Hiuksista

ja reissuun!

Tässä tätä uutta tukkaa siis :)) Rakastan muuten kampaajalla käyntiä niin paljon, että mulle ei varmaan edes voisi kasvaa pitkiä hiuksia 😉 Tällä kertaa halusin kuitenkin ihan tietoisesti reippaasti lyhyemmän kampauksen ja kyllähän siitä kai kymmenen senttiä lähti. Tää on oikeastaan mun suosikkipituus. Ehkä tykkäisin vielä pikkasen lyhyemmästäkin, mutta sit en enää saisi kaikkia nutturoita ja lettejä tähän, niin pakko pitää himpan pituutta :)) Plus että mulla on sen verran kapean malliset kasvot, että mitä pidempi tukka, sitä roikomman näköinen se on ja kasvojenkin kapeus vaan korostuu.

Tukkaan tuli lisäksi jotain lämmintä toffeen sävyä tonne alle ja muutama kullanvaalea raita päälle. Varmaan saatte jotain parempiakin kuvia tässä lähipäivinä; nyt on nimittäin niin että me pakataan koko perhe lentokoneeseen kohti Barcelonaa. Ihan puolen tunnin päästä.

Tiedän itse, että meitin hotellin välittömässä läheisyydessä on useampi Massimo Dutti -liike. Ja mies tietää että siellä on joku Euroopan suurin akvaario. Missä muualla meidän kannattaa käydä? No Picasso -museossa, sen oon kanssa tsekanut. Mitä muuta? Etenkin kaikki vintage- ja second hand -shoppailuvinkit kiinostaa. Ja hyvät ravintolat. Ja mikä vaan oikeastaan. Eli vinkkejä kommenttiboksiin Barcelona -tietäjät pliis. Kiitos. Muchas gracias.

Nyt täytyy kiiruhtaa! :))

37 vastausta artikkeliin “Hiuksista

 1. Kannattaa käydä myös maailmankuulussa Barcelonan kauppahallissa, sieltä saa mahtavat hedelmämehut ja kaikkea mitä vaan voipi toivoa :D.

  Tykkää

 2. miksi kommentit ei ole luettavissa mobiiliversiossa? Onko tähän mahdollisesti tulossa muutosta? Olisi kiva lukea kommentit suoraan mobiiliversiin puolella.

  Tykkää

 3. Ihanaa matkaa! Olen viettänyt Barcelonassa yhden vuorokauden, joten vinkkejä en oikein voi antaa 😀 Gaudin Parque Güell jäi mieleen! Ja Sagrada familia tietenkin. Muuta en sitten nähnytkään…

  Tykkää

 4. Jos ennätätte reilun puolen vuorokauden retkelle, niin Montsetrat-vuorelle. Noin tunnin junamatka Barcelonan rautatieasemalta. Huikealle näköalapaikalle ihmeellisessä sijainnissa keskelle jyrkän vuoren reunusta on rakennettu munkkiluostari kylä, jonne mennään köysirataa pitkin. Lapsillekin varmasti elämys.
  Tietysti Gaudin puisto, Sant Paun sairaala -alue on erityisen kaunis ja mielenkiintoinen arkkitehtuuri sairaalaksi (Unescon suojelukohde).
   
  -JH

  Tykkää

 5. Oi, kateeksi käy! ihanaa matkaa teille. Jeps käykää akvaariossa, ja sen vierssä on iso ostoskeskuskin.
  Käykää syömässä ihania isoja lämpimiä tapaksia, en muista missä me käytiin mutta noita paikkojahan on vaikka kuinka. Käykää katsomassa ”tanssivaa suihkulähdettä” jos se tähän aikaan vuodesta on pystyssä. Ja Parc Guell on hieno, vähän niinku satumaa. Barcelona on ihana kun kaikki on lähellä ja jalkasin+metrolla pärjää jos keskustassa asuu. Niin ja hei käykää illalla Barri Goticissa ja kauppahalli on hieno… hitsi tekis nyt mieli lähteä…:) joo ja mäkin haluan shoppailla duttia! matkakuvia odotellessa!

  Tykkää

 6. Nauttikaa! Barcelona on upea kaupunki ja oma suosikkikohteeni oli ehdottomasti Parc Guell, josta näkymät Barcelonaan olivat huikeat! ♥
   
  curiousnoora.blogspot.com

  Tykkää

 7. Goottilainen kaupunginosa on minusta kaunis. Ihana kävellä kapeita kujia, pieniä liikkeitä sekä ravintoloita.  Kauppahalli on myös mukava, kuten edellä jo joku mainitsikin. Barcelonan kirpputori on loistava, mutta parhaimmillaan kesällä.
  Ihanaa matkaa teille! Barcelonassa on aivan kaikkea.  Menen itse taas kesällä…
   
   

  Tykkää

 8. Barcelonassa hyvä ruokapaikka on Taller de Tapas. On lähellä Ramblasia, hieman sivukadulla. Tarkempaa osoitetta en nyt muista, mutta käymisen arvoinen paikka. Keväällä piti ainakin tehdä pöytävaraus, nyt voi olla rauhallisempaa. Ja Park Güell kannataa tsekata, ei ole kyllä ihan keskustassa. Mukavaa matkaa, Barcelona on yksi parhaimmista kohteista, joissa olen käynyt! Ja yllättävän siisti.

  Tykkää

 9. Voi itku ja hammasten kiristys! Blogisi on ollut jo pitkään lemppariblogejani, jonka postauksia lähes odotan! 🙂 Tämä uusi blogikotisi ei tosin toimi enää Googlen Readerissä – näkkyviin tulevat vain otsikot, ei koko postausta. Huomaan, että kivojenkin blogien lukeminen on jäänyt, jos niille käy juuri näin. Joten pliis, teethän jotain asialle, jotta postauksia voisi jatkossakin lukea Readerin kautta kuten ennenkin?
  /Bisneskissa

  Tykkää

 10. Kaunis kaupunki josta löydät varmaan vaikka mitä. Suosittelen flamengoesitystä jos vain jossain sellainen on, muistelen että se ei ihan”paikallista” ole mutta löysimme huikean esityksen kun siellä kävimme. Rannassa on hyviä ravintoloita.

  Tykkää

 11. Oi ku sä oot ruskee!
  En ole käynyt Barcelonassa. Teethän postauksen aiheesta. Mekin ollaan katseltu matkoja. Täältä pohjoisesta vaan on niin hankala lähteä.. aina pitää yöpyä Oslossa tai muualla. Kallista ja aikaa vievää. T.kalamuija

  Tykkää

 12. Vierailija
  24.01.2013 klo 12:53

  Kannattaa käydä myös maailmankuulussa Barcelonan kauppahallissa, sieltä saa mahtavat hedelmämehut ja kaikkea mitä vaan voipi toivoa :D.

  http;//http://www.portaventura.es/
  http://www.museupicasso.bcn.cat/
  Ramblas-kadulla, joskus kutsutaan La Rambla (espanjaksi, Les Rambles). Tämä on kuuluisin katu Barcelonassa, ilman kuvia ei voi tehdä mitään opas Espanjaan. Street yhdistää keskeisellä alueella Barcelonassa (Placa Catalunya) ja muistomerkki Columbus . Kaikki pitkin katua monia kahviloita ja ravintoloita, matkamuistomyymälöitä, ja matkailijoita viihdyttävät kuuluisa ”elävä veistoksia.” Muuten, keskiosa Boulevard – ja se on erittäin jalankulkijoille. Jos et ole käynyt Las Ramblas, et ole ollut Barcelonassa!
   
  Yhden askeleen päässä Rambla – Boqueria markkinoilla, voit nopeasti nähdä. Market olemassa paljon 13-luvulla.Muista vierailla kuuluisan Park Güell (Parque Güell). Tämä on todella suuri puisto (jossa ala on yli 17 hehtaaria!) Luonut Antonio Gaudin viime vuosisadalla (1900-1914). Park kuuluu pieni taianomainen valtakunta vnturi Barcelona. Puistossa on Gaudin House Museum.
   Gaudin mestariteoksia – kortti Barcelonan. Neuvoja näkevät ainakin muutamia niistä. Ensinnäkin tietysti, Casa Mila (Casa Mila) tai La Pedrera. Tämä talo oli viimeinen, joka Gaudi rakennettu ”koti”, täydentää Casa Mila, hän on täysin omistettu hänen aikaa ja svebya Sagrada Familia.Seuraava uskomaton mestariteos Gaudi – Casa Batllo (Casa Batlló), eli Batllo talo.Suunnittelu talon Batlló käytännössä ole suoraa viivaa!Julkisivu muistuttaa lohikäärme. Se on yksinkertaisesti mahdotonta uskoa, että tämä rakennus on rakennettu elää siinä!Seuraava ”must have” varoihin tahansa turisti tai traveller – Holy Family Cathedral (Temple Expiatori de La Sagrada Familia)
   
  Ratsastaa vanhan raitiovaunulla (Tramvia Blau), jota kutsutaan Blue raitiovaunulla. Jotenkin se muistuttaa kaapeli raitiovaunut San Franciscossa. Muutto raitiovaunu Piazza Kennedy (pl. Kennedy) alueelle tohtori Andreu (Plaça del Doctor Andreu). Voit siirtää Tibidabo Köysirata (Funicular Tibidabo), joka oli rakennettu yli 100 vuotta sitten, mutta se toimii edelleen, ja houkuttelee monia matkailijoita. Koska se tarjoaa täysin unohtumattoman ilmeen.
  Mount Montserrat (Montserrat). Sijaitsee 40-50 km päässä Barcelonasta.Mountain on kuuluisa upeista näkymistä ja luostari, joka perustettiin vuonna 1025.Sinne pääsee jalka, köysirata, junalla tai autolla. Jos haluat nähdä enemmän – junalla – Montserrat n Cremallera (hammasrata).Lipusta, kuten matka metrolla ja muita bonuksia tai 23,1 38,45 euroa, löytyvät täältä http://www.cremallerademontserrat.com/website_cremallera/eng/combinat_tren.asp .  Sivuston vuoren  http://www.montserratvisita.com/
   
  Tärkeimmät! matkustaa Barcelonaan turistibussi, joka menee kolme erityistä reittiä, ohittaen kaikki nähtävyydet.Kustannukset on melko halpa – 22 euroa per henkilö per päivä, 29 2 päivää, lapset 4-12 v. 14 tai 18 euroa. Lapset alle 4 ilmaiseksi. http://www.barcelonabusturistic.cat/web/guest/home
   
  Barcelona Metro – tärkeä asema
  tärkeimmistä nähtävyyksistä kaupungin, mielestäni on hyödyllistä, tätä tietoa
  Miten päästä metrolla … (Lähin asema):
  Las Ramblas, Les Rambles – Rautatieasema Katalonian (L1, L3),
  Holy Family Cathedral, Sagrada Familia – asema on nimeltään Sagrada Familia (L2, L5),
  Park Güell, Parque Güell – asema Vallcarca (L3),
  Columbus Monument – asema Drassenes (L3),
  Goottilainen – asema Jaume I (L4),
  Akvaario puisto Syudatella – asema Jaume I (L4) tai Barceloneta (L4),
  Singing Fountain, National Palace of Montjuïcin kukkula – asema Espanya (L1, L3).
  L-on linja, joka on yhteensä viisi, joista kukin on merkitty eri värillä.L1 – punainen,L2 – violetti, mutta joissakin kartoissa voi olla harmaa,L3 – vihreä,L4 – keltainen,L5 – sininen.
  Autoissa on juna näyttö kolme numeroa (ensimmäinen – rivinumero, kaksi muuta – numero reitti).
  Kertaliput metro maksaa noin 1 euron, ja matkustaa siellä muutama matkoja tai päiviä. Voit silti ostaa Barcelona Card.
   
   
   
   
  Bussilla voi mennä Andorra (pieni maa ei edes ole omaa valuuttaa, mutta se on kauppa-alue), mene noin 3,5 tuntia. Maksaa noin 40 euroa per henkilö meno-paluu.
   

  Tykkää

 13. Kannattaa sitten varautua siihen, että Picasso-museossa ei ole esillä Picasson kuulusia kubistisia töitä vaan hänen töitään ajalta, kun asui Barcelonassa (Picasson alkupään tuotantoa). Gaudin Casa Mila oli hieno paikka samoin tietty Sagrada Familia -kirkko (tähän aikaan vuodesta ei edes välttämättä ole niin täynnä turisteista). Tibidabo vuoren huipulla kannattaa myös käydä, hienot näköalat kaupungin yli merelle ja siellä vuoren huipulla on myös huvipuisto (en tiedä onko näin talviaikaan tosin suljettu).

  Tykkää

 14. Ihan kuin olisit tulossa Barcelonasta etkä menossa, niin hehkeä väri iholla! 🙂 Odottelen tarkempia tukkakuvia, tarttis saada jotain inspistä oman kuontalon uuteen väriin.

  Tykkää

 15. Barcelonasta saa kaikkea mahtavan hyvää syötävää.Txapela osoitteessa Passeig de Gracia 8 on mielestäni paras tapaspaikka. Myöskin kiukkunälän iskiessä La Ramblan ja Carrer de Ferranin kadunkulmasta Maos falafelista saa mukaan napattua freessiä falafelpitaa. Konsepti on myös hyvä,kun saa itse valita kaikki täytteet (lapsetkin ehkä tykkää). Jo mainittu kauppahalli on must! Placa realin tuntumassa on monta suht hyvää ravintolaa.
  Jos on kiire, niin Sagrada Familian katsominen riittää ulkoa (ainakin viimeksi remontti oli vielä pahasti kesken).Picasso on mahtava ja keskustassa.Mont Juicissa myös Miro on hieno, vaikka ei modernista taiteesta välttämättä tykkäisi kauheasti.Tosin Mont Juic vaatii ehkä kokonaisen päivän. Guelin puisto on kiva siksi, että siellä voi tepastella sen,minkä jaksaa.
  Ja jos suuret ketjut alkaa kyllästyttää, niin Barri Goticissa on kivoja pikkuputiikkeja, joissa on vaatteita lähes suurempien vaateketjujen hinnoilla..
  Mahtavaa reissua! Barcelona vie sydämen 🙂

  Tykkää

 16. Oih, Barcelona kuulostaa ihanalta. Ystävänikin lähti tänään tuonne miehensä ja reilu vuoden ikäisen lapsensa kanssa 🙂
  Kaunis kaupunki, hyvää ruokaa ja kivat putiikit ja vielä rantaakin, itse niin haluaisin uudestaan Barcelonaan. Viimeksi olin näin tammikuun lopussa ja meillä oli +13-15 astetta lämmintä, ihania aurinkoisia päiviä. Ensi kerralla voisin suunnata loppukeväästä.
  Itse suosittelen lämpimästi System Action- nimistä vaateliikettä; ihania vaatteita, laukkuja ja asusteita. http://www.systemaction.es/en/coleccion.php
  Kannattaa suunnata pois turistirysä alueelta ja etsiä hyviä ruokapaikkoja muualta, monia helmiä löytyy kyllä 🙂
   
  Ihanaa reissua!
   
  -Lora

  Tykkää

 17. vintage kauppoja katu täynnä mm. carrer riera baixa el ravalissa!
  kannattaa syödä aina lounasaikaan 13.30- 15.30(16), jolloin menu del dia, kolmen ruokalajin lounas viinilasin ja leivän kera kustantaa n. 9.90 lähes kaikissa RAVINTOLOISSA. hyviä ja helppoja löytää mm. placa reialilla les quinze nits, la crema canela. lisäksi la fonda barri goticissa carrer dels escudellersilla. myös el ravalissa carrer del carmea pitkin on pari kivaa ravintolaa, ja k.o. kadulta eteenpäin ja vasemmalle löytyy myös alussamainitsemani vintagekatu. montjuicilta on myös upeat maisemat kaupunkiin.

  Tykkää

 18. Hienot hiukset!!
  Montjuicille meno Telefericillä on kiva kokemus, voisi olla lapsillekin hauskaa. Myös Parc Guell on näkemisen arvoinen paikka ”piparkakku”taloineen.
  Taller de Tapas on ehdottomasti hyvä ruokapaikka! Ja kannattaa maistaa sangria de cavaa ;). Hauskaa matkaa!!!

  Tykkää

 19. VAROKAA TASKUVARKAITA!!!!
  Niiden konstit Barcelonassa on nykyään todella häikäilemättömiä. Jos saat linnunkakkaa tai ”linnunkakkaa” niskaasi ja jos joku avulias tarjoaa sulle apua, niin varo. Ne ei Sulle ilman taka-ajatuksia apua tarjoa.
  T: Mrs.Brown

  Tykkää

 20. Hih, tarkoitin tietenkin FLAMENCOA;)
  Huomaan, että on varoiteltu taskuvarkaista, niinpä: kukkaistytöt saattavat rynnätä lähellesi kaupantekoon ja hups, jotain on hävinnyt. Ainut kaupunki jossa minulle on käynyt näin:(

  Tykkää

 21. Mä kaipaan muuten niitä sun vanhoissa blogeissa (blogspotissa ja indiedaysissa) olleita hakusanoja/tunnisteita, siellä kun oli se rotla esimerkiksi ”diy, päivän asu, Norja, koti, treeni, syötävät” jne. 
  Ihanaa lomaa teidän poppoolle!
   

  Tykkää

 22. Suklaamuseo – Museu de la Xocolata – oli pieni ja viehättävä! Pääsylippukin oli syötävä 🙂 Museon yhteydessä on kahvila jonka vitriinit täynnä käsintehtyjä suklaaherkkuja.
  Kaupungin ulkopuolella n. 40 min matkan päässä on outlet-kylä 
  http://www.larocavillage.com/
   

  Tykkää

 23. Hei! Mistä olet hankkinu tuon ihanan pääpannan joka sulla on päässä tuossa aikasemmassa postauksessa? Ihanan pirteän ja hyvinistuvan näköinen 😀 Hauskaa reissua !!!
   
  -Helena
   

  Tykkää

 24. Hei,
  akvaario on ihan super lapsille. mutta ei sitten mihinkään museoon, kun kaupunki on täynnä Gaudin arkkitehtuuria. Käykää casa milassa ja menkää katolle, lapsetkin tykkää. samoin park quell on ihana. Sinne pitää ottaa eväät mukaan!!!!!
  terv. akkitehti-äiti

  Tykkää

 25. Hiuksesi tosiaan sopivat sinulle.Mulla ei ole matkavinkkejä kun ei ole varaa edes ruottin reissuun…hyvä on olen hieman kateellinen kun porukat matkustelee ja tekee suunitelmia.Itse en ole yli vuoteen käynyt edes ravintolassa,kun kävin join vettä(disbetes)edes kivennäisvettä puhumattakaan holittomista viineistä ei löytynyt…keskustan ravintolasta oli kumminkin kysymys…joten välillä ottaa aivoon.Mutta pitkiä hiuksiani värjäilen ja kokeilen uusia nutturoita,lettejä,ponnareita…koristaudun myös kotona joskus…ihan vain omaksi ilokseni.Hauskaa matkaa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: