Puikoilla NYT

trendikäs minihame!

Poimin tällaisen makean minihameen tuoreen norjalaisen KK -lehden (joka on muuten vähän Me Naisten tapainen tosi suosittu naisten viikkolehti) idea -liitteestä. Kerronpa tähän teillekin ohjeen, jos joku muukin innostui 🙂 Nyt kannattaa käyttää jämälankoja ja ostaa tarvittavat loput lisäksi -supertrendikäs minihame on pian valmis!

***

Tarvitset s-kokoon yhdeksän erilaista lankakerää. Mun valinnat näkyy tossa yllä; ohutta mohairia, ekstra fine merinoa, ohutta alpakkaa, hauskaa hapsulankaa ja baby cashmerea. Ohuille langoille tarvitset pyöröpuikon nr 3,5 tai 4 ja neule neulotaan kaksinkertaisella langalla. Tärkeää on yhdistää aina kahta erilaista lankaa ja vaihdella yhdistelmiä.

Aloita luomalla 120(s), 135(m) tai 150(l) pyöröpuikolle ja neulo aina oikeaa

Kolme cm neulottuasi aloita lisäämällä tasaisin välein silmukoita niin että silmukkamäärä on 140,155,170 silmukkaa. Ja kun hame alkaa olemaan toivomasi mittainen, kavenna alkuperäiseen silmukkalukuun.

Jos hame tuntuu liian löysältä vyötäröltä, voit nyörittää vyötärölle kiristysnauhan.

***

Olen nyt itse neulonut noin 10 cm enkä malta odottaa… Tästä tulee aivan ihku pepun lämitin :))

42 vastausta artikkeliin “Puikoilla NYT

  1. Jee! Tää oli munkin mielestä niin mainio, en malta odottaa että valmistuu. Onnea Skappelin valmistumisen kanssa/johdosta! 😀

   Tykkää

 1. Omia kivan näköinen. En kyllä haaveilemaan aloittamisesta ennen kuin näen lopputuloksen sun päällä 😉 Mun Skappelkin on vielä aloittamatta, tuolla ne langat ovat odottaneet korissa viime syksystä asti! oih ja voih.

  Tykkää

  1. Voi ei 😉 No mut jos kuitenkin ihastut lopputulokseen niin tää on kyllä paljon nopeampi tehdä kuin Skappel. Ei hihoja eikä muutenkaan mitään irto-osia… jos lohduttaa 😉

   Tykkää

 2. Ihana tulossa! Oon nyt vähän tyhmä, mut mitä tarkoittaa neuloa kaksinkertaisella langalla, kun ainakin musta näyttää että puikoillasi on vain yksi lanka…??

  Tykkää

  1. Jo oikein tarkkaan katsot, niin puikoilla on sekä paksumpi tummasininen hapsulanka, että ihan ohut vaaleansininen mohairlanka…. ei oo kyllä helppo loytää sitä ohutta…!

   Tykkää

 3. Kiitos kivasta blogista!
  Onko blogiin mahdollsita saada sun kirjoituksia näkyviin ns. kuukausittain. Eli vanhemmat kirjoitukset voisi hakea kunkin vuoden ja kuukauden kohdalta, niinkuin blogeissa yleensä on. Nyt on hankala katsoa jotain vanhempaa kirjoitusta, kun kaikki uudemmat täytyy kahlata läpi….

  Tykkää

 4. Aivan ihana hame ja ohje.Aloitin samantien neulomaan.Pääsee vihdoinkin käyttämään jämä lankoja.
  Blogiasi on mukava seurata,kiitos.
  Anne.W-H

  Tykkää

 5. Hei Kalastajan vaimo! Olen vasta löytänyt blogisi ja blogimaailman ylipäätään ja lukenut niitä useamman. Nyt on pakko kysyä,että jäin ihmettelemään näitä kirjoituksia joissa kuvailet ja mainostat vaatteitasi, että saatko sinä  vaatteita ja tuotteita yrityksiltä ja sitten sinun tehtäväsi on mainita niistä sivuillasi vai ihanko sinä muuten vaan teet sitä? Mulle ei nyt ihan auennut näiden farkkureisien ja peppujen kuvaaminen… Että ihan oikeastiko naiset ovat kiinnostuneita sinun päälläsi olevista vaatteista? 

  Tykkää

  1. Heippa, joo joskus saan vaatteita yrityksiltä, mutta aika harvoin, koska en halua ottaa vastaan mitään vain mainostaakseni. Ja juu, monet naiset ovat kiinostuneita vaatteista ja erilaisista tyyleistä, siksi tällaisia blogeja paljon varmaan onkin. Tällainen kysymys olisi kai ollut paras esittää jollekulle ”muotibloggaajaalle”, joka oikeasti kuvaa vaatteta _paljon_ enemmän, mutta toivottavasti mun vastaus jonkin verran auttoi 🙂 

   Tykkää

 6. Vierailija
  16.03.2013 klo 10:07

  Hei Kalastajan vaimo! Olen vasta löytänyt blogisi ja blogimaailman ylipäätään ja lukenut niitä useamman. Nyt on pakko kysyä,että jäin ihmettelemään näitä kirjoituksia joissa kuvailet ja mainostat vaatteitasi, että saatko sinä  vaatteita ja tuotteita yrityksiltä ja sitten sinun tehtäväsi on mainita niistä sivuillasi vai ihanko sinä muuten vaan teet sitä? Mulle ei nyt ihan auennut näiden farkkureisien ja peppujen kuvaaminen… Että ihan oikeastiko naiset ovat kiinnostuneita sinun päälläsi olevista vaatteista? 

  Joo, ihan oikeasti me jotkut naiset ollaan kiinnostuneita hänen päällään olevista vaatteista, minä ainakin, enkä ollenkaan häpeä tunnustaa sitä…
   
  Hyvin olet säästynyt, jos vasta nyt olet blogimaailman löytänyt. Toivon sinulle monia mainioita hetkiä uuden maailman parissa!!! terv. anja

  Tykkää

  1. Näinhän se on :)) Täällä blogimaailmassa on paaaaljon enemmän vaatteiden esittelyä, peppuja ja reisiä ja mainostusta kuin mun blogissa 😉

   Tykkää

 7. hei!  aivan loistava neulejuttu toi hamonen.sitä kun kertyy noita jämäkeriä, eikä oikein tiedä mihin ne käyttäis: nyt tiedän. alotan hetimiten ton tekemisen. ja voi voi noita valittajia, en käsitä miksi pitää lukea jos se ärsyttää ja vielä jaksaa kirjottaa sitten siitä! lukeehan varmaan noikin tyypit esim.henkan kuvastoa tms. musta ihan sama. no olkoot. mukavaa viikendiä toivottaa NITOJA

  Tykkää

 8. Mielestäni blogimaailman löytänyt kirjoittaja esitti aivan asiallisen kysymyksen, eikä ansaitse termiä ”valittaja”. Itse eksyin tähän blogiin kun jokin aika sitten näin Kalastajan Vaimon kauniin nutturan. Sen jälkeen olen aina välillä piipahtanut. Tietyt jutut hymyilyttävät, tietyt aiheuttavat ihastusta. Voi olla että parjattu ”löytäjä” on vähän niin kuin minäkin. Oma maailma on aika kaukana Kalastajan vaimon maailmasta – lähtien siitä, että en ikinä nimeäisi itseäni blogissa mieheni kautta vaimoksi – mutta erilaisuus kiehtoo, siitä haluaa oppia ja siksi on kiva käydä täälläkin kurkkimassa ja ihmettelemässä. Itseäni ihmetyttää lukijoiden ylitsepursuavat ihastelu- ja puolustuskommentit. Ja se, että aikuisilla ihmisillä on niin kova tarve matkia. Johannalla on Skappel, minäkin haluan Skappelin. Nyt Johanna neuloo ihqua pepunlämmitintä, (joka muuten nähdäkseni vaatii aika hyvät sääret. Ne Johannalla onkin mutta itse aion vain ihailla lopputuotosta Johannan päällä) minäkin haluan neuloa inqun pepunlämmittimen.
  Minusta blogi on visuaalisesti houkutteleva ja elämäniloinen. Ihastelen, hymyilen ja ihmettelen – tällä kertaa ihan julkisesti – ja meinaan jatkossakin piipahtaa lukemassa. 

  Tykkää

  1. Jeps, kiva kuulla. Ja sekin, että meitä on ”eri maailmoista”, niinhän täällä on aina ollut…. 😉 Ja ihan suhtkoht terveessä hengessä pystytty asioita selvittelemään 🙂

   Tykkää

 9.  ”Ja se, että aikuisilla ihmisillä on niin kova tarve matkia.”
  Niin, tuon ”matkimisen” voisi tietysti vaikka muutta sanaksi ”hakea inspiraatiota”. Tiedättekö, asiahan on niin, että kun näen oikean mallin päällä, joka muuten useimmiten on 180 cm pitkä ja painaa 45 kg, vaatteita, jotka mahdolliesti miellyttävät minua, olen todella kaukana siitä, miltä nuo vaatteet näyttäisivät minun päälläni. Oikeastaan ostan siis aivan eri vaatteet, kuin mitä mallin päällä näin. Johannan koko taas on paljon lähempänä omaa kokoani. Lisäki Johannalla on hyvä silmä ja minua miellyttävä maku. En selaile enää naiseten lehtiä/muotilehtiä tai vastaavaa, kun mietisikelen miten yhdistellä vaatteita. Niissä kun mikään ei vastaa todellisuutta (=todellisia mittoja). Tietysti ehtona sille, että täällä blogissa jokin vastaa ”todellisuutta” on, että kuvat ovat kunnollisia. Jos niitä on muunneltu liikaa, en taaskaan näe, miltä vaate todellisuudessa näyttää. Se tietysti harmittaa.
  Uskokaa tai älkää, mutta on ihmisiä, joilla on nolla mielikuvitusta tai muuten vain ”ei niin hyvä silmä”. Blogit ovat tällöin erinoimainen apu!
  Tiedän, että on ihmisiä, jotka vuosi toisensa jälkeen kulkevat samassa t-paidassa ja samoissa farkuissa ja ovat vieläpä jopa tyytyväsiä ulkonääköönsä. Silloin sen ymmärtää, jos samainen ihminen ihmiettelee, mitä jotkut täällä blogissa tekevät.
  T:Mrs.Brown

  Tykkää

  1. Hyvä kommentti Mar Brown (jälleen kerran), ihan samaa mieltä blogeista!! Voisin allekirjoittaa kaiken.

   Tykkää

 10. Hei Johanna!
  En ole koskaan seurannut mitään blogia, tai edes jaksanut lukea niitä. Joskus jotain käyttökokemuksia jostain tietystä kosmetiikasta olen saattanut jostain blogista lukea. Mutta siihen se on jäänytkin…
  MUTTA: nyt olen ollut yli viikon kipeänä ja kotisohva on tullut tuttuakin tutummaksi. Jostain syystä pädillä netissä surffaillessani törmäsin blogiisi. Olen kahlannut blogisi kirjoitukset tarkkaan läpi viime kesäkuun alusta saakka. Nyt olisi tarkoitus lukea vielä ne vanhemmatkin tekstit. Tykkään sun blogista, sulla on erittäin kauniita kuvia, kivoja postauksia käsitöistä (rakastan neuloa ylikaiken!), hiuksista, ruokaohjeista jne. Sulla on myös silmääni miellyttäviä vaatteita (tyylimme on jokseenkin samankaltainen). Pidän siitä, että mainitset lyhyesti yllä olevat vaatteesi. Ilman tätä mainintaa, en olisi ehkä ikinä kuullutkaan esim. OddMolly -nimisestä vaatemerkistä. Aivan ihania vaatteita, mutta hieman hinnakkaita. Pidän siitä, että blogisi ei ole keskittynyt pelkästään muotiin, lapsiin, sisustukseen tms, vaan käyt vaihtelevasti läpi niin muotia, kuin liikuntaa, käsitöitä jne. 
  Saanko esittää pari postausehdotusta, josta minä ainakin olisin kiinnostunut….
  – viikon ruokapäiväkirja, esim. jonain maanantaina kirjaisit yhteen postaukseet, mitä tuli syötyä edellisen viikon aikana…totuudenmukaisesti, eli mukana ne mahdolliset sunnuntai-illan namitkin 🙂
  – sama juttu liikunnan suhteen eli edellisen viikon liikunnat esille joku maanantai
  Nämä edelliset kiinnostaa eritoten, koska olet kadehdittavan hoikka (ja vielä kahden lapsen jälkeen) ja olen utelias tietämään kuinka syöt ja liikut. Itsellä on vaikea paikka tuo makeam(olen sokeriaddikti)  ja viimeisen 5-7 vuoden aikana (oikeastaan sen jälkeen kun 30v meni rikki) onkin painoa kertynyt ylimääräiset 7 kiloa, enkä meinaa saada niitä millään pois, vaikka liikunkin paljon). 
  Jatka Johanna samalla mallilla, sulla on varmasti paljon seuraajia ja nyt sait riesaksi vielä yhden innokkaan lisää 🙂
  Ainiin, yksi kysymys tuli vielä mieleen: selatessani blogistasi yli puolen vuoden postaukset en voinut olla huomaamatta kuinka monta takkia sinulla on, useita villakangastakkeja ym. kangastakkeja…. Näistäkin voisi joskus olla kiva lukea tarkemmin, vähän niinkuin esittelit taannoin huivejasi. 
  Terkuin, 
  Unnimai

  Tykkää

  1. Kiitti paljon kommentista, kiva kun oot löytanyt -tervetuloa :))
   Kiitos myös postaustoiveista, ruokapäiväkirjaa on ennenkin toivottu ja sitä oonkin ajatellut toteuttaa… ja liikuntapostaus voisi olla sen puoleen aika hyvä, että suuri osa mun liikunnoista tulee loppujen lopuksi varmaan hyötyliikunnasta… hmm, täytyykin alkaa kehittelemään! 🙂 Joo ja takkejakin on jokunen kpl, mutta katsotaan saanko motivaatiota tehdä niista juttua näin kevään kynnyksellä ;)Tuhannet kiitokset kuitenkin kommentista, ja tuhannesti tervetuloa, ei teitä todellakaan oo liikaa :)))
    
    

   Tykkää

 11. Kiitos Johanna, kun jaoit tämän kanssamme. En tiedä, onko ihan minun juttuni, mutta välillä on kiva katsella myös oman tyylinsä ulkopuolisia juttuja. Voihan sitä, vaikka joskus näistä kaavoistaan poiketakin : )
  Mukavaa viikkoa! 
  Tiina
  http://seuraaunelmiasi.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. Niinpä, tää ei todellakaan varmaan oo kaikkien juttu, ei mitenkään neutraalein vaatekpl 😉 Mutta erilaisia juttuja on usein hauska nähdä kuten sanoit 🙂 Kiitti kommentista!

   Tykkää

 12. Minua jäi mietityttämään tuo ohjeen aina oikein -neule, sillä eikö siitä tule silloin pyöröpuikolla sileää. Kuvassa kuitenkin näytti aloittamasi neule mielestäni kerros oikeaa kerros nurjaa lopputulokselta.

  Tykkää

 13. Vierailija
  18.03.2013 klo 11:23

  Minua jäi mietityttämään tuo ohjeen aina oikein -neule, sillä eikö siitä tule silloin pyöröpuikolla sileää. Kuvassa kuitenkin näytti aloittamasi neule mielestäni kerros oikeaa kerros nurjaa lopputulokselta.

   
  Tämä neulotaan ilmeisesti tasona ja pyöröpuikkoja käytetään siksi, että neule mahtuu kunnolla puikoille. Näin minä ainakin ohjeen ymmärsin.

  Tykkää

 14. Tämä on ehkä vähän tyhmä kysymys, mutta miten neulon noin monella eri langalla? Ihastuin tähän pikkuhamoseen ja haluaisin itsekin tehdä itselleni oman, mutta en tosiaan löydä mistään, miten keriä kannattaa kuljettaa työn mukana?:/

  Tykkää

 15. Hei Johanna, toivottavasti luet vielä näitä vanhojen postausten kommentteja! Tilasin tutulta tämän hameen neulottuna, kun en itse osaa. Oliko silmukoiden aloitusmäärä s-koossa yhteensä tuo 120 vai 120 x2?Kiitos tämän ohjeen jakamisesta! 🙂  

  Tykkää

 16. Hei Johanna, toivottavasti luet vielä näitä vanhojen postausten kommentteja! Tilasin tutulta tämän hameen neulottuna, kun en itse osaa. Oliko silmukoiden aloitusmäärä s-koossa yhteensä tuo 120 vai 120 x2?Kiitos tämän ohjeen jakamisesta! 🙂  

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: