Ihan vaan jatkoa eiliselle

Kaunis, täydellinen, pinnallinen, arviointikyvytön ja kaikinpuolin omassa täydellisessä kuplassaan asuva Johanna kiittää jälleen anonyymisti kommentoineita keskusteluista ja sulkee heidät tulevien keskustelujen ulkopuolelle. Ikävä kyllä. Siis oikeesti ikävä kyllä, ehdin jo vähän nauttia teidän (suurimmaksi osaksi) tosi kivasta seurasta ❤
Sama Johanna, joka myöskin on ennakkoluuloinen ja sairauksista täysin tietämätön poseeraaja eikä kestä minkäänlaista säröä täydellisyyteensä, on pohtinut tätä taloa niiiiin himpskutin paljon, ettei mitään rajaa. Jutellut kavereiden ja kiinteistövälittäjien kanssa. Sopinut näytön –ja omistajien kanssa juttelun huomiselle. Ei tätä nyt kuitenkaan voi ohittaa näkemättä kunnolla ja kuulematta miten nykyiset omistajat kokevat naapurinsa.
Jos joku loukkaantui mun eilisestä kirjoituksesta niin okei, tasoissa ollaan. Sillä erotuksella, että minä puhun reilusti omalla naamallani kun taas vastaaottamani aika karu analyysi tulee pääsääntöisesti kommentoijilta, jotka eivät halua paljastaa henkilöllisyyttään.
Ja hei käsi sydämelle, arvostelijat. Kuka teistä olisi epäröimättä ostanut talon?  Tai edes harkinnut, kuten me nyt alkujärkytyksestä toivuttuamme teemme. Kuka ei olisi pettynyt huomatessaan, että ostovalmiin unelmatalon naapurissa on psyykkisesti hankalasti sairaiden hoitopaikka?

112 vastausta artikkeliin “Ihan vaan jatkoa eiliselle

 1. Blogiasi kauan seuranneena päätin viimein luoda google-tilin. Pakko oli kommentoida, vaikka en ole kaikkia kommenttejasi edes vielä lukenut mutta ymmärrän hyvin miksi ette muuttaneet taloon. Työskentelen itse (nuorten) mielenterveyspotilaiden kanssa, ja mikään tässä maailmassa ei saisi minua muuttamaan psykiatrisen parantolan viereen.

  Tykkää

 2. Hei Hellevi, sananvapauttahan taa on parhaimmillaan joo! Sita voi harrastaa esim. Sanomalehtien mielipidepalstalla. Taalla kannattaa kunnioittaa blogin kirjoittajaa, jos mielii lukea. Terveisin kiroileva ja hulluksi haukkuva Vilhelmiina Skotlannista

  Tykkää

 3. Heissan!Pakko on nyt kommentoida kun olen näitä viestejä mielenkiinnolla ja vähän surullisenakin lukenut.Ihana talo ja jos se vähänkin kiinnostaa vielä niin teeppä näin:
  Marssi reilusti sinne hoitokotiin(niin ihan sisälle asti=)) ja kuuntele katsele kysele!Siellä on osaava henkilökunta joka varmasti antaa neuvoja kun kerrot suoraan,että pelottaa ja mietityttää naapuriin muutto!Se,että näkee oikeasti minkälainen paikka ja minkälaisia ihmisiä siellä asuu varmasti antaa enemmän infoa kuin pelkkä arvailu!
  Terkuin, ihan omalla nimellä ja naamalla kirjoittava 13-vuotiaan erittäin vaikeasti monivammaisen Viivi-tytön(joka päivänä eräänä asuu myös vastaavassa hoitokodissa) äiti Riikka

  Tykkää

 4. Hei Riikka 🙂 Olen niin pahoillani kaikkien teidän puolesta joita asia koskettaa näin läheltä, että jos olen loukannut. Olen jutellut myös työntekijöiden kanssa (2kpl), jotka sanovat, että harkitsisivat kovasti niin äänien kuin kahden arvaamattoman asukin vuoksi. Ja me ollaan harkittu ja käyty katsomassa 🙂 Ja itseasiassa asiaa yön yli mietittyämme, ei naapuri ollut ollenkaan se ratakaiseva tekijä.

  Tykkää

 5. Moikka Johanna,et sä mua ole loukannut:).Joidenkin kommentit on vain naurettavia,mutta ymmärrän senkin.Muistan elävästi sen ekan kerran kun menin Viivin ensimmäisen päivähoitopaikkaan vierailulle,joka oli kehitysvammaisille tarkoitettu päiväkeskus.Voin kertoa,että jäykempää ja lukossa olevampaa ihmistä kuin minä olisi saanut etsiä=)!Kaikki mikä on uutta luonnollisesti pelottaa,mutta vain tieto ja uskalias suhtautuminen uusiin asioihin ja tilanteisiin tuo helpotuksen:)!Meillä se nyt vaan on mennyt vähän pakon kautta…Ymmärrän hyvin,että ette muuta taloon ja toivonkin,että se THE TALO löytyykin pian,jotta päästään ”kyläilemään” uuteenkin kotiinne:)!Aurinkoisin terkuin,Riikka

  Tykkää

 6. Ei herranen aika!! Siis minkä ihmeen takia ihminen, jonka mielestä Johannasta on täällä omassa blogissaan LIIKAA kuvia liian vähissä vaatteissa, edes jaksaa vaivautua moisesta asiasta mainitsemaan? Tämä on Johanna blogi ja sitä ei ole pakko seurata. Johanna saa poseerata täällä vaikka pilkkihaalareissa tai ilman niitä jos tahtoo. Eikö vain?
  Mikä meitä ihmisiä nykyään vaivaa….Ei ymmärrä. Miksi me ei vain anneta toisten olla sellaisia kuin he ovat? Puuttumatta kaikkeen vaikka eri mieltä oltaisiinkin. Tämä blogien pitäjien arvostelu on mielestäni erityisen turhaa koska meistä harva blogin pitäjää oikeasti tuntee. Eikö kannattaisi miettiä mitlä itsestä tuntuisi saada noita ikäviä anonyymejä kommentteja ennen kuin lähtee toista arvostelemaan.

  Tykkää

 7. Onpa tosiaan soma talo, ihanan idyllinen!Harmi vaan tuota hoitolaa… Se ei ole kovin kiva juttu eikä siitä pääse yli eikä ympäri. Oman unelmatalon juuri rempanneena tiedän kuinka karvaalta tuntuu kun on löytänyt täydellisen talon, mutta ympäristö ei sitten ole yhtä kiva. Pidäthän meidät ajan tasalla taloprojekteista, niistä on kiva lukea!

  Tykkää

 8. HeiAjattelin vain lähettää rutistuksen ja hymyn. Taloasioiden kanssa on usein niin monta kiemuraa, että siinä tarvitaan sisua ja vähän ehkä nenäliinojakin, ystäviä ja tsemppaajia, että jaksaa sitä hakuprosessia, mahdollisia pettymyksiä ja odottamista. Siispä voimia sulle. ps. joku (anteeksi, unohdin jo kuka) sanoi täällä osuvasti, että sydämen sivistystä tässä elämässä tarvitaan. Näin on – ihan kaikessa. Sulla on mukava blogi, kiitos.

  Tykkää

 9. En ollenkaan ihmettele että tämän blogin pitäjä on masentunut ja haluaa pitää taukoa bloggailussa. Blogin tunnelma on yksinkertaisesti PAINOSTAVA! Eikä syy ole mielestäni vain ”anonyymeissä ilkeissä” vaan myös fanaattisesti ylistävissä ja palvovissa kommenteissa, jotka taas saavat aikaan vastareaktion.
  Löysin blogin jokin aika sitten ja Norja-fanina kiinnostuin lukemaan kevyellä fiiliksellä tuotettua tekstiä ilahduttavan värikkäillä kuvilla höystettynä. Esteetikkona tykästyin blogin tyyliin kovasti.
  Mutta mutta – kommentointimahdollisuus ei näköjään ole hyvä asia tämän blogin kohdalla ollenkaan. Johanna ei tule iloiseksi vaan koko blogin sävy muuttuu. Harmillista.

  Tykkää

 10. Hei Johanna, blogiasi niin monet asiakkani ovat ”mainostaneet”, että tulin vierailulle 🙂
  Aikas soppa on teidän taloasiasta tullut monelle;) Talo on todella kaunis ja hurmaava. Mietin, mahtaisitteko päästä siellä hoitolassa käymään ja jutella myös heidän kanssaan? Olisi ainakin kaikki kivet käännetty??
  Kannatti tulla käymään ja lukea myös tämä värikäs sananvaihto talokaupasta.
  Oikein ihanaa kesää sinulle ja perheellesi!ystävällisin terveisin, Virpi

  Tykkää

 11. Aivan mielettömän kaunis talo.Kylläpä ihmiset jaksaakin keksiä kaikesta jotain napistavaa.
  Jos olisivat asuntokauppoja itse tekemässä ja tosiasia olisi tämä. Että lasten kanssa omalla kotipihalla leikkiessä, raikuisi karmaisevia huutoja.(Ei ole ihan lievää meluhaittaa)Alituinen pieni pelonpoikanen siitä, että toinen agressivisesti käyttäytyvistä potilaista voisi joskus ”saapua kylään”.Jäisi suurimmalla osalla kaupat tekemättä.Kukaan ei voi sanoa, etteikö tuo pelko olisi oikeutettu!
  Mielestäni tässä ei ole kyse suvaitsemisesta.Eikä suvaitsemattomuudesta missään kohtaa.Uskonpa, ettei KUKAAN oikeasti etsi ja halua muuttaa psyykkisesti sairaan tuntemattoman ihmisen naapurin.Niin miksi sitten pitäisi harkita ostavansa tai ostaa, ettei vaan tule ennakkoluuloisen leima otsaan?
  En ymmärrä.Itse saa myös päättää syyn olla haluamatta muuttaa, ei se tee ihmisestä suvaitsematonta.Olet järkevästi pohtinut ja punninnut talon hyviä ja huonoja puolia, myös lasten kannalta.
  Näihin kuuluu myös naapurusto!Harva haluaa taloa esim. rautatien varrelta juuri ko. meluhaitan vuoksi.
  Ihmettelen jopa sisukkuuttasi, että olet noinkin pitkään asiaa pohtinut.Tosin talo on kyllä ihan omaa luokkaansa!
  Tsemppiä.

  Tykkää

 12. Pienen lapsen äitinä en itsekkään muuttaisi taloon missä naapurina noin sairaita ihmisiä. Ei millään pahalla heitä kohtaan, mutta onhan se jo pieni turvallisuusriskikin. Eli ymmärrän Johannaa erittäin hyvin. Tsemppiä talon etsimiseen : ) -Sari

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: