoehto tulee vielä kohdallenne ja sellainen missä on kunnon merinäköala, jos sellainen on mahdollista saada, niin sehän on ehdottomasti saatava 😉
  Onnea talonmetsästykseen!!!

  Tykkää

 26. Vau mikä ihana talo, jotain tuon tapaista kun itsekin löytäisi joskus niin olisin erittäin onnellinen. Toivottavasti tekin löydätte sen juuri teille tarkoitetun talon ja kodin 🙂 Olen jo jonkin aikaa lukenut blogiasi ja tykästynyt todella paljon. Tosi kivasti kirjoitat asioista.
  Norja on muuten aivan ihana maa <3*Drammen*

  Tykkää

 27. Kiitos kaikille, arvatkaa mitä… minua ei harmita enää oikeastaan yhtään! Kyllä se oikea sieltä vielä tulee! Että kiitos siis lohduttavista jutuistanne ❤

  Tykkää

 28. Tsemppia asunnon etsintään! Tuo koti on tosin kovin minun tyyliseni, tykkään kolkoista. 🙂 Mä laitoin sulle haasteen blogiini, ”päivä/arki kanssani”. 🙂
  Terkkuja!

  Tykkää

 29. Aivan upea, tollanen olis myös mun dream house. 🙂 Yllättävän paljon Ikea juttuja bongasin tuolta 😮

  Tykkää

 30. Voih, tuo olis ollut lähestulkoon täydellinen (minun makuuni), ehkä hieman liikaa valkoista, mutta muuten!
  t. Lellu/Lankarulla

  Tykkää

 31. Upea talo!! On se sun miehesi aika kovapää. ;D Kyllä tuo minunkin mielestäni paljon kauniimpi on kuin teidän ainakin kuvistasi melko pikkaraiselta näyttävä ullakkohuoneistonne, mutta toisaalta kaikkea muuta melkein talossa voi muuttaa paitsi sijaintia että se pointti tietysti painaa melkoisesti. 😀 Onnea sydämenne kodin etsintään.

  Tykkää

 32. *huokaisee syvään* Täällä kans yks miehen tapainen jarruttaa ihan joka talon kohdalla, ja mulla meinaa välillä usko loppua!
  Tosin meille etsitään paljon pienempää, halvempaa ja ”tavallisempaa” 😀 Ei tollasiin Suomessa ainakaan tavan kuolevaisella olis varaa 🙂
  Mutta kauniilta näyttää! Tänään täälläkin mennään taas yhteen asuntoesittelyyn… nyt kun sais miehen taas psyykattua ennen sitä.

  Tykkää

 33. Taidan olla miehesi kanssa samalla aallonpituudella tässä.
  Mulle tuli sellainen olo, että en osaisi olla tuossa talossa. Kaikki on liian isoa ja kiiltävää, seinät suorassa. Noin täsmällisessä ja nuhteettomassa ympäristössä minulle tulisi nukkavieru olo. Ja vielä sekin, että pullistelee yksinään tuossa laakealla aakealla nurmella, ilman yhtään jukevää suurta tammea suojanaan. Uskon että löydätte jotain kotoisempaa.

  Tykkää

 34. Vähän yli puoli miljoonaa euroa näyttäisi olevan aloitushinta? Eli siihen hintaan minusta on kyllä lupa odottaa että olohuoneen näköala aukeaa naapurin takapihalle tai että talossa on jotain spesiaalia ja ratkaisut ovat loppuun saakka mietittyjä. Esim. takan paikka on omituinen ja keittiö on ahtaan oloinen nurkkaus. Valkoisilla kalusteilla ja maalilla saa kyllä kivan pintasilauksen mutta toimivuutta ja talon henkeä rakentamaan se ei vielä riitä. Toki eihän tuo mikään ruma talo ole, mutta jonkinlainen kompromissi kuitenkin ehkä.

  Tykkää

 35. nojoo, siis tietenkin niin että tuohon hintaan minusta pitää näköalan olla muutakin kuin naapurin takapihalle….:)

  Tykkää

 36. Hellou Kalastajan vaimo ja hatunnosto blogillesi! Loistavia reseptejä, erinomaisen hauskoja neuleohjeita – ja mukavan itseironinen kirjoitustyyli:)

  Tykkää

 37. Hei ja myöhästynyttä hyvää äitienpäivää : )
  Minusta tämä talo on kaunis ulkoa, mutta muutoin hiukan kylmä ja persoonaton. Löydätte kyllä enemmän omannäköisen, kaikki menee niinkuin on tarkoitettu : ) Hyvää alkavaa viikkoa : )
  t. Joanna

  Tykkää

 38. No kyllä mä ymmärrän miestä. Vaikka olihan toi upea. Muutaman kerran osoitetta vaihtaneena sanon aina vaimolle että kyllä niitä uusia tulee (ja oikealla hinnalla)…. ja aina on tullut. Vaikka olenkin enemmän asunto- kuin taloihminen. Kun on tarpeeksi kiveä ympärillä niin tuntuu paljon paremmalta… 😉 Mutta olihan toi aika iso. Eksyisin varmaan tuonne, kun nykyinenkin tuntuu niin valtavalta…

  Tykkää

 39. Olen niiiin samoilla linjoilla Bunnyn kanssa.
  Kun katsoo olohuonetta, joka puolella näkyy muita taloja isoista ikkunoista. Mitä virkaa on isoilla ikkunoilla, jos ne on pakko peittää?!
  Sieluni silmin kuvittelen ikkunat, joista aukeaa aavaa merta tai mitä tahansa luontoa.
  Se on luksusta!

  Tykkää

 40. UNELMIEN KOTI!! tosin mua pelottais asua noin isossa talossa! mutta ihana on, harmi jossette osta!xxx

  Tykkää

 41. I?ve read a few good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you put to create such a excellent informative web site.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: