My working day with Coolpix

Olen mukana Indiedaysin ja Nikonin I AM -kampanjassa, josta sain Nikonin pienen ja supernäpärän Coolpix S3100 kameran taskuuni. Olinkin kovasti pikkupokkarin tarpeessa kun toi järkkäri on melkoinen raahattava. Katsotaan siis mihin Coolpix pystyy niin huonoissa valo-olosuhteissa kuin kovassa vauhdissakin… ja millainen on mun I AM WORKING -päiväni. Ihan tavallinen päivä. Työpäivä

…joka alkaa tietysti ihan törkeän aikaisin ennen auringonnousua. Joskus aamut ovat kauniita kuten tässä nyt viime viikolla kerran sattui olemaan, joskus eivät. Oli miten oli, kävellen taitan matkat. Polkupyörä on pakattu talviteloille.

Työpaikalla vaihdan tietysti ensimmäisenä ylleni univormun ja kuvaan itseäni peilin kautta pukkarin vessassa 😉 No, tää ei olisi onnistunut ilman pikkuista pokkaria. Järkkäriä en olisi ihan kuljettanut taskussa peilikuvailuja varten.

Se, että mulla on ehkä maailman vähiten glamoröösi työ, auttaa hienosti jaksamaan ja tasapainoilemaan bloggailun kanssa. Jos tää blogi joskus tuntuu ihan superpinnalliselta ja minäkeskeiseltä, tekee tosi hyvää päästä töihin ja kesittyä ihan kaikkien muiden ongelmiin kuin itseensä. Tajuamaan, että blogi on yksi maailman turhanpäiväisimpiä juttuja eikä sitä kannata tai voi ottaa turhan vakavasti. Elämässä on paljon vakavempiakin juttuja.

Muutenkin pidän työstäni tositosi paljon ja voin suositella alaa lämpimästi ihan kaikille sitä pikkuisenkin harkitseville. 

Jee kotia kohti kolmen maissa!

Käyn postin kautta hakemassa paketin -itseasiassa juuri ed. videolla näkyneen pikkujoulumekon ja ostan pikkusen ruokaa. Kamera kulkee ihmeellisen kätevästi (ja kevyesti!) mukana taskussa. Verrattuna järkkäriin.

Kotona huomaan postin tuoneen esimmäisiä joulukortteja ja Aino tarvitsee vähän sohvahalailua ennen ruokailua ja kylpemistä: 

Päivän kivoimpia hetkiä on ehdottomasti lasten nukkumaanmeno; silloin lueskellaan Tammen kultaisia kirjoja. Mato Matalan sanakirja on molempien suosikki ja siitä on jo sivut melkein repeentynyt irti.

Sit se ois pari tuntia rauhaa sohvalla joko blogin tai sukkapuikkojen kera -tai molempien 🙂

Kivaa maanataita ja jouluaikaa ❤

Postaus sisältää ilmaiseksi saatuja tuotteita.

42 vastausta artikkeliin “My working day with Coolpix

 1. Jälleen kerran täytyy kyllä sanoa, että sulla on todella kauniita kuvia! Ja vaikka kuvien laatu ehkä hieman kärsii, ei se heikennä minusta ollenkaan blogin ulkoasua. Varmasti tuollainen pikkupokkari on todella hyvä kuljettaa mukana, saa sitten otettua kuvia sellaisissakin tilanteissa joihin ei osannut varautua! 😀

  Tykkää

 2. Itsekin haaveilen pikkupokkarista, kun ei tuota järkkäriä jaksa kantaa kaikkialle mukana. Mutta nyt kun ei muuta ole, ”joutuu” opettelemaan kameran käyttöä, mikä on taas hyvä juttu. Melko noviisi vielä kuvaamisessa olen. Kivoja kuvia päivästäsi!
  Tiedätkö, tuli ihan ikävä töihin, kun sinut työvaatteissa näin! Heh! 😉 Mammalomailen tällä hetkellä hoitajan työstä. Joulun odotusta…
  -Merja

  Tykkää

 3. Olipa ihana ja lämmin päivitys. Hyvä kannanotto blogin pitoon! – Ehdottoman samaa mieltä; arjen yläpuolelle bloggailulla :-).

  Tykkää

 4. Kivoja kuvia arkielämästäsi! Ja voi kun olisi pian taas tuollainen kuulas talviaamu – tuntuu, että meillä on vain satanut vettä koko syksyn…

  Tykkää

 5. heips,
  Juu pikkukamera on tosi näppärä, saa kuvia ihan ex temporeekin…
  Kalakastike muutes testattu, ja kaikkiin upposi! (=iso kiitos ohjeesta)
  Kiva kun selvisit pikkujoulujen jälkeisestä päivästä… Puku oli ihana ja ihan just sun näköinen!
  Mukavia työpäiviä ja tietty vapaitakin.
  Lumiterveiset! Ainakin toistaiseksi…

  Tykkää

 6. moikka, voi että miten ihana oletkaan, jälleen kerran.
  haluisin kysyä, mitä tuossa nimikyltissä oikein lukee, ymmärsin sairaanhoitajan mutta siihen se jäikin. Ja pakko kysyä vielä, että miten päädyit työpaikkaasi? ja onko se sairaala, terveysasema, vanhainkoti … ? ja miten kielen kanssa, puhut ilmeisesti norjaa sujuvasti?

  Tykkää

 7. Itse koko ajan haaveilen digijärkkäristä, liekö pukki toisi. Mutta tosi on että pieni taskupokkari kulkee kyllä kivasti mukana. Ja nykyisillä kännyköilläkin saa napsittua melko hyviä kuvia. Itsellä on Panasonic DMC-fs15.On ollut mielestäni hyvä..

  Tykkää

 8. Ihana, ihana postaus! Tuli taas niin ikävä omia Norjan (työ)aikoja…
  Sulla on tärkeä ja arvokas työ sekä vielä tärkeämpi rooli kotona. Bloggailu on kivaa hömppää siinä sivussa – ja olet siinäkin niin loistava :D!
  Minäkin edelleen mukana, vaikka niin harvoin kommentoin (hävettää oikein).
  Hyvää joulua tiedän koko perheelle!
  T: Anna E

  Tykkää

 9. Ihana, mielenkiintoinen postaus!! Tykkäsin tosi paljon. Hauska oli nähdä, millainen päiväsi oli 🙂 Mukavaa viikon jatkoa!
  toivottaa JohannaMaria

  Tykkää

 10. Jee, työasukuva! Tulevana kätilönä ja todennäköisesti muihin pohjoismaihin töihin suuntaavana olis mahtavaa kuulla sun työhön liittyvistä jutuista lisää.
  Kauniita ja sielukkaita kuvia tulee näköjään pikkupokkarillakin! Kiitos ihanasta blogista ❤

  Tykkää

 11. Postauksesi oli päivän piristys jälleen kerran 🙂 Oikeestaan aika kiva maanantai sateesta ja loskasta huolimatta. Hauska nähdä sinut erilaisissa tilanteissa. Niin ja tykkäsin videopostauksestakin, siinähän innostui ihan itsekin 🙂

  Tykkää

 12. Tiedän tuon tunteen, että ei todellakaan jaksa tuota järkkäriä kantaa mukanaan. Sen verran painoa niillä laukun pohjalla. Kiva kun nyt varmaan saadaan enemmän tilannekuvia päivän tiimellyksista nyt kun sulla uusi hieno pokkarikamera 😉 Mukavaa joulun odotusta sinne Norjaan! Täällä meillä vaan sataa vettä.

  Tykkää

 13. Ihana postaus! Teillä näyttää olevan aivan upea ilma siellä! Täällä vain satelee vettä ja taitaa olla turha toive, että saisi valkean joulun. Ihanaa viikkoa sinne =)

  Tykkää

 14. Kiva nähdä sinut univormussa – sopii hyvin 🙂
  Mukavia joulukuun päiviä ja sitä joulun odotusta!

  Tykkää

 15. Täällä kanssa yksi nuori (20-vee) hoitaja jonka toinen (tuleva) ammatti on valokuvaaja, joksi minä opiskelen parhaillaan. 🙂

  Tykkää

 16. Hei Johanna!
  Voisitko tehdä joku kerta kirjoituksen siitä, mistä itse olet ostanut/ ostat vaatteesi? Olen lukenut blogiasi yli vuoden päivät ja sinulla kivoja ajattomia vaatteita!
  Oma ongelmani on se, etten tahdo löytää ns. perusvaatekaupoista yhtään mitään ostettavaa. Tarkoitan näitä keskikokoisen kaupungin peruskauppoja, kuten Aleksi 13, Lindex, HM, VeroModa, Kappahl jne.. Kun jokin muotijuttu on in, jokaisesta kaupasta löytyy ihan samanlaisia vaatteita. Myöskään vaatteiden laatu on välillä niin ja näin. Olen jo miettinyt pitääkö kääntyä nettikauppojen puoleen, mutta ne on minulle ihan outo maailma.
  Mistä siis löytäisin vaatteita? 🙂 Mikään erikoisuuden tavoittelija en ole, ihan normaalit perusvaatteet (farkut, paitikset, neuleet, siistimmät teepparit yms.) on mun juttu!

  Tykkää

 17. Hauskoja kuvia, kiitos niistä! Itse jäin äskettäin mammalomalle hoitajan töistä, joten ei vielä ainakaan ikävä iskenyt töihin, vaikka kiva oli nähdä kuva sinusta työvaatteissa. Meillä on mukavan raikas pakkaspäivä ollut tänään täällä itä-Suomessa, kerrankin näin. 🙂 Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle!

  Tykkää

 18. Ihana postaus. Olen kyllä sitä mieltä, että piristävä blogisi ei todellakaan ole turhanpäiväinen. Ihania kuvia ja päivän piristyksiä. Ja kuvistasi innostuneena olen kutonut itselleni harmaan ”lettitunikan”, josta tykkään NIIN. Eli ei siis ollenkaan turhanpäiväistä.
  Jatkoa odotellen.
  Mukavaa joulun alus aikaa!

  Tykkää

 19. Olipa kivaa vaihtelua nähdä työasukuva!:) Ja kun joku tuolla ylempänä mainitsi huonommasta kuvanlaadusta, niin onhan tuossa aamuhämärässä kuvassa toki kohinaa, mutta suurin ero kuvien erinäköisyyteen taitaa tulla kuitenkin siitä, että näistä kuvista puuttuu se tälle blogille ominainen kuvankäsittelytyyli :).

  Tykkää

 20. Tosi hyvä/kiva että opetat lapsillesi aktiivisesti suomea! Turhan usein on tullut törmättyä tapauksiin, joissa ei niinkään välitetä lasten kielitaidosta/panosteta siihen :/
  Esimerkkinä yksi 100% suomalainen perhe (molemmat vanhemmat suomalaisia) joka asuu ulkomailla; lapsista vain vanhempi puhuu suht sujuvaa suomea, nuorempi tooosi huonosti. Puhuvat kuulemma aina tapauksesta riippumatta asuinmaansa kieltä keskenään. Lapset siis. Ja ikää heillä on muistaakseni 18v ja 20v

  Tykkää

 21. Ihania kuvia arjestasi! Blogisi kuvat on aina niin kauniisti otettuja!
  Ihanaa joulunodotusta sinne teian koko perheelle ❤

  Tykkää

 22. Just ehdin hehkuttaa omassa blogissa, että kaikella on tarkoituksensa jopa blogeilla. Ja nyt tahdon sanoa, että erityisesti SINUN blogilla. Se tuo iloa ja elämän jokapäiväisiä ihmeitä meidän kaikkien tietäväksi. Iloitsemme kanssasi!

  Tykkää

 23. Olen jo pidempään lukenut blogiasi ja se tuo piristystä elämääni =)
  Asun myös ulkomailla ja minulla on 2vuotias tytär.
  Ostin juuri tuon samaisen kameran S3100 ja en saa sillä otettua yhtään järkeviä kuvia. Kaikki on todella sumusia. Mitkäköhän asetukset sulla on kun noin onnistuneita otoksia olet saanut? Kiitos jo etukäteen jos ehdit vastata!

  Tykkää

 24. Meilläkin Mato Matalan sanakirja on ollut todella tykätty ja nyt metsästin sitä kaverin lapselle Englantiin ja piti tilata netin kautta kun ei sitä mistään näin joulun alla löytynyt. Osassa noista Tammen kultaisista on ehkä hieman liian opettavaisia (lue pelottaviakin) tarinoita mutta muuten ovat herttaisia.

  Tykkää

 25. Hyviä kuvia, tuollainen pikku kamera on kyl kätevä kuljettaa mukana. Järkkärissä on aika raahaaminen. Aivan ihania kuvia sinusta ja lapsista. Ja edelliseen postaukseen vielä.. Sun pikkujoulu mekko oli aivan ihana! Näytit todella kauniilta. Mistäolit mekon hommannut?
  Ihanaa joulun odotusta teille:)

  Tykkää

 26. IHANA päivä ja pääsin tuon hyvän kautta hyvin fiilikseen kun astelet aamulla tuota tietä.
  Kaunista seutua!!!
  Muistan kuinka tärkeää oli pieni HALIHETKI lapsille ennen iltaohjelmaa. Muutama minuutti riitti ja koko ilta oli paljon helpompi 🙂 🙂
  Taidat olla aivan oikeassa ammatissa.
  Johanna, miten toimin jos haluan sähköpostiini aina tiedon kun olet laittanut uuden postuksen.
  Onnistuuko??

  Tykkää

 27. Ai sakin olet sairaanhoitaja en tiennytkaan 🙂 Tuli ihan ikava toihin! Viela oon aippalomalla taalla Saudeissa vaikka pian jo tekis mieli takas hoitamaan naita hulluja arabeja!

  Tykkää

 28. Kiva kun teit vähän juttua tästäkin työstäsi! Olenkin jo jonkin aikaa meinannut kysellä, että voisitko vähän enemmän kertoa sairaanhoitajan ammatista, sen hyvistä/huonoista puolista, miten päädyit alalle ynnä muuta vastaavaa. Vaikka tämä oli ihana postaus (kuten yleensäkin), ei se juuri paljon tietoa antanut 🙂
  Olen nimittäin itse sh-opiskelija ja pienen kriisin keskellä, että pysynkö tällä alalla, onko tämä mun juttuni, vai olenko ihan hakoteillä. En tietenkään etsi vastauksia muilta ihmisiltä, imen vaan mielelläni kaiken tiedon ja kokemuksen, minkä voin kuulla.
  Kiitos kun jaksat aina olla yhtä ihana itsesi!

  Tykkää

 29. Voi kun sinulle sopii hyvin tuo työasu! Minua inhottaa kun omani on liian iso, muodoton ja hiostava! 😀 Voisitko kertoa enemmän hoitajan hommista Norjassa? En tarkoita, että kerrot omasta työstäsi mutta toivoisin postausta, jossa käsittelet työskentelyä omasta näkökulmastasi Norjassa hoitoalalla. Mm. kieliasia kiinnostaa sekä onko hoitajapulaa yms. Rauhallista joulun odotusta! :))

  Tykkää

 30. Ihanaa kun kuvasit itsesi työasussa. Arvostan hoitajien työtä kovasti! Olisi kiva kuulla työstäsi lisää.

  Tykkää

 31. Olet oikea sisar hento valkoinen se sopiikin hyvin olemukseesi, olet niin empaattisen ja helposti lähestyttävän oloinen ihminen että ihan varmasti pidetty työssäsi ja potilaat arvostavat sinua.
  Lapset ovat ihania suloisia ja iltapuuhastelut heidän kansaan korvaa monin kerroin päivän kiireet työssä, vai?
  Toivottelen sinulle ja perheellesi hyvää siunattua ja rauhallista joulua!

  Tykkää

 32. Itse teen samanlaisia töitä ja suosittelisin myös kaikille joita yhtään kiinnostaa. Itse teen mielläni työtä, jolla on todella merkitystä. Ja vaikka itsellä olisi huono päivä, niin näissä töissä jos missä, voi huomata että omassa elämässä on ainakin jotkut palikat paremmin paikoillaan kuin joillakin muilla. ❤
  Lämmintä joulun aikaa!

  Tykkää

 33. Aina yhtä herttainen Johanna, mutta ei saa laittaa lasten nakukuvia nettiin, eihän Johanna? Meille terveille ihmisille ne on sööttejä ja herttaisia lapsia, mutta täällä on paljon sairaita tyyppejäkin, joille se on vallan muuta. Netti on netti!Suojellaan lapsiamme, joohan.

  Tykkää

 34. What you posted made a bunch of sense. However, what about this? suppose you were to create a awesome headline? I ain’t saying your content isn’t solid, but suppose you added a headline that grabbed people’s attention? You could glance at Yahoo’s front page and watch how they create post titles to grab viewers interested. You might add a video or a related picture or two to grab readers interested about what you’ve got to say. Just my opinion.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: