Pilaantuneet pyhävaatteet

-käytössä, of course.

Mulla ja Ainolla on tässä viikonloppuna ollut jokseenkin samantapaisen kohtalon kokeneet vaatekappaleet päällä. Oman, ennen ihan valkoisen DAY Birger & Mikkelsen -paitikseni onnistuin jotenkin fiksusti pesemään jonkin punaisen (tai punertavan) kanssa niin että se on nyt tollainen herkän persikkainen… paitsi kirjailut -ne ovat säilyneet suurimmaksi osaksi valkoisina. Syytän mun uusia Zaran korallinpunaisia farkkuja, mutten kyllä pysty käsittämään mikä logiikka mulla on ollut tässä pesuyhdistelmässä.

Ainolla sen sijaan on mun vanha Massimo Dutti kasmir-villaneule, johon onnistuin sotkemaan jotain (nokea) mitä ei villapesussa saanut pois. Otin riskin ja pesin neljässäkympissä… Hmm, tulos näkyy tossa Ainon päällä. Se ei enää ihan mulle mahdu, mutta Aino sai hyvälaatuisen ja tiiviin takin 😉

Voi huokaus. Kaksi arvokasta vaatekappaletta siis pilattu tällä viikolla. No, hätä ei ihan kamala voi olla, jos niitä vielä voi pyhävaatteina käyttää! Ja onneksi mulla on tää navyn sininen & hennon pinkki -kausi menossa… tuli ihan nappiin sen suhteen tää uudenvärinen paitis 😉

Meillä on muuten ollut hernekeittoa ja pannareita koko viikonlopun. Tai vohveleita. Ja mustikkaa ja rømmeä (vähän sellaista kermaviilin tapaista juttua). Mmmm. Ja kavereita. Ja paljon unta. Hyvä viikonloppu. Maha pullottaa, kroppa on rento ja suu hymyilee… Hyvää maanantaita kans! 🙂

31 vastausta artikkeliin “Pilaantuneet pyhävaatteet

 1. Juu aluksi vähän järkytyin, mut nyt tykkään melkein enemmin kuin ennen ;D Ei ollenkaan hullumpi.

  Tykkää

 2. Ja mä sotkin juuri viime viikolla mun ihanat punaiset Cubuksen farkut (ne jotka Sullakin on tai oli) KUULAKÄRKIKYNÄLLÄ. En ymmärrä miten täysin huomaamatta sain sen aikaan! Yks kaks polvessa vaan oli kauheat piirustukset!  Pesin heti kaksi kertaa peräkäin. Ensin neljässäkympissä ja sitten kuudessa. Ei tapahtunut mitään. Sitten seuraavana päivänä ostin sitruunamehua, kun luin, että sen pitäisi auttaa. Noh, se tavara olikin liian vahvaa tollaselle värille ja nyt siinä on kuulakärkikynää ja VAALEA LÄISKÄ. Kyllä harmittaa! Nyyh.
  T: Mrs.Brown

  Tykkää

  1. Voi ei… vähän hymyilytti, toi on niin tyypillistä, että saa vain pahempaa tuhoa aikaan… Kuten minä villatakin neljässakympissä pestessäni… 😉 Niin ne jotkut vaatteet vaan tuhoutuvat, nyyh tosiaan.

   Tykkää

 3. Luin otsikon ja katselin kuvia  sekä ihmettelin, että mitä pilaantunutta tässä nyt muka on. Niin on sattunut sopivasti ”menemään piloille”, etten ollenkaan huomannut.
  Annan pari vinkkiä tahrojen poistoon. Noki ei sitten todellakaan lähde kuumalla tai edes lämpimällä vaan tarvitsee kylmää vettä ja vaikka fairia. Sitten yleisesti mahtava tahranpoistoaine on Sonet Sappisaippua jota ilman mun mielestä ei lapsiperheellinen tuu toimeen. Ainakin mun rasavillit pojat suttaa niin paljon, että sappisaippua on ehdoton. Ja puilla kun lämmitetään aina on jossain hihan suussa nokea… 🙂
   
   

  Tykkää

  1. No kiitti! Hyvä tietää! Varmaan tulee noita nokijuttuja jatkossakin -ei ollut eka kerta 😉

   Tykkää

 4. Ihanan väriset farkut ja tuo ”pilalle mennyt” paitis 🙂 Sulla on kyllä tosi kivoja vaatteita.

  Tykkää

 5. Heippa 🙂 Oletko tehnyt joskus aiemmin postauksen Norjan ja Suomen eroista, onkohan minulta mennyt se ohi…? Mietin vakavasti muuttoa etelä/keskinorjaan (Drammen, Voss, Kristiansand) ja olen etsinyt netistä jos minkälaista tietoa paikallisten tavoista ja kulttuurista.
  Yksi ehkä hieman hauska asia kuitenkin vaivaa mieltä 😀 Nimittäin se, että mitä oikeasti jossakin Suomen S-Markettia vastaavassa norjalaisessa kaupassa mahtaa olla tarjolla? Ruokavalikoima kun ei kuulemma ole siellä kovin monipuolinen ja itse olen tällainen ituhippi niin kyllähän se vähän huolettaa jos kaupoista ei löydy edes avokadoa 😀 Kiitos jos jaksat hieman informoida :-)))

  Tykkää

  1. Hih, kyllä täältä avokadoa löytyy ihan lähikaupasta ja muutenkin vihanneksia ihan hyvin, mutta kyllä monissa tuotteissa on aika niukat valikoimat. Maitotuotteet ihan onnettomia esimerkiksi. Ja sit kaupatkin ovat aika erilaisia. On niitä peruslähikauppoja ja sit on sellaisia vähän ”hienompia” ruokakauppoja, joissa myydään erikoisempia raaka-aineita; niissä valikoimat ovat tosi hyvät.
   Täytyy varmaan tehdä jonkinlaista postausta noista kulttuurieroista, oon kai joskus aikoja sitten tehnytkin mut siitä tosiaan on kauan…

   Tykkää

 6. Ihana Takki Ainolle 🙂 Sullakin tosi kivat vaatteet, ainoa mistä en tykkää yhtään on tuo vyö, tulee jotenkin aikansa elänyt ”niin nähty” fiilis siitä. Ilman vyötä tai joku toisenlaista materiaalia oleva toimis. 

  Tykkää

  1. Ai jaa 🙂 No niin meitä miellyttää erilaiset asiat, mun mielestä vyö on jus kaunis 🙂

   Tykkää

 7. Tosi kiva asu sulla, vöineen kaikkineen! Hauskaa, miten voikin onnistua ”pilaamaan” vaatteet noin hyvällä tavalla 🙂 Varmaan kyllä tuo villaneule harmittaa, mutta sopii tosi söpösti Ainolle.

  Tykkää

 8. Koska olen niiiin onneton vaatteiden ostaja niin nautin näistä postauksista 🙂 Kivoja vinkkejä 🙂 Tulin juuri Prismasta mistä löysin sen kevyttoppiksen – 30% 🙂 Näyttää mustalta ja toisessa valossa tumman siniseltä joten ”ennyttiedä” minkä värisen siis ostin :))))
  Ihanaa ja aurinkoista alkavaa viikkoa !
  * Vanamo *

  Tykkää

  1. Joo siks tykkäsin itsekin siitä ettei se ollut niiiiiin musta, vaan just tumman siniseen vivahtava! Kiva kuulla 🙂

   Tykkää

 9. Kauniit vaatteet taas! Eikä paidassa varsinaisesti ole mitään pilalle mennyttä, sillä siitähän tuli tosi kivan värinen! 🙂

  Tykkää

  1. Juu alkujärkytyksestä toivuttuani oon kovasti alkanut tykkäämään tosta, ehdottomasti!

   Tykkää

 10. Kaunis paita, ei voisi olla valkoisena kauniimpi! Ja nyt täytyy sanoa, että mahasi ei pullota yhtään! Näytät upealta. Samoin Aino kauniissa  asukokonaisuudessaan! Kivoja juttuja sinulla, kiitos!
  Tosiaan, erilaiset Norja-Suomi-vertailut ovat mielenkiintoisia! Käydessäni Ranskassa opiskelevan tyttäreni luona oli hauska mm. kuulla heidän ja meidän erilaisista aprilllipilakäytännöistä. Yhteisessä Euroopassa ollaan, mutta hauskoja pieniä eroja löytyy. 

  Tykkää

  1. Kiva kuulla, täytyisi varmaan tehdä taas pientä kulttuuripostia tästä Norjan menosta, näitä on aina hauska vertailla! 🙂

   Tykkää

 11. Jep :)! Mä kun pilaan vaatteet pesussa niin ne on todella ihan pilalla. Tuo paitahan on kun kuuluisi olla noin. Katsoin jo ennen tekstin lukemista, että voi miten ihana :).
  Blomma

  Tykkää

  1. Juu tässä oli onni onnettomuudessa, tosi hyvä pilaus 😉 On täälläkin kyllä mennyt juttuja ihan tosi pilalle…. niitä ei sit oo ollut käytössäkään kyllä 😉

   Tykkää

 12. Todella kivoilta näyttävät nuo molemmat paidat edelleen, eivät ollenkaan pilalle menneitä, vaikka ainahan tuollainen harmittaa. Minäkin vannon tahranpoistossa sappisaippuan nimeen ja olen levittänyt ilosanomaa mm. äidilleni, siskolleni ja ystävilleni saippualahjojen muodossa. 

  Tykkää

  1. Vai niin, enkä edes oo kuullut sappisaippuasta ennen…. mitäköhän se täällä mahtaa olla :/ Kuulostaa must havelta! 😀

   Tykkää

 13. Suloisen neuleen pikkuneiti sai! Jos et olisi asiaa maininnut niin en sitä kyllä olisi osannut aavistaakaan. 😀 ! 
   
  t. Veera
   
  veeraeinolanelamaa.blogspot.com

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: