Undressed

DIY Body Scrub

mekko By Malene Birger / sandalit Marenas (saatu)

 

Heisan 🙂 Rantapäivien lomassa on mun mielestä aivan ihanaa kuoria ihoa jollain öljy- ja suolapitoisella… Idea diy-scrubin kokeiluun lähti oikeastaan juhannuksena kun siskolla oli saunassa ihana merisuolakuorinta. Just sellainen öljynen, joka jättää ihon pinnan pehmeän vettähylkiväksi ja vähän kiiltäväksi. Ja kun siinä saunoessa sitten puhuttiin että voisi tehdä itsekin. Niin nyt on kokeiluja tehty 🙂 

Oman scrubbini tein oliiviöljyyn (koska sehän on ihanaa iholle) mutta lopputulos ja etenkään väri ei vihertävän oliiviöljyn kera ole se kaunein… 😉 Jos haluaa oikein panostaa, kannattaa ostaa jotain manteli/pähkinä-pohjaista (hieronta)öljyä tai yleensäkin jotain vaaleaa. Ei siis lähikaupan rypsiöljyä eikä edes oliiviöljyä. 

Suolan on oltava tollaista puolikarkeaa, jotta se tuntuu miellyttävältä mutta on kuitenkin tehokasta. Mikä ettei -jos nyt oikein alkaa panostamaan- sellaista vaaleanpunaista suolaa. Mutta silloin sen öljynkin on ihan pakko olla vaaleaa. Hento vaaleanpunainen ei näytä kauhean hyvältä vihreän oliiviöljyn kanssa… eh.

Ja lopuksi (muttei todellakaan pakoksi) jotain eteeristä öljyä -siis sellaista tuoksutiivistettä, josta muutamalla pisaralla saa kuorintavoiteeseen miedon aromin. Vaikka ruusua. Tai laventelia. Mmm. 

Ja sitten vartalokuorintamössön voi purkittaa johonkin kauniiseen lasipurkkiin ja antaa vaikka lahjaksi. Öljy tuppaa vähän kasautumaan suolan pintaan joten kuorintaa on aika sekoitettava ennen käyttöä mutta eipä tuossa muuta kummaa ole. Ja säilytettävä viileässä ja varjossa. 

Lopputulos rantapäivien jälkeisistä merisuola-öljy-kuorinnoista on tasaisempi rusketus ja kosteutettu, pehmeä iho. Ei hullumpaa! 🙂

Lopuksi on taas ihan pakko laittaa yksi viimepäivinä paljon soitossa ollut kappale… Ootte varmaan jo kuulleet ruotsalaisen Kim Cesarionin Undressed -biisin? Se on vaan niin hyvä… Laitan tähän nyt tällaisen akustisen version, vaikka siitä radiobiisistä eniten tykkäänkin. Tätä on nimittäin aika miellyttävä katsella 😉

14 vastausta artikkeliin “Undressed

 1. Kahvin poroja ja kookosöljyä! Tulee ihan kaikista parasta kuorinta-ainetta. Ei oo kovin kaunista tämäkään ulkoisesti, mut ihosta tulee mielettömän pehmeä. 

  Tykkää

 2. Ihanat on nuo sinun uudet lyhyemmät hiukset! Miten saat hiuksista aina noin kuohkean näköiset? Onkos kesähiuksille jotain hyviä hoitovinkkejä? Onko sinun hiuksissasi oma väri pohjalla ja vaaleus vain raitoina vai kuinka? Väri on joka tapauksessa todella kaunis, ihanan luonnollinen! Aurinkoista kesän jatkoa!

  Tykkää

 3. Minäkin kiinnitin heti huomion lyhyempiin hiuksiisi, ompa nätit! Kuulisin mielelläni myös hiusten laitostasi…hiuksesi näyttävät niin tuuheilta aina! Nimim. Aurinkoinen

  Tykkää

 4. Siiiis niiiiin hyvä biisi! kuulin eilen matkalla töihin tuon radiosta eikä ollut muuta vaihtoehtoa kuin laittaa musiikki täysille. Siinä on mun ultimate kesäbiisi, vihdoinkin 🙂

  Tykkää

 5. merisuola- kookosöljykuorinta on mun suosikki ❤
  ruusuntuoksu alkaa mulla  koskemaan päähän. joku sitrus olisi ihanan pirteä 🙂
  ihana tuo sinun farkkutakki ❤

  Tykkää

 6. Enpä olekaan koskaan tullut ajatelleeksi tuota ruususuolaa! Sen väri on niin suloinen! Teen itse joka vuosi joululahjaksi perheen naisille jalkakylpysuolaa ja olen laittanut siihen muistaakseni ihan oliiviöljyä, ja lisäksi hieman risiiniöljyä, koska se on niin hoitavaa ja tymäkkää öljyä. Lisäksi piparmintun tuoksua pullosta ja vaan sen verran vihreää elintarvikeväriä, että seoksen väri muuttuu, muttei värjää ihoa eikä kylpyhuonetta. Kaikki ovat ainakin sanoneet tykäävänsä.. 😀 Mielettömän kauniit hiukset sinulla, ihania kuvia jälleen. 🙂 ja muistanko väärin, oliko tuo mekko kirpputorilöytö? joka tapauksessa se on ihanan tyylikäs ja rento, voi kun törmäisin itsekin tuollaiseen jossain, niin varmasti kotiuttaisin.

  Tykkää

 7. Minulla ei ole aikoihin näkynyt nuo sinun linkkaamat videot blogissasi ollenkaan. (Käytän ibadia) en tiedä onko vika täällä vai siellä päässä, mutta ajattelin ilmoittaa asiasta, kun jo niin pitkään ollut tämä ongelma.

  Tykkää

 8. Itse olen kuorinut ihon ihan vain sokeri-hunaja seoksella! Tuota ei tosin voi purkkiin valmiiksi tehdä – sokeri kun tuppaa sulamaan ajan kanssa hunajan sekaan. Jos ei sellaista tarpeeksi juoksevaa purkkihunajaa ole saatavilla, niin olen ihan pienen hetken (n. 5sek)  mikrossa käyttänyt seosta! On sitten myös miellyttävän lämpöistä iholla ja tuoksukin seoksen omasta takaa 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: