Vaatekaapilla

 

Mulla ei varsinaisesti ole mitään walk-in-closetia. Ei vaatehuonetta eikä edes moderneja Ikean vaatesäilytyssysteemejä. Mitä mulla on, tää on tällainen 70-luvulla taloon kiinni rakennettu vaatekaappi vanhoine muovihyllyineen. En oo ihan varma miksi halusinkaan säästää nämä. Mikä idea siinäkin oikein oli. Et pidetään nää 70-luvun kaapit ja tapetoidaan vaan päälle ja vaihdetaan muoviset vetimet pois. Mut ei niitä muovisia hyllyjä, ei. Ne on hyvät ne. Hieno siitä tulee.

Eikä seitkytluvulla muuten ollut niin paljon vaatteita kuin tänään. Silloin kun nää kaapit on suunniteltu yhden ihmisen vaatevarastoksi. Valehtelisin, jos väittäisin etten oikeastaan kaipaa enempää tilaa. Tottakai kaipaan! Mulla on muutama hassu muovihylly ja yksi tanko. Vaatekaappia on tosi hankala pitää järjestyksessä. Siksikin on erityisen tärkeää, ettei vaatteita oo ihan kauheaa määrää; että laatu korvaa määrän. Koska mulle ei yksinkertaisesti mahdu kymmeniä samanlaisia trikoopaitoja ja koska menetän kokonaiskuvan vaatevalikoimasta, jos osa vaatteista on jossain piilossa.

Ja silti mulla on liikaa vaatteita. Kausivaatteiden vaihto etenkin on ihan välttämätöntä; kesävaatteet viedään talveksi vintille. Ja joskus teen muutenkin kunnon siivuoksen ja pakkaan ne vaatteet vintille, joita vähiten just sillä hetkellä pidän. Mut ei se mikään ideaali systeemi oo. Mulla on kovat suunnitelmat pieneen vaatekaapinlaajennusprojektiin. Toivottavasti toteutuu pian niin kuulette sit lisää 🙂 Tässä nyt lähinnä tällaista värimaailmaa ja sneek peakia vaatevalikoimaan; mulla on toisaalta paljon ruskean sävyjä – toisaalta sinistä ja harmaata. Kauhean vähän kirkkaita värejä tai mustaa… Mutta mulla on kyllä onneksi aika paljon sellasia tosi suosikkeja, joita tekee mieli käyttää, mikä hillitsee uuden ostamista. Sellasia vaatteita, joista on ehkä joutunut maksamaan vähän enemmän, mutta joita sit taas vastaavasti haluaa myös käyttää vuodesta toiseen. Omatekemien, tosi hyvälaatuisten juttujen kanssa on vähän sama juttu. Jos laatu ja materiaali on kohdillaan, voi kunnon neuleeseen kääriytyä vuodesta toiseen eikä uutta yhtä hyvää löydä kovin helpolla.

Viimepäivät oon asunut (ja rentoutunut) tässä ChillNorwayn Velli Sweat Dressissä*; heittänyt sen heti päälle treenien ja työpäivien päälle. Huomenna pitäis taas pukeutua ihan kunnolla niin päivän asua coming up 😀 Kivaa keskiviikkoiltaa ❤

47 vastausta artikkeliin “Vaatekaapilla

 1. Tuli sellanen olo et pakko kommentoida. Sä oot aina niin tyylikäs, ihan sama mitä sulla on päällä. Kaikista kuvista huokuu joku sellanen rauhallisuus ja seesteisyys.. Ja se sellanen tyylikkyys. Mulla on liikaa vaatteita, niinku ihan oikeesti. Kamalaa ja ihanaa olla vaatekaupassa töissä. Mä oon aatellu panostaa kenkiin ees, ku vaatteita vaan kertyy niin paljon enkä osaa ajatella niistä sillai järkevästi. Töissä pitää aina olla oman kaupan vaatteet päällä ja sieltä on niin helppo ostaa ja ihastua kaikkeen uuteen.
  Tässä ei nyt ollu mitää järkee, jotai ajatusvirtaa vaan..

  Tykkää

 2. Ja taas n i i n hyviä kuvia (ja hyvä postaus)! Oot kyllä aika ihana.
  Jälleen kerran huomioit toivomuksen. Voi vitsit! Olet kyllä siis kertakaikkisen uskomaton, tiesitkö sitä! Vaikka tämä ei ollutkaan mun toivomus, niin iloitsen vähintäänkin yhtä paljon kuin varsinainen toivoja.
  *lentopusu*

  Tykkää

 3. Voi miten siistit kaapit ja ihanat beiget neuleet! Minun kaappi on täynnä mustaa ja tällä hetkellä en tykkää siitä väristä yhtään. Olen tajunnut ettei minun tosiaan kannattaisi edes käyttää sitä, varsinkaan yläosissa kun se saa minut näyttämään entistä kalpeammalta. Minun kaappi on yleensä yhtä sekasotkua, vaatteet kiireellä otettuja ja laitettuja niin näky on sen mukainen. Kaipaisin myös isompaa säilytystilaa, semmoinen walk-in vaatehuone ois ihana. Miksi sitä ei älynnyt kun tätä taloa suunniteltiin ja rakennettiin.

  Tykkää

 4. Kiitos, kiitos, KIITOS toivepostauksesta! 🙂 Ihania neuleita ja miten kauniin harmoniset sävyt… pyrkimys samaan, hiljalleen… 🙂 Teon alla malliasi mukaillen neulepaita (suurin viritys sitten sukkien ja vauvapeiton), alpakalangasta, ihanan tuntuista on. 🙂

  Tykkää

 5. Oih ja voih, huokaillen katselen sun harmonista värimaailmaa kaapissa ja ennenkaikkea käsin tehtyjä neuleitasi. Kertakaikkiaan upeita kaikki!
  Tilasin muuten tältä Suomesta samaa lankaa, jota käytiti liivissäsi (aina oikein-neuletta) ja aloitin sen tekemisen aamulla.. nyt olen jo melkein kainaloissa, eli aika nopsaa on! Ihanaa lankaa ja en malta odottaa, että saan liivin päälleni.
  Mielelläni näkisin jonkin kivan tekemäsi palmikkoneuleen ohjeen täällä blogissasi.. vaikka se poikittain neulottu, joka sinulla oli jossain kuvassa. Tai sitten peruspalmikkoa..perusneule. Ja vinkkejä mist langasta olet tehnyt ja menekistä! Kiitos kiitos jo etukäteen ja kiitos ihanasta inspiroivasta blogistasi =)

  Tykkää

 6. Ihania vaatteita ja todella kaunis on kyllä niiden kantajakin 🙂 Nimim. lievästi kateellinen. Minä kun painin vielä lapsen saamisen jälkeisissä kiloissa vaikka lapsella ikää jo 5 v.

  Tykkää

 7. Oho! Tää on varmaan ihan äijäkommentti (olen nainen), mutta montako samansävyistä harmaata villapaitaa tai valkoista trikoopaitaa ihminen tarvitsee? Tykkään sun tyylistä ja vaatteista tosi paljon, mutta onhan noi aika muhkut pinot!

  Tykkää

 8. Olipas kiva päästä kurkkaamaan sun vaatekaappiin, ihania värisävyjä ja materiaaleja!
  Sellaista haluaisin kysyä, et mikä on sun pukeutumisfilosofia? Eli pukeudutko aamulla vaan fiiliksen mukaan, vai saatatko suunnitella etukäteen, et miten ja mihin sävyihin pukeudut? Sulla kun tuntuu olevan tosi kiva tyyli ja sävyt sointuu keskenään niin hyvin 🙂

  Tykkää

 9. Teillä on aivan mielettömän kaunis makuuhuone! Ihanan rauhallisen värinen, todella seesteinen. Haaveilen itse saman tyylisestä. Ja noi valokuvat kehyksissään tossa hyllyllä! Äärimmäisen ihania ja suloisia. Minua kiinnostaisi tietää, mistä olette hankkineet tuota vaaleansinistä tapettia, se on tosi kaunis 🙂
  xoxo Janna

  Tykkää

 10. Tuossa kun tarkemmin kuvia katselin, näytti että Skappelkin siellä saattoi pinossa olla. Onko sun Skappel-neuleesta tullut jo postaus? Mulla on siinä tapauksessa mennyt ihan ohi. :/
  Itsellä on jo toinen tekele puikoilla tällä hetkellä, siskokin halusi oman (ensimmäinen esitelty blogissa).

  Tykkää

 11. En tiedä, miten teet sen, mutta nyt tuli kauhea hinku järjestää oma vaatekaappi! Mua ei haittaa vaikka sun kaapissa on valkoisia ja harmaita paitoja useampia. Itselläkin löytyy monta samaa väriä, jos sattuu olemaan mieluinen väri. Kivan harmonisia nuo vaatepinot. On sulla varmaan kuitenkin jossain jemmassa ne punaiset ja vihreät ja muut kirkkaat kuteet vai onko?

  Tykkää

 12. Ihanan harmooninen(värien suhteen) ja siisti vaatekaappi 🙂 Omat vaatteet on kohta vuoden olleet esillä pinoissa pahvilaatikoiden päällä remontin takia. Mutta onneksi taidan saada ennen joulua oman vaatehuoneen käyttöön ja vaatteet sinne ojennukseen 🙂

  Tykkää

 13. Älä ikinä hävitä noita 70-luvun kaappejas!! i’m lovin’ it! ne huokuu semmosta vanhaa, hyvää aikaa. 😉

  Tykkää

 14. Tosi kivasti uudistettu kaappisysteemi! Ite olen useamman kuukauden pohdiskellut alitajunnassa, millaisella kontaktimuovilla tms. päällysteellä uudistaisi lapsen huoneen kaapin ovet. Ovet toiminnallisesti pätevät, mutta hemmetin tylsät valkoiset laakaovet… KIITOS IDEASTA!

  Tykkää

 15. Kuvista saa kyllä ihan väärän kuvan, siistiltä näyttää näin ulkopuolisen silmissä mutta uskotaan, että tilanne on ihan toinen siellä päin. tai siis se vaatekaapin pitäminen ojennuksessa. 🙂 Ja neulevalikoimaasi kadehdin kyllä kovasti! 😀 Katsoin muuten eka, että onpa pienet kaapit kun noi tapetoidut ovet onnistu hämäämään silmää.
  Täälläkin kärsitään kyllä saman ongelman parissa, että säilytystilaa tuntuu olevan aina liian vähän. Sellainen kokonaisvaltainen ratkaisu kuin kunnon walk in-closet olis aika kiva, mutta mahdoton tällä hetkellä vuokra-asuntoon laittaa. Tai onhan meillä kyllä sellainenkin mutta ei pelkästään vaatekomerona eikä se oikein vastaa nykypäivän vaatimuksia. Kohta saa painia sen ongelman kanssa, että minne tunkee vielä kolmannen tulokkaan vaatteet järkevästi. 🙂

  Tykkää

 16. Haha vaatekaupassa ois ihan kauhea olla töissä, sellasessa jossa on oikein omantyylisiä vaatteita… tekee varmaan mieli hankkia kaikki… :S No siis vitsi, ihanaahan se tietenkin olisi, mullekin vaan kävisi todella huonosti 😛

  Tykkää

 17. 😀 Voi kiitti, kiva et joku tulee noin iloiseksi!! Täytyy yrittää jatkossakin olla parempi toivomuksien toteuttaja 😀 Kiitti ❤

  Tykkää

 18. 😀 Ihanan rehellistä pohdiskelua Sanna… Vaatteidensäilytystilaa ei tosiaan koskaan oo liikaa, siihen kannattaisi panostaa :/

  Tykkää

 19. Joo Mapsi, mulla oli just tänään päällä se poikittainen palmikkoneule!! Telepatiaa… 😉 Kuvaa tulossa 🙂

  Tykkää

 20. Me ollaan niin erilaisia… Suurimmalla osalla kai jää jotain lapsen jälkeen ja vaikeahan niistä on päästä eroon. Mutmut, kauneus ei oo kiloista kiinni! :))

  Tykkää

 21. Joo ei se aina oo noin järjestyksessä 😉 Kuten sanottu; vaikea pitää järjestyksessä… Näitä kuvia varten on kyllä pikkasen fiksattu. Mut toinen kaappi on ruskeille/lämpimille säyille ja toinen harmaille! 😀 Helpompi löytää yhdistelmiä.

  Tykkää

 22. Veikkaan et aika monella on just jotain suosikkivaatetyyliä monia kappaleita. Esim valkoista aluspaitaa käytän lähes poikkeuksetta päivittäin ja niitä on siis pakko olla useampi. Sekä lyhyt että pitkähihaisia. Ja harmaita neuleita… Voi ei mulla oo yhtäkään samanlaista ;D

  Tykkää

 23. Voi kiitti! Itse mietin et kuka haluaa nähdä mun vanhanaikaista vaatekaappia kun ei oo mitään modernia luksusta tms. Kiitos tällaisesta palautteesta, ilahduttaa kovati!!

  Tykkää

 24. Fiiliksen mukaan ehdottomasti. Pikkasen auttaa se että yksi kaappi on viileille ja ja yksi lämpimille sävyille, mut aamulla jotain valitsen ihan sen mukaan miltä tuntuu. Varmaan koskaan oo suunnitellut edellisenä iltana mitä laittais päälle 😛

  Tykkää

 25. Vautsi Jenny!!! Ei mun oma oo valmistunut kun aloin tekemään kaikenlaista liiviä lapsille tässä välissä… :/ Tarkoitat ehkä tota harmaata Objektin karvaista neuletta? Tai sit ruskeaa Andes -liiviä…? Juu, yritän pian saada oman skappelinikin valmiiksi :))

  Tykkää

 26. Niinpä, veikkaan et meillä on jokaisella ne omat suosikkikappaleet tai värit joita sit löytyy useampi kappale. Tai jollain on kymmentä eri väriä, ehkä niin päin sitten 🙂 Mut mulla ei taida olla juuri mitään punaista vihreää… paitsi treenivaatteissa! Ja ne on kyllä jemmassa ;)) Omalla hyllyllään.

  Tykkää

 27. Huoh, säilytystilaan pitäisi panostaa kyllä enemmän… Ja uusissa taloissa varmaan panostetaankin, nää 70-lukulaiset on ihan toivottomia…

  Tykkää

 28. Aika huonosti tässä on mullekki käyny, palkka tuntuu menevän takasin sinne mistä se tuleekin 😀

  Tykkää

 29. Voih! Vaatekaappisi katkoista nakyy aivan ihania paitoja ja vaatteita! Kun vaan olisikin noin ihania juttuja itsellakin 🙂 Jotenkin aina epaonnistun vaateostoksilla ja tuon vain rytkyja kotiin 😉

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: