Hola!

Barcelona

Hola! 🙂 Ei niin että tässä oltais vallan espanjankielisiksi muututtu -päinvastoin taitaa olla delekoitunut jopa ravintolalaskun pyytäminen Ollille jo heti ekasta illasta. Olli on ylpeä kun osaa kieliä ja lapsiystävälliset espanjalaiset tarjoilijat hurmaantuvat. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla 😉

Ja kiitos Teille Barcelona -vinkeistä, lupaan tehdä niin kattavan Barcelona reissupostauksen kuin mahdollista kunhan kaikki nähtävyydet on ihmetelty läpi. Täällä on ainakin ollut superihanaa auringonpaistetta ja sellaset pohjolan huhtikuiset kelit, että ei voi kyllä valittaa tammikuista ajankohtaakaan yhtään. En oikeestaan edes tiedä miten voisin tulla Barcelonaan keskikesällä; mulla ois huono omatunto kaupungilla etten oo rannala uimassa ja rannalla löhöillessä tekisi varmaan mieli kaupungin vilinään… Nyt on hyvä kun on vain tää kaupunki -vaihtoehto 😉

Niin ja Tapas on btw niiiin my kind of eating; tuoreita, kuumia suupaloja suoraan kokilta nenän eteen. Pieniä annoksia pienten välimatkojen päässä, loistavaa! Tykkään muutenkin espanjalaisen ruoan tuoreudesta ja konstailemattomuudesta. Että täällä nautiskellaan:

Nähdään varmastikin huomenna päivän asun merkeissä, kivaa perjantaita!! 🙂

18 vastausta artikkeliin “Hola!

 1. Psssst, Barcelona on joo osa Espanjaa, mutta itse kokevat olevansa Katalonia. Ja siellä monet puhuvat espanjaa kyllä, aika moni äidinkielenäänkin, mutta yleisesti ottaen kieli on katalaani. Appiukko löytyy sieltä ja jäisi varmaan pari sydämenlyöntiä välistä hällä jos menisin sanomaan, että oon Espanjassa 😉 Ja Espanjassa asuneena Barcelona on muutenkin kulttuuriltaan ja kaikeltaan aika erilainen, että ei tosiaan ihan Espanja. Mutta aivan ihana, ihana kaupunki mihin vuodenaikaan tahansa, nauttikaahan täysillä!
  Vinkkejä tuskin enää kaipaatte, mutta älkää muuten missään nimessä menkö siihen turistibussijuttuun, se on ihan huijausta. Ja olympiasatamasta löytyy hyviä kalaravintoloita rannasta. Casa Battlo on tosi ihana ja päräyttävä Gaudi-kokemus, mutta en tiedä innostuisivatko lapset siitä. Heille varmaankin akvaariopaikka voisi olla pop. Ihanaa lomaa, ollapa siellä 🙂

  Tykkää

 2. Voi, täällä minun kaupungissa ootte 🙂 Tulenpa moikkaamaan, jos törmätään! Jos on mille tahansa vinkeille tarvetta, laitathan meiliä! Ihanaa lomaa maailman ihanimmassa kaupungissa 😉

  Tykkää

 3. Ihania matkakuvia etelän mailta ja ihanaa, että blogin tunnari-banneri-otsikkokuva-mikälie on muuttunut myös vähemmän talviseksi! Katse kevättä kohti vaan 🙂 /Jansson

  Tykkää

 4. Hei!
  AAAHHHHHHHHH IHANA BARCELONA<3<3<3! Kävimme miehen kanssa siellä ensikertaa viime lokakuussa ( hyvä ajankohta myös, ei liian kuuma) ja olemme molemmat myytyjä tälle sykkyvälle kaupungille !
  Kävimme eläintarhassa, joka oli sinänsä hieno reissu, kun emme ole käyneet ennen edes Korkeasaaressa. Akvaariossa ei käyty, mutta se oli mielessä eläintarhan  vaihtoehtona. Akvaarion edessä on iso ostoskeskus, siellä tuli shoppailtua ;0) Kljeskeleminen Ramblalla ja istuskeleminen terasseilla oli se meidän juttu, ei hirveästi  haalittu nähtävyyksiä.  Pakko oli kuitenkin nähdä Camp Nou, sieltä kaupasta ostimme tuliaisia  faneille kotiin. Sagrada Familia ulkoakäsin , sisälle ei jaksettu jonottaa. Hard Rock  Cafe oli se  wow -factor mein reissussa, siellä käytiin pari kertaa =0) Ja tietty yhden  Ramblan pilapiirtäjän mallina istuminen ;0).
  Nauteimme vain ihanasta ruuasta ja tunnelmasta, jätski oli hyvää ja kauniisti esillä !
  Ihanaa matkaa!!
  HV-R
   

  Tykkää

 5. Oi ei, mulla tuli vedet silmiin ja niiiiiin haikea mieli, siitä on jo 10 vuotta kun olin espanjassa vaihdossa!  Noista viimesistä kuvista tuli niin vahva tunne, miltä tuntuu, maistuu ja tuoksuu espanjan kevät. 
  -Tanja

  Tykkää

 6. Hei, vinkkinä itsensä Picasson kantapaikka, ravintola Els Quatre Gats osoitteessa Carrer de Montsió 3, Ciutat Vellassa eli vanhassakaupungissa. Todella tunnelmallinen jugend-tiloissa toimiva ravintola, josta saa hyvää katalonialaista perusruokaa melko huokeasti. Sori jos sait tämän jo vinkkinä aiemmin. 🙂 Tapakset ovat myös mun juttu, rakastan niitä erillisiä pikku annoksia ja makuja!

  Tykkää

 7. Hei Johanna! Kiitos ihanasta blogistasi. Barcelona on aiva ihana kaupunki ja minulle kovin tuttu, silla mieheni on puoliksi Catalonialainen ja anoppini oli Barcelonasta kotoisin 🙂 Onko tuo sinun neuleesi se versio siita ’skappel’ neuleesta? Aivan ihanan nakoinen! Toivottavasti voit laittaa vaikka postauksen siita ja ohjetta kiitos 🙂 

  Tykkää

 8. Heippa Johanna, tosi hyvää matkaa ja paljon onnea näin jälkikäteen tänne siirtymisetä, mahtava homma. En varmaan oo ikinä ennen kommenoinut, mutta kiitos ihanasta blogistasi 🙂

  Tykkää

 9. Hei, Nopsa vinkki aivan mahtavaan tapasravintolaan. Se sijaitsee Calle Mallorcalla ja on nimeltään Serveceria Catalonia tai jotain siihen suuntaan:) Ehdoton Barcelonan must juttu:)!

  Tykkää

 10. Muuttuiko blogisi linja Me naisiin siirtymisen myötä; lasten kasvot ovat enemmän ja selvemmin esillä.

  Tykkää

 11. Ihania lomakuvia! 🙂 Oletko tehnyt itse tuon harmaan neuleen, joka sinulla on kuvissa päällä? Ohjetta kehiin vain! t: Tiiu

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: