Mun porkkanakakku

& synttäreiden uusi maalitaulu

Huh, polttarit ja lastenkutsut samaan viikonloppuun sijoitettuna on aika väsyttävä yhtälö. Luojan kiitos mulla on se loma.

Joku teistä saattaa muuten ehkä muistaa meidän viimevuotiset angry birds -teemabileet, joissa possua pommitettiin vesi-ilmapalloilla? No, pienet vieraat ainakin muistivat -ihan olettivat, että kai tänäkin vuona päästään heittämään possua palloilla 🙂

No mutta ei, sillä ajattelin (koska en ehtinyt/jaksanut piirtää possua) nostaa idean uudelle tasolle ja laittaa maalitauluksi tällä kertaa kultsin. Lapset joutuivat juoksmaan aina mun luo ja hakemaan yhden vesipallon kerrallaan, jotta saatiin vähän aikaa ja energiaa kulumaan. Mulla oli siis vesipallosäilö ja kaikki valta -miestä pommitetiin. Ja koska en kertonut sille tästä ohjelmanumerosta kuin kaksi minuuttia ennen leikin alkua, ei mitään turhaa miettimisaikaa/ kinaamistakaan ehtinyt syntyä. Kaikki sujui oikein hyvin :)) Kultsi oli vähintään yhtä hyvä maalitaulu kuin angry birdsien possu.

Ihan kauheasti en tänään omaan ulkoiseen olemukseeni ole ehtinyt keskittymään, mutta koska mulla on päällä ChillNorwaylta saatu neule, tuli mieleeni, että Millan Putiikki tarjoaa teille kaikki 30 % alen kaikkiin ChillN vaatteisiin 28.6. asti 🙂 Kirjoitat vaan tilaukseesi koodin CHILLNORWAY. Tällaisia kun on vähän toivottu, toivottavasti tää auttaa :))

Niin ja back to the birthday; aikuisille vierailijoille tein simppelin porkkanakakun; tässä mun suosikkireseptini… Mehukas ja maukas, muttei ollenkaan liian makea. Säilyy kauan viileässä. Jauhot voi vaihtaa esim. gluteenittomiin ja halutessaan vaikka lisätä taikinaan pähkinöitä. Kesäisin ihan must tarjoilla mansikoiden kera, mmm

Taikina: 4 munaa / 4 dl sokeria / 4 dl vehnäjauhoja / 2 tl ruokasoodaa / 2 dl oliiviöljyä / noin 6 porkkanaa raasteena

Päällys: 125g ananaksen makuista tuorejuustoa / 2 dl tomusokeria / 50 g voita / 2 tl vanilliinisokeria

Valmistus: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mukaan öljy, porkkanaraaste ja vehnäjauho-sooda -seos. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 180 asteessa noin tunti.

Sekoita päällys-aineet yhteen ja levitä jäähtyneen kakun päälle.

***

Oukkei, sit se ois pikapakkausta ja aamulla lentokenttä! C U söpöset :))

29 vastausta artikkeliin “Mun porkkanakakku

 1. Onnittelut! Oliko kutsuilla jotain suolaista tarjottavaa, mitä?? 🙂 Itse mietin tarjottavia ja meinasin vain vähäisesti suolaista, mutta mitä.. Kakku tarjottavista pääosassa :p

  Tykkää

 2. Millan putiikin linkissä on muuten jotain häikkää, tarkemmin sanottuna osoitteessa on wwwhttp keskellä liikaa.

  Tykkää

 3. Hieman jäi epäselväksi tämä yhteistyöpostaus. Paidan olet saanut Chilliltä, mutta  mitä hyödyit mainostaessasi Millan putiikkia?
  Vera

  Tykkää

 4. [quote author=”Vierailija” time=”17.06.2013 klo 09:29″]
  Hieman jäi epäselväksi tämä yhteistyöpostaus. Paidan olet saanut Chilliltä, mutta  mitä hyödyit mainostaessasi Millan putiikkia?
  Vera
  Tama oli jotenkin niin arsyttava kommentti.Onko pakko muka aina hyotya jostain?Mietin vain,etta elatko sa itse silla tavalla,etta aina taytyy hyotya muista vai oletko kateellinen.Mun mielesta on ihanaa,kun saa hyvaa tehda muille,saamatta kuitenkaan muuta kuin hyvan mielen itselleni.
   

  Tykkää

 5. Voi huoh, onko pakko kaikesta aina valittaa ja olettaa että joku hyötyy jostain, näitä valittajia näissä blogien lukijoissa tuntuu riittävän. Mulle ainakin ihan sama kuka hyötyy ja mitä, jos vaan ite saan kivan tarjouksen tai vinkin jostain kivasta, jonka voisi itellekin hankkia.

  Tykkää

 6. Hihihii, mitä kuvia! Kaikki jotenkin ihanasti vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun: sä siellä yrität pitää homman kasassa löhöhousuineisi (;)), lapset (niin omat kuin vieraatkin) on laittoman tyylikkäinä ja maalitauluna on possun sijasta kultsi! 🙂

  Tykkää

 7. Oi, miten ihanat kekkerit teillä onkaan ollut :)! Kuvistasi välittyy juuri oivallinen juhlafiilis – rentoa yhdessäoloa ja hauskanpitoa. Oikein paljon onnea juhlasankarille sekä koko perheelle :)!
  Porkkanakakku on muuten mun lemppari! Niin helppo ja vaivaton herkku, yksi mainioimmista tavoista hyödyntää porkkanaa, mikä on aivan loistava pakkaus tärkeää beta- karoteenia. Mun mielestä kuitenkin parhaimmillaan ihan nuin vain, omasta porkkanapenkistä nostettuna ja pestynä – ja ei kuin rouskuttamaan!
  Mä vallan muuten ihastuin noihin kauniisiin ja rentoihin kesähousuihisi :). Aivan ihanan näköiset ja väriset ja varmasti myös miellyttävät päällä.
  Mutta – oikein ihanaa ja elämyksellistä lomamatkaa sinulle/teille :)! Fiilistelkää ansaitusti!
  – Tanja –

  Tykkää

 8. Vierailija
  17.06.2013 klo 09:43

  Voi huoh, onko pakko kaikesta aina valittaa ja olettaa että joku hyötyy jostain, 

   
  En olettanut mitään, liikkeen fb-sivulla on maininta yhteistyöstä. Blogista se maininta puuttuu. Voihan toki olla että liike on virheellisesti kirjoittanut tuon maininnan mutta sehän selviää kysymällä asiaa.
  Vera
   

  Tykkää

 9. Kiitos taas ihanista kuvista ja porkkanakakku-idiksestä – viikonloppuna tuli tehtyä mehustimella porkkanamehua ja heitettyä mäskit roskiin, täytyykin ensi kerralla leipasta niistä kakkua!
   

  Tykkää

 10. Minulla on todettu porkkana-allergia ja etenkin näin siitepölyaikaan kyseinen raaka-aine aiheuttaa oireita. Porkkanakakkua pitäisi kuitenkin saada.. hirvittävä dilemma.. Voisikohan porkkanan korvata palsternakalla? Ainakin suolaisissa ohjeissa on toiminut ihan hyvin porkkanan korvikkeena.. Onko kukaan tehnyt porkkanakakkua ilman porkkanaa? 😀

  Tykkää

 11. Hei, lämminhenkiset synttärit teillä ollut, ihana 🙂
  Muistatko minkä niminen se kauppa oli josta nuo housut ostit Porvoosta? Tai muistaisko joku muu? Ovat alkaneet kiehtoa mua, oisivat varmasti mukavat kotihousut..
  Mukavaa reissua (koti-Suomeen? 🙂 )
  t.E

  Tykkää

 12. Vierailija
  17.06.2013 klo 12:22

  Minulla on todettu porkkana-allergia ja etenkin näin siitepölyaikaan kyseinen raaka-aine aiheuttaa oireita. Porkkanakakkua pitäisi kuitenkin saada.. hirvittävä dilemma.. Voisikohan porkkanan korvata palsternakalla? Ainakin suolaisissa ohjeissa on toiminut ihan hyvin porkkanan korvikkeena.. Onko kukaan tehnyt porkkanakakkua ilman porkkanaa? 😀

   
  Hei, mullakin tuottaa välillä *koputtaa puuta* porkkanan kanssa oireita (olen itse koivulle allerginen, niin sen takia tulee tuota ristikkäisoireilua sitten porkkanallekin) – mutta tuottaako sinulle oireita sen jälkeenkin kun se on käsitelty eli esim. kuumennettu tai keitetty? Koska minulle ei, kun keittäessä/kuumennettaessa siitä poistuu se allergeeni. Näin ollen kun porkkanakakku käy uunissa, niin pystyn sitä herkuttelemaan. Toivottavasti näin olisi sinullakin :)!
   
  – Tanja –

  Tykkää

 13. Vierailija
  17.06.2013 klo 12:22

  Minulla on todettu porkkana-allergia ja etenkin näin siitepölyaikaan kyseinen raaka-aine aiheuttaa oireita. Porkkanakakkua pitäisi kuitenkin saada.. hirvittävä dilemma.. Voisikohan porkkanan korvata palsternakalla? Ainakin suolaisissa ohjeissa on toiminut ihan hyvin porkkanan korvikkeena.. Onko kukaan tehnyt porkkanakakkua ilman porkkanaa? 😀
   

  Hei, 
  minä olen syönyt kakkua, jossa reseptin porkkana oli korvattu kesäkurpitsalla, ihanaa herkkua oli sekin.
  -s-
   

  Tykkää

 14. Vierailija
  17.06.2013 klo 12:22

  Minulla on todettu porkkana-allergia ja etenkin näin siitepölyaikaan kyseinen raaka-aine aiheuttaa oireita. Porkkanakakkua pitäisi kuitenkin saada.. hirvittävä dilemma.. Voisikohan porkkanan korvata palsternakalla? Ainakin suolaisissa ohjeissa on toiminut ihan hyvin porkkanan korvikkeena.. Onko kukaan tehnyt porkkanakakkua ilman porkkanaa? 😀

   
  Onnistuisikohan nyt, kun äskeinen meni jonnekin bittiavaruuteen 🙂 tai minä ainakaan sitä en näe – taitaa kutsua optikollakäyntikin :D…eli – minä myös oireilen porkkanasta *kopkop koputan puuta, nyt ollut oireilut vähemmällä* , koska olen koivulle allerginen ja siitä tulee tätä ristikkäisoireilua. Mutta – tuleeko sinulle oireita myös jos esim. keität tai kuumennat porkkanan, oletko kokeillut? Koska porkkanakakku käy uunin kautta, niin itse en saa siitä silloin oireita, vaan pääsen kuin pääsenkin ilokseni herkuttelemaan :). Toivottavasti näin olisi sinullakin asianlaita :).
  Palsternakasta minulla puolestaan ei ole kokemusta kakuntekoaineksena, mutta kokeilepa ja tule meille kertomaan kuinka kävi! Sittenhän olisi kiva ja uusi resepti palsternakasta meidän kaikkien käytettävissä :)!
  – Tanja – 

  Tykkää

 15. Hei! Blogisi on aivan ihana 🙂 Oletko muuten neulonut viime aikoina? Tykkaan tosi paljon sinun ihanista neuleohjeista, joten niita lisaa please!? Kivaa lomaa sinulle ja perheellesi!

  Tykkää

 16. Vierailija
  17.06.2013 klo 09:29

  Hieman jäi epäselväksi tämä yhteistyöpostaus. Paidan olet saanut Chilliltä, mutta  mitä hyödyit mainostaessasi Millan putiikkia?
  Vera

  Naulankantaan! Näissä pitäisi olla yhteistyökuvio aina selvillä ja avoimesti kerrottuna, varsinkin jos liike yhteistyötä mainostaa omilla sivuillaan nimenomaan tämän kampanjan kanssa. Tässä bloggari toimii nimenomaan niiden ohjeiden vastaisesti, joita blogimainonnasta on annettu. Mainontaa ei saa peittää tyylikeinoon. Kannattaa varmaan tutustua aiheeseen enemmänkin!
  Kyseessä ei ole makuasia, vaan mainontaa säätelevä ohjeisto, jota kaikkien tulisi noudattaa.
   

  Tykkää

 17. Heippa täältä Millan Putiikista 🙂
  Johanna ei ole hyötynyt tästä koodikampanjasta mitenkään. Joku teistä lukijoista oli johonkin postauksen kysellyt, josko saisi Johannan käyttämiä vaatteita joskus jostain alella? Johannalta sitten kysyin, että laitetaanko hänen lukijoilleen koodikampanja ennen kuin alet normaalisti alkavat ja niin sitten tehtiin. Joten ihan oli tarkoitettu lukijoiden iloksi tämä ja kaikella hyvällä 🙂
  Hyvää Juhannusta kaikille ihanan Kalastajan vaimon lukijoille!
   
   

  Tykkää

 18. Porkkanakakun voi tehdä myös omenaraastella. Hyvää sekin, olen kokeillut. Mutta ristikkäisallergisille sekään ei taida passata. Miten sitten päärynäraaste? Palsternakka kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta. Sehän on paistettuna kyllä yhtä makea kuin porkkana. Samaa sarjaa olisi bataatti, kuka uskaltaa kokeilla? 🙂
  Teidän maalitaulu ei ollut kuvista päätellen kovin angry 🙂 Onnea Ollille! 

  Tykkää

 19. Vierailija
  17.06.2013 klo 07:56

  Heippa täältä Millan Putiikista 🙂
  Johanna ei ole hyötynyt tästä koodikampanjasta mitenkään. Joku teistä lukijoista oli johonkin postauksen kysellyt, josko saisi Johannan käyttämiä vaatteita joskus jostain alella? Johannalta sitten kysyin, että laitetaanko hänen lukijoilleen koodikampanja ennen kuin alet normaalisti alkavat ja niin sitten tehtiin. Joten ihan oli tarkoitettu lukijoiden iloksi tämä ja kaikella hyvällä 🙂
  Hyvää Juhannusta kaikille ihanan Kalastajan vaimon lukijoille!
   
   

  Iso kiitos Millan Putiikille alekoodista juuri ennen jussia. Muistelenkin, että joku oli moista pyytänyt. Ihan kaikella ystävyydellä, toivon että porukka ottais välillä Chillisti eikä jokaisesta hammastikusta vääntäisi asiaa, jolla ei ole muuta kuin tarkoitus loukata. 
  hyvää juhannusta kaikille! 
  Mvh.
  P.
   

  Tykkää

 20. Vierailija
  17.06.2013 klo 02:27

  Vierailija
  17.06.2013 klo 12:22

  Minulla on todettu porkkana-allergia ja etenkin näin siitepölyaikaan kyseinen raaka-aine aiheuttaa oireita. Porkkanakakkua pitäisi kuitenkin saada.. hirvittävä dilemma.. Voisikohan porkkanan korvata palsternakalla? Ainakin suolaisissa ohjeissa on toiminut ihan hyvin porkkanan korvikkeena.. Onko kukaan tehnyt porkkanakakkua ilman porkkanaa? 😀

   
  Onnistuisikohan nyt, kun äskeinen meni jonnekin bittiavaruuteen 🙂 tai minä ainakaan sitä en näe – taitaa kutsua optikollakäyntikin :D…eli – minä myös oireilen porkkanasta *kopkop koputan puuta, nyt ollut oireilut vähemmällä* , koska olen koivulle allerginen ja siitä tulee tätä ristikkäisoireilua. Mutta – tuleeko sinulle oireita myös jos esim. keität tai kuumennat porkkanan, oletko kokeillut? Koska porkkanakakku käy uunin kautta, niin itse en saa siitä silloin oireita, vaan pääsen kuin pääsenkin ilokseni herkuttelemaan :). Toivottavasti näin olisi sinullakin asianlaita :).
  Palsternakasta minulla puolestaan ei ole kokemusta kakuntekoaineksena, mutta kokeilepa ja tule meille kertomaan kuinka kävi! Sittenhän olisi kiva ja uusi resepti palsternakasta meidän kaikkien käytettävissä :)!
  – Tanja – 

  Tykkää

 21. Hei Johanna! Ihania kuvia ja ihana kakkuohje! Sinusta välittyy sellainen aitous ja hyväntahtoisuus ja onnellisuus, että tätä blogia on ihana seurata! Aina, ihan aina tulee hyvälle mielelle, kun lukee tätä. Ja vaikka sinun elämäsi vaikuttaa olevan täydellistä (toki siihenkin varmaan mahtuu kaikenlaista, joista et sitten blogissa puhu), niin ikinä ei tule kateellinen olo. Älä välitä noista valittajista, sinusta ei todellakaan saa sellaista kuvaa, että olisit koko ajan etsimässä itsellesi hyötyä. Päinvastoin! Ihanaa kesää!

  Tykkää

 22. Kiitos porkkanakakku-ohjeesta, vaikuttaa tosi herkulliselta! Ja kiitos aivan ihanasta blogista, Sitä lukiessa tulee tosi kiva fiilis 🙂 Hyvää juhannusta teidän perheelle! t. Silja

  Tykkää

 23. Teillä on ihana koti 🙂 Olisi kiva nähdä kokonaisvaltaisempia kuvia kotinne sisutuksesta.. Onko nuo olohuoneen verhot mistä, näyttävät ihanille..?
  Henna

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: