Mickan!

 

No niin siis jos joku ei vielä tiedä kuka ihme Mickan on, niin selitän nopsaan. Ruotsin ehkä kuumin tv-hahmo just nyt. Tredsetter. Näyttelijä Josephine Bornebuschin esittämä Mikaela Schiller.

Humoristinen tv-sarja Solsidan, joka kerää viikoittain reilut kaksi ja puoli miljoonaa ruotsalaista telkkarin ääreen, keskittyy lähinnä just Mickanin perheen juttuihin. Mickanilla on superrikas mies ja itse rouva kuluttelee päivänsä lounailla, kuntosaleilla ja shoppaillen. Ja on aina kauhean tosissaan kaikkien juttujensa kanssa. Voi ei, teidän täytyy katsoa jollette vielä oo nähnyt. Solsidanissa on oikeasti myös oivaltavia ja hauskoja aiheita, ihan totta 😉

Mut siis ei mun noista taustoista niin kauheasti ollut tarkoitus puhua, vaan itse Mickanista ja Mickanin tyylistä. Mickanhan on ollut tarkoitus stailata mahdollisimman eksklusiivisesti ja äärimmäisen muotitietoiseksi ja sarjassa namedroppaillaan ihan surutta kalleimpia luksusmerkkejä -Mickan on siis aina vimpon paälle harkitusti stailattu. Itseasiassa mun mielestä melkein humoristisen överieksklusiivisesti, mutta ei; stylisti meinaa hukkua Mickanin tyyliä ja tyylivinkkejä koskeviin yhteydenottoihin. Mickanin tyyli on siis varmaan yksi Ruotsin halutuimmista ja kopioiduimmista. Ja tiedättekö mitä stylisti vastaa ihan yhteiseksi vinkiksi kaikille Mickan -tyyliä havitteleville: Ei koskaan mustaa eikä kuvioita. Tarkaan harkittuja vaatekappaleita valkoisena, beigenä ja vaaleissa pastellisävyissä. 

Oukkeeei 😉 No mut, oikeasti Mickanin luksusvaatekaappi koostuu paitsi kallissta merkkivaatteista, myös ihan henkkamaukasta ja vanhoista vaatekappaleista. Todella tarkkaan valituista sellaisista.

No mut, tykkään Mickanin hahmosta, se on just niin humoristinen kuin sen on tarkoituskin olla ja ottaisin varmaan aika kevytmielisesti osaa ruotsalaisten keskusteluun siitä, onko shoppaileva ja snobbaileva Mickan sopiva esikuva miljoonille ruotsalaisille vai aiheuttaako se luksushysteriaa. Mun mielestä se on vaan just hyvää viihdettä. Pitäähän snobirouvienkin kustannuksella voida vitsailla.

Mut kaikkein varminta on se, että näyttelijä Josephine Bornebuschin tyyli on paaaljon roolihahmo Mickania parempi, supersuperkaunis Josephine:

 

 Kuva

Mielipiteitä Mickanin tyylistä? 😉

(Tuleeks Solsidan muuten nyt Suomessa?)

53 vastausta artikkeliin “Mickan!

 1. Överiä komediaa mielestäni, mutta hauska katsoa! En ole ajatellut ottaa tyylivinkkejä enkä elämänohjeita sieltä;)

  Tykkää

 2. Minäkin ihmettelen, jos joku Mickanin pukeutumistyyliä matkii, koska tosiaan, roolihahmo on käsikirjoitettu ja stailattu äärimmäiseksi karikatyyriksi hyvin epävarmasta ihmisestä, joka yrittää ostaa itselleen kulisseilla ja vaatteilla itsetuntoa ja toisten kunnioitusta.
  Lähes joka jaksossahan Mickanin elämä menee sekaisin ystävän tai puolitutun sivulauseena tokaistusta lausahduksesta ja hän aloittaa jonkun superprojektin toisten ihmisten mielipiteiden vuoksi.
  Onhan näitä mickaneita tosielämässä, mutta sielläkin he ovat mielestäni aivan yhtä surullisia hahmoja.
  Alex ja Anna ovat paljon rehevämpiä, elämäniloisempia ja no, omaa elämäänsä eläviä roolihahmoja vrt. Mickan, joka kuvittelee koko ajan neuroottisesti, miten hänen pitäisi muiden mielestä elää. Oikeastaan Mickan on epävarmuudessaan aika ahdistava hahmo.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: