The donut

-nutturaohje

Hello! Mm. mun 17. mai -kansallispäiväpostauksen nutturaohjetta kyseltiin ja koska muutenkin oon tässä donitsinutturassa kulkenut aika paljon, niin laitetaan vinkki tännekin -tottakai 🙂

Ohjekuvissa olen tehnyt nutturan lettien kera, mutta sen voi siis tehdä ihan tavallisen ponkkarin kanssa -ja lopputulos on oikeastaan vielä parempi. Kansallispäivänä mulla oli pohjalla todella löysä ponkkari, jolloin lopputulos on vielä huolettomampi ja luonnollisempi; kun niitä hiuksia saa lennellä vähän irtonaisena. Voit jopa jättää osiot kasvojen ympäriltä ponkkarin ulkopuolelle.

Tärkeintä on, että saat ton donitsin piiloon. Nuttura ei yhtäkkiä näytäkään enää kovin classylta kun alta pilkottaa jotain kummaa verkkoa. Eli peitä se tasaisesti hiuksilla ja käytä niin paljon pinnejä kuin tarvis. Donitseja saa myös tummina, valitset tietysti parhaiten omaan hiusten väriin passaavan donitsin. Omani ostin Lindexiltä, mutta ainakin täällä olen törmänyt näihin lähes jokaisen vaateketjun kaupassa.

Käy niin arkeen kuin juhlaan, voi pestä helposti ja pelastaa Bad Hair Dayn hetkessä 🙂 Ihan lemppari, suositellaan kokeilemaan 🙂

Psst. Next coming up superarvonta, olkaa kuulolla ❤

33 vastausta artikkeliin “The donut

 1. Mun mielestä tuon donitsin käyttö on helpointa kun kierittelee sen sinne ponkkarin sisään,, eli tavallinen ponkkari kuten sinunkin ohjeessa, mutta sitten donitsi vedetään sinne ponkkarin latvapäähän ja aletaan kieritellä kuten aikoinaan ”sukkadonitsi”ohjeessa.. Kamala kun olen huono selostamaan,, mutta ehkä joku hoksasi..?
  tällätavoin nutturasta tulee sellainen rento ja huoleton lähes automaattisesti.. Toki muutamia pinnejä tarvitaan sitten juureen, mutta nopeaa on silti
   
  petra

  Tykkää

  1. A- HAAA 😀 Tässä tuli sellainen pieni muisto ostohetkeltä ja ekalta kokeiluhetkeltä kun mietin että ”miten ihmeessä tällaista käytetään?!?”…. ja keksin yhden käyttötavan tajuten, ettei se varmasti ollut se oikea. 
   Olin jo ihan unohtanut että mun tapa on varmaan ihan väärä kunnes nyt.
   Kiitos 😀 TUlee varmasti käyttöön tämäkin!!

   Tykkää

 2. Huippuvinkki,kiitos! Ostin tuollaisen talvella cubus vaateliikkeestä ja oon unohtanut sen kokonaan. Petran vinkistä tuli nuoruus mieleen,silloin oli niitä paksuja donitsilenkkkejä,me tehtiin niihin näitä nutturoita aikalailla Petran ohjeen mukaan.
  Aurinkoisia päiviä
  Kati
   
  ps.laitoin sulle s-postia;)
   
   
   

  Tykkää

  1. Moi Kati, ai laitoit, olenkohan onnistunut ohittamaan sen jotenkin… eikun se taitaa olla se yksi johon olen aikonut vastata? 😉 Meen kurkkaamaan! :))

   Tykkää

 3. Mulla on tuollanen (ruskea), olen sen ostanut jo viime sykysynä, mutten ole osannut sitä käyttää vaikka kaverini kuinka on yrittänyt selittää miten se käy! Nyt tajusin, kiitos! 🙂

  Tykkää

  1. Joo tottakai! Oon ite vaan tositosi laiska (never done), mutta kivaa jos pinnaatte 🙂

   Tykkää

 4. Nää on niin nättejä nää nutturat, oon jo vuoden päivät käyttäny valkkia ku se vaan on niin kätevä. Ensin käytin sitä noin että laitoin sen ponnarin tyveen, ja siitä toisella ponnarilla jallitin hiukset valkin yli, ja sitten latvat pinneillä kiinni. Nykyään tykkään kieputtaa sen latvoista, kuten Petrakin tuossa sanoi, mutta on sen verran liukkaat hiukset (tai väärä tekniikka) että joka kerta se ei onnistu edes kolmella yrittämällä tarpeeksi tiukasti että se pysyisi 🙂 aaa, minähän en muuten laita sitä ponkkaria sinne alle, ku on niin luiru tukka, että oon huomannu että ilman ponkkaria tulee vähän kivempi, kunhan jaksan nähdä sen vaivan enkä paiskaa valkkia seinään kun hermo menee 😀

  Tykkää

  1. Hihi 🙂 Joo huomasin, että mullakin toi ”oikea” tapa on melkein vaikeampi… voi tosin johtua harjoituksen puutteesta. Treenit jatkukoon 🙂

   Tykkää

 5. Tämä tuli tarpeeseen, kiitos 🙂 Tytölleni tuollaisen ostin kun oli kuulemma kätevä mutta en osannutkaan käyttää. Balettitunnilla nuttura ei saa olla ”huoleton ja rento” 🙂

  Tykkää

 6. Kiitos nutturaohjeesta 🙂 Mistä olet muuten hankkinut tuon tapetin jota on olohuoneessanne sohvan takana?

  Tykkää

 7. Kiitos hyvästä ohjeesta ja kiitos myös sille joka vinkkasi tuosta sukkanutturan ohjeesta, täytyy kokeilla 🙂

  Tykkää

 8. Vierailija
  22.05.2013 klo 09:10

  Kiitos nutturaohjeesta 🙂 Mistä olet muuten hankkinut tuon tapetin jota on olohuoneessanne sohvan takana?

  Taisi olla Tapettitalon Lukko (eli Suomesta siis hankittu ;)). Korjaa Johanna jos oon väärässä.
   

  Tykkää

 9. Kiitos tästä kullanarvoisesta vinkistä, olen pitkään halunnut kokeilla tälläistä donitsinutturaa, mutta aina se on jäänyt suunnitteluvaiheeseen! 😀 Ostatko paljon sisustukseen liittyviä asioita/esineitä Suomesta ja millä kuljetat ne Norjaan? Voi olla, että a meilläkin on jossain vaiheessa  muutto Norjaan edessä, terveydenhoitajille sieltä ainakin löytyy töitä näin olen kuullut Norjalaisilta kollegoiltani erilaisissa seminaareissa ympäri maailman. 😉
  t. Veera E.
   

  Tykkää

  1. Moi moi 🙂 Olen ostanut Suomesta ainakin pari mattoa… mm. meidän olohuoneen suuren härän taljan ja lentsikassa tainut kaikki raahata parin lapsen ja rattaiden ja matkalaukkujen lisänä ;D En kauheasti osta, aika harvoin. Tilaan ehkä sitten mieluummin suomalaista designia Suomesta. Ja tapetit tilasin myös ihan postin välityksellä aikoinaan.
   Voi lykkyä tykö muutojuttujen kanssa ❤ Kyllä täällä varmasti ainakin paikoittain on töitä; pohjoisessa varmimmin ja täällä etelässä huonoiten… No, suurissa kaupungeissa on aina! Kertoile jos homma etenee :))

   Tykkää

 10. Ja pikkuvinkkinä että mä oon tehny ite mun ”donitsin” sukasta ! leikkaa siis puhtaasta,vaikka ruskeesta tai vaaleesta sukasta sen varvasosan pois ja sitten kierittää, vaikka kaksikin sukkaa päällekkäin, riippuen tukan vahvuudesta;) Kuulostaapi vähän oudolle mutta toimii! 

  Tykkää

  1. Joo joka kertahan siitä tulee erilainen, mut yritä tehdä sellainen ponkkari, joka on tiukasti kiinni, mutta josta hiukset kuitenkin pääsevät roikkumaan rentoina/ löysinä sivuille 🙂

   Tykkää

 11. Hei,
  ei liity postaukseen, mutta voisitko joskus kirjoitella juttua lempikirjoistasi? Olisi mukavaa kuulla niistä ja saada ehkä lukuvinkkejä itsellekin 🙂

  Tykkää

  1. Kiitti kivasta vinkistä, voisinpa hyvinkin! Kaikkein rakkaimpia on ehkä Agatha Christiet… olen lukenut valehtelematta yli 50 AC:n kirjaa, että siinä on jo jonkinmoinen tovi mun kirjanlukuhistoriaa vierähtänyt 😀

   Tykkää

 12. Vierailija
  22.05.2013 klo 03:23

  Ja pikkuvinkkinä että mä oon tehny ite mun ”donitsin” sukasta ! leikkaa siis puhtaasta,vaikka ruskeesta tai vaaleesta sukasta sen varvasosan pois ja sitten kierittää, vaikka kaksikin sukkaa päällekkäin, riippuen tukan vahvuudesta;) Kuulostaapi vähän oudolle mutta toimii! 
  Juu, toimii itselläkin paljon paremmin kuin tuo kaupasta ostettu donitsi.Jopa videotutorialia löytyy netistä tuosta sukkadonitsin käytöstä 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: