Huone ulkona

& kesä kertaheitolla

Hei, tervetuloa, me ollaan muutettu ulos 🙂 Terassi on meidän talossa kesäisin ihan täysin huoneen virkaa toimittava paikka. Jopa kahden huoneen; se on ainakin olohuone ja ruokailuhuone ja vähän työ- ja leikkihuonekin. Siihen pääsee suoraan olohuoneesta ja ruokailuhuoneesta, joten luonnollisestikin elämä siirtyy kesäisin terassille. 

Tämä viikonloppu on meidän terassikauden eka ja kaikki kukoistus ja viherrys vielä aluillaan -jeeeee. Terassin polyrottinkikalusteet sen sijaan ovat talvehtineet jo kaksi kautta ulkona -pehmusteet muovilaatikossa- ja kaivettu esiin aina yhtä hienoina, joten suuria muutoksia ei ”terssisisustuksessa” ole odotettavissa. Supertyytyväinen kalusteisiin, vaikkeivat ihan halvinta sorttia olleetkaan. Ehkä ulkomööpeleihin kannattaa pikkasen sijoittaa niin ei tarvi keväisin harmitella talven kuluttamia kalusteita -tai ostaa parin vuoden kuluttua uutta settiä.

Myös kasvimaa on käännetty ja kylvetty viikonlopun aikana. Nyt sit vaan odotellaan porkkana-, retiisi-, herne-, parsakaali- ja tillisatoa loppukesästä. Ja kyssäkaali (koska luulin sitä lantuksi) ja sipuli. Ja ikkunalaudan ruukuissa orengano ja basilika. Nyt on muuten kotitarhurin hyvä aika suorakylvää ulos, ei luulisi enää kylmien kelien yllättävän!

Rapsu raparpereistäkin syntyi eka piirakka tänä viikonloppuna. Viime vuonna tein muuten ekan piirakan vappuna ja raparperin varret olivat paljon vahvempia, ei varmaan tarvitse edes todeta että kevät on ollut hidas. Tiedetään.

Huomiseksihan onkin jo on luvattu sadetta. Hyvä. Ei tarvi kastella heti kaikkia uusia istutuksia 😉 Katsotaan vaan kuinka monta sammakkoa se tuo taas lisää tänne pihalle. Tänään törmäsin vain kahteen. Onneksi aina voi huudella ton Ompun apuun. 

🙂

Toivotaan nyt vielä hienoa maanantaitakin ja hyvänmakuisia kahvikupposia töihin palaaville 🙂 Ihan kuin ois joku kesäloma ollut 😀 See ya ❤

32 vastausta artikkeliin “Huone ulkona

 1. Aivan upea tuo teidän kesähuone. 🙂 Minkä merkkiset nuo terassin polyrottingit muuten on? 
  Meillä olisi hankintalistalla… 🙂
  Ihanaa alkanutta viikkoa! Täällä sataa ja ukkostaa näin heti aamusta…   LeAnn

  Tykkää

  1. Moikka, merkki on… odotas… Zelect 🙂 Kävin ihan ulkona vesisateessa kurkkaamassa eli niin on kelit täällälkin 😀

   Tykkää

 2. Joskus aikanaan halusin ehdottomasti puiset kalusteet pihalle =/ tyhmä minä! Silloin ei tosin oikein vielä vaihtoehtoja ollutkaan… Kunhan tässä rikastun niin haluan kanssa nuo polyrottinkiset kalusteet ihan ehdottomasti (siihen tosin näyttää menevän vielä aikaa..). Ihana kesähuone teillä!

  Tykkää

  1. No ja puiset on niiiin kauniita. Meilläkin oli ennen, vanhassa asunnossa kattoterassilla. Sieltä katolta oli vaan niin vaikea saada pois että annettiin uusille omistajille. Sinne jäivät kaunokaiset 🙂

   Tykkää

 3. Näyttää leppoisalta elämältä, ihania kuvia! Meillä ylimääränen huone avautuu parvekkeelle ja omaa yrttisatoa saadaan nauttia koko kesä!
  Tulis vaan aurinko esiin tänäänkin!
  Madicken

  Tykkää

  1. Parvekkeella kasvaa varmaan yritit ja muut ihan täydellisesti! Missä vain, kesähuone on pop 🙂

   Tykkää

 4. Ihana kesähuone teillä. Me se kesähuone on kesämökki ja sen terassit ja patiot. olisin jo muuttanut mökille asumaan, mutta tuli yksi pikku este matkaan. Poikani pääsi ylioppilaaksi, joten meillä on täys rulianssi päällä täällä. Huh mitä touhua, mutta ihanaa aikaa. Aurinkoisia päiviä ja iloista mieltä.
  Anne-Mari

  Tykkää

 5. Ihana, raikas ja kaunis kesähuone teillä! On niin mukava lukea blogiasi ja katsella aina niin kauniita kuvia! 🙂
  Kyllä kesä on ihana aikaa! Mukavaa maanantaita!
  Linda

  Tykkää

  1. Jeps, tää on jotenkin niin loistavaa kun kaikki alkaa vihertää ja elää -ei ehdi oikein mitään murheita olemaan kun ihmettelee luontoa ❤

   Tykkää

 6. Ihanan näköinen terassi, niin viihtyisä. Kyllä kelpaa näissä huoneissa kesästä nautiskella. Täällä ollut muuten ihan samat puuhat. Kasvimaa kylvetty ja kesäkukat ostettu. Kesän toisen raparperipiirakan leivoin viikonloppuna, nam. Sadetta on luvattu tänne Etelä-Suomeen varmaan joka päivä, mutta eipä ole yhtä pientä kuuroa lukuunottamatta näkynyt. No, kastelukannun varteen on siis mentävä.
  http://niittykulma.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. No hyvä, kastelukannulla kastelee mieluummin kuin sateella 😉 Nautiskele paisteesta :))

   Tykkää

 7. Myös täällä on mietinnässä uudet puutarhakalusteet -ties kuinka monetta kesää. Ihaillin terassianne jo viime kesänä, vaikka meillä onkin itselle eri tyylistä 🙂 Pidättekö noita pehmusteita aina tuoleissa vai otatteko sisään yöksi tai jos olette päivän poissa?

  Tykkää

  1. Yritetään laittaa yöksi pehmusteet laatikkoon, muttei ollenkaan aina jollei esim ole luvattu sadetta. Onpa noi sateellakin ulos jääneet ja todella nopeasti kuivaneet taas, että ei se niin vaarallista ole, mutta kanattaa tarkistaa, että pehmusteetkin ovat vähän parempaa matskua; kestävät säätä ja sadetta varmemmin.

   Tykkää

 8. Moikka,
  Näyttää todella kauniilta ja viihtyisältä. Meillä on kanssa iso terassi ja olen miettinyt myös jotain oloskelukalusteita ruokaryhmän lisäksi sinne. Mutta mutta…aloin miettimään että tuleeko sohvalla/nojatuoleissa oltua terassilla. Mutta teillä siis tulee :)? Meillä myös lapsia, vähän isompia jo kun teillä mutta ajattelin että tulisiko joille lepotuoleille/aurinkovuoteille enemmän käyttöä.
  Stella

  Tykkää

  1. Joo joo, tää on meillä niin paljon käytossä. Terassi on sopivasti suojassa ja just etu-ja takapihan välissä niin että lapset juoksevat läpi ja aina tietää missä ovat 🙂 Mutta siis tää on ihan meidän käyteyin tila kesällä, ehdottomasti. 

   Tykkää

 9. Ihan kuin täällä etelä-Suomessa, kevät on ihan samassa vaiheessa ja puutarhatyöt myös! Myös meidän pihassa raparpereistä tukistettiin ensimmäinen piiras uuniin. Pari tainta kukkii jo, ihan etuajassa sanon minä. Lehtiä ei sitten enää tule kun kasvi pönkee kukintoa.
  Onko nuo polyrottingit suojattava talveksi lumelta vai kestävätkö kaikki talven oikut?
  http://www.paperiasaksetjaliimaa.blogspot.com
  Irene

  Tykkää

  1. Heips, hauska kuulla :)) Ollaan suojattu kalusteet pressulla talveksi; kasattu kaikki yhteen nurkkaan ja peitetty kunnon pressulla talveksi. Ulkona seisovat, muttei ihan alttiina suoralle lumelle ym.

   Tykkää

 10. Meilläkin on muutettu ulos. 🙂  Kaksoset heiluvat yökkäreissäkin vielä ulkona, eivätkä meinaa malttaa millään nukkumaan. Onneksi koulua on enää kaksi viikkoa jäljellä, että saavat lapsetkin nauttia myöhempään pihatouhuista!
  Ihania terassihetkiä teille!
  Sydämellä, Elena
  http://elena.vekkeli.blogspot.com
   

  Tykkää

 11. Niinpä, kun sielläpäin ei taida olla  näitä pieniä ´ystäväisiä´ jotka lentelevät ja imaisevat sieltä täältä…niin voi nauttia tästä kesästä hieman erilailla!

  Tykkää

  1. Hih, enpä ookaan ajatellut asiaa, mutta ei niitä tosiaan täällä taida olla! Meillä on sit jättietanoita ja -sammakoita 😉

   Tykkää

 12. Onpa ihanan kesäisiä kuvia ja kerrassaan herkullisen näköinen raparperipiirakka! Olisiko sinulla antaa tuon piirakan ohjetta 🙂 ?

  Tykkää

  1. Yritän laittaa joku kerta piirakan ohjeen, tätä tulee varmaan leivottua pari kertaa :))

   Tykkää

 13. Hih olenkin jo hetken odotellut koska täällä näkyy kevään eka raparperipiirakka 🙂 itse leivoin maanantaina. Ei olleet raparperit tosiaan yhtä aikaisessa kuin viime vuonna!

  Tykkää

 14. Meilläkin laitettiin mökillä siemeniä maahan ja kukkapurkkeihin kesäkukat. Ihana ilma oli +31. Teillä on todella ihanan näköinen terassi. Minttu
   

  Tykkää

  1. Oi, 31!!…. tuntuu muuten hyvältä yhtäkkiä tällaiset lämmöt iholla.. mmm ❤

   Tykkää

 15. Kertokaas joku tietävä mistä (Suomessa) saa tuollaisia vaaleanruskeita polyrottinkeja? Olen törmännyt vain mustiin / tummanruskeisiin.

  Tykkää

  1. Hei täälläkin oli paljon enemmän tarjolla tummaa!! Sai ihan hakea. Kumma juttu….

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: