17. mai

& Pavlova ohje ❤

Kirjailtu puuvillapaitis ChillNorway*

Huh niin se meni taas 17. mai -Norjan kansallispäivä ja yksi hyvä syy tehdä Pavlovaa 😛 Olen niin Pavlova -fani ja sitä niin tuhanteen kertaan tehnyt _ja epäonnistunut_ että uskallan väittää tietäväni miten siinä onnistuu. Siksi noin pitkä ohje vinkkeineen kaikkineen :)) Simppeli superhyvä kesäkakku, josta kaikki pitävät. Kanattaa kokeilla tehdä myös keltuaiskerma itse ja sekoittaa se sitten kermavaahdon kanssa. Täyte on näin paljon maukkaampaa ja täyteläisempää kuin pelkkä kermavaahto, sopii täydellisesti marenkipohjaan ❤

Kuten huomaatte, on täällä kansallispäivänä kansallispuvut (norj. bunad) tosi suosittuja niin naisilla kuin miehilläkin. Itseasiassa vähän kaikissa etenkin kirkollisissa juhlissa käytetään paljon kansallispukuja. Ne ovat lähes poikkeuksetta itsetehtyjä brodeerauksia myöten ja maksavat mansikoita -jollei itse käytä paria vuotta vapaa-ajastaan melkoisen vaativan käsityön kanssa. Jos osaa. Joka maakunnalla on omanlaisensa puku ja kaikissa roikkuu arvokkaita hopeakoristeita.

Muutoin juhla täällä muistuttaa Suomen vappua (ilman alkoholia) ja kaikki tulevat kaupunkiin katsomaan kulkueita. En oo siis ruvennut miksikään mielenosoittajaksi; kävelin pikkulasten kulkueessa meidän päiväkodin kylttiä kannatellen 😀

17.mai alkaa muuten aamuseitsemältä kauheisiin tykinkuulan pamauksiin -halusi vapaapäivänään nukkua tai ei. Koko kylä herätetään kertaheitolla. Toiset pamaukset lähetetään klo 16 niin että jos olet ajamassa autoa just siihen aikaan, luulet puhkoneesi renkaan. Ja pian toisenkin ja meinaat saada sydänkohtauksen kun kolmas pamaus tulee kunnes muistat, että on 17. mai. Nimim. melkein sydänkohtaus klo 16.

Sellaista. Nyt on pakko vetäytyä levolle, sen verran rankkaa tää juhliminen on taas ollut 😀 Niin etta hitsi vie kommentit jäivät taas huomiselle 😦 Mut me nähdään sit 🙂 Hyvää yötä ja viikonloppua! ❤

40 vastausta artikkeliin “17. mai

 1. Mukavaa lukea ja nähdä kuvia Norjan kansallispäivän vietosta! Iloista juhlintaa tuntuu olevan, hienoa, että on perinteitä, joista pidetään kiinni, ja siirretään seuraaville sukupolville. Joskus pienenä itsekin käytin kansallispukua erilaisissa juhlissa, silloin se oli meillä maalla tapana, ja Mummu oli mullekin pienen tytön puvun tehnyt. Iso työ eikä todellakaan halpa asukokonaisuus. Hienoa, että teillä siellä on kansallispuvuillekin käyttöä ja oma roolinsa! 
  Ja kiitos pavlovan reseptistä. Tuttu ja ihana kakku, mutta tuota keltuaiskreemiä en ole kyllä älynnyt aiemmin siihen laittaa, kuulostaa niin hyvälle, että täytyy kokeilla 🙂 Leppoisaa viikonloppua!
  Kaisa Keski-Suomesta

  Tykkää

  1. Mun mielestä olisi hienoa, jos Suomessakin olisi enemmän kansallispukuperinteitä, mutta oonkin saanut vähän liikaa vaikutteita täältä Norjan menosta 😉 Ihana kuulla että sulla on ollut puku, oli varmasti hieno!!! 🙂

   Tykkää

 2. Ihanaa että on perinnejuhlia..ja vielä ilman niitä vahvempia virvokkeita. Kesä on Suomessa ihanaa aikaa. Ainut  mikä harmittaa on tämä alkoholin kulutus. Puistot on täynnä jos jonkinlaista kulkijaa, enkä välttämättä haluaisi lasteni nähdä sitä. Ensimmäiseksi mieleen tulee että pitäisi heille ( Näille alkoholin suurkuluttajille) saada apua…mutta..
  Toivoisin suomalaisten löytävän keinon esimerkiksi juhannukseen löytää se ilo juhlimiseen ilman kännejä. Lapsetkin viihtyisi niin paljon paremmin.

  Tykkää

  1. Niin…. Kyllä täälläkin osataan alkoholia kuluttaa, mutta ei niin näyvästi kuin Suomessa. Sitä otetaan siihen kuuluvissa tilaisuuksissa eikä aina kun on joku juhla ja kaikkialla. Usein se alkoholi on aina ”ohjelmanumero”, mikä on aika surullista. Mun mielestä juhannussiiderit maistuvatkin niiiin paljon paremmilta illalla saunan jälkeen kun lapset ovat nukkumassa.

   Tykkää

 3. Pakko kertoa: Minä nyt 37-v olen kutonut itselleni samanlaisen villatakin kuin Ollilla tuo neule. Se on vaaleanharmaa-valkoinen ja siinä on hopeanväriset napit. Tein sen lukiossa eli jotain vuonna 92. tämä kuvio on ollut ainakin Suomesta poissa, mutta viime syksynä Stockmann myi tämän kuvion mukaisia Gantin tyynyjä. Nyt pitää ottaa neule käyttöön tai tehdä siitä tyyny. Olen meinaa säästänyt sen!

  Tykkää

  1. Hauska kuulla 😀 Voi tällaiset kommentit ovat niin hauskoja pikku kullanjyviä :)) Upealle neuleelle tottakai käyttöä! Tämä on näitä perinteisiä norjalaisia kuvioita, jotka ovat täälläkin tulleet muotiin uudelleen viime vuosina. Ollin mummon tekemä tämä neule 🙂

   Tykkää

 4. 17. mai on kyllä mukava päivä, juuri tunnelmaltaan hyvin verrattavissa vappuun. Joskin sisältö itselle ilman norjalaista kiinnikettä on hieman erilainen. Onneksi ainakin paikallisissa kulkueissa on mukana myös kulttuuri- ja urheiluporukoita, joten itsekin pääsi tänä vuonna osallistumaan.
  Kansallispukujen kauneutta ja taidokkuutta ei voi kyllä muuta kuin ihastella. Ja nyt kahdessa paikassa 17.maita vietettyä huomannut, kuinka erilainen olemus eri alueiden bunadeilla on koko päivän olemukseen 🙂 Täällä Oddassa on tapana, että ainakin tytöt saavat oman pukunsa konfirmaation yhteydessä, ja sitä tulisi sitten käyttää lopun ikänsä. 
  Mi, http://livinginodda.blogspot.no/

  Tykkää

  1. Sama täällä, konfirmaation yhteydessä. Ja sitten niitä, jotka eivät pukua ole halunneet, kaduttaa aikuisina ja joutuvat hankkia sen itse 😉

   Tykkää

 5. Luen blogiasi säännöllisesti, mutta hyvin harvoin kommentoin mitään. Halusin nyt sanoa, kuinka ihailen sinun naisellista tyyliä. Itse tuskailin taas omaani, tyylini täysin hukassa.
  Seuraava ei liity mitenkään edelliseen, mutta pakko avautua:
  Jaksan ihmetellä usein myös näitä blogien negatiivisia arvostelijoita (mm. bloggaajan ulkonäköön vastaavaan liittyen). Miksi, miksi ihmeessä joku kokee tarpeelliseksi ruveta arvostelemaan tai kritisoimaan toisen vartaloa tai ulkonäköa?
  Itse luen blogiasi, koska pidän sen tyylistä ja etenkin kauniista kuvista. Saatan saada oivallisia vinkkejä sinulta tai muuten vain hyvää mieltä päivään.
  M

  Tykkää

  1. Kiva kuulla M, tosi kiva kommentti ja varmaan aika moni tunnistaa itsensä tästä… 😉 Siis sekä sen suhteen, ettei toisen vartalonmallia ole kovin hedelmällistä arvostella ja sen suhteen, että oma tyyli on hukassa ;D Ei se mullekaan mikään vieras ajatus ole, joskus tuntuu ihan ettei oo mitään päällepantavaa eikä mikään passaa. Mut sehän on vain sitä, ettei osaa katsoa 😉 Siksikin mun mielestä bloggaaminen on arvokasta muiden auttamista, hehe… Jos tän kautta saa annettua vinkkiä ja inspiraatiota, parannettua jonkun tyyliä ja sen myötä ihan varmasti itetuntoa ja hyvinvointiakin… :)) Ja kyllähän blogit siinä usein auttavat, täytyy vain löytää ne omantyyliset blogit! 🙂

   Tykkää

 6. upeita kuvia 🙂 oletko muuten hankkinut ajokortin? Muistan että sanoit joskus, että tuskin meinaat hankkia. Mä oon (kans) ajokortiton, pyörä kulkee ❤

  Tykkää

  1. Arvaa mitä, yritän olla tästä ihan hissukseen tästä vielä, mutta harjoittelen sitä ajamista 🙂 Ajelen siksi täällä melkein kaikki matkat, täällä kun saa harjoitella esim. puolison kanssa ihan vapaasti. Mut en tosiaan sano tästä yhtään mitään ennenkuin saan sen kortin. Jos saan 😀 Ja toivon että senkin jälkeen pyörä kulkee mahdollisimman paljon 🙂

   Tykkää

  1. Joo, kyllä ne osaa ottaa alkoholia ihan suomalaiseen tyyliin 😀 
   Kiiti Veera, et arvaakaan miten helppotti kuulla, että vastaaminen saa kestää :)))
    

   Tykkää

 7. Heippa Johanna, upeita kuvia !! näyttääpä iloiselta Norjan kansallispäivän juhlinta 🙂 Ja ilman alkoholia, hieno juttu. Kumpa suomalaisetkin oppisivat juhlimaan selvinpäin..
  Olette hieno perhe, sinä kaunis kuin malli, miehesi komea viikinki ja Olli & Aino oikeita pikku söpöläisiä ! oletko ikinä harkinnut mallin uraa ? Sinussa olisi varmasti ainesta. 
  Saanko muuten udella kuinka pitkä olet ? Ja oletko aina ollut noin hoikka ja siro vai onko se (myös) liikunnan ja tiukan itsekurin ansiota ?
  Itse olen niin herkkusuu että laihduttaminen on tosi vaikeaa 😦  En ole varsinaisesti ylipainoinen mut aina on ne 5-7 kiloa liikaa ja se harmittaa kun niistä ei pääse millään eroon ! Mitä vinkkejä antaisit iltasyöpölle ?.. Entä jumppaan / lenkille niinä päivinä kun ei motivaatiota ole sitten tippaakaan ?..
  Kiitti tästä aina ihanasta blogista 🙂 

  Tykkää

  1. Heippa hei 🙂 
   No, ei minusta olisi malliksi (ollut) -KIITOS kuitenkin- olen jotain 168-169 pitkä ja muutenkin aina ollut aika ujo ton kameran kanssa -uskokaa tai älkää 😀 Olen aina ollut hoikka ja siro, mutta itsekuria mulla ei kyllä ole hihi… Nyt vanhemmiten olen ehkä opetellut pitämään tervellisemmistä herkuista, ettei niitä irtokarkkeja esim. tulisi syötyä joka päivä, mutta muutoin itsekurilla en kuitenkaan hoikkana pysy :)) 
   Iltasyöpölle mun paras vinkki on: hanki käsityö! 😀 Ala neulomaan jotain kivaa kesäpuuvillaneuletta tai vaikkapa tyynynpäällisiä paksusta puuvillalangasta. Silloin kun mulla on tällaisia projekteja jää iltanapostelu kokonaan pois 🙂
   Jumppaan ja lenkille en yksinkertaisesti lähde pakottamalla… paitsi jos on omat ohjattavat tietysti. Mutta ehkäpä lisämotivaatiota tuo hyvä soittolista; onko sulla Spotify tai iTunes tai joku mistä voi ladata musiikkia? Teet tosi hyvän soittolistan (ei mitään balladeja ja unilauluja) ja mietit että pääset ulos kuuntelemaan kaikki ne hyvät biisit luontoon :)))
   Kiitos ihanasta kommentista ❤

   Tykkää

 8. Oi, tätä juhlaa minä Norjasta kaipaan. Ihania kuvia upea blogi muutenkin. Täällä on kiva lievittää norja-kaipuuta ❤

  Tykkää

  1. ❤ 
   Hauska kuulla että jollain on Norja-kaipuu…. Kyllähän mullekin se varmaan Suomessa tulisi… huoh 🙂

   Tykkää

 9. Kevättakin hihojen käänteet tuovat mieleen LV:n damier-kuosin. Minkä merkkinen takki mahtaa olla? Ihana joka tapauksessa. -Markki

  Tykkää

  1. Joo tää on ihanan mallinen takki. Vanha DDCK Copenhagen -merkkinen juttu. Hihansuut ja kaulus ovat tosiaan tollaista kaunista kultakirjailtua ruutua, mistä johtuen tää takki on vähän niinkuin juhlatakki -ja vähän tästä kuninkalliisesta A-linjaisesta mallistakin johtuen… Mutta rakastan kanssa tätä mallia ja löytäisin mieluusti samantapaisen arkisemmankin! Kiiti 🙂

   Tykkää

 10. Kiitos Pavlovan ohjeesta! Mutta selvennätkö vielä jauhopeukalolle, pitääkö kermavaahto ja keltuaisvaahto sekoittaa toisiinsa vai laittaa marengin päälle erikseen? Villi veikkaukseni on että erikseen, mutta en tosiaan ole mikään leipurimestari, joten kaipaan rautalankaohjeistusta 🙂
  Kiitos myös blogistasi! Olen ollut lukijasi jo vuoden tai kahden ajan, mutta en ole tainnut koskaan kommentoida. Annat päivääni hyvää mieltä ja usein myös ajattelemisen aihetta. Pidän myös kekseliäästä tyylistäsi, se paita hameena -idea oli ihan paras! 🙂

  Tykkää

  1. Ei ihme että ihmettelit -vaahdot voi käyttää kummin vain! Joskus yhdistän, joskus laitan keltuaisvaahdon pohjalle ja kevyemmän kermavaahdon ihan päälle. Mut tosiaan, molemmin käy!
   Kiitos kommentista :))

   Tykkää

  1. Joo! 🙂 Olen jo ajatellutkin postata siitä, kuvat otettu ja kaikki, comin’ up! :))

   Tykkää

  1. Voi kiitti 🙂 ❤ Kiva että jaksat seurata. Tällainen tavallinen pieni rauhallinen perhe me ollaan :))

   Tykkää

 11. Ihana, että jossain on noin kantavat perinteet, vaikka joutuukin aamulla noin aikaisin heräämään, hih. Tuntuu, että täällä kotisuomessa kaikki tuollaiset perinteet ovat katoavia luonnonvaroja :/

  Tykkää

  1. Juu, kansallispäivää odotetaan aina innolla ja siihen todella panostetaan. Kaikki käyvät parturissa -paitsi minä joka joka vuosi unohtaa ettei niitä aikoja saa pari viikkoa ennen 17. maita ja kaikki on niin vimpon päälle huolitetua 🙂 Tosi kiva munkin mielestä, perinteet ovat tärkeita ja niitä, jotka kasvattavat sitä kansallista itsetuntoa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

   Tykkää

 12. Jos kansallispuhuken korsiteellisuus ja käsityö herättää kiinnostusta ja arvostusta, kannattaa tutustua myös suomalaiseen erittäin laajaan kansallispukuperinteeseen.

  Tykkää

  1. Niin varmaan pitäisi, harmi että se on niin vähän missään esillä… Mitäs me keksittäis että saisi lisää näkyvyyttä? Lupaan käyttää Suomen kansallispukua seuraavana 17. maina jos sellaisen jostain saan! 😀

   Tykkää

 13. Hei Johanna, tää on telepatiaa ja pelottavaa sellaista! Oli pakko kommentoida…
  Eräässä toisessa blogissa oli kuva Pavlovakakusta, googletin sen ohjeen ja sieltä tuli kotivinkin (tai kodinkuvalehden) ja dansukkerin ym. (eli ei sun blogia) siihen, kattelin niitä ohjeita ihan rauhassa. Sitten yhtäkkiä ajattelin et hei, mites Kalastajan vaimo -blogi, en ookkaan pitkään aikaan käyny tsiigaa sitä blogii. Täysin tietämättä mistään sun Pavlovakakkuohjeesta tässä postauksessa kirjottelin sun blogin osoitteen ja sain pienimuotoisen sydänkohtauksen kun huomasin et sun uusimmassa postauksessa oli Pavlovakakun ohje…. 😀 Telepatiaa.. mitä muutakaan voi olla?

  Tykkää

 14.  
   
   
   
   
   
  Ehkä sinun ei kannata eikä tarvitse tuntea tuskaa ”negatiivisista” kommenteista; niitä kutsutaan eri näkökulmiksi tai mielipiteiksi (poislukien tietenkin törkeydet joiksi en laske vaikkapa sellaisia että jonkun mielestä Johannan lähes äidin kanssa yhtä usein kuvissa esiintyvät lapset ovat ajoittain hieman epäsiististi puettuja, kuten suloinen tytär näissä kuvissa). Erittäin vähän Johannan on niistäkään tarvinnut ”kärsiä” joten voit antaa sielullesi sinäkin rauhan. 😉 Johanna tuntuu osaavan suhtautua niihin asiallisesti kuten on pakkokin, tämä on hänen palkallista työtään ja työssä käy silloin tällöin siten että työn laadusta ollaan eri mieltä. Ja blogissa ulkonäkö on paljon enemmän kuin puolet. 🙂
   
   

  Vierailija
  18.05.2013 klo 11:23

  Luen blogiasi säännöllisesti, mutta hyvin harvoin kommentoin mitään. Halusin nyt sanoa, kuinka ihailen sinun naisellista tyyliä. Itse tuskailin taas omaani, tyylini täysin hukassa.
  Seuraava ei liity mitenkään edelliseen, mutta pakko avautua:
  Jaksan ihmetellä usein myös näitä blogien negatiivisia arvostelijoita (mm. bloggaajan ulkonäköön vastaavaan liittyen). Miksi, miksi ihmeessä joku kokee tarpeelliseksi ruveta arvostelemaan tai kritisoimaan toisen vartaloa tai ulkonäköa?
  Itse luen blogiasi, koska pidän sen tyylistä ja etenkin kauniista kuvista. Saatan saada oivallisia vinkkejä sinulta tai muuten vain hyvää mieltä päivään.
  M

  Tykkää

  1. Hmm, mikä tässä oli tarkoitus, mainita huomaamattomasti että suloinen Aino on hieman epäsiististi puettu? 😦 No, kuten sanoit, meillä kaikilla on omat mielipiteemme ja tyylimme ja mun mielestä Aino oli söpösti puettu -vähän usempaan vaatekerrokseen aamusta kun oli viileää, muttei mitenkään epäsiististi. On mun mielipide sitten 🙂

   Tykkää

 15. Vierailija
  20.05.2013 klo 09:14

   Pakko laittaa mielipidettä! 😀
  Eikö epäsiisti ole likainen/ rikkinäinen/ liian pieni vaate ?  
  Epäsiisti ei ole värillisesti yhteensointuvat neuleet mekot ja takit..
   
   
   
   
   
   
   
   
  Ehkä sinun ei kannata eikä tarvitse tuntea tuskaa ”negatiivisista” kommenteista; niitä kutsutaan eri näkökulmiksi tai mielipiteiksi (poislukien tietenkin törkeydet joiksi en laske vaikkapa sellaisia että jonkun mielestä Johannan lähes äidin kanssa yhtä usein kuvissa esiintyvät lapset ovat ajoittain hieman epäsiististi puettuja, kuten suloinen tytär näissä kuvissa). Erittäin vähän Johannan on niistäkään tarvinnut ”kärsiä” joten voit antaa sielullesi sinäkin rauhan. 😉 Johanna tuntuu osaavan suhtautua niihin asiallisesti kuten on pakkokin, tämä on hänen palkallista työtään ja työssä käy silloin tällöin siten että työn laadusta ollaan eri mieltä. Ja blogissa ulkonäkö on paljon enemmän kuin puolet. 🙂
   
   

  Vierailija
  18.05.2013 klo 11:23

  Luen blogiasi säännöllisesti, mutta hyvin harvoin kommentoin mitään. Halusin nyt sanoa, kuinka ihailen sinun naisellista tyyliä. Itse tuskailin taas omaani, tyylini täysin hukassa.
  Seuraava ei liity mitenkään edelliseen, mutta pakko avautua:
  Jaksan ihmetellä usein myös näitä blogien negatiivisia arvostelijoita (mm. bloggaajan ulkonäköön vastaavaan liittyen). Miksi, miksi ihmeessä joku kokee tarpeelliseksi ruveta arvostelemaan tai kritisoimaan toisen vartaloa tai ulkonäköa?
  Itse luen blogiasi, koska pidän sen tyylistä ja etenkin kauniista kuvista. Saatan saada oivallisia vinkkejä sinulta tai muuten vain hyvää mieltä päivään.
  M

  Tykkää

 16. hei pakko kysästä mistä toi ihana värinen huivi on…just tuollaista olen etsinyt..ei mistään vaan tule vastaan????
  Mella
   
   

  Tykkää

 17. Tein tuolla ohjeella ekaa kertaa pavlovaa, ja pohjasta tuli oikeinkin hyvä, mutta mun makuun ihan kauhean iso! 😀 ens kerralla taidan tehdä vaan kolmanneksen tuosta, neljällä valkuaisella (:
   
  en tiedä mitä tein väärin keltuaiskerman kanssa, mutta ”laastiksi” sitä ei kyllä voinut hyvällä tahdollakaan kutsua 😀 vaikka lätkinkin joukkoon vielä ohjetta enemmän maizenaa. sen verran rakennetta kuitenkin sain, että kermavaahtoon yhdistettynä pysyi kuitenkin pohjan päällä (: ja mikä tärkeintä, tuli hyvää ja vieraat tykkäs!
   
  aurinkoisia kesäpäiviä sinne, täällä pirkanmaalla on tänään ollut niin kuuma päivä että oikein helpotuin kun aurinko laski ja tuli vähän viileämpää! vähän ukkostakin oli ilmassa, ehkä siksi niin painostava keli.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: