Banana cake

ja ystävänpäiväajatuksia

Heippa hei ja kivaa ystävänpäivän iltaa 🙂 Mietin noita kommentteja lukiessani tätä ystävyysasiaa kun aika moni oli (pikkasen vastentahtoisestikin) yksin ystävänpäivän… Että kun nykyään kaikkialla toitotetaan sosiaalisuutta ja verkostoja ja vaikka mitä kaverijuttuja. Ja sitä miten monen mielestä on ehkä maailman tärkeintä kuulua oikeisiin piireihin. Ja sit kuitenkin yhä useampi tuntee itsensä yksinäiseksi. Tosi, tosi moni. Eikä siitä oikein edes puhuta, yksinäisyydestä on tullut niin epäsuosittua että se on tabu. Ja kaikki luulee lopulta olevansa maailman ainoita yksinäisiä.

Niin että mietin itsekin tänään ystävänpäivää yksin viettäessäni, et oonko vähän outo. Sit keksin hyvän tekosyyn, etten jaksa oikein vielä tän sairastelun kanssa. Että nautiskelen kakkuni mieluummin yksin just nyt ja nukun päälle pikku päiväunet ihan rauhassa.

Ja se oli hyvä. Saa ystävänpäivänäkin olla yksin jos siltä tuntuu 🙂

Okei, ystävänpäiväihanuuksien voittajat, olkaapa hyvät:

Kasvohoito:

En ole aiemmin oikein perustanut ystävänpäivästä, kun ei ole alunperin suomalainen perinne. Kuitenkin parina viime vuonna olen saanut aivan ihanan kortin eräältä ystävältäni ja sydämeni on alkanut sulaa ystävänpäivälle. Ehkä ensi vuonna lähetän jo itsekin kortteja tärkeille ihmisille. -Line

Tuotepaketti:

Nettideitissä, et jos vaikka ensi ystävänpäivänä olisi se oma kultakin hemmoteltavana!

Laitattehan mulle s-postilla yhteystietoja tulemaan: kalastajanvaimo@yahoo.com!

Teille muille kullannupuille mun yksinäisen ystävänpäivän banaanikakkua, olkaapa hyvät:

Toi taikinan alkuvaihe on aika Peppi Pitkätossun sörsseleiden näköistä herkkukasaa, mutta oikeesti poimin tän ohjeen ainakin suurinpiirtein joltain BBC:n levontaohjelman mestarikokilta tässä sohvalla makaillessani. Banaani- ja porkkanakakut -ja muut tällaiset ovat niin mun suosikkejani (-Mikä näiden yhteinen nimitys nyt voisi ollakaan, hedelmäkakku ei kuulosta mun mielestä tarpeeksi hyvältä. Eikä vihannes- tai juureskakku 😉 Eikä kuivakakku -ei tää oo kuivaa! Mikä tällaisten kakkujen oikea nimi on?).

Sokeria kannattaa laittaa pikkasen ohjeen määrää vähemmän -ja jakaa sen puoliksi tummaan fariinisokeriin. Banaanit saavat olla niin tummia kuin vain mahdollista; tähän on parasta käyttää jo melkein roskiin joutuvat banskut. Lopputuloksena oli ehkä paras tuoksu, joka koskaan on meitin keittiössä leijunut. Maku testattu ja banaanisen herkulliseksi todettu :)) Mmmm 😛

Ps. Omille parhaille ystäville tätäkin kautta paljon lämpöisiä ajatuksia. Parhautta että olette olemassa, en koskaan päästä teistä irti vaikka miten kaukana asuttais ❤

Ps II. Älkääkä surko, kultsi on tullut kotiin ja yksinäinen (?) ystävänpäivä loppunut. Ei saa enää rauhassa maata sohvalla 😀

7 vastausta artikkeliin “Banana cake

 1. Kutsuttaisko niitä nykyään kahvikakuiksi siis ennen ne oli kuivakakkuja… Mun yks kaveri siis ystävä, on tehnyt jotain banaanikakkua ja meidän lapset on siihen ihan hulluina, joten nappaanpa reseptin ja kokeilen yllättää pojat;) Kiitos!
  Ystävyys on niin ihana asia ja mulle riittää kun on muutama sellainen ihan tosi ystävä. Ei sosiaalinen media tms. nykyaika sitä todellista ystävyyttä miksikään muuta, vaikka niiden antama kuva onkin tosiaan sellainen, että kaikilla on liuta menestyviä ja hyvännäköisiä ystäviä ja aina menee NIIN hyvin. Mutta jokaiselle toivon ainakin yhden luottoystävän, koska muuten käy arki tylsäksi… Kyllähän tämä tälläinen ”blogiystävyys” on myös aika (tai oikeestaan tosi) piristävää ja erilaista, mutta kivalla tavalla. 
  Kiva kun olet jo paranemaan päin<3 Hyvää viikonlopun aloitusta!

  Tykkää

  1. Ihan samoin mietin ystävydestä! Joskus menee liaankin pitkälle se ulospäin näyttäminen nykyisin, kuitenkin ne oikeat ystävat ovat niin kullan arvoisia. Eikä niitä tarvi olla monta ollakseen hyvä tyyppi 🙂

   Tykkää

 2. Moi, pitää kakkua kokeilla viikonloppuna. Mietin vaan, että tuossa ei ole leivinjauhetta ym. eikö tarvi nostatusapua? Ihana blogi

  Tykkää

  1. Mietin sitä vähän itsekin… mut toimii oikein hyvin ilman nostatustakin. Tosin saatan kokeilla teelusikallisella leivinjauhetta joskus, tulee varmasti ilmavampi kakku jos sitä kaipaa… En tiedä, toimi hyvin siis ilmankin, varmaan vähän tiiviimpi ja mehukkaampi näin ilman? Kiitos ❤

   Tykkää

 3. Hei, 
  olen suhteellisen uusi blogien lukija, mutta jäin heti koukkuun blogiisi. Päikkäreiden aikaan käyn aina tarkistamassa, jos olisi uutta luettavaa. Kiitos siis aivan mahtavasta blogista 🙂 En ole aiemmin jättänyt kommenttia mihinkään blogiin, mutta nyt oli lähes pakko, koska olen itse tehnyt nyt helmikuussa jo kahta erilaista banaanikakkua ja oli hauska sattuma, että myös siellä kyseistä herkkua leivotaan. Ehdottomasti kokeilen myös tätä reseptiä heti kun banaanit alkavat mustua. Mukavaa viikonloppua 🙂 

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: