Päiväkahvit pihalla

Jes miten hyvä lomasää (päiväkahvit terassilla) ja tosiaan osasin näköjään postata sillä Lumiallakin -ei tässä nyt voi olla kuin tyytyväinen hih.

Alimmaisen kuvan karvaturri on muuten äitin koira -meillä on ollut japaninpystykorva kotona ihan niin kauan kuin muistan (kahdeksanvuotiaasta asti kai) ja Vivi on nyt järjestyksessä toinen. Oikein söpönen seurakoira :))

Mun on ehkä pakko myös vähän pahoitella viime Suomivisiitin aikaista ärtymystäni suomalaista autoilukulttuuria kohtaan, sillä tällä kertaa tosi moni auto on pysähtynyt ja päästänyt meitä suojateiden ohi. Eli en voi kyllä yhtään moittia. Juttuhan on niin, että Norjassa tän kanssa ollaan vaan tosi paljon tarkempia ja autoilijat saavat herkästi kovia sakkoja jättäessään pysähtymättä suojateiden kohdilla; se jotenkin tulee siellä ihan luonnostaan… ja siksi pistää helposti silmään missä vain muualla. Mutta ei tällä kertaa Suomessa :)) Kiitos ja kumarrus. Taisi viime kerralla osua kohdalle just ne pari törppöä 😉

Ja näin kauan minua on vaivanut se, että valitin, huomaatteko 😀 Että kehtasinkin valittaa. Just tästä syystä en yleensä helposti tee sitä. Sellanen negatiivisuus jää aina vaivaamaan. Usein on parempi mieli, vaikka pitäiskin ne mölyt mahassaan. Tai just siksi, just siks että malttaa pitää ne mölyt mahassaan.

Leppoisaa maanantai-iltaa… vai mikä tänään nyt onkaan… terkuin lomalainen :))

48 vastausta artikkeliin “Päiväkahvit pihalla

 1. Ompas keväisiä kuvia! 🙂
  On varmaan ennenkin kysytty, mutta mikä on ohjelma jolla muokkaat näitä sun kuvia?! 🙂

  Tykkää

 2. Ihania kuvia ja niin paljon on täällä tapahtunut sitten viime visiitin (niin talon rakennus on pitänyt kiireisenä). Kauniiksi olet kotiakin sisustanut ja taas niin ihana takki päällä. Sinulla on aina ihania takkeja love it!
  Mukavaa viikkoa koko perheelle!

  Tykkää

 3. Saisivat kyllä suomessakin sakottaa siitä (pysähtymättömyydestä) yhtä ahkeraan. Tosin täällä tuntuu olevan vallalla mielipide pois koko pysähtelylaki ja asetus koko liikennelaista. 😦

  Tykkää

 4. Todella hienoja kuvia! Norjassakin oli tänään aivan mielettömän aurinkoinen ilma 🙂 Kevät on varmasti jo tosi pitkällä, kun palailette kotiin.

  Tykkää

 5. No välillä vaan pitää vähän valittaa, koska ei se välttämättä ole ollenkaan paha juttu, lukeehan tätä monta suomalaista suojatien ”ohittavaa” ja ehkä se pistää ajattelemaan, että sitä voi pysähtyä;). Itsekin olen meinaan saman todennut, mutta kyllä aina vaan uudestaan. Yksi keski-eurooppalainen ystäväni melkein jäi Helsingissä auton alle, kun oli tottunut, että autot pysähtyy….eikä siis pysähtynytkään.
  Ihania kuvia taas, ihan selvästi kevättä ilmassa!

  Tykkää

 6. Asia josta yllätyin kaikista eniten Norjaan muuttaessani olivat tosiaan noi autot, jotka pysähtyy ja päästää kävelijät suojatielle! ❤ ❤ ❤ Niin ihania…

  Tykkää

 7. Heh. Ei se minusta ole vali-vali-valittamista, jos huomaa selkeän puutteen ja siitä sanoo.
  Minä olen yksi niistä, jonka päälle on auto suojatiellä ajanut. Tunsin vaan, että menin rikki, kun täyttä vauhtia ajava auto iskeytyi reiteeni, lennähdin konepellille ja siitä katuun, kuin elokuvissa konsanaan. Ja mieleni täytti kaamea pelko ja ajatus ”epäreilua, epäreilua”!

  Tykkää

 8. Minusta on hienoa, että haluat malttaa pitää mölyt mahassa – niin moni päästelee niitä estoitta ilmoille että harmittaa. Asiasta sanominen on täysin eri asia kuin jatkuva vali-vali…
  Ettei tämä menisi ihan valitukseksi 🙂 niin totean, että ihania aurinkoisia kuvia ja tyylikäs sinä!

  Tykkää

 9. Totta tuo autoilukulttuuri.Kyllä monesti olen kauhistellut samaa asiaa ja pyöritellyt päätäni.Saa olla tosi tarkkana että ylipäätänsä antaa, ihan liian moni ajaa pysähtymättä.Nyt kun suomessa pistettiin tupakat piiloon se on naurattanut minua, keskityttäisi oikeisiin ja oleellisiin asioihin, tuo ei varmasti kansanterveyttä paranna, ne jotka polttavat ostavat siitä huolimatta. Miten muuten Norjassa käytäntö?
  Iloa ja aurinkoa alkavalle keväälle, sinulla ihana ja inspiroiva blogi, kiitos siitä,
  moni tuote ja vaate on tullut hankittua tätä kautta.
  Nippeli

  Tykkää

 10. Onpas suloinen koira tuo Vivi ❤ itse poden koirakuumetta ja olen katsastellut Pomeranian rotuista pikkukoiraa, no saapas nähdä.
  Tänäänkin on täällä meitä aurinko hemmotellut joten kahvit varmasti lomalaisille ulkosalla maistuu, voi kun oliskin lomaa.
  Aurinkoa lomalaisille 🙂

  Tykkää

 11. Nyt on pakko tänne ihan kirjottaa 🙂 Oon jo reilun vuoden seurannu blogiasia ja tykänny kovasti piristävistä postauksista, kiitos :)No Tänään sitten ihan livenä näin sinut ja olisin niin halunnut vinkasta sinulle että ”aivan loistava blogi”, mutta sitten iski lavakauhu 😀 auringoisin terveisin: H&M myyjä sieltä lastenosastolta ;P

  Tykkää

 12. Yksi ihanuus sun blogissa on juuri se, että olet niin positiivinen, et yhtään liikaa mutta just sopivasti.
  On kyllä söpönen seurakoira:)

  Tykkää

 13. Heh, tervetuloa tänne turkuun, täällä noita törppöjä autokuskeja riittää… Mut toi sun tukka, miten se oikein on muualta laitettu? vai kiertääkö letti koko pään ympäri? Näyttää taas niin kivalta 🙂

  Tykkää

 14. Moikka!
  Olisin vain kysäissyt, millä objektiivilla olet nyt näpsinyt nämä kuvat? Näyttää kivalta =) Jahtaan juuri jotain hyvää objektiivia jolla saa justiinsa tämänlaista jälkeä, ja jolla ei tarvitse mennä kovin kauas kohteesta seisomaan mutta syvyysterävyys on tuollainen. =)

  Tykkää

 15. Oi mikæ ilma:)
  Mekin tultiin just Suomenlomalta.
  Meinasin jaada monta kertaa auton alle kun olen jo tottunut tahan systeemiin taalla Norjassa. Autot pysahtyy vaikka ei ole edes suojatieta:) Nauttikaa Suomesta.

  Tykkää

 16. Ihanaa, tervetuloa kevät ja aurinko! Olisin ikikiitollinen, jos vinkkaisit postauksen aurinkolaseista. Viime syksynä Frankfurtin kentällä kokeilin ihania laseja, nuo sinun muistuttavat niitä. En muista olivatko Ralph Laurenit vai mitkä…Kiitos ja lämmintä kevättä Norjaan!

  Tykkää

 17. Kuinka eksoottiselta tuo auringon ja lumen yhdistelmä vaikuttaakaan ulkosuomalaisen näkökulmasta :)Ihana lomapäivä selvästikin! Tänä vuonna Italiassakin satoi lunta monin paikoin, mutta tänään 22 asteen lämpö ja aprikoosipuun kukinta muistutti jo kesän lähestyvän…

  Tykkää

 18. Mä ihmettelen tosi usein suomalaisten tapaa tulla suojatielle. Ei väliä minkälainen keli on, siis mustaa jäätä esim ja ei kun oman käden oikeudella tullaan vaan ja laitetaan koko jono pysähtymään vaikka voitais odottaa 20 sek ja sitten tyhjää tietä voitais ylittää.
  Voitais jokainen ajatella ihan sellainen yleisturvallinen juttu kuinka helposti ketjukolareita syntyy talvella ja on syntynytkin.
  Jos mä ajan jonkun päälle joka kävelee suojatiellä saan korkeintaan sakot, mutta se kävelijä voi päästä hengestään. Siinä vaiheessa on turha valittaa siitä että olin suojatien kohdalla ja autoilijan pitää pysähtyä. Aina ei auta vaikka on nastat alla ja nopeus on alle 30, jos jäätä on, se on menoa ja vaikka edellä ajava osaakin jarruttaa ajoissa, voi silti takana tuleva tulla päälle.
  Eli sellaista tilannehallintaa kummallekin puolelle toivoisin, sinne ratin taakse ja suojatien varteenkin.
  Elämä ei saa olla niin hektistä ettei ole 20 sekuntia varaa odottaa.
  Käytiin kesällä Lictensteinissa ja siellä kaikki autot pysähtyivät jos edes hengitti suojatielle päin. Me sitten oltiin mukana tilanteessa ja tultiin suojatien viereen vasta kun kaikki ne 5 autoa olivat menneet ohi.

  Tykkää

 19. Tuntuu jotenkin aivan kummalliselta, että jotakuta tollaisesta asiasta kirjoittaminen vaivaa ja kokee sen valittamisena. En jotenkaan saa ollenkaan kiinni siitä, miksi epäkohtiin ei kannattaisi puuttua vaan ”pitää mölyt mahassa”. Olen samaa mieltä siinä, että KAIKESTA ei tarvitse kitistä, mutta että joku noin pienestä on jo huolissaan. En tiedä, ehkä missasin sarkasmin tai jotain, mut aitoa ihmetystä täällä. Huh.

  Tykkää

 20. Muakin kiinnostaa ohjelma jolla muokkaat kuvistasi tuollaisia herkän utuisia, sekä hienot reunukset!

  Tykkää

 21. Pakko tuohon suojatie asiaan kommentoida että kyllä olit edellisellä kerralla oikeassa, suomessa ei tosiaankaan autot väistä tarpeeksi kävelijöitä. Meidän talon edessä on tosi hurja mutka jossa saa joskus lasten kanssa ikuisuuden odottaa että pääsee tien yli. Autoja tulee ja tulee ja kukaan ei pysähdy. Tai eräänkin kerran toisesta suunnasta auto pysähtyi, lähdin ylittämään tietä mutta toisesta suunnasta tuleva ei väistänytkään! Onneksi ei ollut lapset mukana, olisivat varmana juosseet alle…
  Espanjassa asuessani muutama vuosi sitten, oli todella outoa kun kaikki autot pysähtyivät. Silloin mietin että voi kun suomessakin olisi näin…

  Tykkää

 22. Komppaan ylläolevia. Kyllä siitä suomalaisten autoilukulttuurista saa valittaa, kun siihen kerta on aihetta. Itse olen Turusta ja täytyy sanoa, että on varmaan koko Suomessa vihoviimeinen paikka, jossa joku autoilija päästä kävelijän tai pyöräilijän tien yli. Meillä päin on myös yleinen käytäntö, että kyllä siitä valoista voi vielä keltasella ainakin kolme autoa mennä. Jonkin sortin kirjoittamaton sääntö, jota kaikki noudattaa enemmän tai vähemmän.
  Olen siis pienestä asti oppinut aika varovaiseksi autojen kanssa ja nyt, kun olen Englannissa vaihdossa, niin kauhistuttaa, kun Berliinistä kotoisin oleva host-sisko ylittää tien sen kummempia katsomatta. Itse vaan seison tyhmän näkösenä odottamassa, että pysähtyykö se auto vai ei.

  Tykkää

 23. Mukavia pikkukuvia, kuin välähdyksiä elämänkuvakirjasta 🙂 Tuota pitää minunkin alkaa harrastaa!
  Ja mieliala kun muuttuu positiiviseen suuntaan, se on kevään tekosia!
  Niin täälläkin..

  Tykkää

 24. Terveisiä Turusta! Pysähdyn AINA suojatien eteen kun näen että joku lähtee sitä ylittämään, automaattivaihteinen auto tekee kohteliaisuuden jälkeisen liikkeellelähdön helpoksi ja koska itsekin liikun paljon jalan, tästä on tullut mukava tapa ;). Sitten on tosiaan kuitenkin niitä jotka astuvat suojatielle eteen kelillä kuin kelillä, pari vkoa sitten Turun keskustassa 2 vanhempaa naista lähti tien ylil vaikka näkivät että sieltä tulee 2 autoa tosi lähellä. Mun edessä ajanut teki paniikkijarrutuksen jottei juuri ja juuri osunut mummoihin, minun paniikkijarrutus päättyi edessä ajavan auton takapuskuriin – jäisellä kelillä jarrutusmatka ei ole halusta tai tahdosta kiinni. Eli joustavuutta puolin ja toisin! Ja kiitos sinulle Johanna kun olet nostanut tärkeän asian puheeksi täälläkin 😉 tätä suojateiden turvallisuutta (turvattomuutta) ei voi koskaan korostaa liikaa! Aurinkoa ja turvallista kevättä kaikille!

  Tykkää

 25. Hei, piti aijemmin kysyä jo noista sinun aurinkolaseista kun ovat mielestäni tosi kivan malliset, mitä merkkiä mahtavatkaan olla?
  Oletko hankkinut ne kenties täältä vai Norjasta?

  Tykkää

 26. Lontooseen taas kun vertaa niin Suomi on kyllä aika unelma, mitä tulee ihmisten päästämiseen suojatielle. Suomessa tosin vain kävelen tyylikkäästi ihan sama näyttääkö auto siltä, että pysähtyykö vai ei. Tietenkin sen verran maalaisjärjellä, että jos auto tulee 60 niin en tärähdä siihen alle, mutta yleisesti pidän kyllä huolen, että autot pysähtyvät. Täällä Lontoossa ne eivät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta varmasti pysähdy. Ymmärrän kyllä autoilijoitakin, sillä täällä ei oikeasti pääse autolla yhtään mihinkään ja koko aika joutuu istumaan ruuhkassa ja jos päästää yhden jalankulkijan, onkin niitä yhtäkkiä se kymmenen jonossa ja viisi minuuttia meneekin odotellessa, että se viimeinenkin mummo menee kadun yli. Mutta kyllä se näin suomalaisena välillä ärsyttää, kun on tottunut siihen, että autot pysähtyvät. 🙂

  Tykkää

 27. Hei! Huonon päivän jälkeen katselin näitä kuvia ja sain muistutuksen, että kaikesta huolimatta maailma on hieno ja elämä ihanaa. 🙂 Kaikki tämän postauksen kuvat kuin mun päiväunista. Haaveilen itse joskus kuvaavani samanlaisia asioita, kunhan saisin hyvän kameran ja oppisin käyttämään sitä kunnolla. Ihanat värit ja harmonia!

  Tykkää

 28. Moi!
  Mistä toi sun takki on? Se on kiva : )
  Sit toi tumma juttu sen alla missä on nepparit – kuuluuko takkiin vai onko joku muu? Sopii kivasti yhteen.
  Ja onks noi tumput ostettu vai tehty? Nekin on kivat.
  Kuten ehkä huomasit, tykkäsin ihan kaikesta : D
  Näytti muutenkin kivalta päivältä : )
  Aurinkoisia päiviä sinne lisää myös – täällä Tampereella on töihin mennessä tervehtinyt jo useampana aamuna nousevan auringon paisteet. Kevät tulee jee : )

  Tykkää

 29. Samaa mieltä 🙂
  Olen miettinyt myös, mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät? Ihania kuvia sinulla…AINA!

  Tykkää

 30. Se vaan on niin, että ulkosuomalainen EI saa arvostella mitään koto-Suomeen liittyvää. Jatka samaan malliin tätä kivaa blogia.
  T. Ulkosuomalainen jo vuodesta ’83

  Tykkää

 31. Kaikkia mölyjä ei tarvitse pitää mahassaan ja oot aivan oikeassa kun jaoit mielipiteesi (ei välttämättä valitusta vaan mielipiteen ilmaisua) Suomen autokulttuurista. Suojatietä ylittäessään ei tarvitsisi pelätä jäävänsä auton alle, joka valitettavasti tänäkin vuonna tapahtunut aivan liian useasti Suomessa. Ruotsissa monta vuotta asuneena sitä ehti tottua siihen, ettei suojatietä ylittäessään melkeinpä edes tarvinnut katsoa tuleeko sieltä joku, joka ei pysähtyisi kun näkee, että tietä ylitetään, mutta Suomeen palatessaan piti taas totutella yltiövarovaiseksi. Toivotaan, että siihen jonain päivänä tulee muutos tässäkin maassa! 🙂

  Tykkää

 32. Exactly How I Increased My Angela Paul Forum Profile Link Building Backlinks Accomplishment By 220%

  Tykkää

 33. I wish to voice my gratitude for your kindness in support of individuals who should have guidance on this idea. Your very own dedication to passing the message all around came to be unbelievably significant and have all the time helped guys and women just like me to reach their goals. Your helpful suggestions can mean a whole lot to me and still more to my office workers. Best wishes; from all of us.

  Tykkää

 34. As I web site possessor I believe the content matter here is rattling great , appreciate it for your efforts. You should keep it up forever! Good Luck.

  Tykkää

 35. i like the helpful info you provide in your articles. i will bookmark your weblog and check again here regularly. i’m quite certain i will learn many new stuff right here! best of luck for the next!

  Tykkää

 36. Nice work. I liked the way you put this info forward with well written content and included the facts without over stating them. Well done 🙂

  Tykkää

 37. great points altogether, you simply gained a brand new reader. What would you suggest about your post that you made a few days ago? Any positive?

  Tykkää

 38. Undeniably believe that which you said. Your favorite justification appeared to be at the internet the simplest factor to take note of. I say to you, I certainly get annoyed at the same time as people think about concerns that they plainly do not recognise about. You controlled to hit the nail upon the highest and outlined out the whole thing without having side-effects , other folks could take a signal. Will probably be back to get more. Thank you

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: