Hyasintti

 

Olen suuri hyasinttifani ja ne ovatkin ihan takuulla ensimmäinen lähestyvän joulun merkki meidän kodissa. Pikkusipulit ovat mun mielestä ihan äärettömän kauniita, mutta pääsyy rakkaudelle on kyllä tuoksu. Mmm. Hyasintin tuoksu on yksinkertaisesti määritelmä joulun ja puhtaan kodin tuoksulle.

Tällä kertaa istutin hyasintit pikkuisiin Nordalin kulhoihin; täytemultaa hain ihan omalta kasvimaalta ja sammalkoristekin löytyi meitin sammal-nurmikkoiselta pihalta. Aika helppo homma siis. Nyt vain odotellaan niitä kukkia ja tuoksuja… Pikku ötököitä odoteltiin kanssa kun noi mullat ja sammaleet olivat niinkin suoraa luonontuotetta, mut eipä sieltä mitään ole vielä alkanut kipittelemään.

En tiedä pitäiskö sanoa jotain tosta comfort zonesta…. vai jättää sen niinkuin maanantain pähkinäksi ja mietelauseeksi… 😉 Joo, jätän. Kello on liikaa järkeville pohdinnoille. Ehkä palaan aiheeseen myöhemin. Mut sanon kuitenkin, et toi on ihan totta. Ja että oikeastaan kaikki, mikä poikkeaa omista rutiineista tai toisten odotuksista, voi olla pikkasen taianomaista. Ihan pikkujutut arjessa. Kulje toista reittiä töihin (mut älä pety, jollei mitään tapahdukaan ;D). Tai uskaltaudu zumbaan… Tai jotain muuta yhtä pelottavaa 😀 Taianomaista maanantaita joka tapauksessa! Sees!

 

50 vastausta artikkeliin “Hyasintti

 1. Oi oon niin samaa mieltä tosta: hyasintin tuoksu on se, mikä mulla avaa joulufiiliksen! Harmi vaan mies on lievästi allerginen, joten en voi levittää niitä koko kämppään. Muutaman pienen pystyy, niitä käyn sitten välillä tuoksuttamassa nenä kiinni kukassa:) ja samoin kuusessa tuoksu on vähintään yhtä tärkeä kuin ulkonäkö, siksi en voisi omaan kotiin ikinä muovikuusta 🙂

  Tykkää

 2. Toi comfort zone osui ihan täysillä! Olen sitä ajatusta kuljettanut elämässäni jonkun aikaa ja täytyy sanoa, että toimii! Tosin itselläni se on ollut muodossa ”kokeilla asioita, joita ei ole koskaa ennen tehnyt”. Tällä periaatteella saa ”potkua” arkeen! Olen mm. tanssinut tanhua, sh`bamia, kokeillut tankotanssia(se oli tosi mahtavaa) ja aloittanut nuotinlukutaidottomana kuoron(todella kaukana mukavuusalueelta. Toimii se myös niinkin, että menee jumppasalilla välillä sinne toiselle puolelle eikä aina siihen samaan paikkaan töröttämään, missä aina on ; ) Mukavaa päivää sulle!
  Katja

  Tykkää

 3. Voi että teillä on kyllä kaunista ja upeeta, ihanan tunnelmallista 🙂 Taianomaista maanantaita sinne takaisin!

  Tykkää

 4. Hyasintti ja sen tuoksu on niin parasta joulua! Minun suosikki joulukukka myös. Ja tuo mukavuusalue hommeli pitää myös paikkansa, sitä tulee usein eleltyä ja tehtyä sen tutun kaavan mukaan eikä sitä kovin ihmeitä tapahdu. Pitäisi aina välillä repäistä niin saattaisi jokin pyörä pyörähtää hieman isommin 😀

  Tykkää

 5. Mulla on joulufiilis vielä niin hukassa etten oo paljon hyasintteihin vilkuillutkaan. Ehkä kannattais, jos se joulumieli vaikka löytyiskin sieltä hyasinttihyllystä 😀 Kivaa viikkoa!

  Tykkää

 6. Kun tästä flunssasta toivun, niin ostamaan hyasinttia. Ja tuo omasta pihasta sammalta on hyvä idea, meillä on kans nurkkaus, josta löytyy sammalta ihan omasta takaa. Hyasintti on tullut taloon (allergian vuoksi vain yksi kerrallaan) vasta jouluksi, mutta jospa tänä vuonna toisin 😉

  Tykkää

 7. Hello
  I have a few game site. Kongregate flash game sites, such as, for example such as this site has a few more. You enter these sites to look at my request. if
  you do not like him y3 friv site, for example my site has a quality look at onada. Recently, my daughter has
  one that he began on the first page in google, this is a really y8nice feeling to release the first page on all my sites ura??yorum. ben10 y8 or miniclip appeal to children more focused on sites with
  the style of a work there, but pogo, I have my sites, such as y3. Share it with friends using social networking
  sites or blog sites?. y8 them – friv – sites such as y3 invite thank you very much.
  to discuss

  Tykkää

 8. Sama taalla:) Ensimmainen hyasintti on jo auki. Mutta muistin kun se aukes, ettæ niinpa…. taalla noi kaupassa ostetut on tollaisia laiheliineja. Siis ne kukat on jotenkin harvakseltaan. Suomessa on tottunut, ettæ se kukkaalue on sellainen tiivis, siis kukat ihan vieri vieressa. Onko teillakin tallaisia laiheliineja? Vai ostitko ihan kukkakaupasta? Tuoksu on kylla aivan ihana ja kuuluu ehdottomasti jouluun:)

  Tykkää

 9. Yhdyn hyasintti-ihastukseen. Se jos mikä starttaa sen joulun odotuksen (heti glögin jälkeen :D)!
  Minun on jo pidempää pitänyt kysyä, että miten teidän bloggaajien kuvakansiot pysyy ojennuksessa? Sinäkin kun postaat tiuhaan tahtiin ja monesti paljon kuvia, niin tuleeko sinulle koskaan sitä tilannetta, että kuvat on ladattuna koneelle hujan hajan? Ja säästätkö postaamisen jälkeen kaikki kuvat vai päätyvätkö osa hävitykseen? Itsellä on meinaan jatkuvasti se tilanne, että kamera tulee tyhjennettyä, mutta järjestely jää 😀

  Tykkää

 10. Menipäs ajatukset yhteen tuon comfortzonejutun kanssa. Juuri eilen viimeksi ajattelin samaa ja tänään aamulla toteutin. Ei siitä sen tarkemmin näin julkisesti. Mutta ajattelin, että pistäisikö lähestyvä 40-vuotispäivä tekemään kaikkea uutta 😉
  Hyasinteistakin tykkään 🙂

  Tykkää

 11. Moi! Edelliseen postaukseen viitaten. Minkä merkkinen toi parka on? Oon ettinyt jotain just ton tyyppistä, mutta ei ole kohdalle osunut. Minulla on (erittäin hämärä) mielikuva, että olisit jossain postauksessa esitellyt takkia vähän kattavamminkin. Muistanko oikein? Toinen juttu noi ihanat villasukat. Olet varmaankin itse tehnyt? Olisko näistäkin jossain postauksessa kunnon kuvaa, ehkä jopa ohjeita tekemiseen? Itse en ole neulonut mitään sitten yläasteen, mutta jos olisi ohjeet ja tietäisin, mitä lankaa, niin voisin vaikka ostaa langat käsistään kätevälle tädilleni.

  Tykkää

 12. Juu, hyasinteista tykkään minäkin. Ja toi comfort zone juttu on just noin – tällä hetkellä meidän perheessä hyvinkin ajankohtaisesti pohditaan siihen liittyviä asioita

  Tykkää

 13. Hyasintit ja Amaryllikset on ihan ehdottomia joulukukkasuosikkeja myös täällä Oulun päässä 🙂

  Tykkää

 14. Voi ei, noissa on tosiaan aika vahva tuoksu, varmaan ihan mahdoton allergikoille :/ Samaa mieltä joulukuusesta, se tuoksuhan on melkein parasta siinä!

  Tykkää

 15. Hymyilyttävä kommentti Katja, just jotain tällasia kokemuksia toivoinkin asian tiimoilta :)) Sekin voi tosiaan olla aika iso juttu että vaihtaa vakipaikkaa jumpassa 😀

  Tykkää

 16. Nain on, siksi varmaan vahingoista syntyykin niitä isoimpia juttuja… kun tekee jotain vahingossa eri tavalla…

  Tykkää

 17. Joo ei mullakaan oo joulu vielä muuten ollut ajatuksissa, mut nyt tuli hyasinttien myötä :)) Muita joulujuttuja ei kyllä taida vielä toviin tulla meille… Ei ennen joulukuuta eli ensi viikkoa ;D

  Tykkää

 18. Joo hyasintista ei oo hyötyä on on nuhassa eikä haista mitään 😉 No on, kyllähän se on kaunis katsellakin. Pikaista paranemista siis! 🙂

  Tykkää

 19. Ostin ihan kukkakaupasta joo, mutta voi olla et tääkin on laiheliini 😉 Sama täällä siis, oon monesti kaipaillut niitä tuuheita suomalaisia hyasintteja… Katotaan mika tästä tulee :/

  Tykkää

 20. Joo siis mulla on kuvat kansioissa päivien mukaan vaan, en oo muuten niitä mitenkään järjestellyt… Sit joskus aina otan aikaa ja poistelen kansioista kaikki turhat kkuvat, mut sekaisinhan siellä on kukat ja päivän asut, en oo mitään omia lokeroita tehnyt 🙂

  Tykkää

 21. Hyvä hyvä 🙂 Kuulostaa hyvältä. Uusien juttujen kokeilusta tuskin voi olla mitään haittaa…

  Tykkää

 22. Moikka moi, takki on Chill Norwayn Toronto Parta, jota muistaakseni ainakin Miinto.no on myynyt… Tosi ihana pehmoinen parka… Ja sukatkin on ostettu… Ikävä kyllä :))

  Tykkää

 23. Mmm… senkun vain aina muistais et jotkut jutut tuntuu pelottavilta ja vaikeilta tai jopa mahdottomilta, mut sit ne oikeastaan onkin vain oman mukavuusalueen ulkopuolella eikä ollenkaan pelottavia… Lykkyä pohdintoihin 🙂

  Tykkää

 24. Niin kaunista!
  Saanko kysyä uudesta by malene birgerin huivistasi; kutittaako ihoa? On varmaan melko lämmin, eli enemmän syys/talvihuivina sopiva?
  Toivottavasti ehdit vastata!
  Uusia postauksia odotellen 🙂
  Emilia

  Tykkää

 25. Mäkin tykkäisin muuten hyasinteista, mutta se tuoksu aiheuttaa niin pahan päänsäryn, että ihailen niitä vain kaupassa.
  Oon samaa mieltä tuosta comfort zonesta, tosin mulla sama idea on ”Fear Is Temporary. Regret Is Forever”-ajatuksen muodossa. Teetin tuosta lauseesta Ideakorulla rannekorun, jota pidän aina kodin ulkopuolella, jotta muistaisin sen aina.
  Mukavaa viikkoa! 🙂

  Tykkää

 26. Moikka 🙂 laitoin siulle kysymyksen zumba-video postaukseen. aattelin että ehtisitkö vastaamaan siihen. Oot tämän postauksen kysymyksii vastannut, joten varmaan se kysymykseni pääsi unohtumaan.

  Tykkää

 27. Voi että sä olet taas kerran niiiin oikeassa. Mä luulin että en tykkäisi zumbasta ja että olisin ihan liian jäykkä sinne ja ties mitä kaikkea.
  Aloitin sen kuitenkin tänä syksynä ja tykkään tykkään tykkään 😀
  Ei tosiaan kannata jumiutua mihinkään vaan kokeilla uutta 🙂

  Tykkää

 28. Hmm, miksköhän kaikki tykkää siitä tuoksusta? musta se suorastaan haisee 😀 yhtä pahalle ku syreeni..

  Tykkää

 29. Voi ei. Kurkkasin Asgeirin blogiin pitkästä aikaa ja siellä oli ihana postaus pullopostista:) Ihanaa, että postiin vastattiin. Et ole tainnut kertoa tarinaa täällä sinun blogissasi tai sitten minulta on mennyt ohi. Mutta tosiaan niin kuin hän kirjoitti. Toi on ollut hyvä iltakeskusteluaihe ja paluupostin myötä juttu minkä lapset tulevat muistamaan aina ❤

  Tykkää

 30. Ei kutita, laatu on priima :)) Tosi lämmin kun on villaa, mutta tuntuu ohuen pehmeältä eikä mitenkään muuten villaiselta…. tai siis ei kutita. Moni muukin kehunut MB -huivien laatua… kestää kuulemma vuodesta toiseen… Joululahjavinkki? ;))

  Tykkää

 31. Minä olen jäänyt joissakin asioissa tuohon comfort zonelle :(, en esimerkiksi uskalla ajaa autolla, vaikka olisi melkein pakko. Ja paljon muussakin huomaan samaa, että on helpompi jäädä tuttuun ja turvalliseen olotilaan kuin muuttaa mitään. Liittyy aika paljon juuri arjen asioihin, haluttaisi tehdä sitä, ja haluttaisi tehdä tätä, mutta kun ei…

  Tykkää

 32. Joo se on sellanen punoskori, jossa on sisällä Happy lights -valosarja! Sellaset pallo -puutarhavalot, melkein kuin jouluvalot 😀

  Tykkää

 33. Vau, loistava ajatus… tollasen tatuoinninhan vois melkein ottaa… Jos ottais tatuoinnin 😉

  Tykkää

 34. Jee, hyvä :)) Monilla on just toi ajatus, mut harva uskaltaa kokeilla…. eihän siinä mitään häviä, uuden kokemuksen rikkaampana astelee ulos 🙂 Eli peukut kaikille, jotka uskaltaa kokeilla. Tykkäs tai ei!

  Tykkää

 35. Joo se oli tosi jänna juttu, olin ihan ihmeissäni et mistä ja keneltä meille oikein tulee saksankielinen kortti :)) Uskomatonta et pullo jaksoi matkata Tanskaan asti… En oo joo täällä mun blogissa kertonut, ois ehkä voinut… maybe joku päivä…

  Tykkää

 36. Hih, ymmärrän tottakai, eiköhän meillä kaikilla oo tollasia 🙂 Mut ehkä joku päivä uskallat jotain muuta… kokeilla edes… Ehkä 🙂 Sit sen vasta huomaa kannattiko 🙂

  Tykkää

 37. Heippa.ihania kuvia!! Hei mistä toi valkoinen sohvan päällinen on? Pakko kysyä,onko se pussilakan:):) näyttää kivalta siinä noin..itselleni haluan vastaavan 🙂

  Tykkää

 38. Miten tuo comfort zone juttu on munkin elämässä ollut nyt jotenki ajankohtainen. En tiedä onko samalla tavalla kuin sulla.
  Mä ajattelen, että se on semmonen juttu, että elämä voi mennä ihan mukavasti kun tekee vain asioita mitkä tuntuu hyvältä ja turvalliselta. Olo on silloin ”jatkuvasti” hyvä. (okei, kyllä siihenkin elämään varmasti niitä huonoja päiviä mahtuu). Mutta jos uskaltaa välillä tehdä jotain saavuttaakseen semmoista mikä ei ole itselle tuttua ja turvallista, mikä tuntuu vaikealta tai epämukavalta voi saada niin paljon enemmän. Ja usein se tunne kun sitten saavuttaa sen haluamansa on niin paljon parempi kuin se comfort zone, että muistaa miksi on välillä kestänyt olla poissa sieltä comfort zonelta ja miksi sitä kannattaa tehdä jatkossakin. Tulikohan tuo nyt kauhean sekavasti. =)

  Tykkää

 39. Onko tähän olemassa jokin ”kirjoittamaton sääntö” Norjassa(, että ei ennen joulukuuta laiteta joulujuttuja)?

  Tykkää

 40. Selvennyksenä vain vielä, ettei tuo lause ole itseni keksimä vaan jostain netin kautta tullut eteen :). Ja ei yhtään hullumpi ajatus myöskään tatuoinniksi :).

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: