Maatuska ja kalastajan vaimo

Ajattelin tässä kysäistä, että haluatteko päivän asun lisäksi nähdä ehdottomasti kauheimman ja toisaalta viihdyttävimmän kommentin, jonka blogihistoriani aikana olen saanut.
Alkuvuodesta 2008.
Kävin poimimassa sen suljetun blogini puolelta. Ajalta, jolloin en edes kuvannut päivänasuja tai muutakaan itseasiassa.
Olin äitiyslomalla Ollista ja kertoilin kuulumisia Suomeen.

Kommentti ei tullut suinkaan anonyymisti, vaan tämä fiksu ja filmaattinen, korkeastikoulutettu nainen linkkasi oman hienoista(?) sukulaisista ja kissoistaan kertovan bloginsa loppuun. En tiedä, onko blogi vielä pystyssä enkä viitsi sinne kurkata tai linkatakaan.
Mutta tämän kommentin muistan:

Heippa!
Ihmetten hieman, että 26-vuotias suostuu kotiäidiksi ja vaikuttaa olevan aivan kiinni miehessä.
Kun itse olin 26 kävin yliopistoa ja minulla oli vielä 3 vuotta aikaa valmistumiseen.
En todellakaan jäänyt porvarillisoitumaan. Minulla oli ihan terve ruotsalainen mies, joka kannusti minua uralle eteenpäin.
Oletkohan hieman jymähtänyt rooliisi, vai oletko uskovainen äiti? Yäk! Hirvittävää! Kalastajan vaimo on 80-vuotinen saaristolainen, et sinä todellakaan. Kalastajan vaimo oli kansan alinta luokkaa, sinä olet varmasti brad.
Olipa imelä otsikko: Kalastajan vaimo. Onkohan se otettu jostain naisten nyyhkyledestä?
Jeesus Kristus! Anna palaa nainen, ota oma initiatiivi. Emme enää ole 30-luvulla, nyt on 2008.

 

Että sillai!
Muistaako joku muu kenties?
Hyvää viikonloppua! 😉
Ps. Ettei jää paha mieli niin katsokaa kuka oppi eilen kääntymään. No more avuttomia babyja in the house!:

88 vastausta artikkeliin “Maatuska ja kalastajan vaimo

 1. Olipa kommentti. Minä ainakin olen sitä mieltä, että elämäni tärkein työ on olla äiti lapsilleni, vaikka kouluttautunut olenkin. Ja miehessä voi olla ihan hyvin kiinni, jos hää on tarpeeksi hyvä. Eikös? Noita vauvakuvia ei sais laittaa, kun ovatten niin ihania.

  Tykkää

 2. Mä en tajua miksi ihmisten täytyy olla tahallaan ilkeitä?! Kamala kommentti.
  Luen ilolla sun blogia päivittäin ja nautin 🙂

  Tykkää

 3. Suomessa valitettavasti on joku ihmeellinen stereotypia valloillaan ammattikalastajista vanhoina äreinä ukkoina torpissaan jossain sään piiskaamilla luodoilla. Itse eilen tapasin työn puiteissa komean kolmekymppisen suomalaisen ammattikalastajan ja arvatkaapas mitä, silläkin oli (avo)vaimo ja vaikuttivat onnellisilta 😀
  Monissa muissa maissahan kalastus on oikeasti iso ja tärkeä elinkeino eikä sitä pidetä mitenkään vanhanaikaisena ja epäcoolina. Urheilukalastus ja siitä kirjojen tekeminen tietty on vielä vähemmän epäcoolia, suorastaan mediaseksikästä! 😀
  Ja tuosta kansan alimmasta luokasta… Miten itsenäisesti toimeen tuleva, oman veneen omistava ja meriä vapaasti seilaava kalastaja perheineen olisi ollut jotenkin alemmassa tai halveksitummassa asemassa kuin ne tuhannet torpparit, piiat, rengit ja muut toisten alaisuudessa ja toisille työskentelevät ihmiset?
  Miten jotkut jaksaa? 🙂 Ja Johanna, tähän ei tarvitse vastata vaikka sulla on se viikko käynnissä. Kauhulla aina katselen sun kommenttivuoria enkä yleensä jätä itse kommentteja tänne ettei sua alkais ahdistaa. Niin kivaa tätä blogia on kuitenkin lukea 🙂

  Tykkää

 4. Mä hajosin ihan totaalisesti tuohon sanamuotoon ”ota oma initiatiivi” x-DDDDDDDDDDD
  Kotonaoleminen voi olla myös todella iso sijoitus omaan itseen. Omalla kohdallani jopa niin iso, että tuskin tässä olisin ilman mahdollisuutta lepoon ja toipumiseen hoitojaksojen ja sairaaloiden välillä. Ja myös asioiden sulatteluun.
  Aurinkoa sinne!

  Tykkää

 5. *Reps*, niin kamala ja samaan aikaan hauska kommentti. Kaikenlaista kommenttia sinä ootkin saanut :).
  Monethan meistä on kotiäitejä 26 vuotiaana, niin oon ollut minäkin samassa iässä :),kuusi vuotta kotiäitinä, enkä kadu sitä päivääkään.
  Ja voi tuota pientä ihanaa mikä alimmassa kuvassa köllöttää 🙂

  Tykkää

 6. Hahah, ei voi olla totta 😀 Minä olen ainakin 21v. viittä vaille valmis hoitaja ja ihan valmis jo jäämään kotiäidiksi. Voisinkin alkaa kirjoittamaan blogia nimellä ”Maanviljelijän vaimo” kun sitä tuo puolisko ryhtyy tekemään sukupolvenvaihdoksen jälkeen :)On kyllä hassuja ihmisiä maailma pullollaan.
  Tykkään sun blogista ihan mahdottomasti. Kaikki kuvat ja kirjoitukset on jotenkin inspiroivia ja ihania.
  Terkuin Anni
  ps. Suomessa on kesä!! Klo on 10 ja lämmintä yli 20!

  Tykkää

 7. Vielä lisään, että oma yliopistotutkintoni ei nyt auttanut ymmärtämään, mitä tarkoittaa ”sinä olet varmasti brad”.
  Ja lisään senkin, että mulla ei kyllä oikeesti ole sanoja siihen, mikä ihana hassu söpöliini tuo Kääntyilijä on! Elän nyt hiukan oman neitosenikin vauva-aikoja uudelleen.

  Tykkää

 8. Johanna, en ole edes ajatellut sinua varsinaisesti ”kotiäitinä” sinullahan on työ, itse asiassa kaksikin. Ja on ihan normaalia olla niistä nyt äitiyslomalla.
  Ja heh, mä olen just niitä ihmisiä jotka ei vois kuvitella jäävänsä kotiäideiksi tai edes äitiyslomalle:D Ei ainkaan vielä aikoihin, ja oon nyt kohta 28. Mutta jokainen tekee niinkun parhaaks näkee. Ja sinun blogisi kautta olen oppinut huomaamaan, että perhe-elämäkin voi tuollaista kaunista ja seesteistä:) kiitos siitä.
  Ja Kalastajan vaimo on muuten kiva nimi blogille:)

  Tykkää

 9. erin: Me yritettiin jo opettaa Ollia toimimaan ”vauvan takaisinkääntäjänä”, mut ei se iha toiminut… 😉 Juu sitä saa kippailla takaisin koko ajan :DJuu ja nimenomaan tosi rohkeaa ja hienoakin kommentoida omalla nimellään. Lisäsi mun hämmennystä ennestään!
  Helena: Eihän mullakaan periaatteessa täällä oo lapsista tunnistettavia naamakuvia, mut Ainon kokoisista pikkuvauvoista ajattelen vielä vähän, et ne on kaikki aika samannäköisiä ja ei-tunnistettavia 😉
  Anu: Juu me ollaan kaikki varmaan ihan onnettomia luusereita… 😀
  Nna: Näinhän se on, juuri se valinnanvapaus taitaa olla kehittyneissä maissa parasta…
  Piki: Nimenomaan 😀 Kyllä niissä kannattaa olla kiinni 😀
  tiinanen: 🙂 Aino on söpsy.
  iukku: Juu… olen aika sanaton 🙂
  Mila: En tiedä kuinka hyvin kommentoija oli perehtynyt kalastuksees/historiaan, mutta noin itsekin ajattelisin. Ehkä sillä oli vain tarve saada luokiteltua meidät johonkin kastiin hih 🙂
  Marjukka: Joo se oli tosi hyvin sanottu 😉 ehheh. Aurinkoa!
  Hipsu: Niin, tai äitiyslomalla… kotiäitinä en periaatteessa/virallisesti tai ainakaan täyspäiväisesti oo koskaan ollut… vaikka nyt tekis kyllä mieli… Jos oikein halvan talon vaikka ostais… 😉
  Annina: Kiitos. Blogin aloittaessasi moisella ällöllä nimellä varaudu tällaisiin kommentteihin ;D
  Marjukka: Juu joku fiksumpi voi mullekin kertoa mikä on brad. Dont know…

  Tykkää

 10. Kivat leggarit ja mahdottoman söötti Aino! 🙂
  Tuo kommentti on aika yksisilmäisen arvosteleva mutta luulin että haluat jättää mollaavien kommenttien vatvomisen taaksesi..? Ei me paljon paremmaksi ja fiksummaksi itseämme nosteta kun nyt joukkovoimalla mollaamme häntä takaisin.

  Tykkää

 11. christaliina: niin, oikeassa olet, koskaan en oo viralisesti kotiäinä ollut. Äitiyslomiinhan kaikilla on oikeus… 🙂 Luulen, että ”teitä” (opiskelijoita/uranaisia) on yhtä paljon kuin ”meitä” perheenperustajiakin, mutta moista kommenttia tuskin kovin monelle tulisi mieleen kirjoittaa…. Toivottavasti.

  Tykkää

 12. Tiina: Nää on muuten ihan farkut 😉 No heh, ei tässä ketään ole tarkoitus haukkua (siksikään en viitsinyt kys. blogiin linkata) ja tämä kommentti on niin ainutlaatuisen viihdyttävä, että halusin jakaa sen. Mutta arvasin, että ainakin yksi tällainenkin tulee 😉 hih.

  Tykkää

 13. Luin tuon muinoin saamasi kommentin jo eilen ja tänään uudestaan. Kyllähän se näin kaukaa naurattaa, mutta ymmärrän ahdistuksen jos sen saa itse. Arkionni ei ole oikein muodissa? Olen lukenut blogiasi jo kauan ja arvostan siinä perhekeskeiyyttä, puolison kunnioittamista, estetiikka ja päivän asuja. Ablodit Ainolle ❤

  Tykkää

 14. HAHHAA sain hyvät naurut. Onpa meitä moneksi. Mutta sinulle toki loukkaavaakin kun arvostellaan suoraan sinun elämäntapaasi. Joskus haaveilen kalastajakylissä käydessäni, että minusta olisi ihana olla oikean kalastajan vaimo ja viettää vaatimatonta elämää ja tehdä liuta lapsia ja elää meren antimilla. Paljonpa yhteiskuntaluokat kiinnostaa.

  Tykkää

 15. Kenza: 🙂 Juu on noi sellasia päivien pelastuksia ❤ -lapset siis, ei tollaset kommentit 😉
  Niina L: Kiitos paljon, kivaa kuulla et muillekin ne on tärkeitä 🙂
  Pullopostia: Juu hih kuulostaa romanttiselta!

  Tykkää

 16. Hauska toi kommentti! Ajatella että jotkut ihmiset ovat oikeasti noin pikkusieluisia!Onnea kääntymisestä! Meilläkin käännyttiin ensimmäistä kertaa tällä viikolla. Voi tätä vanhemmat ylpeyttä! ❤

  Tykkää

 17. Repesin kommentille. 😀 Mä olen itse 26 eikä mulla ole mitään kiirettä perheen hankkimiseen, mutten siitä huolimatta tuomitse toisia jotka tekee eri tavalla kuin mä haluan itse tehdä.
  Ja vauva aiheutti parit söpöreaktiot. ❤

  Tykkää

 18. Voi taivas tuota kommenttia! Kommentin läpi paistaa kateus ja paha olo. Pelko omien unelmien särkymisestä. Meitä on todella moneen junaan. Huh huh!
  Maatuskoita en ole koristeina koskaan ymmärätänyt, mutta korun virkaa ne näköjään osaa toimittaa todella hyvin 🙂 Nätti!
  Voi Ainoa! Niin suloinen ❤ Onnittelut suuren onnistumisen johdosta!!

  Tykkää

 19. Mulle ei aukee yhtään mikä on ”brad”? On muuten kumma että noinkin korkeastikoulutetulla ihmisellä on noin kapoinen maailmankuva… Olisipa tämä tylsä paikka asua jos kaikki olisivat ihan samanlaisia. Itse en ole kotiäitihenkinen enkä edes mitenkään lapsirakas, mutta ei mua se ahdista jos sä olet tai joku muu on, eihän se ole multa pois 😀 Tykkään lukea erilaisista elämistä, ne laittaa miettimään omaansakin.

  Tykkää

 20. Tassu: Oi onneksi olkoon! ❤
  Velma: No ei ois mullakaan tullut mieleen. SIlloin ennen lapsiakaan kun en ollut erityisenlapsirakas.
  ninna: Ainolta kiitos ❤
  Jenni B: Ei mullekaan. Ei mitään tietoa. Samoin, munkin mielestä on kiva lukea erityylisistä ihmisistä kuin mitä itse olen! 🙂

  Tykkää

 21. Ahahah, ihan pakko olla läppä tuon kommentin, ei kai kukaan voi tosissaan tuollaista kommentoida! 😀
  Ja tuo maatuskakoru on IHANA. Itselläni on pari Virosta ostettua maatuskarintaneulaa, mutta kaulakoruja en ole missään nähnyt. Mistä tuo on, haluaisin ihan ehdottomasti saada samanlaisen?!

  Tykkää

 22. Taikkeri sentään!! Kaikkee se ruisleipä elättää. :)) Mystisiä kommentteja.. joskos kommentoijalla ei ole omaa elämää ollenkaan… Paitövei, ihkuja tapetteja. Ku olis oma kämppä joku päivä, mihin vois alkaa suunnitteleen jotain tuollaisia ihanuuksia. On se. Joku päivä. :DD

  Tykkää

 23. Sä olit sentään jo 26-vuotias,täällä tälläinen 20-vuotias miehessään kiinni oleva nuori nainen joka vaan toivoo että pian tulisi niitä lapsiakin. :)(Eikä uraa ole tavoitteissa, paitsi ura Äitinä!)Tää on sit varmaan suoraan 1800-luvulta. 🙂

  Tykkää

 24. Voi hyvät hyssykät! Ja ilmeisesti kommentoija on ollut ihan tosissaan, raukkaparka.
  Ihana Aino! Kertakaikkisen suloinen neiti!

  Tykkää

 25. voi luoja 😀 olenkohan minäkin sitten jymähtänyt jonnekin 1200luvulle kun olen 25vuotias kahden lapsen äiti SUUNNITTEILLA vielä kolmaskin..(olen päättänyt että kaikki lapset hankitaan ennenkuin täytän 27v) :Dja mitä tohon miehessä kiinniolemiseen tulee..THAT’S ME 😀
  Pelham Wife-
  ps. ihana blogi!

  Tykkää

 26. Voi äly! Ihana, että jaoit tuon kommentin, sai taas ite miettiä miten yksisilmäisiä ihmiset voi olla!
  Terveisin eräs 26 v. täyttävä naimisissa oleva kotiäiti. 😀 (joka kyl tosin opiskelee yliopistollakin..)

  Tykkää

 27. Onnittelut Ainolle uudesta taidosta! Ihana kuva:) Meilläkin on melkein saman ikäinen tyttö, syntynyt maaliskuun alussa. Tykkään lukea sun blogia, kiitos kun jaksat kirjoitella!
  Ihania nuo Odd Mollyn vaatteet, sait kiinnostumaan niistä, en kyllä vielä omista yhtäkään mutta ehkä joskus:)
  Tuosta ihme kommentista en jaksa sen enempää sanoa, kuin että oli se viihdyttävä tosiaan…

  Tykkää

 28. Ai että olipa ihanan seksistinen kommentti ja vielä naisen suusta!!! Voi ahdistus miten rajoittuneelta hän kuulusti, toivottavasti elämä on kahdessa vuodessa avartanut hänen maailmaansa hieman…
  Kalastajan vaimo ei vie mihinkään 80-luvulle,todellakaan!
  Tsemppiä!
  Ja hyvä AINO, hienoa!!!!
  Taba

  Tykkää

 29. Lux:koru on ostettu kristiansandista kaupasta nimeltään drømmeplass, pohjassa lukee the original diezijn from holland 🙂
  Murupeikko: 🙂
  Viola: oi voi voi voi 😉
  Heli, niin luulen minäkin 😦
  Pelham wife: Kamala sentään! ;D
  Saara: Mmm.. mulla on vahvat epäilyt, ettei ihan kaikki ollut hyvin tolla ihmisella…
  Imdina: Kiitokset Ainolta, terkkuja sinne ❤
  mimmu: Niin.
  Maija: Koko blogin nimi oli alunperin vähän vitsi -ja huvittava mun mielestä edelleenkin. Ei sitä tarvis niin vakavasti ottaa 🙂

  Tykkää

 30. Tuo kyllä pisti hymyn huulille. Siis se että miten kukaan voi tosissaan sanoa tuollaista kenellekään? Kuulosti minun korvaani katkeralta ja kateelliselta vanhemmalta naiselta.
  Sun blogi on ihana ja iloinen, aina. =)

  Tykkää

 31. Hih, mä muuistan tän kommentin. Kävin kirjoittajan blogiakin muistaakseni silloin kurkkimassa 🙂
  Joo, aika kauhee kommentti.

  Tykkää

 32. Sain hyvät naurut tuosta kommentista:D No mietä on moneen junaan enkä suinkaan tarkoita sinua vaan tuoa kommentin kirjoittajaa 😉

  Tykkää

 33. Aikas kommentti! Ihmiset on niin erilaisia! Itse odottelen jo malttamattomana, että koulujen kevätlukukausi loppuu ja kesäloma alkaa ja sen jatkeena vuoden työrupeaman jälkeen tämä opettajaäiti pääsee palaamaan ihanaan kotiäitiyteen hoitovapaalle vielä vuodeksi! Ihana lukea teidän arjesta ja odottaa samalla omaa tulevaa kotiarkea!

  Tykkää

 34. Tuo kommentti on kyllä ihan ala-arvoinen! Hieman katkeruutta aisitin tuossa kirjoituksessa. Mut hyvä, että säästit. 🙂 Kalastajan vaimo on JUST symppis nimi! Ja mä ainakin vaihtaisin tän gradun teon ihan millon vaan kotiäitiyteen. 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: