Hamepaita – paita hameena

Te näittekin jo edellisessä postissa pikkupaloja eilisestä (ja tänpäiväisestä) asusta. Puretaan sitä nyt vähän tässä. Olen nimittäin pikkasen sellainen pukeutuja, joka välittää väreistä yli kaiken. Entä minkäs sitten tekee, jos aamulla huomaa vain kahden paidan sopivan kauhean hyvin yhteen, muttei yksienkään housujen? Ei siinä sitten auta muu kuin pukeutua kahteen paitaan.

Jos neulepaidassa kuitenkin sattuu olemaan vyötärön mentävä pääntie, ei hätä ole minkään näköinen. Silloinhan ongelma on ratkaistu 😉 Plussaa on myös, jos hamepaidassa sattuu olemaan kapeat hihat. Mulla on tossa raitapaidassa vähän kainalosta liian leveät hihat, jolloin ”taskut” jäävät helposti näyttämään turhan suurilta. Mitä kapeampi kainalokohta, sitä huomaamattomampi tasku. Hihat voi joka tapauksessa vain taittaa neuleen sisäpuolelle ja jättää sinne roikkumaan.

Ja jos hamepaita on päivänsä paitana nähnyt, voi sen muokata pienin toimepitein kokonaan hameeksi. Omaan vyötäröön liian kapean pääntien voi leikata hieman suuremmaksi. Hihat voi pätkäistä, ommella umpeen ja kiinnittää hameen sisä-etu-puolelle ihan oikeiksi taskuiksi.

Ohuista villapaidoista saa ihanan lämpimiä neulehameita, jotka pehmentävät kauluspaitalookkia toimistollakin -parhaimmillaan tällainen hame onkin mun mielestä ryhditettynä paitiksella ja vyöllä. Myös miehen (vanhat) neuleet kannatta käydä läpi; tähän kuin ei niitä naisten kaikkein pienimpiä ja siroimpia edes voi käyttää.

Mun paitis on muuten DAY Birger & Mikkelsenin -ostin paikallisesta putiikista -70 % alesta juuri. Katselin, että tuolla DAY:n verkkokaupassakin oli aikast ihania paitiksia puoleen hintaan; hyviä alehankintoja noin niinkuin kevättä ja kesää silmällä pitäen -ja neulehameita :))

PS. Teitä Fb-tykkääjiä on jo yli 5000!!! Koitan keksiä pian jonkun kivan kiitoksen… Sitä odotellessa… Kiitos!!! :)))

30 vastausta artikkeliin “Hamepaita – paita hameena

  1. Kiitti! Olen jo kauan miettinyt miten neuletta voi käyttää hameena ja vihdoin löysin toimivan patentin 😉

   Tykkää

 1. Kiitos,ja ei kun vaan varastoon kattomaan ne vanhat villikset uusiksi:)
  ehkäpä niitä ei tarviikkaan viedä kaikkia kierrätykseen!

  Tykkää

  1. Vio vitsi ja mun mielestä toimii niiiin hyvin 😛 Mut mulla nyt välillä onkin aika niksipirkkajuttuja… 😉

   Tykkää

 2. Nyt ei kyllä liity postauksen aiheeseen mitenkään mutta onko tietoa koska blogin uus osoite päivittyy blogilistalle? 🙂

  Tykkää

 3. Hei Johanna!
  Muistelen lukeneeni blogistasi ihanan näkkileipäohjeen, mutta en löydä sitä enää. Olisitko niin ihana, että laittaisit linkin postaukseen, mikäli se vielä netistä löytyy. kiitos!

  Tykkää

  1. Moikka joo täällä on tosiaan ollut knekkisohjetta, mutta nyt ilman arkistoa ja hakusanoja (jotka siis ovat tulossa) on vielä vanhojen postausten löytäminen pikkusen hankalaa… Joku muukin kyseli sitä vasta, joten lupaan tehdä knekkis -postauksen ihan lähipäivinä. Veikkaan sunnuntaina 😉

   Tykkää

 4. Moi Johanna! Yritin kaivella menneistä teksteistäsi yhtä, jossa mainitsit sellaisen älyttömän hyvän nettikaupan, josta sai laadukkaita perusvaatteita. Teit siitä joskus postauksen tai ainakin mainitsit sen jossain postauksessa yhdeksi ihan suosikkiputiikiksesi. Ja nimenomaan semmoista perusvaatetta. Nyt en löydä kauppaa enkä postaustasi.. ääh.. 🙂 helppiä pliis? 🙂

  Tykkää

  1. Oisko se perfectly basics? 🙂 Googlaa perfectly basics ja kokeile sitä, se on yks mun ihan lemppareita ja nyt hyvät aletkin! :))

   Tykkää

 5. Aivan ihana!! 🙂 Sinulta ei ideat lopu kesken, aina tosi hyviä juttuja saa lukea. Itsellani ei liikene paidat hameiksi, hyva kun ihan paitanakaan on sopivia 😉 
  Ihanaa viikonloppua teille! 
  Sini, Bons Baisers de France

  Tykkää

 6. Ihana tämä sun blogi,löysin tämän vasta Me Naiset jutun jälkeen. Parempi myöhään,kun ei milloinkaan:)
  Tosi kivoja käsityö-,vaate- ja sisustusjuttuja! Aion seurata jatkossakin:)

  Tykkää

  1. Oi kun kiva, tervetuloa! 🙂 Pian pääset selailemaan kunnolla vanhojakin ohjeita kunhan saadaan arkistot ja kaikki tänne! :))

   Tykkää

 7. Sinun paalla kaikenlainen vaatetus nayttaa hyvalta. Paksu ja patka; loydapa vaaatetus, joka ”istuu.”  Suomen kieleen, ainakinin allekirjoittaneen tietojen mukaan , on tullut uusi sana:paituli. Sukulaistyton mukaan, paituli  sopii yopaidaksi tai paiva kayttoon. Onko paituli nykyajan elakelaisen kayttovaate?

  Tykkää

  1. Ai paituli, sellanen pitkä, tunikamallinen paitapusero? Tottakai, oikein hyvä eläkeläisen käyttövaate :)) Nehän on just sellasta tanskalaista rentoa tyylikkyyttä! Kiitti kommentista 🙂

   Tykkää

 8. Johanna, sinä voit vaikka sukeltaa roskasäkkiin ja kietoa vessapaperia vyöksi ympärillesi, ja aina näyttää hyvältä. Mutta olet myös taiteilija ja älyttömän kekseliäs ihminen. Elämänilosi tekee hyvää. Kadehdin tuollaista pursuilevaa luovuutta. Olen lukenut, että aktiivisuus on mielenterveyden paras tukipilari. Siirrät sen varmaan lapsillesikin. Meillä, jotka tekemisen sijasta mietimme ja murehdimme maailman menoa, menee aika ihan hukkaan ja on muka niin raskasta! Uskon, että olet perinyt aktiivisen elämänasenteen äidiltäsi, joka tuntuu hänkin saavan käsillään aikaan vaikka mitä. Kauneus on teille tärkeä asia, ja se on kaikkea muuta kuin pinnallisuutta, vaikka moni voisi siitä syyttää. Fanitan ja ilolla seuraan blogiasi, joka ei minusta pursu narsismia kuten monet muut blogit. Kauneuden etsiminen voi olla myös rakkautta elämään. Terveisin 65-vuotias mummo.

  Tykkää

  1. Voi miten kaunis viesti tämä oli, ei voi muuta sanoa. Tämä ainakin pursuaa kauneutta ja hyväsydämisyyttä, kiitos ❤ Lämmittää kovasti mieltä, enemmän kuin uskotkaan 🙂

   Tykkää

 9. Yleensä sulla ihania vaatteita,mutta tuo on kyllä kamala.Mutta jos itse tykkäät,se on pääasia.Mutta älä liiku tuo päällä ulos:)

  Tykkää

 10. Vierailija
  11.01.2013 klo 04:04

  Moi Johanna! Yritin kaivella menneistä teksteistäsi yhtä, jossa mainitsit sellaisen älyttömän hyvän nettikaupan, josta sai laadukkaita perusvaatteita. Teit siitä joskus postauksen tai ainakin mainitsit sen jossain postauksessa yhdeksi ihan suosikkiputiikiksesi. Ja nimenomaan semmoista perusvaatetta. Nyt en löydä kauppaa enkä postaustasi.. ääh.. 🙂 helppiä pliis? 🙂

  No juurikin tämä se oli! Kiitos:) nyt shoppailemaan… 

  Tykkää

 11. Aivan ihana hamepaita! Sulla on aina niin kivoja ideoita ja ihana tyyli. kiitos ihanasta blogista 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: